Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
13
Favori
31.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
131 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bulgaristan'ı bir düşün kardesim Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

0 dan başlıyor gibi olurum. Dolu dolu geçen 2 yıl sonunda bile çalışmak istedigim şirketlerle yaptığım teknik görüşmelerin bazıları baya zorladı. Her şirketin çalışma şekli ve beklentileri farklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakma ama demekki kendini gelistirmemissin. Is isteyene bir suru is var.

• sidewalk mühendisiyim mezun olur olmaz işe başladım 1300 lira ile başladım şimdi 2825 tl maaşım var Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) 

• Hocam hiç kendiniz proje yaptınız mı? Benim başvurduğum işlerde hep Github içeriğine göre yorum yapıyorlar. Mesela front-end işine başvurdum, Github’ımda mobil uygulama ve oyun projeleri olduğu için sıcak bakmadılar sıkılırsın burada dediler. Yani demek istediğim, bir şeyler öğrenmek için iş bulmayı beklemeyin. Kendinizi çok rahat geliştirebilirsiniz. Yönelmek istediğiniz alanı ve teknolojiyi/teknolojileri belirleyin, o konuda kendinizi geliştirmeye başlayın. Bir de CV hazırlayın, bu alanla teknolojilerle ilgili az çok bilginiz olduğunu yazdığınız, kendiniz öğrenirken başvurun.

Belki yapıyorsunuzdur bunları, o zaman kusura bakmayın boş konuşmuş oldum. Ama bunlar çok önemli noktalar. Akıllı bir yazılımcı kesinlikle aç kalmaz. Armut piş ağzıma düş olmuyor maalesef, üst düzey kişisel efor gerektiren bir alan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Referans"ın yoksa işler zor. Benim anladığım bu hocam.

Staj başvurusu yapıyorum, orda bile referans istiyorlar. Neyin referansı mk diyorsun.

Ne bileyim odtüde okumuşsun, koşturmuş bir şeyler öğrenmişsin, kötü sayılmayacak bir portfolyo sunmuşsun kimin umrunda.

"benim oğlan/yeğen var, ona bir staj/iş ayarlasak" Referans da bu bence. Özellikle stajda, junior seviyede tam olarak bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan1910

Yanlis biliyorsun :) artik cogu web projesi icin 1 backend developer yeterken 6-7 tane frontend developer yetmeyebiliyor cunku, backend developerin yaptigi is kopyala yapistira dondu (databaseden veri oku api ile clienta gonder). Frontend tarafi tasarimlarin gelismesi ile ve clientta yapilan islerin cogalmasi ile is yuku daha da artti.

Boyle adamlari dinlerseniz acikta kalirsiniz. Backend kopyala yapistira donmusmus, frontend ise onun 6-7 kati lazimmis. hahaha, hic gulecegim yoktu gercekten de.

Bu saniyor ki manava, bakkala yaptigi websitesinden ibaret koca sektor. He kardesim aynen.

Abi Turkiye'deki butun problem de burada iste ya. HTML/CSS/JS ile 3-5 satir bisey yazan kendini frontend developer, php gibi hic bi halta yaramayacak gelecegi 0 olan yazilim diline benzeyen seyle CRUD yapan da backend developer olup cikiyor basimiza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC DC -- 31 Mayıs 2021; 20:55:24 >

• yakup548 Y kullanıcısına yanıt
    CV in çok dolu gören adam yüksek ücret ister diye çekinebilir yada yeni mezuna göre palavra diye de düşünebilir. Yeni mezundan piyasanın beklentisi genelde şunu yaptım bunu yaptım degilde şunu biliyorum bunu yapabilirim vsvsdir. Ztn piyasa itibariyle yanlış bilmiyorsam junior kurumsallarda 6-8, orta kurumsallarda 4-6 gibi veriliyor.

• Konuyu açan sevgili genç arkadaşım, mesaj içeriğiniz doğruysa, gerçekten yazılım geliştiriciyseniz ve iş bulamıyorsanız size tavsiyem şu; Bilgisayar teknolojileri Artifical Intelligence, Quantum Bilgisayarları / Programlama gibi konular üzerine gelişiyor artık. Çalışarak kazandığınız paranın işe yarayacağı, "artık yoruluyor muyum, oram buram da ağrıyor, havadandır havadan" demeye başlayacağınız yaşlarda (>=40) rahat etmek istiyorsanız geleceğe odaklanın. Başka bir iş yaparak zaten geçiminizi sağladığınızdan bahsetmişsiniz, acil ev geçindirmeye ihtiyacınız olmadığı için "Yapay zeka algoritmaları" konularına rahatlıkla çalışabilirsiniz. Kendinizi geliştirdikten sonra yabancı dil avantajınızla birlikte Global'e açılıp hayatınızı huzur içinde yaşayacağınız bir başka ülkeye göçersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 31 Mayıs 2021; 21:18:59 >

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• DoWhile D kullanıcısına yanıt
    hangi universite sizinki hocam?

• buraya kadar okuyan uniye girmemis kardeslerime yaziyorum.
    ilk 50.000 e girmeye.bakin.ama ilk 100.000 e girememisseniz kusura bakmayin ama aslinda kazanamadiniz.4 yilinizi bosa harcamayin,hayaller kurmayin.
    buna karsi cikacaksiniz biliyorum ama sunu arastirin:
    1- ilk 50.000 de olup is bulmakta zorlanan varmi? yuzde kaci?
    2- ilk 100.000 otesinde olup bileginin hakki ile emmi dayi olmadan,sirtini devlete dayamadan ozel sektorde kolay is bulan var mi? yuzde kaci?
    muhendisi,doktoru,ogretmeni hepsi toplami bu ulkenin uni mezunu ihtiyaci 100.000 kisi maalesef.onlarin arasina hatta ilk 50 ye bir sekilde girmeye bakin kapilar kendi acilir.yoksa elinizde bir diploma var diye ozel sektor digerleri varken sizi denemek zorunda degil.
    denedim,acidim karabuk bilg.muh mezunu aldim uc senelik emegim disimle tirnagimla kazandigim iki musterimi kaybettirdi. kendi aldigi toplqm maas 30-40.000 verdigi zarar milyon...
    biri birini size promote ederken aslinda ne kadar akilli yetenekli oldugunu anlatiyorsa ve cumlede ama kelimesi geciyorsa kacin.ya para,ya itibar,ya akil sagliginizi kaybedersiniz.
    eleman lazimsa linkedinden duyurulur. kariyer net cop. cv toplanir,%1 lik dilimde olanlar ile telde gorusulur,transkript istenir. 8 tanesi egitime alinir ve bastan iki kisinin ise alinacagi soylenir. o 8 kisiden 2 si ise alinir(bu ilk gun veya 2. gun belli olur),diger 6 kisi bedava egitim almis olur,aldiklari egitimle sektorde diger rakiplere giderler,rakiplerden arayip sorana referans olunur.
    gereksiz maceraya gerek yok ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 31 Mayıs 2021; 21:52:56 >

• Github github github diyorum. Github profilin çok önemli, ne projesi yaptığının önemi yok. Kodlarını incelemek isteyeceklerdir. Ben ilk iş bir gazete ajansında başladım. Yazılımcı olarak. Web sitelerini baştan yazıyorduk. 1 sene sonunda yazılım firmasından teklif geldi.

Yazılım bilgin ne durumda söylememişsin mesela. Cvni o yönde doldurmaya bak. Kod olarak neler yaptığını, yapabileceğini göster. Junior alıp bir şeyler öğretmek ile yeni mezun alıp öğretmek aynı görülmüyor maalesef.

Sana şunu söyleyebilirim, ilk 1 yıllık tecrübende çalıştığın yer illa yazılım firması olmasına gerek yok. 1 yıl sonrasında ise erasmus, staj vs. ile çok rahat iş bulabileceksin. Kurumsal yerlerde dahil. 1 yıl yazdım ama 3 ayda olur atıyorum rakamları. İlk işe girmiş olman mühim.

Karamsarlığa düşme, sektörde herkes kod yazabiliyor ama yazılım ayrı bir şey. Sektör hala yazılımcıya aç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 31 Mayıs 2021; 21:48:25 >

• İşe alınmadan önce, onların seni, senin de onları tanıman için birşeyler gerekiyor.

İşveren ile işçi neden tanışamıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 31 Mayıs 2021; 22:4:15 >
  • Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu)

• Bende yazılım içindeydim baktım iş yok iş degistirdim.
    İş yoksa değiştir.

• Yazılım mühendisliğinden vs anlamam. Fakat şöyle bir şey söyleyebilirim. Kardeşim de mezun oldu 2020'de sonrasın komple eğitimleri kovaladı. Büyük firmaların eğitimleri. En son Turkcell'in eğitimine katıldı. Son 20 ye kaldı ve oradan işe alındı. 2 ay kadar oldu başlayalı. Elinden geldiğince eğitimleri vs kovala ve sabret. Zaten bir çok deneyimli çalışan arkadaş sana yol göstermiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

%1 lik dilimdeki muhendisleri gorusmeye cagirir,transkript ister algoritma dersini neyle gecmis diye bakarsaniz sorun yasamazsiniz :)

Ozel Universiteden 2,81 ile mezun oldum bence dediğinizle alakası yok.

• Durum sana mahsus değil arkadaşım. Memleket meselesi haline geldi. Kendini oyalayacağın bir iş bak. Depresyon, ruh halindeki olumsuzlukların önüne geçmiş olursun. Harçlıksız kalmazsın. Hemde kendi alanında iş bakmaya devam edersin.

• pixelbs kullanıcısına yanıt

Hocam niye boşluklar bu kadar fazla?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.