Şimdi Ara

Gtx 1080 ti vs rtx 2070 öneriniz nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: asko56

Söyle söyliyim artık teknoloji ilerledikçe ürün eskiyor ve yeni ürüne daha fazla destek veryorlar ve hatta eski ürünü driver ile performansını düsürüyor ben olsam iyice tartar ileriki yıllarda ne olduguna bakarım örnek olarak verilebilir

Suan 980ti kaç fps veriyor. İlk çıktıgında kaç fps veriyor

Aynı şeyi 1080ti için yaparım tartarım ona göre karar veririm
    Sadece nvidiada geçerli bir durum evet sürücülerle eski kartların performansı planlı düşürülüyor amd de böyle bir durum yok bu yüzden nvidia alacaksanız herzaman son çıkan modellere yönelin.
  • Hiç inandığım bir şey değil. 1060 980 ile denk bir karttı. Bakıyorum hala öyle mesela.
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Bunu söyleyen nvidia kullanıcıları özellikle gtx 1080, niye böyle birşey uydursunlar amd için bu konuda yükselen bir ses varmı yok.
  • Hocam aradaki fiyat farkına değmez. 1080 ti almanız daha iyi olacaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Performans düşüremez sadece yeni kartlara daha sağlıklı driverlar çıkar. Kan alırlar öyle bir şey yapsa Nvidia

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacım sizi yanlış çıkarmak değil bilgi vermek. Hem internette bu algıyı ispat için hem de yanlış çıkarmak için çok kapsamlı test yapanları bulabilirsiniz. Hepsinde fark %1-%2 fazla veya eksik 2 yıl öncesiyle bugün arasında.

Hatta ben de her sürücü güncellediğimde sentetik benchmarklarda denerim ve ben de %1 içerisinde sonuç aldığımı söyleyebilirim. Bu %1-%2 zaten o anki oyun/yazılım versiyonu, windows versiyonu ya da test varyasyonu olarak bile açıklanabilir.

AMD'nin zamanla sürücü güncellemesiyle kartlarını güçlendirdiği aşikar. nVidia ya en başta doğru sürücüyü yapıp sadece uyumluluk problemleri için güncelleme çıkartıyor ya da güçlendirme imkanı varken bunu yapmıyor diyebiliriz. Ama her güncelleme ile nVidia kartlar yavaşlıyor olayının 10xx serisi için bir somut dayanağı yok maalesef.
  • Konuya genel olarak cevap vermek için de bunu yazayım. Peşinen belirtmek isterim ki GTX1080Ti kullanmam ile yazacaklarımın hiçbir alakası yok.

Saf güç olarak GTX1080Ti, RTX2070'ten daha güçlü bir kart. Lakin ray tracing kullanılacaksa net bir şekilde RTX2070 ezer GTX1080Ti modelini. DLSS olayı ne kadar oturdu ve ne kadar performans artışı getiriyor çok net incelemedim son haftalarda. Ayrıca performans artırırken görüntü kalitesini bozuyor diyen ciddi bir güruh da vardı ama son durum nedir cidden incelemedim.

Eğer ki ray tracing önemli değilse ve DLSS etkisi ciddi bir fark yaratmıyorsa ben GTX1080Ti ile ilerlerdim. Hala 4K'da gayet en üste yakın grafiklerle oyun oynama imkanı tanıyor. Kart ayrıca 11GB ve bence bu geleceğe dönük olarak daha uzun vadeli olabileceğine bir işaret. Eğer ki FHD ve 60Hz bir monitörle ya da 2K 60Hz/75Hz bir monitörle kullanılacaksa RTX2070 de yeterli gelir; hele ki DLSS ciddi bir fark yaratıyorsa.

Mining çıkması olmayan GTX1080Ti kartlar gördüm 3000TL altında. RTX2070'i o fiyatlara çok görmedim açıkçası. Ben de imkanın RTX2080Ti hatta Titan RTX almaya izin verdiği halde hala GTX1080Ti ile mutlu mesut takılıyorum. RTX3000 serisi gelince tekrar bakarız duruma dedim kendime.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.