Merhaba herkese, 1 Yıldır mezunum, yazılım mühendisiyim. Yazılım bilgisi ve öğrenme hızım olarak sınıfımın üst sıralarındaydım hep. 2 aydır iş arıyorum, en fazla geldiğim nokta sınav/mülakat oldu, alt alan olarak istemediğim bir alan yok, ne alanda işe girsem ilerleyeceğim eminim. En az 150 iş yerine başvurmuşumdur. Forumda olup yazılım işi yapan, eşi dostu olan, beni yönlendirebilecek kimse varsa yardım almak için bu konuyu açtım. CV'm boş değil, hatta yurtdışı stajım bile var, bazı sebeplerden dolayı Türkiye'ye döndüm. Üniversitede öğrendiğim yazılım + kendi öğrendiğim yazılım bilgileri, asla girdiğim yerde gerekeni karşılamaz; iş işe girince öğrenilecek, ama gerçekten hala hevesliyim. Artık dayanacak gücüm kalmadı, nereden iş bulacağımı şaşırdım, yardım için buraya konu açtım. Konumun daha çok kişiye ulaşması ve potansiyel yardım edebilecek kişilere ulaşmam adına öne çıkarırsanız sevinirim, rahatsız ettiysem kusura bakmayın. Edit: Üniversite, İstanbul Zaim Üniversitesi Yardımcı olmak isteyip DM'den özgeçmişimi isteyenler oldu konuştuk teşekkür ediyorum, umarım iş bulabilirim. Konuyu öne çıkarıp daha çok kişiye ulaşmamı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup548 -- 29 Mart 2022; 9:53:20 > |
Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu)
-
-
Bime başvuru yap
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Okul hangisi ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ülkeye bak la 4 4lük adamlar bile iş bulamıyor bir de yazılımcı ha her yerde aranır yani
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbul Zaim Üniversitesi, Yazılım çok az sayıda ünide vardı, Devlette Ktude vardı sadece, okul çok kötü bir eğitim vermedi hatta zorladı, çok uzatanlar oldu. Hani özel çöp zaten gibi anlaşılmasın diye açıkladım. Yine de iyi ünilerle kıyas kabul etmez tabi. 2 kez Erasmus yaptım. IEEE vb öğrenci kulüplerinde aktif roller aldım. Network yaptım. Ama yok, ortada iş yok, bulamıyorum, lanetlenmiş gibiyim. Okulda iken yapıp sattıgım proje de olmuştu, ama sabit bir işe girmek istiyorum en azındam bir kaç yıl için, iş bulamıyorum. Sabit derken konfor alanı anlaşılmasın, beni zorlasın iş sorun yok, şehir bile önemli değil, nereye istenirse taşınırım. Yeterki Yazılımda tecrübe kazanayım. Erasmustan dolayı Kaunas Teknoloji Üniversitesinde de eğitim almış oldum. Stajımı da o üniversitede 2. Erasmus olarak yaptım. İngilizcem yeterli, gerekirse sınava da girerim. Bölümd girerken, okul özel de olsa, mezun oluncaya dair umut doluydum. Şuan berbat durumdayım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Estağfurullah, anormal derecede çalışkan biri değildim, Odtü İtü mezunu vs de değilim. Efsane bir Yazılım bilgim de yok ama bu yeni mezun insanda olmaz zaten. Yetiştirilmeye uygunum, tecrübe kazanmak istiyorum, ama yok, yok, yok
la daha yazılımcı enflasyonu olmadan patlaklar oluşmaya başladı bir de her sene yapıştırıyoruz mezunları.
-
Umarım bulursun ben de Mak. Mühendisiyim 3 yıl oldu mezun olalı hala işsizim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pazartesi gel başla
demelerini bekleme birşeyler yapmaya çalış kendi kendine
kendini geliştir
yazılım yaz uygulama marketlerine at
-
Belki de alt alan seçmediğin için böyledir. Etrafımda işe giren geliştirici arkadaşları düşünüyorum da hepsi belli bir uzmanlığa yoğunlaştılar. Biri front end, biri iOS diğeri network automation ve iş buldular. Çok iyi okuldan da mezun değiller üstelik. İş ilanlarına baktığımda da genel yazılım geliştiriciden ziyade spesifik bir konuya yönelik uzman arıyorlar. Android developer için gidip de iOS tecrübesi istemiyorlar ama en azından bir tane mağazada yayınlanmış uygulama istiyorlar. Bunun gibi belli bir portfolyo sunabilmek lazım diye düşünüyorum. Ayrıca LinkedIn ve GitHub profillerini güçlendirebilirsin. Özellikle de LinkedIn'i tavsiye ediyorum. Oradan iş bulmak daha kolay oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 30 Mayıs 2021; 6:38:33 > -
ya ylsy programını düşün, ya da tekrar bir üniversitede yüksek lisans yaparken yurtdışına git ve yurtdışındayken iş fırsatları kovala.
Alıntı
metni:İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2010 yılında İstanbul'da İlim Yayma Vakfı tarafından kurulmuş... Üniversite'nin sahibi olan derneğin başkanı ile iletişime geçip neden böyle oldu diyebilirsin bence.
https://www.iyv.org.tr/tr/baskandan-mesaj.html DH yönlendirmesinden ötürü link çalışmazsa ana sayfada en altta başkandan mesaj.
-
Bende bunalmaya başladım. Allaha şükür durumumuz iyi ama insan iş istiyor bende işletme mezunuyum pandemi başlamadan hemen önce mezun oldum. Evde işsizlikten bunalmaya başladım hakkımızda hayırlısı bakalım.
-
Cv ni yollar mısın özelden
-
Yazılımcı olsam iş güç aramam uygulama geliştirip pasif gelirle yaşarım. Freelance olarak arada çalışırım mis.
Yurt dışında staj yaptın, İngilizcen var biraz daha çaba ve sabır…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
I kadar çabala et gene de iş bulama. Nasıl bir ekonomik durumda ki ülke senin gibi biri iş bulamıyor
marmara üni bitiren yeğenim var işletme bölümü ,
biraz da yazılım yapabiliyor , ingilizce çok iyi ,
tüm iş başvuruları ve mülakatları yabancı dilde yapıldı (ingilizce) , buna birkaç yerden teklıf geldi,
Yapı kredi bankasını kabul ettı , yarım sene oldu
evden çalışıyor , banka şubelerını denetlıyormuş ,
hesap kitap işte , kendi dediğine göre ,yazılım da yaptırıyorlamış ,
-
Güncel cv'ni özelden atar mısın?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bime başvuru yap |
yazılımcı/avukat/bazı mühendisliklere asgari teklif edilen iş: |
Umarım bulursun ben de Mak. Mühendisiyim 3 yıl oldu mezun olalı hala işsizim.
|
kendini geliştir,hiçbir şey yapmamışsın diyenlerin evi: |
Ülkeye bak la 4 4lük adamlar bile iş bulamıyor bir de yazılımcı ha her yerde aranır yani
|
Yazılım mühendisiyim. Artık okulun onemi kalmadı. İstekli ve biraz da yatkın olan herkes udemy den falan dersler alıp bu sektöre girebilir. Okulun önemi hiç yok değil elbette ama okulunu okumasan bile 2-3 yılda sadece online kaynaklarla okulun 3-4 yılda vereceği bilgiyi edinebilirsin. Evden çalışma modası türkiye yazılım sektoru icin cok avantajlı olacak. Özellikle avrupa firmaları full remote calısacak yazılımcıları arttırıyorlar bu daha da artacak. Hindistana ve Cine göre bizim zaman dilimi avantajımız var. Full remote olsa bile aynı saatlerde online toplantı vs yapmak istiyorlar. Avrupa ile hindistan cin zaman dilimleri uyumlu değil. Ben üniversite son sınıftayken okulda eğitimi verilmemesine rağmen .net öğrenip masaüstü yazılım yapmıştım 2 tane. Kendi ihtiyacım için bir yazılımdı. Ayrıca subversion yeni cıkmıştı o aralar (git yoktu o zamanlar) kendi kendime öğrenmiştim. Mezun olur olmaz işe başlamıştım. Daha sonraki yıllarda iş yerinde ihtiyaç olmamasına rağmen Angular öğrenebilmek amacıyla aklımdaki bir web projesini angular ile yapmaya çalışmıştım. Sonra daha iyi maaşla full stack yazılımcı olarak iş değiştirmiştim. Şimdi Almanyada çalışıyorum. Ekstra zamanlarımda kendime ait spring boot + angular ile geliştirdiğim bi projem var. Bir statup projesi. Tek başıma zaman yeterli olmadığından turkiyeden destek verecek birini arıyorum. Saati 60-70 TL verebilirim. spring boot+angular bilen adam arıyorum. Sana tavsiyem: belli bir şeyi iyi seviyede öğren. o şeyle ilgili ilanlara başvur. Yazılım mühendisi arıyoruz diye ilan olmaz zaten. Java yazılımcı, .net yazılımcı, react developer ios developer falan olur. Sen de bir alana yönelip o alanda kişisel 1-2 proje dahi olsa çalıştım diyebilmelisin. Geleceği olan ama henüz piyasada çok yaygınlaşmamış bir alan olabilir. Mesela mobil yazılım (ios, react native, flutter ) dğer alanlara göre öğrenmesi daha kolay alanlar. Cünkü cok fazla parcası yok. Kendine bir mobil uygulama hayal et, onu yapmaya çalış. Mümkünse gerçekten işe yarayacak bişey olsun. Veya Angular seç, react sec, python sec... bi alanı sec o alanda bi yazılım yap bu yazılım işe yarar bişey olsun. Onu yaparken zaten tecrübe kazanacaksın, mulakatlarda seni tecrübeli sayacaklar. Onun üstüne Codility gibi sitelerden pratik de yap. Bazı firmalar genel zeka algoritma yeteneği ölçmek icin o tarz sitelerden sınavlar veriyor. Bu alanı düşünenlere önemli başka bir tavsiyem: ingilizce öğrenin. İngilizce anlamak maaşınızı %20-30 arttırır. Konuşabilmek %20-30 daha arttırır. Gelecekte avrupa firmalarında uzaktan çalışma ihtimaliniz artar. Avrupada yeni mezun bir yazılımcı 2500-3000 euro alır. Avrupa firmaları 2500euroya yeni mezun avrupalı istihdam edeceğimize 2000euro ya türkiyeden tecrübeli eleman istihdam edelim diyecekler. Cünkü zaten remote çalışıyor hepsi. Bu pastadan pay almak için en başta iniglizceniz iyi olmalı. Yazılım dünyasındaki yenilikleri takip etmeye çalışın. Yeni frameworkler libraryler takip edin. Bu yeniliklerle ilgili siteleri düzenli takip edin. Ara sıra boş zamanınızda kullanmaya uygulamaya çalışın. |
“Talk is cheap. Show me the code.”, Github hesabını atmanı bekliyoruz hocam. |
la daha yazılımcı enflasyonu olmadan patlaklar oluşmaya başladı bir de her sene yapıştırıyoruz mezunları. |
Belki de alt alan seçmediğin için böyledir. Etrafımda işe giren geliştirici arkadaşları düşünüyorum da hepsi belli bir uzmanlığa yoğunlaştılar. Biri front end, biri iOS diğeri network automation ve iş buldular. Çok iyi okuldan da mezun değiller üstelik. İş ilanlarına baktığımda da genel yazılım geliştiriciden ziyade spesifik bir konuya yönelik uzman arıyorlar. Android developer için gidip de iOS tecrübesi istemiyorlar ama en azından bir tane mağazada yayınlanmış uygulama istiyorlar. Bunun gibi belli bir portfolyo sunabilmek lazım diye düşünüyorum. Ayrıca LinkedIn ve GitHub profillerini güçlendirebilirsin. Özellikle de LinkedIn'i tavsiye ediyorum. Oradan iş bulmak daha kolay oluyor. |
Benzer içerikler
- uyku ilacı alan kişi uyanır mı
- evde tarot kartı bulundurmak
- musluğu açınca borulardan ses gelmesi
- ankara tren garından havalimanına nasıl gidilir
- italya teknoloji mağazaları
- telegram indirim kanalları
- yeşil nasim
- 5g nedir zararları
- elektrikli bebek arabası
- kasım indirimleri ne zaman
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X