Şimdi Ara

yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

insanların reddit ten bilgi alacaklarını sanman

Alıntı

metni:
    "Yeni giren mühendisin maaşı 30 bin" bizim okuldan 45-60 bandında başlayan birkaç kişi göstereyim sana? Sektör hakkında bu saçma sapan anketler dışında hiçbir fikrin yok ve hala bağnazca temelsiz fikirlerini savunmaya devam ediyorsun.

ve yok kendi okulundan mezunların 45-60 ile başlıyor demenyazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri)  bunlar ortalamayı yansıtmıyor 1-2 kişi 60 ile başladı diye herkes bu kısımda başlamıyor keşke beni anlasan

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Bu başlığa yazacağım son yorum olacak bu, seninle polemiğe girmek bile eziyet resmen.

Reddit bilgi alınacak tek kaynak değil, isteyen herkes herhangi bir bilimsel kuruluşun oluşturduğu araştırma raporundan yararlanabilir. Kullandığın ifade de spesifik değil, kullandığın "yeni giren bir mühendisin maaşı 30 bin" ifadesine ithafen diyorum bunu. Genel ortalamadan bahsediyorsan bunu belirtmen lazım, herkes için mi bahsediyorsun yoksa genel ortalamadan mı? İfaden pek anlaşılmıyor açıkçası.

Sana hayırlı forumlar ve iyi akşamlar, çevrendekilere de kolay gelsin cidden. Araştırıp okumayan ve cahil cesaretine sahip birisine maruz kalmak zor olsa gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 30 Aralık 2023; 0:12:13 >
  • Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

ve mezun olduğunda yazarsın yok dışarda duyduğun duyumlara göre hareket etmeyeceğini öğrenirsin umarım yok benim okulumda 45binden başlayan biri var ama sen ortalama 35bin diyorsun gibi söylemelere girmeyeceğini de öğrenirsin

https://forum.donanimhaber.com/gercekci-muhendis-maaslari-2022--151943636-178#157672914

sektörden çok uzaksın ama beğenmediğin forumda çok iyi yerlerde çalışan mühendisler var onlardan bilgi edinebilirsin sektör hakkında

duyumlara göre hareket etme

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

ve 60bin yani 2bin euro net ile başlatan yer de çok azdır

almanyada brütto ortalama 55bin yani ayda 4600 brütto neti ise 2500-3000 netto evli olup olmadığına göre değişir

almanya bu kadar veriyor bizim ülkemizden daha fazlasını beklemek hata olur

tekrar söylüyorum etrafından 1-2 örnek duydun diye ortalama o rakamlar olmaz yok 1-2 tane duyduğum mühendis 100binle başlamış ortalama 100 olmaz

yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri)

yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri)stepstone.de
    Informatik Ingenieur/in Gehälter in Deutschland 2023 - StepStone
    https://www.stepstone.de/gehalt/Informatik-Ingenieur-in.html

yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri)jobtensor.com
    Gehalt - was verdient ein IT Ingenieur in 2023? | Jobtensor
    https://jobtensor.com/Gehalt/IT-Ingenieur

• araştır biraz sana çok fazla kaynak attım brütto veriler bunlar %40-50sini çıkarıp nettosunu bulacan ve o senin maaşın olacak aylık

yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri)de.jobted.com
    Was verdient ein Informatik Ingenieur? (Gehalt 2023)
    https://de.jobted.com/gehalt/informatik-ingenieur
  • Nereden buldunuz bu çakma tıplıyı, asıl mezun biliyor maaş durumunu. Hangi akla hizmet doktorların mühendislerden daha fazla kazandığını savunmaya çalışıyorsun. Özeldeki doktorlar ile devlet doktorunu karıştırıyorsun. Özeldeki uzmanlar anlaşmasını imzalar iyi para kazanır o tamamen kişiye kalmış. Herkes bazı uzmanlar gibi milyonlar götürmüyor.

Asistan doktor ayda 300 saat çalışıp 50-60k civarı alırken mühendis 160 saat çalışıp aynı parayı hemde senden 2-3 sene önce almaya başlıyor. Senin gibiler yüzünden doktor maaşları bu kadar düştü, 3 kuruş parayı para sanıyorsun. Esnaf >100k aylık net getirirken, nitelikli inşaat işçisi >100k net getirirken sen 10 senelik eğitime alınan gerçek maaşa (o sitelerdeki şişirilmiş maaş değil) iyi maaş diyorsan sen akıllanmazsın.

Yazılımcı adam gider google'da, nvidia'da, amazon'da, microsoft'da da çalışır. Sen amerikaya gitmek için USMLE 1-2-3 sınavları herbiri 60bin TL olarak uçak bileti, konaklama, ücretli görüşmeler daha saymadan ödemen gerekiyor. İngiltere için PLOP gerekiyor o da para istiyor, Almanya fakire doktorluk yaptırmıyor en az 1 yıl belli miktar euro yatırman gerekiyorki adamlar seni kabul etsin çünkü 6 aydan 2 seneye kadar ücretsiz çalışman gerekecek.

Neyin elitliği bu? Amacın ne senin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E33473FE6 -- 30 Aralık 2023; 0:37:17 >

• 5gün önce foruma giriş yapmış ama sövmek için

yukarıdaki attığım rakamlara bak almanyada bile 4-5bin netto yani 8-9bin brütto verilmezken burada verileceğini sanmanyazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) 

gerçekçi olun biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Aralık 2023; 0:46:26 >

• senin beğenmeyeceğin bir veri daha

https://www.bls.gov/oes/current/oes_nat.htm

• O siteler kişilerin kendi gönderdiği bilgiye bağlı. Ben oraya girip 1 trilyon euro alıyorum desem ortalamayı yukarı asarım. Sampling bias denir buna biyoistatistikte.

BLS istatistiği USMDlerin girdiği borç batağını hesap etmiyor. Git nvidiadaki zengin milyoner mühendislere söv sen.

Bu kadar işsiz ve yanlış istatistiklerle algı yanıltması yapacak birisinin ne seviyede olduğunu tahmin edebiliyorum. Amacını merak ediyorum çünkü mezun bilir doktorluğun ne eziyet olduğunu, mühendis arkadaşlarının kendisiyle aynı veya daha fazla kazandığını. Mezun böyle boş bir iddiada bulunmaz.

• 1-2 milyoner mühendis oldu diye herkesin milyoner mühendis olacağını sanmanyazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri)  gerçeği gör

sana kalsa tüm istatistik bilgiler yalan

bak burada bazilari 100 rakamları girmiş ama istatistikte bunlar ortalamaya alınmaz ama anlamıyorsun beni

ve verileri girenlerin herkesin kendin gibi sanmanyazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Aralık 2023; 1:7:38 >

• kendini o kadar inandırmış ki şöyle diyor hangi doktor mühendisten daha fazla kazandığını sanar diye yazı yazmışyazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Aralık 2023; 1:23:50 >
  • Alıntı

metni:
    bak burada bazilari 100 rakamları girmiş ama istatistikte bunlar ortalamaya alınmaz ama anlamıyorsun beni

Ortalamanın ne demek olduğunu bilmiyorsun

internette iddia edilen rakamların doğruluğunu internetteki başka rakamlara güvenerek kötülüyorsun

Alıntı

metni:
    ve verileri girenlerin herkesin kendin gibi sanmanyazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) 

girilen veriler burada saldırdığın adamlarla aynı mantık ile toplanmış bilgiler "birileri bu rakamı söyledi bize". 1 anekdottan istatistik olmaz, 1000 anekdottan da istatistik olmaz. Anekdotlar anekdottur. Kendi kendi ifşa etmiş bulundun sadece.

• kötüleyen sensin

sen şikayet etmiyor musun doktor mühendisten fazla alamaz diye bir üstteki iletiye bak ve bunun nasıl mümkün olduğunu ve sonrasında bana saydırman?

avrupada mühendise verilen ücret belli ama sen yok inşaat işçisi 100binden fazla alıyor diye bana örnekte bulunuyorsun?

ve bu sene üniversiteye başlamış ve ona söylenen söz de sen 160 saat çalışacan ve doktordan ayda 300saatten fazla çalışan doktordan hem fazla alacaksın hem de 2-3 sene önce başlayacaksın diye kandırmışlar bunu yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) 

ve işin sanılan gibi olmayınca da bana saldırmaya başladı işin özeti buyazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Aralık 2023; 1:35:23 >

• aga sen artık tıpın son sınıflarında değil misin okulunun iyice zor olması gerekmiyor mu bunun yanında hiç dışarı falan çıkmıyor musun niye böyle başlıklar açıp bu kadar vakit gömüyorsun anlamadım çok ilginç bir durum

• okul son sınıfta niye zor olsun? sabah 8 akşam 4 normal doktor mesaisi mevcut yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri)  hafta sonu da tatil ve intern hekimin ne gibi bir sorumluluğu olabilir?

ve ayda yılda bir konu açmışım onu da çok görmeyinyazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) 

yani kötülük olsun diye söylemedim valla bende mühendislik okuyorum ancak okulumu değiştirmek için giriyordum sınava tıp gelse yazıp giderim belki bazı alanlara ilgi duyuyorum bende çok karşılaştırma yapma amacım yok ancak senin yerinde olsam herhalde hiç böyle tartışmalara girmez keyfime bakardım

• tıpa yazma bence

6 yıl zorlu eğitim + 2 yıl adını duymadığın bir yerde mecburi göre + 4-5 yıl asistanlık ama öyle asistanlık değil internlükte daha iyi anladım hafta sonu denen bir şey yokmuş asistanlar için ve öğle arası da denen bir şey yokmuş normal bir memur öğle arası 1-1.30 saat yemeğe gider dinlenir falan ama asistanlıkta öyle bir lüks yok asistanlığın ilk 2-3 yılı saba 4-5 giriş akşam 10-11 çıkış ne öğle yemeği ne de akşam yemeği için vakit var. +sonrasında yine adını ilk kez duyduğun yerde 2 yıl mecburi + 3 yıl yandal ve yandalın yine ilk yılları çok zorlu geçecek + 2 yıl mecburi derken en sonunda istediğin yere ulaşacaksın en az 40 yaşında tam uzman oldum diyeceksin ama senden aldığı yıl daha fazla

yerinde olsam mühendisliğe devam ederdim hatta 6 yıl önce olsam tıp yerine daha kolay bir bölüm yazardım

ama sonrasında uzman doktor maaşı ile meslek maaşı karşılaştırılması olur yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri) yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri)  o yüzden iyi rakam veriliyor belki yoksa hiç çekilmez

üstteki bir üye de yazdı siz 360 saat çalışmanızın karşılığını 160 saatte daha erken vakitte ulaşıyorum dedi ya yazılım mühendisi maaşları (son 3 ay verileri)  kimse bu olayı kabul etmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Aralık 2023; 2:46:49 >

Para konusu biraz değişken gibi çok ucube olup 1-2 yılda 4-5k kazanan olduğunu da biliyorum gerçekten emek verip hiç iyi bir ücret alamayan da biliyorum türkiyede bu iş daha dengesiz sanırım ama tıptaki denge durumu rahatlatıyor insanı normal olarak herkes belirsizlikten korkuyor bunun etkisi çok büyük.

Okumak konusunda benim en büyük endişem matematik kafası daha iyi olan birisi olarak o anatomi dersinde tökezler miyim acaba diye bir endişem oluyor özellikle psikiyatri gibi alanlar ilgimi çekiyor baya okuması gerçekten çoğu mühendisliğe göre ağır ancak hayatta birazda elde olanlara bakıp ona göre seçimler yapmak gerekiyor bakalım artık hayırlısı olsun herkes için.

• görsel hafızan iyiyse anatomide zorlanmazsın ama teorik yükü ağır olan bir bölüm

ve tüm dersler birbiri ile bağlantılı atıyorum GİS i anlamak için hem anatomisine hem fizyolojisine hem sindirimin biyokimyası ile farmakolojik mekanizmalarını hakim olacaksın sonrasında patofizyoloji hastaların mekanizmasını çözmen gerekiyor ardından da hem dahiliyeden hastalıkları kavraman önemli olacak ama pratik ile teorik hiçbir zaman gerçeği yansıtmıyor hiçbir hastalık tam patognomik olarak gelmiyor ondan sonrası hekimlik sanatına giriyor bu ara farmakolojinin ilaç mevzusuna hiç girmedim halen çözemedim bize okulda etken maddeleri ve onların mekanizmalarını anlatıyor ama pratikte etken madde yerine ticari preparatları yazdırılıyor ve etken maddelerin tek ticari preparatı yok onları nasıl öğreneceğim konusunu halen çözmüş değilim

anatomi bu kısmın tek eğlenceli kısmı desek yeridir, özellikle sinir sistemindeki nöroanatomi en muhteşem kısmı

ve dahiliyedeki hastalık miktarı az sayıda değil aşırı derece çok ve hepsinin mekanizması ile kliniğine hakim olmamızı istiyorlar sınavlarda bazen birbirilerine öyle karışıyor ki ayırıcı tanısını yapmakta zorluk çekebiliyor ve ayırıcı tanısını yaparken kullandığın algoritma da çok fazla karıştırılmaya müsait

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Aralık 2023; 3:3:48 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.