Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
13
Favori
31.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
131 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abars

.Net eskiden üvey evlattı, .net core sonrası büyük çaplı projelerde daha çok kullanılır oldu.

Yalnız windows forms un pek piyasası yok, bence geleceği de yok. projelerin cogu web tabanlı browser icinde calışan uygulamalar.

Kurumsal ölçekte yazılım dünyası Backend ve Frontend olarak ikiye ayrılır. Backend tarafta çoğunlukla java veya .net kullanılır.

Frontend tarafta react vue.js angular vs var.

İki tarafta da algoritma kuruyorsun classlar methodlar falan var, iki taraf da yazılım geliştirme olarak geçer yani iki taraf da developer olarak geçer.

Eskiden C# yazılımcısı asp.net ile hem backend i hem frontend i yapardı. aynı mantık java icin de gecerliydi.

Şidmi iki taraf net şekilde ayrıldı. Backend tarafı iş mantığını yazıyor. Frontend tarafı api ile üzeirnden backend ile iletişim kuruyor.

Uzun zamandr .net ci değilim neresine odaklanman lazım cok bilemem ama winforms tavsiye etmem. iş imkanı cok olmaz.

linkedin e veya kariyer.net gir .net ilanlarına bak, hangi teknolojiler falan piyasada aranıyor fikir edin. onlarda geliştir kendini

Alıntıları Göster
    Hocam güzel şirkette wpf form gibi sevilmeyen, seninde sevmediğin ve geleceğide parlak olmayan bir teknoloji üzerinde çalışıp iyi maaş + yan haklar mı?
    Orta seviyeli bir şirkette daha az maaşa daha çok daha az yan hak ile java veya .net gibi daha genel geçer olan backend bir işte mi çalışmak daha iyi olur?
    ilk iştede backend dev olacaksın ama wpf gibi az değerli şey ile uğraşacaksın sonuçta.
    amaç yurtdışına açılabilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 30 Mayıs 2021; 15:35:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazılım mühendisiyim veya bilgisayar mühendisiyim diyerek iş bulamazsın ki öyle bir meslek yok.

İş ilanlarına bakınca da biz yazılım veya bilgisayar mühendisi arıyoruz diye ilan yok. Varsa da uzak dur her türlü işi yaptırırlar insana.

Bir alan belirlenmeli ve o alanın niteliklerini kazanmak için gerekli gayret gösterilmeli.

Nedir bunlar ?

Front-end Dev.

Back-end Dev.

Full stack

data science

blockchain Dev.

Yapay zeka

vs

Konuyu açan arkadaş yukardaki unvanlardan hangisi taşımaktadır, bu konuda bilgi göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 30 Mayıs 2021; 15:58:56 >
  • Hocam cok abartmissin artik dayanamiyorum falan diye 2 ayda temizlikci isi bile bulunmaz. Ben otomotiv muh okudum benim bulmam 6-7 ayi buldu o da saglam bir amerikan sirketiydi. Zaten sadece mulakat evresi 3 ay falan surdu, 4 tane mulakata girdim.

Hele yeni mezunsan 2 ay hicbirsey, denemeye basvurmaya devam 6. aydan sonra hic donus almadiysan o zaman statejini degistitirsin. Mezuniyetten sonraki 6 ayi zaten issiz geciricem diye planla hayatini. 100 yer falan demissin benim stajlar yurt disi vs. 1000i askin basvuru yapmisimdir. 6 ay 8-4 cv ve motivasyon mektubu hazirla basvuru yap. Her ise gore farkli cv hazirla ayni cvyi her sirkete cakma, ise yaramaz

• Güzel bir noktaya değinmişsiniz.

@Konu Sahibi Başvurduğunuz pozisyonlara tecrübe istedikleri için mi kabul edilmediniz?

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt

hem seveceğin hem de piyasada gideri olan bi şey olması ideal.

olmuyorsa seveceğin işi en iyi şekilde öğren/yap. gideri fazla olmasa da o alanda cok iyi olursan iş bulursun.

Avrupaya acılmak icin maaş/yan hak bakmadan bi başlangıç yapmaya bak. Avrupada bazı alanlarda baya açık var. firmalar eleman bulamadıklarından turkiyeden yazılımcı getirtmek zorunda kalıyorlar. Ama wpfform alanım değil ne kolaylıkda bulunur bilmem. Bu aralar aws google cloud falan iyi bilenleri havada kapıyolar. java .netin bulut ile ilgili kısımlarında tecrübeli olanlar da avrupada iş bulur.

• Hocam bende 2020 haziranda mezun oldum. 6ay kadar iş aradım sonunda buldum sana tavsiyem. kesinlikle hackerrank gibi algoritma ve data structures bilgilerini geliştiren sitelerede bak mulaklarda gördüğüm özellikle data structres bilgilerini bana çok soruyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macorono34 -- 30 Mayıs 2021; 16:15:59 >
  • iş bulamaman ilginç, her yerde eleman aranıyorken.

• scientia kullanıcısına yanıt

Aynı şeyi yazacaktım. Kendi bölümüm olan EE için de geçerli, bir tane bile elektrik elektronik mühendisi aranıyor diye ilan yok. İlanların hepsi şu alanda çalışacak mühendis aranıyor diye.

• Konu sahibinin bu durumu yaşaması son derece normal. Forumda öylesine bir hava bastılar ki insanlara, sanki her yazılım mühendisi kafadan 2,000$ maaş ile yurt dışından proje alıyormuş gibi yorum yapanlar vardı. Haliyle gerçekler şimdi kendini gösteriyor ama iş işten geçmiş oluyor.

Halkbank bu ay 100 yazılımcı almak için sınav açmıştı, girseydiniz keşke. Özelde yazılım alanında iyi bir yere girebilmek için belli başlı bir alanda uzmanlaşmanız gerekir. Aslında iş hayatında genel kural da budur. Bulunduğunuz mesleğin bir bölümünde uzmanlaşmış olmanız gerekir. Öteki türlü yazılımcı alacak firma bulsanız da sizi köle gibi çalıştırır.

• Valla hocam bu Ülkede kimse cv ye bakmıyor Cv dediğin şey sadece formalite.Tanıdıkların referansların yoksa işin çok zordur.Ben kolay kolay duymadım daha kendim başvuru yaptım kendim buldum işimi diyen.Kahrolası bir Ülke işte üzülüyorum malesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Keşke dönmeseydiniz artık asla kurtulmazsin yazık olmuş. En iyi alacağın maaş ile 10 yıl sonra 30 yıllık teneke araba alabilirsin.Ev zaten imkansıza yakın. İnşallah yardımcı olan çıkar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geçen yıl yazılım ekibine junior programcı ilanı çıktık, 7-8 kişiyi mülakata aldım, başvuranların çoğu 2-3 yıldır iş bulamamış mezunlardı. şirket bursada olduğu için zaten öyle sağlam adamlar başvurmuyor ama kafası biraz basan ve giriş seviyesinde .net bilen birini bulsak alacaktık. 2. sınıf öğrencisinin rahat cevaplayabileceği sorular soruyorum elemanlar kekemeye dönüyor, mesela "thread" in ne olduğunu bilen nadir çıkıyor. en sonunda bi tane 4. sınıf öğrencisini aldık part time başladı...

• Bir yazılımcı olarak sana tavsiyem örnek projeler geliştir ve bunu mülakat sırasında sunabilme imkanını oluştur. Kendini mutlaka geliştirmişsindir ama referans olarak gösterebileceğin projeler yoksa işe alım sırasında şansın çok düşüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Yazilim sektoru icin dediginiz cokta dogru degil, bende ekibime eleman aliyorum ve tanidigim bir cok ekip lideri var hic biri tanidik mi diye bakmiyor, adayin potansiyeine bakiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

Umarım bulursun ben de Mak. Mühendisiyim 3 yıl oldu mezun olalı hala işsizim.

Agacım kusura bakma da 3 yıldır da işsiz kalıyorsan sende bir sorun var demektir.

• Ben de Ankarada staj yapabileceğim bir yer arıyorum, son sınıf öğrencisiyim ilgilenen olursa CV paylaşabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRI CLICK 0.7

Yazılım mühendisiyim veya bilgisayar mühendisiyim diyerek iş bulamazsın ki öyle bir meslek yok.

İş ilanlarına bakınca da biz yazılım veya bilgisayar mühendisi arıyoruz diye ilan yok. Varsa da uzak dur her türlü işi yaptırırlar insana.

Bir alan belirlenmeli ve o alanın niteliklerini kazanmak için gerekli gayret gösterilmeli.

Nedir bunlar ?

Front-end Dev.

Back-end Dev.

Full stack

data science

blockchain Dev.

Yapay zeka

vs

Konuyu açan arkadaş yukardaki unvanlardan hangisi taşımaktadır, bu konuda bilgi göremedim.

front end olmak için bölüm okumaya gerek var mıydı ya? html java ve css yanına 1 2 program öğrendin mi az da hayal gücün varsa yapıyorsun zaten diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 30 Mayıs 2021; 23:8:7 >

• pcdaly kullanıcısına yanıt
    Yanlis biliyorsun :) artik cogu web projesi icin 1 backend developer yeterken 6-7 tane frontend developer yetmeyebiliyor cunku, backend developerin yaptigi is kopyala yapistira dondu (databaseden veri oku api ile clienta gonder). Frontend tarafi tasarimlarin gelismesi ile ve clientta yapilan islerin cogalmasi ile is yuku daha da artti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HakkiAlkan kullanıcısına yanıt

Ne gibi bir sorunu olabilir anlat dinleyelim?

Bu forumdakiler kapsulun icinde yasiyorlar sanirim ulke gerceklerinden habersiz.

Muhendisler mimarlar hukukcular kpss de derece yapiyorlar artik,kamu kurumlarinda buro gorevlisi olabilmek icin.

Konu sahibi arkadasim ise girmenin yolu referans tanidiktir en kurumsalinda bile.

Burdaki cenq moruqlarla tuzu kuru insanlarin laflarina aldiris etme,iyi ogut verir bizim insanimiz ise yarar sey yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 30 Mayıs 2021; 23:28:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan1910

Yanlis biliyorsun :) artik cogu web projesi icin 1 backend developer yeterken 6-7 tane frontend developer yetmeyebiliyor cunku, backend developerin yaptigi is kopyala yapistira dondu (databaseden veri oku api ile clienta gonder). Frontend tarafi tasarimlarin gelismesi ile ve clientta yapilan islerin cogalmasi ile is yuku daha da artti.

tamam sonuçta bunun için okul mezunu olmana gerek yok :) programları öğrenmen 1 sene max. hadi bir okadar da pratik yap üstüne, 2 senede yapabilecek bir meslek MAX. benim fikrime göre.

zorluğu vb tabi tartışılır ama okula gerek olmayan mesleklerden biri. tamamen ilgi, yatkınlık ve hayal gücü ile yapılabilir bence.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.