< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
knk ben kebapçı açmayı düşünüyorum ankara'nın nezih bir semtinde. ne kadar kazanırım acaba?
-
mesele bu işin ne kadar süreceği genel olarak insanlar kötü hava hiç gitmeyecekmiş gibi konuşuyor ancak nasıl her iyi dönem bitiyorsa kötü döneminde sonu gelir diye tahmin ediyorum bakalım tabii ne olacağı belli olmaz ancak Türkiye hala nüfusa oranla iyi bir konumda değil ve ciddi manada ben bilgisayar mühendisiyim diyenlerin %80 i front end ile uğraşıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Levels.fyi den bakabilirsiniz maaşlara güzel bir site
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Salak ben asistan doktorum.
Ben maaşımı türkiyeden alıyorum. Amerikan doktoru gibi yıllık 400bin USD almıyorum. Beni almanyadaki, amerikadaki ne maaş alıyor ilgilendirmez. Aldığım maaşın farkındayım, mühendis arkadaşlarımın aldığı maaşı biliyorum, karşıda inşaat var oradaki ustaların aldığı maaşı biliyorum. Sen git internette birinin söylediğini küçümse diğerine güven. Seneye görüşürüz. 118.DHY ile atandığında aldığın maaşı birkaç mühendis arkadaş edin de onlara sor bakalım.
-
Hocam size denk yazılımcı arkadaşlarınız kaç para alıyor? Yani zamanında sizle benzer sıralama yapmış kişiler.
-
Bilkent yazılımı bitiren arkadaşım aylık 45+15 alıyordu geçen mart. Yakın zamanda görüşme fırsatım olmadı. Zamanında ortalama asistan doktor maaşı 45 en yüksek 56 idi.
Bir diğeri yabancı şirketin IT danışmanı (?) €2000 aylık Türkiye'de yaşıyor son duyduğum mayıstı.
Yazılım düşünüyorsanız yurt dışına yönelik dil çalışın, seminerlere katılın, sertifika alın CV oluşturun. Yabancı şirketler onu önemsiyor. Avrupadakine 4000 vereceğine sana Türkiye'de €/$2000-2500 vermeyi tercih ederler.
-
hocam ben de bilkent yazılımda okuyorum. yani bu dönem hazırlığı geçtim. c1 ingilizce biliyorum, hedefim abd'ye veya isviçre'ye gitmek ama bakalım nasıl olacak.
yine de söylenen maaşlar çok iyi değil. türkiye'de 2000-2500 euro da aman aman yaşatmaz.
sanırım en mantıklısı kendi işimizi yapmaya çalışmak.
-
Sınav bölümünün kanseri, maaş sapığı bu forumu ne zaman rahat bırakacaksın merak ediyorum.
Şahsın açtığı konuların amacı hiç bir zaman bilgi verme değil sidik yarıştırma üzerine.
Konuda bir kaç low iq şahıs daha var ama onlar gelir geçer bu geldi geçmiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-2C95D464Ahocam ben de bilkent yazılımda okuyorum. yani bu dönem hazırlığı geçtim. c1 ingilizce biliyorum, hedefim abd'ye veya isviçre'ye gitmek ama bakalım nasıl olacak.
yine de söylenen maaşlar çok iyi değil. türkiye'de 2000-2500 euro da aman aman yaşatmaz.
sanırım en mantıklısı kendi işimizi yapmaya çalışmak.
Yazılımcı değilim o yüzden yurt dışında iş olanakları nasıl olur detaylı bilemem ama 2000-2500 euro benim maaşımdan fazla onu bil
-
@MulgereHircum ben de amerikan başkanıyım puhahaha
arkadaş inşaat işçinin maaşını kendisiyle kıyaslayıp onlar 100binden fazla alıyor deyip ağlaman kadar saçma bir şey yok
hem halkı yanıltıyorsun yalan yanlış bilgilerle hem de burada ağlıyorsun
-
@MulgereHircum bilkentte yazılım mühendisliği diye bir şey yok
konudan o kadar uzaksın
bilkent bilgisayar diyorsan da bilkent bilgisayar ilk 200den alan bölüm tıp 30binden alan bölüm ve ilk 200deki adam bi zahmet alsın
onla da kendini kıyaslamazsın be
-
kur sürekli değiştiğinden hesaplanmasını yapmak zor ama maaş verileri yeni yayımlayanlarda güncel ama kendisini asistan doktor olduğunu iddia eden birinin dediği gibi insanların kendileri veri girdiğinden yanlış veriler de mevcut
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Aralık 2023; 21:36:17 > -
prensesim konuyla bu postun ilgisi ne
-
ctis var işte yazılım mühendisliğinin yandan yemişi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X