Şimdi Ara

yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
2
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri)  7-9 yıllık deneyimle 100bini geçen ve ortalama 50bin almakta

https://www.kariyer.net/pozisyonlar/yazilim+muhendisi/maas

• Anlamıyorum mühendisler ve maaşları ile ne alıp veremediğiniz var, neden her konu maaşa bağlanıyor? Maaş dışında konuşacak başka hiçbir fikri olmayan insanlar mısınız siz, neden açtığınız her konuda "maaş" ile ilgili bir şey görüyoruz?

Tercih yapacak gençler, forumda yazılanların büyük bir kısmı sektörün gerçeklerinden kopuk. Fark ettiyseniz bu başlığı açan kişi CS/Ceng okumuyor, verileri aldığı yer de saçma sapan ne olduğu belirsiz bir site. Olur da tercih döneminde burada yazılanları dikkate alırsınız diye söylüyorum, hayal kırıklığına uğrarsınız. Tercihlerinizi yaparken mutlaka bilgi almak istediğiniz bölümde okumuş birisini dinleyin, donanımhaber gibi saçma sapan iddiaların ortaya atıldığı sanal çöplükleri değil.

AI yazılımı niye bitiriyor anlamdım gitti.
    Yapay zeka ile kim uğraşacak, geliştirecek, entegre edecek Mehmet emmi mi?

Şu sıralar düşüncem, X alanındaki bilgine, tecrübene, ilgine yapay zeka eklersen, süslersen gelecekte çok güzel yerlere gelebilirsin, iyi işler çıkartabilirsin.
    Aldığım derslerde yapay zekanın entegrasyonu ile çok güzel araştırma alanları, iş fırsatları ortaya çıkıyor. Biten bir şey görmüyorum, tam tersi yeni başlıyor...
  • sektörle alakan yok ki senin, bulduğun veri desen saçma sapan bir yerden alınmış birkaç "veri"

• yüksek verilere inanıp millet yazılımcı olacağım diyor. eline bilgisayar almamış çocuk bilgisayar mühendisliği yazıyor. biraz linkedinde gezip açık iş ilanı sayısını ve tek ilana kaç kişi başvurduğunu araştırın başka bir şey söylemeye gerek yok. ek olarak 5 yıla işe alım miktarı ne olur o da meçhul, AI ile yardımcı programlar(github copilot gibi) işi şimdiden %55 civarı kolaylaştırdı, bu da daha az iş gücü ihtiyacı demek, bu hızla giderse 5 yıl sonra ne olacağını düşünmek mümkün değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 29 Aralık 2023; 0:46:53 >
  • daxpc kullanıcısına yanıt

yaw oran vermiş birde makatından sallama kardeş  o ilanlara liseli yazılımcılar bile başvuruyor çoğunun cv'si çöp zaten ayrıca yazılımcıların çoğu işi olmasına rağmen başka işlere başvurur çünkü şirket değiştirdikçe maaşın artar. YKS çalışıyorsun sektörle alakan yok git test kitabı çöz sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26CF49346 -- 28 Aralık 2023; 22:30:57 >
  • aynen kanka sektörle alakam yok yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) veriyi de https://github.com/ biraz aşağıya in göreceksin yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri)  senden daha çok alakam olduğuna eminim. her yks çalışanı kendin sanma freelancer olarak iş aldığım sayamadığım kadar şirket var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 28 Aralık 2023; 22:50:39 >

• AI yazılımı niye bitiriyor anlamdım gitti.
    Yapay zeka ile kim uğraşacak, geliştirecek, entegre edecek Mehmet emmi mi?

Şu sıralar düşüncem, X alanındaki bilgine, tecrübene, ilgine yapay zeka eklersen, süslersen gelecekte çok güzel yerlere gelebilirsin, iyi işler çıkartabilirsin.
    Aldığım derslerde yapay zekanın entegrasyonu ile çok güzel araştırma alanları, iş fırsatları ortaya çıkıyor. Biten bir şey görmüyorum, tam tersi yeni başlıyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AI yazılımı bitirmiyor onu kim söyledi? fakat şimdiki verilere ve gelişme hızına bakarsak iş yükünü büyük ölçüde azalttığı aşikar, bu da uzun vadede layoff'ları artıracaktır. ki burada asıl sorun Türkiye'deki daralma, layofflar tam gaz devam edip işe alımlar da yerinde sayarken bu veriler sadece göz boyama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 28 Aralık 2023; 23:23:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daxpc kullanıcısına yanıt

işi %55 kolaylaştırmak ile hızlı yapmak aynı şey mi   okumayı öğren,diğer argümana cevap versene makatından ne sıkacaksın merak ettim

ayrıca o veriler yanlış 7-9 sene tecrübeli olup 50k alan pek kişi görmedim, daha iyi alırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26CF49346 -- 28 Aralık 2023; 23:33:24 >
  • nasıl aynı şey değil hacı ya 100 işin var artık 45 gibi yapıyorsun 55in zamanı boşa düştü yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) Allah akıl fikir versin tek dediği şey makat. Oradaki başvuruların ne kadarının mezunlar ne kadarının da şirket değişmek için gönderen elemanlar olduğunu az biraz sektörün içinde olsan bilirdin. devam ettirmeyeceğim ailene sabır diliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Egon_Krenz

sektörle alakan yok ki senin, bulduğun veri desen saçma sapan bir yerden alınmış birkaç "veri"

verilen siteye bakarak kimlerin ne kadar ücret verdiğini bakabilirsin

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

kim biteceğini söyledi @yaralıpanda ? kimse

şöyle düşün önceden tarlada tarım makineleri olmadığı dönemde 100lerce kişi çalışıyordu ama şu an bir kişi traktörü ile o 100 kişinin işini yapabiliyor

yani kişi sayısı azalacakn

• Guest-26CF49346 G kullanıcısına yanıt

ortalama 50 veriyor ama sektörden sektöre değişir savunma sanayisi de zam öncesi 50bandında veriyordu

ama zamla ortalama 75-80bandına çıkacaktır

• 7-8 sene çalışıp da 50k alan essek yazılımcı kim acaba

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt

işletme mühendisi öğrencisi memnun değil  

boşuna tıklama itü (@yorulmaitu) on Xtwitter
    itü işletme mühendisliği öğrencisi arkadaşımızın videosu sosyal medyada gündem oldu siz ne düşünüyorsunuz?
    https://twitter.com/yorulmaitu/status/1740017114495471675

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Aralık 2023; 0:47:30 >
  • Para ticarette boş işlerle uğraşmayın.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

O zaman tamam ben ceng yazmam aga 🤠🤠🤠

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

işletme mühendisi öğrencisi memnun değil  

boşuna tıklama itü (@yorulmaitu) on Xtwitter
    itü işletme mühendisliği öğrencisi arkadaşımızın videosu sosyal medyada gündem oldu siz ne düşünüyorsunuz?
    https://twitter.com/yorulmaitu/status/1740017114495471675

bu videodaki durum Türkiye'deki herkes için geçerli  

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

ben kaç k maaş alırım sence

• buna mı soruyon bunun ayarları gitmiş bence son 1 yıldır falan iyi görmüyorum

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.