Şimdi Ara

Yardım: GTX 760 ve RTX 2060 uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle PC özelliklerimi yazayım adettendir. Z97-K anakart ve VS650 güç kaynağım var. Bu anakart üzerinde ise şu an Evga GTX 760 ekran kartı bulunuyor.
    3B modelleme ve render işlerine girdiğimden ekran kartı yetersiz gelmeye başladı. Bir tane de RTX 2060 alıp çift ekran kartıyla kullanmak istiyorum.

Uyum sorunu yaşar mıyım? Güç kaynağımı güncellemem gerekir mi?
    Monitörlerim DVI girişli. Bu şekilde kullanırken GTX üzerine bağlı kalmaları mı daha iyi olur yoksa converter ile RTX üzerine bağlamak mı?

Teşekkürler şimdiden.

• Edit : RTX2060 SLI desteklemiyormuş zaten. Emin olmak için kontrol ettim.

SLI yapmak gibi bir düşüncen varsa zaten yapamazsın RTX ve 760 olmaz SLI köprüleri farklı.760 serisi ile en iyi 10xx ekran kartını yapabilirsin ki o da zaten en düşüğe göre çalışır ekran kartı kendini 760 seviyesine çeker.

iki ekran kartı tek PC, dual monitör ve bir karta bir monitör mantığı ile gidersen Z-97 anakartında en iyi 3ncü nesil intel işlemci olduğunu varsayıyorum, darboğaza girersin boşa para vermiş olursun.

3B modellemede olay sadece ekran kartı değil ki bunu zaten bildiğini düşünüyorum. platform olarak da eski kalmış artık o bilgisayar (Güncel yazılımlar için).

Şirkette ben 4ncü nesil intel ve 16GB 1600mhz DDR3 ram ile solidworks 2011 kullanıyorum 750Ti ekran kartı var çalışabileceği maksimum şekilde çalışabiliyor. Ama 3D autocad 2016 ya gelince çuvallıyor. Normal Autocad 2014 de gene sorun yok bi yere kadar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shindorei -- 20 Nisan 2020; 11:46:24 >

• shindorei kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabın için.

Evet 5 senelik bir bilgisayar aslında. İşlemcim 4. nesil i7-4790. 16 GB RAM var.

Blender öğreniyorum. Tutorialını takip ettiğim adamda çift 1080ti kurulu olduğundan renderda da çift çekirdek gibi çalışıyor. Esas burada merak ettiğim buydu.

Senin söylediğin durumda GTX 760'ı emekliye ayırmam gerekiyor o zaman.

Peki çift RTX 2060 S alsam PSU'yu güncellemem gerekir mi yoksa kaldırır mı? Ayrıca kasaya yeni fan da takmalı mıyım?
  • BebeBiskuvisi kullanıcısına yanıt
    Çift RTX2060 alacağına 1 tane 2080 al :) SLI pek mantıklı bir çözüm değil(Zamanında tecrübelemiş birisi olarak) gereksiz fazla güç tüketimi ve o bilgisayarda GTX970, 1060 (6GB) üstü darboğaza girer

eğitim aşamasında çok render alma zaten. Olayın mantığını kavramaya çalış. Ben 3Ds max öğrenmeye çalışırken elimin altında geforce go 6600m vardı :) Hey gidi Packard Bell w7218 :)

Eğitim aşamasında normal kullanımda bilgisayar işini görüyorsa hiç upgrade yapacam diye uğraşma.
  • shindorei kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    MSİ 2080 Tİ Hazır Sistem !
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.