Şimdi Ara

Koç Yurtlarında Durum Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Başlıkta da belirttiğim gibi Koç yurtlarının durumu nedir? İstanbul içi yurt çıkma olasılığı nedir? Ben hadımköy taraflarında oturuyorum. Oturduğum yerden koça gitmeye kalksam optimum koşullarda toplu taşımayla üç saat yolum var. Ki bunun daha trafiği falanda eklenecek. O şekilde bi dört saati devirir rahatlıkla. Bu koşullarda sizce yurt çıkar mı? Çünkü bir yurt sorunu olduğunu söylüyorlar. Bu seneki sınavda hem hamda hem yerleştirmede ilk 100’e de girdim. İster istemez öğrenci olarak kafamda şu tarz sorular oluşuyor. “Yurt kazanabilmem için daha ne yapmam lazım? Bu kadar derece yaptıktan sonra bi de tüm bursu ev kirasına falan mı ödeyeceğim?”

Yani cidden bunun bir çözümü yok mu? Önceki konulardan hatırlayanlar bilir. Koç-Bilkent ikileminde ilerliyorum. En son kafamı kurcalayan tek problem Bilkent seçtiğim vakit şehir değiştirmem. Çünkü bi durdum. Ve bi anda Ankara’yı birkaç küçük yer dışında neredeyse hiç ama hiç bilmediğimi fark ettim. Bu da ister istemez bir huzursuzluk oluşturdu. Bu huzursuzluğun sebebi, doğduğumdan beri İstanbul’un farklı yerlerinde oturan ben bu şehre aslında fark etmeden çok alışmıştım. Yani bir yere giderken harita açmam gerekmiyordu. Zaten avrupa yakasına özellikle hakimdim. Ama Ankara’da sadece Sincan’ı biliyorum herhalde. O da ziyarete gittiğim vakitlerden. Ya bu çok saçma bir sorun gibi gözükebilir ama cidden bi gereksiz sarsıyor. Çünkü tamamen farklı bir şehir en nihayetinde. İklimi farklı, insanı farklı, olanakları farklı… Kısaca bu yurt konusunda bilgisi olan varsa mükemmel olur. Ben başvururken özellikle o 4-5 tane farklı araçla olan o kombinasyon dizisini oraya koymayı düşünüyorum. Çünkü o yol birkaç günü bırakın 5 yıl çekilecek çile falan değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• İst dışı gelenler her zaman öncelikli tutulur geçmiş olsun şimdiden bu sene yer zor bulur ist oturanlar

• dayns D kullanıcısına yanıt
    Hocam bir şey sorabilir miyim? Yurtlardaki burslu/burssuz oranı tahminen nasıl bir şeydir? Yani yurtların kaçı burs olarak kaçı ücret karşılığı veriliyor?

• Kardeş öncelikle derecen için tebrik ederim. Ben İstanbul ve Ankara'da yaşayan öğrencilere kendi şehirlerinde okumalarını tavsiye ediyorum hep. Benim gibi bu iki il dışından gelen öğrenciler ise kendine daha cazip gelen şehirleri tercih ediyor genelde. Benim için Ankara'ydı mesela. Bazı öğrenciler de sırf aile evinden çıkma isteğiyle farklı şehir yazabiliyor ama anladığım kadarıyla o yok sende. Hayırlısı olsun inşallah yurt da çıkar. Özel/Kamu tüzel kişiliklerine erinmeden burs başvurusu yap, yapmaya devam et. Ne kadar çok para, o kadar çok rahatlık demek öğrencilik hayatında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAHA_Fe kullanıcısına yanıt
    sağ olun hocam

• hocam öncelikle tebrik ederim

kişisel düşüncem konfor alanından biraz çıkmayı dene bence ileride belki de yurtdışı falan yl doktora yapacaksın,orada çok daha fazla çekimser olursun

soruna gelecek olursam koçun tanıtım günlerinde özel olarak ilgi olacaktır zaten,bi sorarsan net cevap alırsın diye düşünüyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Knk kişisel konfor alanı değil ya. Lisede de yurtta kalmıştım. O gibi durumlara alışığım lakin Ankara yok yani bende direkt literatürde yok. Koç’a daha geçen gün gittim. Onlar şuan için kesin bir yorum yapamadıklarını söylediler. Sebebi de ilk cevap veren arkadaşın dediği gibi Anadolu’dan tercih sayısı ne kadar fazla ne kadar az olur o kesin değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ovet_cem kullanıcısına yanıt
    cok sacma ag özel olarak yardımcı olabilirledi koskoca koçta bi yurt mu kalmadi ilk 100e

ama para kalmadı doğru ali başkanım bu sezon çok bonkör tadicler dzekolar becaolar

hocam pek bir bilgim yok olur mu bilmem ama bence bu sorunu daha üst bir kurula ulaştırırsan bir çözüm geleceğine inanıyorum

• sayısal mı?

• Yapılabilecek tek şey hocam mükemmel bi başvuru dilekçesi yazmak. Daha ötesi yok

• peoxy P kullanıcısına yanıt
    Eşit ağırlık hocam. Ekonomi seçeceğim zaten

Hocam tam bilmiyorum onları okulla konuşsanız daha iyi olur başka şehirden olsa kesin çıkardı derecenizden dolayı ama şimdi ist olduğunuzdan bilemedim. Ekonomik kriz derinleşmeye başladığı için bu sene yurtlara diğer senelere göre daha da fazla rağbet olacaktır

• dayns D kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı diyelim hocam. Sağ olun

Öyle hocam bu sıralama yapan çocuklara da koç gibi bir okul yurt yeri ayıramıyorsa vah ki vah

• Şehir dışından gelenlere kesin çıkar mı?

• ilk 100deki adamı bile yurda koyamayan okula gidilmez.

• Çıkıyor diyorlar

• zengin değilseniz koç okunacak üniversite değil, gerçi zengin çocuğu olsam koç'ta okumazdım.

• eyvallah hocam benim istediğim bölümdeki en iyi iki üniden biri olduğu için istiyorum zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.