< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) (6. sayfa)
-
-
Listede yazılan alt dalların hepsi için geçerli bu söylediğin,
Şuanki okullarda verilen eğitimlerin hepsi yetersiz ve güncel değil. Akademisyenler güncel değil.
Front-end'e gelirsek, sektöre giriş yapıp deneyim kazanmak için en iyi seçim olabilir.
1 - 2 senede öğrenirsin fakat önemli olan nokta güncel olabilmek.
Front - end öğrenen kişi daha sonra
Full stack veya mern stack kayarsa tadından yenmez.
Şunu da ekleyim. Türkiye 'de güncel eğitim veren adamlar bile sayılı miktarda 1 elin parmaklarını geçmez gerisi millatta kalma şeyleri anlatıyor. Siz öğrendiğinizi sandığınız şey çağ dışı kalmış oluyor.
İngilizce kaynaklar olmazsa olmazdır. İngilizce yoksa her zaman 10 adım geriden gelirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 30 Mayıs 2021; 23:38:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Guvenlik ol bende yazilimciyim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de bilgisayar muhendisiyim. Ankarada bir devlet universitesinden. Mezun oldugum zaman kariyer.net ve linkedin den nerdeyse toplam 500 yere basvurmustum. Artik sartlara ve istenenlere bakmadan her yazilim ilanina basvuruyordum son zamanlar. 5 6 yerden ya donus oldu ya olmadi. Daha sonra asgari ucretle ufak bir yazilim sirketinde seni bi deneyelim dediler oyle basladim. Her ay kademeli artti maasim. 2 senenin sonunda anca toparlandi. Simdi is degistirdim ortalama ortalama ustu bir maasim var. Ayrildigim sirkette işe alimlarda da gorev aldim bir sure sonra, yeni baslayanlarin da egitimini ustlendim. Yazilim sirketlerinin yeni mezunlara neden uzak durduklarina ben bile bir miktar hak verdim.
Kısmen doğru, şöyle ki ilk mezun olduğumda cidden dopdoluydum, ingilizce, solid, ansys vs. o dönem güzelce iş aradım görüşmelere gittim fakat istenen işler ve takılan tavırlar ciddiyetsizdi. Herşeye rağmen en dip yerlerde bile görüşmelerim güzel geçmesine rağmen - yaklaşık 15-20 görüşme - hiç bir firma kabul etmedi. Ondan sonra ise saldım bu durumda bile bulamıyorsam nasıl bulucam diye düşündüm. Sonrasında sadece işe alınsam mutlu olacağım yerlere başvurdum hiç dönüş olmadı tabi ki. Askerlik falan derken şuan bu durumdayım işte. Şuan beynimin içi boşaldı resmen bilgiler uçtu gitti ve şuan gram umudum yok artık. Şimdi de tam tersi işe alınmayı haketmiyorum sanırım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne tavsiye edersiniz yeni mezunlara? Mesela ben olsaydım şöyle yapardım diyebileceğiniz şeyler var mıdır?
-
"Yazilim oku yurt disina git..."
En cok verilen tavsiye de buydu halbuki. Ufaktan da olsa kendi isinizi yapmaya yonelik tavsiye almanizda yarar var.
quote:
Orijinalden alıntı: scientiaNe tavsiye edersiniz yeni mezunlara? Mesela ben olsaydım şöyle yapardım diyebileceğiniz şeyler var mıdır?
Verebilecegim pek bir tavsiye yok. Ben de zamaninda java uzerine calismak istiyordum ama suan .net ile ilerliyorum ve degistirmem artik mumkun degil.
Bir işte çalışırken bile iş ilanlarını takip etmek gerekiyor. Dikkatinizi çeken ilanlara başvuru yaparsanız eger donus olursa bir işte calistiginiz icin gorusmeler rahat gecer ve maasinizi yukseltme sansiniz olur. Tabi bu calistiginiz sureye ve tecrubeye gore degisir.
Sektörü takip edip istediğin ve potansiyel gördüğün alanlarda kendini geliştirmeye devam et. En az bir alanda uzmanlığını olsun.
BÖTE bölümünden mezun olalı 6 yıl oldu. Eğitim fakültesi mezunu olduğum için kendimi teknik alanda geliştirmem gerekiyordu. En büyük rehberim ve hocam Google oldu. Kendimi en çok geliştirdiğim alan da bilmediğim bir şeyi internette arayıp bulabilme kabiliyeti :)
Mezuniyetten 2 yıl sonra bir kolejde işe girip 3 yıl çalıştım. Süreç içerisinde öğretmenlik kısmından IT kısmına geçiş yaptım. Bu noktada mezuniyet sonrasında 2 yıllık süreçte boş durmayıp öğrendiklerim çok faydalı oldu. Sonra ayrılıp yazılıma yönelip tek çalışmaya başladım. Benden çok daha deneyimli arkadaşlarım daha iyi tavsiyeler verecektir mutlaka ama bana göre bilişim sektöründe hayatta kalabilmek için yeni teknolojilere adaptasyon hızı çok önemli. Çünkü benim tüm süreçte en büyük silahım hızlı bir şekilde öğrenmek ve uyum sağlamak oldu. Zamanımın çoğu internetten araştırma yapmak ve yeni şeyler öğrenmek ile geçiyor. Genelde bulduğum içerikleri hızlıca tüketip geçiyorum ve kafamda içindekiler sayfası gibi bir şey oluşturuyorum. Bu sayede daha sonra gerekli teknoloji için detaylı bilgiye ihtiyacım olduğunda Google'da arama yapmak çok kolay oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yazılım mühendisi falan değilsin sadece mezunsun öğrenirimi geçicen
Gençler iş beğenmiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=L5K3IxINr7A&feature=youtu.be
05:57
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inferioress -- 31 Mayıs 2021; 9:0:47 >
Dostum ben lise mezunu halimle mobil yazılımda flutter da kendimi 4 5 ay geliştirerek şuan destek ile beraber 60 70 kişilik bir yazılım firmasında çalışıyorsam. 1 ayda sql ve php kasıp burada hakkını verebiliyorsam sıkıntı o adamlardır. 3 sene nedir agacım.
yurtdışına git diyeceğim ama burada tecrübe istiyorlar her halde
Ben de yazilim mühendisiyim. Bence su an sektörün en kotu tarafı inanilmaz vasıfsız mühendis var. Is görüşmelerimizde çok basit data structure sorularını cevap veremiyor. Aylardır istediğimiz tarzda mühendis bulmakta çok zorluk çekiyoruz mesela.
Bence yeni mezunlar icin en onemli şey yirtici olup olmadıgı. En kotu şirket su an 5K verebileceğini düşünüyorum Junior Developer icin o yüzden bence en son teknolojilerle bir portföyün olması en onemli seylerden biri oldugunu düşünüyorum iste bunlar neler mesela, microservices, tdd, rabbitmq, kafka, elasticsearch gibi teknolojilerden haberdar olmak. Apilerin nasıl calistigini bilmek gibi seylerin onemli oldugunu düşünüyorum en azından backend icin.
Frontend tararafi ise daha fena su an isini bilen frontend yazilimcilar backendcilerden daha fazla Maas alıyorlar. Bunlarda da en azidan bir tane JS frameworklerinden bir proje olması tatlı bir dokunuş olabiliyor. Mesela Vue ciddi anlamda aranan özelliklerden.
-
FrontEnd konusunda baya eksik var galiba.
-
burslu olsan 46.000 derece ile sakarya kocaeli bilg.muh filan varken orayi yazmazdin sanirim. yuzde kac burs vardi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 31 Mayıs 2021; 12:48:32 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
%1 lik dilimdeki muhendisleri gorusmeye cagirir,transkript ister algoritma dersini neyle gecmis diye bakarsaniz sorun yasamazsiniz :)
aynen öyle, yazılım inşaat mühendisliği - makine mühendisliği gibi işe girip öğrenilen bir şey değil.quote:
Orijinalden alıntı: MuscleTower
Yazılım mühendisi falan değilsin sadece mezunsun öğrenirimi geçicen
kendi evinde normal bi laptopta işi öğrenebilirsin çok iyi konuma gelebilirsin.
inşaatçı kendi kendine bina inşa edemez ama yazılımcı yazılım anlamında gökdelen bile diker kendi evinde .
biri beni işe alsın öğrenirim dersen çok beklersin.
sektörde lise mezunu manyak yazılımcılar var onu almak yerine niye seni alsınlar?
arkadas kusura bakmasin ama %1 lik dilimdeki bilg.muh leri turkiyenin ihtiyacina yetiyor. kendini gelistirip bisiler yapmadan zor.
demek istedigim sektorde o diploma pek bisi ifade etmiyor,sankj diploman yokmus gibi baska bi sekilde one cikarmalisin kendini.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 31 Mayıs 2021; 13:47:35 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X