Şimdi Ara

Gtx 1080 ti vs rtx 2070 öneriniz nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arasıra oynarım ve ultra takıntım yoktur. Monitörüm de 4k değil. Sorduğum az kullanılmış miningsiz 1080ti ile 2070 model fiyatları birbirine çok yakın. Sizce hangisini almam önümüzdeki 3 yıl beni üzmez. Hangisi niçin tercih etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvztr -- 5 Temmuz 2019; 22:53:0 >

• İ7 7700k ve 16gb ram 850w coolermaster psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvztr -- 15 Haziran 2019; 18:9:6 >
  • 1080Ti sahipleri 1080Ti önerecek, 20xx kullananlar 2070 önerecek. Bu iş böyle uzar gider. O yüzden bütçene uyan ve aklına yatan kartı al.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Hocam ikisi de aynı fiyat o yüzden ikilemde kaldım.
    Şöyle ki
    1080 ti ve 2070 için 2900tl
    Düz 2080 için ise 3975tl fiyat aldım.
  • yvztr kullanıcısına yanıt
    Hocam konu biraz anlamsız olmuş neredeyse 2080 performansına eşit bir kartla 2070'i karşılaştırıyorsunuz.
  • hocam eski nesil ile 2070in farkı ilerde açılır +3gb vram olması guzel ama 2070 daha iyi bence
    bu da fikir verebilir oyun oynarken bedava vantilatör açarsınız
    Gtx 1080 ti vs rtx 2070 öneriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madnessisme -- 15 Haziran 2019; 21:2:53 >
  • Soğutma performanslarına da bakın. Karar vermenize yardımcı olabilir. Garanti süresi vs. bunlar da tercih etmeniz de etken.
    Salt 1-2 FPS olarak kıyaslama yapmayın bence.
    20xx serisi yeni seri bunu da göz önünde bulundurun.

Her şeye rağmen içimden 1080ti geçiyor o ayrı konu
  • monitörüm 4k değil demişsinizde ne olduğunu belirtmemişsiniz. 1440p için 1080ti daha iyidir, zira 1080ti'nin eşdeğeri 2070 değil 2080'dir. 1080p için alınacaksa başka pekçok uygun fiyatlı alternatif mevcuttur.

2070 için 2900TL fiyat aldım demişsinizde dikkat edin dolandırılmayın, o kartı o fiyata alabilmek için kartın başına kötü şeyler gelmiş olması lazım yoksa kimse satmaz.

• Biraz daha beklersen AMD'nin rx 5xxx serisine karşılık rtx super yani refresh rtx ler çıkacak hem AMD'nin hem Nvidia'nın kartlarına bakarsın ona göre tercihini yaparsın hatta belki birinci nesil piyasada ki rtx ler biraz ucuzlayabilir daha alınabilir hale gelirler. İkinci el temiz garantili bulabilirsen 2800-2900 liraya kadar 1080ti da alabilirsin ama peşin ödemek beni zorlayacak taksit olayından dolayı sıfır tercih etmek istiyorum dersen sıfır kart al derim.
  • 1080ti yapıştırırım direk, rtx olayı hala olgunlaşmadı, olgunlaştığı zamanda rtx 2070 çöp olur zaten.
  • Gtx 1080 ti performans anlamındaki rabiki rtx 2080'dir. Güç bakımından Rtx 2070 ekran kartına kıyasla Gtx 1080 ti daha güçlüdür. Fakay RTX yeni teknolojisi olarak ışın izleme özelliğini kullanmak istiyorsan bu teknoliji yeni oyunlarda bile yaygınlaşmaya başladı artık RTX 2070 alabilirsin. Sadece performans istiyorsan GTX 1080 ti öneririm.
  • 1080ti

Cunku rakibi rtx 2080
  • Söyle söyliyim artık teknoloji ilerledikçe ürün eskiyor ve yeni ürüne daha fazla destek veryorlar ve hatta eski ürünü driver ile performansını düsürüyor ben olsam iyice tartar ileriki yıllarda ne olduguna bakarım örnek olarak verilebilir

Suan 980ti kaç fps veriyor. İlk çıktıgında kaç fps veriyor

Aynı şeyi 1080ti için yaparım tartarım ona göre karar veririm
  • Ben genelde "bir önceki neslin en üst modeli" yerine "son neslin en üstün bir altı modeli"ni tercih ederim. Ancak GTX 2070'in teknoloji varken sırf pazarlama sebepleriyle SLI'ye kapalı olması bende büyük antipati yaratıyor. Sırf bu sebeple 2070'i es geçerdim.
  • Eski bir ürün alacağıma 5 10fps az alır güncel kart kullanırım. Bende ikisi arasında kaldım 2070 aldım çokta memnunum.

• https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/bmnsx8/driver_43064_faqdiscussion/

Şu adreste nvidia'nın her driver güncellemesinin akabinde olduğu gibi açılan reddit başlığı altında "lokkenjp" adlı değerli kullanıcı -kendisi Gtx 1070ti kullanıcısı- bir önceki driver ile güncel driver arasında hata payını azaltacak şekilde çoklu testler ile ortalama, minimum ve çizim zamanlarını paylaşmakta kendi görüşlerini de sonrasında not olarak düşmekte. Uzun süredir takip ettiğimden dolayı söyleyebilirim ki bir dönem kendimin de destekçisi olduğum "eski kartların performansı düşürülüyor" düşüncesinin pek aslı astarı yok. Şu olabilir pek tabi "arttırılabilecekken sabit tutuluyordur".

Ancak bu kaos teorilerini geçerli sayarsak gelmekte olan Super yenilemesi ile standart Rtx 2070 kartı da aynı kaderi paylaşacak Super kartları satmak için yavaşlatılacak.

Yani eski-yeni olayı elbette önemli ki her mekanik ve elektronik ürünün bir kullanım ömrü mevcut, karar verirken birim paranızın karşılığında aldığınız fps miktarını hesaplarsanız sizin için daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Tabi Ray Tracing DLSS gibi teknolojileri sizin için özel bir anlam taşımıyorsa.

Veriler ve değerler çerçevesinde konuşmak her zaman en mantıklısı, bu sebeple varsayımlar çerçevesinde elektronik cihaz/donanım alınmaz.

• 2070 sahibiyim 1080 ti oneriyorum. 1080ti>2070.
    Ancak sifir olduklari takdirde.
  • Pİyasa da sıfır 1080ti bulamazsın. İKinci ellerin tamamı da hep mining yapılmış kartlar olucak. O yüzden 2070 daha mantıklı. Ki madem 4k monitörün yok bu kartlara neden bakıyorsun? 2k veya 144hz monitörün mü var? Alacak mısın onları? Eğer 60 hz 1080p monitör oynuyorsan rx 580 al geç derim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.