Merhabalar arkadaşlar,
Suan mevcutta 2002 model peugeot 206 roland garros um mevcut. 1 yıldır ben de ve fazlasıyla emek ettim ve topladim aracı.
1.6 16v 110bg atmosferik yakitindanda performansindan da memnunum.
Şuan ki aracım. Bu aracımi satıp model ve kalite yükseltmek istedim. Tabi çok yüksek meblaglara çıkamam.
Sari sitede 400 bine 2007 model 1.4 tsi 140bg manuel Golf 5 var. 395, 390 bin gibi alinabilir duruyor. Araç 205 bin km de hic tüp takilmamis 3 degiseni var komple boyalı. Ic aksami oldukça temiz BMY motor kodlu.
Boya ve değişen takıntım yok. Boyası güzel temiz olsun şase podye vs islemsiz olsun kafi benim için. Ic kozmetikte temiz olsun. Bu araçta bunu karşılıyor.
Sizin yorumunuz ve tavsiyeniz ne olur? 1.4 140hp tsi larda sorunlu mu guzelmi aydinlatirsaniz sevinirim. Manuel olduğu icin dsg derdim yok.
Başlıkta belirttiğim gibi uzun kısa ikiside mercekli farlar mevcut Peugeot 206 aracımda. Fakat aydınlatma konusunda hiçte memnun değilim. Farları aldığım yerde H1 takılmıştı ama markasını hatırlamıyorum. Çıkarıp bakmadım da.
Farların zifiri karanlıktaki durumu bu,
Ayarsızlıkta var farlarda malesef. Onlara bakacağım ama aydınlatmayı arttıracak led veya xenon önerisi istiyorum. Xenonlar muayeneden geçmiyor sanırım. Artık hangisi daha iyi olursa. Orjinal olmadıkları için holojenin daha iyi olma durumu yok.
Biraz aydınlatmalı ortamlarda iyice düşüyor aydınlatma. Farları değiştirmeyi düşündüm ama görüntüsünden dolayı çokta değiştirmek istemiyorum.
Philips mi Photon mu daha iyi bilmiyorum. Bu konu da size danışmak istedim. Photonun çok kaliteli ledlerini gördüm ama aydınlatma konusunda nasıllar bilmediğim için bir tercih yapamadım.
Custom sıvı soğutma döngü önerisi
Sistemimde değişiklik yaptığım için sıvı soğutmada da değişikliğe gitmek zorunda kaldım. Yeni sistem de ekran kartını sıvı soğutmaya dahil etmeyeceğim. Bu yüzden döngüde değişti haliyle. 3 farklı döngü var aklımda size sormak istedim. Fotoğraflardan hangisini önerirsiniz. yada daha farklı bir öneriniz olursa paylaşır mısınız?
Bir de çalışarak ısınan pompanın sıcaklığı gönderdiği suda sıcaklık farkı oluşturur mu? Atıyorum rezervuarda 30 derece suyu pompalarken kendi ısısını suya transfer edip 31-33 derece gibi gönderir mi?
Önceki senelerden topladığım Custom sıvı soğutmalı bir sistemim vardı. Ryzen 7000 ve RTX 4000 serisi çıkmadan önce işlemci anakart ekran kartı sattım. Piyasa düşmeden önce. Sonrasında iş yoğunluğu başka şeyler derken sistemi güncelleyememiştim. Kasaya önc4eden var olan i5 2500k ve gtx 960 ı kurmuştum. Yeni güncelleme parçalarını bütçenin el verdiği kadar yeni alabildim.
işlemci Ryzen 7700x
Anakart Asus rog strix b650e-e
ram 4x16 5600 mhz cl32 (ramleri 2x32 alsaydın keşke diyebilirsiniz expo destekli aldım. yabancı forumlarda 4x16 sorunsuz çalıştığını gördüm şansımı denemek istedim)
ekran kartı Msi RTX 4080 Suprim x
işlemci soğutucu Corsair hydroi x xh305i hazır kit (ben ek radyator ve farklı fanlar ile ekleme yapmıştım.
Depolama Samsung 1 tb 980 PRO (şuanlık bu kapasite yeterli belki sonra yükseltirim)
güç kaynağı Corsair HX850i Platinum
Kasa Corsair 7000x (Hava akışı açısından Corsair rma dan 7000d airflow panelleri temin etmiştim)
Harici donanımlar
Monitör Acer predator x34p curved
klawye Corsair k100 optical
mouse m65 elite rgb
Kulaklık HS80 rgb+st100 rgb stand
mouse pad Corsair mm700 rgb
Eski kasa görüntüsü
Yenisi de aşağı yukarı böyle olacak. Sadece ekran kartı şuan sıvı soğutmaya dahil olmayacak.
Yorumlarınızı alayım sistem için. Custom satıp cpu ve ekran kartı yükseltebilirsin diyenler olacak ama custom için çok uğraştım ve çok sevdiğim için satmaya kıyamadım. O yüzden Bu şekilde yaptım. Birazda şuanlık monitörüme göre bu sistem yeterli olduğu için bu şekilde ileri dönük olsun istedim.
Ryzen sistem tavsiyesi
Hali hazir da Corsair 7000x kasa Corsair custom sivi soğutma ve Corsair hx850i psu mevcut. Eski sistemimden kalan.
Yeni nesil am5 sistem toplayacağım ama 2 problemim var. 7600x ve orta seviye X670 anakart mi yoksa 7700x ust seviye B650 anakart mi? Yapacağım is çoğunluk oyun ve birazda kendimce yazılım öğrenmeye vs çalışıyorum. Çok fazla sistem değişikliği yapmayı da düşünmüyorum. En azından 2 3 sene.
2. Sorum ise hali hazirda 3000 serisi suprim x kartlar icin custom sivi sogutma blogum var. Yani 3080 3080ti 3090 ve 3090ti uyumlu. 3090 alarak ekran kartını sivi sogutmaya mi ekleyeyim 3090ti bütçe yetmeyebilir. 2. El alacagim için bunları. Sıfırlari lüzumsuz fiyatlarda zaten. Yada custom sivi soğutmaya eklemeyip soğutması guzel bir 4070ti alacağım.
Tavsiyeniz ne olur? Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.
Başlıkta da belirttiğim üzere aracıma yeni bir sistem yaptırmak istiyorum. Fakat kafam karışık. Aarka pandizotta herhangi bir sey olmayacak. Ön kapılarda 16 cm arka kapılarda 13 cm hoparler takımı ve 1 veya 2 takım tiz takımı. Bagajda da 20 cm veya 25 cm subwoofer. Bagaj kucuk oldugu ıcın kucuk ve kompakt ya da slim bırsey ıstıyorum. 30 cm olan kabınler vs bagajı olduruyor. Tüpde oldugu ıcın bagaj sıfırlanıyor neredeyse. Aklımda 2 seçenek var;
- si For-x 1516-1513 neodium serısı midrange ler dikiz ayna ıclerınde tiz yerlerı var oralarada tizleri koymak. Bunlar ıcın 4.100 ab class bir amfi 4ohm calacak midrangeler. Subwoofer ıcın ise bir adet 600.1 mono amfi olacak ayrı. ve subwoofer da 25 cm slim 300rms 1000 watt bir bas. Hersey For-x olacak. ' amfili bir sistem olacak kısacası.
- si ise Alpine compenant mid takımı yine onlere 16cm arkalara 13 cm mid takımları. Arkaya da yıne 25 ya da 20 cm subwoofer ama tek amfi olacak bu sefer. Yine 100.4 yada 80.4 ab class amfi. Herşey Alpine olacak.
Benim isteğim ise mahalleye konser vermek değil. Aracımın içinde kaliteli tok güzel bir müzik dinlemek etrafı rahatsız etmeyecek seviyede ses açarak. Bu konu da fikirlerini soylersenız cok sevınırım.
Bu arada baska bır secenek tabı dusuk ıhtımal. aracımda kapılarda onlerde 16 cm jbl arkalarda 13 cm jbl hoparlor var tizlerde yine jbl. Bunlara hiç dokunmyarak kendınden amfili bir subwoofer alıp kullanmak mı? Bu secenek dıgerlerıne ıstınaden ne kadar ıyı olur bılmıyorum tabı.
Yukarıda ki sistemlerin fiyatları aşağı yukarı aynı paralar tutuyor montaj dahil.
Şimdiden teşekkür ederim.
Araç önerisi
Selam
Arkadaşlar 1 hafta için de bir araba alacağım bütçem düşük çok birşeyim yok. İşlerimden kaynaylı çevre illere gitme şansımda yok.
Aklımda 2 seçenek var.
Bir tanesi 99 model 260 binde 1.4 Peugeot 206. Araç komple fırınlı boyalı önceki hali fotoğrafı vs var. (kazadan değil renk solmasından dolayı boyatmışlar temizlik boyası işte) Araçta 17 inç porsche jant double ekran geri görüş kamerası dıştan makyajı vs hep var. Araçta ayrıca 3 değişen var ve lpg-benzin şeklinde. Lpg ruhsata işli.
Fiyat 95.000
Diğeri ise 2005 model 1.4 x line model yine Peugeot 206. Araç 136 binde değişien hiç yok fakat sağ taraf komple boyalı. Araçta çok fazla ezik büzük var. değiştirtmeyip düzelttirmişler. Ayrıca boyasıda göründüğü gibi neredeyse komple solmuş durumda. Aracın her yeri orjinal duruyor. Benzin sadece
Fiyat 116.500
Şimdi arkadaşlar Kırmızı araç diri duruyor ayrıca gittim gördüm sürdüm alt takımları komple elden geçmiş bizim buraların yollarına rağmen hiç ses yok. Araç sahıbı bakmıs ve bakımını yaptırmış. Ön koltuklar yıpranmış biraz. Harıcı ıcınde bır yıpranma yok. Jantlar, boyası, lpg sı olusu ve işli oluşu double ekran geri görüş kamerası ve fiyat artısı var.
Gold araçta orjinal km düşük olması değişen olmaması ve iç kondisyonu koltukları daha iyi durumda. Ama aracın geri kalanı orjinal ne jant ne ruzgarlık yanı makyaj sıfır. Ayrıca aracta lpg yok. Hep benzınde kullanılmışKimisi sadece böyle sever ben abartı olmayacak sekılde gozume hoş gelsın ısterım.
Kırmızının artısı olup eksısı de var fakat fıyat noktasında araların 21-22 bin gibi bir fiyat farkı var. Kırmızıyı aldığımda koltuk kılıfı vs yaparak rahat şekilde bnakımını yaparım. Fakat gold almak ıstedıgımde ucu ucuna alacağım. kredi çekmem gerekecek vs yani arabayı alınca hıcbırsey yapamayacağım böyle bınecegım uzun bır süre.
İki aracında muayeneleri yakın. Gold un lastıkler bıraz eski kırmızıya göre. Ayrıca arabayı çok alçaltmış. aşle ile bınınce ne sevıyede olacak bılmıyorum.
Her neyse fikirlerinizi almak istiyorum.
Bosch veya Samsung buzdolabı
Selam arkadaşlar,
Başlıkta bahsettiğim gibi iki tane buzdolabı arasında kaldım. Bekarım ve kendime alacağım belki evlenirsem yine kullanmaya devam ederim vs vs
https://www.hepsiburada.com/samsung-rt46k6000ww-tr-no-frost-buzdolabi-p-MTSAMRT46K6000WWTR
https://www.hepsiburada.com/bosch-kdn55nwf1n-453-lt-no-frost-buzdolabi-p-HBCV00000UH4UY
Samsung'da daha fazla özellik var ve bir tık daha geniş. Bosch daha boş bir model. Bu arada bütçem bu civarlarda. yani max 7500 TL. O yüzden bu iki modele baktım. bulunduğum yerdeki mağazalar ikisi için aynı fiyatları verdiler. Alman kalitesi diyoruz hep ama Bosch'da artık eskisi gibi olmadığı ve çok fazla şikayetlerinin olduğu yazıyor. Samsung'da da şikayetler var tabi.
Elektronikte şans faktörüde var tabiki...
Alman malı muhabbetlerini bir kenara bırakıp Samsung değerlendirilir mi? Yada bu fiyatlarda bunların kalitesinde veya biraz daha iyi kalitede başka dolap önerebilir misiniz?
Evet arkadaşlar yurtdışından alışveriş yapan arkadaşlar bilirler, ticari olmayan alışverişler 1500 Euro ya kadar ek bir ücret alınmaz tabi vergisini vererek alışveriş yapmışsak.
Bugün bana DHL Express attığı mesaja göre bu sınır 1 Mayıs itibari ile 150 Euro'ya inecek. Bu da demek oluyor ki 150 EURO üstünde bir alışveriş yaptığınız da vergisini ödemiş bile olsanız Ticari sayılacak ve ek vergi, vekalet ve müşavir gerekecek...
Bakalım ne zaman yurtdışından alışveriş yasağı gelecek merak ediyorum...
İlgili mesaj;
Konunun detayı ile alakalı link;
2x8gb Modul 2 adet çalıştırma
Şuan mevcutta kullandıgım ramlerim 4x8gb 3000mhz c15 Micron chip ve oldukça kötü. 3800mhz kullansam bile latency değerleri çok yüksek. Ayrıca okuma yazma hızlarıda oldukça düşük.
Bu ramlerin yerine anakartın sayfasından uyumlu samsung chipli ramleri araştırdım. 2x8 3200mhz cl16 olanlar şuan ındırımde 1200 lira. Corsair domınator ıcın konuşuyorum bu arada. Bu şekilde 2 adet alıp 4x8gb olarak kullansam bir problem yaşarmıyım? Aynı ramlerin direk 4x8gb olanı 3600 lira. 2 tane 2x8gb ye göre 1200 TL farkediyor.
Uyumlulukta performansta vs bir sorun yaşar mıyım? Yoksa 4x8gb olanı mı almalıyım?
[/link] |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 970
İkinci El Bölümü Mesajları: 136
Konularının görüntülenme sayısı: 39.128 (Bu ay: 320)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 348 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware