Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
13
Favori
31.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
131 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşte böyle konuları görünce üniversiteden mezun olsam bile yükselemeyeceğimi iş bulamayacağımı düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaim diye bir universiteden mezun olup 2 ayda iş bulma hayali... firma olsam almam zaten o kadar iyi universiteden mezun insan varken.... sad but true...

• Freakk F kullanıcısına yanıt

Ayıptır sorması ne kadar maaşla başlattınız hocam o öğrenciyi ?

• abars kullanıcısına yanıt
    Hocam remote olsa bile vergi, isin takibi, donanimin gonderilmesi, guven, accountability gibi nedenlerden dolayi sirketler hangi ulkedeyse o ulkeden eleman ariyorlar olay sadece ofise gidip gelmek degil. Hic degilse kuzey amerika boyle ama avrupada da cok farkli olacagini sanmam. Ha yapan yokmudur vardir offshore eleman tutan bir cok firma var ama 2500 yerine 2000 verelim demezler hintlilere 300 500 dolar verip geciyorlar genelde.

Remote is yapan belli basli firmalar var yillik 30k dolar civari odeme yapiyorlar ancak vergi filan dusunce yine cok bir para olmuyor vede mutlu 1 kisi bile gormedim cok fazla baski ve monitoring var ayni bilgisayardan sarki dinlersen filan uyari aliyorsun vs...

Zamaninda modaydi bircok firma hindistana ofis acti yada offshore eleman calistirdi ama isin kalitesi inanilmaz dustu tekrar avrupa yada amerikaya donduler.

Turkiyenin bu durumda oldugunu gormek uzucu 2011 de daha mezun olmadan .net developer olarak ise baslamistim ben.

Konuyu acan arkadasa tavsiyem yurt disinda acik cok buyuk eleman bulunmuyor ingilizceni gelistirip yurt disi ilanlara basvurmaya basla. Turkiyedeki ilanlardan da umidini kesme. Teknoparklarin sirket listeleri oluyor onlara email gonder is aradigini soyle sadece acik ilanlara basvurma.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheComposist

Ayıptır sorması ne kadar maaşla başlattınız hocam o öğrenciyi ?

ben teknik mülakat yaparım hocam maaşı patronla görüşür...

• Benim durum çok daha vahim çok benzer yollardan geçmişiz , ben 2005 mezunu makine mühendisiyim ve işsizim , ilk başlar senin gibi oldu ve annemin sakatlanması ile hayatım değişti , 4 kardeşten sahip çıkan bakan ben oldum buda bana ağır patladı şuan 13 senelik işsizim umudunu kaybetme sen devam et

• Bir yerde büyük bir hata yapıyorsun ama nerde onu burdan anlayamıyorum. CV ile ilgili olabilir ya da bize söylemediğin garip bir kusur olabilir (İngilizce'yi hiç bilmemek, yeni mezun olmana rağmen yaşının 27+ olması vs. gibi).

Şu an sektörde elemansızlıktan, şirketin içinde işi yazılım olmayan ama matematik gibi sayısal bölüm okumuş insanları yazılıma devşirmek için kurslara falan gönderiyorlar da içeriden Junior da olsa yazılımcı olsun.

Instagram'da bile önüme her gün kaç tane yeni mezun yazılım geliştirici ilanları geliyor.

Benim 4 yıl oldu, üniversite son sınıfın 2. döneminde bulmuştum. Sınıftaki pek çok kişi de öyle.

Her şeyi baştan sona tekrar ele alman lazım. Bu meslekle işsiz kalmak biraz yetenek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-13A862295

Bu mesaj silindi.

Bizim sektörde çok torpil yok diyebilirim. Referans sistemi oluyor bazı şirketlerde, ama o da normal mülakata giriyorsun, işe girip en az x ay çalışırsan seni refere eden kişi bir bonus alıyor eleman bulduğu için, ama torpille aynı şey değil bu, eleman bulan firmalara para vermek yerine kendi çalışanlarına para vermek üzerine geliştirilmiş bir sistem.

Olay aslında çalışan işveren dengesi değil, çok fazla genç var ve bizim ülkede yetiştirmelik eleman almayı sevmiyor iş verenler, hali hazırda işini bilip hemen çalışmaya başlayabilecek eleman arıyorlar gerekirse 4 katı maaş verip, problem oradan kaynaklanıyor. Şu an 5 sene deneyimli bir yazılımcının iş bulması çok kolay, zaten her hafta linkedinden görüşmelere çağrılıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykut291

Valla hocam bu Ülkede kimse cv ye bakmıyor Cv dediğin şey sadece formalite.Tanıdıkların referansların yoksa işin çok zordur.Ben kolay kolay duymadım daha kendim başvuru yaptım kendim buldum işimi diyen.Kahrolası bir Ülke işte üzülüyorum malesef.

Ben yazılımcıyım, ben de tanıdıkla giren görmedim hiç, en fazla refere edilir, o da recruiter firmaların bulduklarından farksız. Performansın çok önemli olduğu bir sektör, hataya tolerans yüksek değil, torpille işler yürümez.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

tamam sonuçta bunun için okul mezunu olmana gerek yok :) programları öğrenmen 1 sene max. hadi bir okadar da pratik yap üstüne, 2 senede yapabilecek bir meslek MAX. benim fikrime göre.

zorluğu vb tabi tartışılır ama okula gerek olmayan mesleklerden biri. tamamen ilgi, yatkınlık ve hayal gücü ile yapılabilir bence.

Alıntıları Göster

O şekilde bakacaksan tıp, hukuk, mimarlık tarzı özel imza yetkisi olan meslekler dışında tüm meslekler okulsuz yapılabilir, bu dediğin ayrıcı bir özellik değil. Linkedin'e gidip react developer, angular developer vs. aramalar yap, çoğu mühendislik mezunu olmanı bekliyor. İyi deneyimi olanlar yine seçilir, ama o deneyimi kazanabilmek için önce çalışabilmek gerekiyor.

• Kanal yapılıyor bende dahil tüm gençlerin işsizlik sorunu çözülmüş olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedyrazors

Verebilecegim pek bir tavsiye yok. Ben de zamaninda java uzerine calismak istiyordum ama suan .net ile ilerliyorum ve degistirmem artik mumkun degil.

Bir işte çalışırken bile iş ilanlarını takip etmek gerekiyor. Dikkatinizi çeken ilanlara başvuru yaparsanız eger donus olursa bir işte calistiginiz icin gorusmeler rahat gecer ve maasinizi yukseltme sansiniz olur. Tabi bu calistiginiz sureye ve tecrubeye gore degisir.

Alıntıları Göster

Niye mümkün olmasın canım, C# ile Java zaten çok benzer, Spring öğrensen yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Hocam remote olsa bile vergi, isin takibi, donanimin gonderilmesi, guven, accountability gibi nedenlerden dolayi sirketler hangi ulkedeyse o ulkeden eleman ariyorlar olay sadece ofise gidip gelmek degil. Hic degilse kuzey amerika boyle ama avrupada da cok farkli olacagini sanmam. Ha yapan yokmudur vardir offshore eleman tutan bir cok firma var ama 2500 yerine 2000 verelim demezler hintlilere 300 500 dolar verip geciyorlar genelde.

Remote is yapan belli basli firmalar var yillik 30k dolar civari odeme yapiyorlar ancak vergi filan dusunce yine cok bir para olmuyor vede mutlu 1 kisi bile gormedim cok fazla baski ve monitoring var ayni bilgisayardan sarki dinlersen filan uyari aliyorsun vs...

Zamaninda modaydi bircok firma hindistana ofis acti yada offshore eleman calistirdi ama isin kalitesi inanilmaz dustu tekrar avrupa yada amerikaya donduler.

Turkiyenin bu durumda oldugunu gormek uzucu 2011 de daha mezun olmadan .net developer olarak ise baslamistim ben.

Konuyu acan arkadasa tavsiyem yurt disinda acik cok buyuk eleman bulunmuyor ingilizceni gelistirip yurt disi ilanlara basvurmaya basla. Turkiyedeki ilanlardan da umidini kesme. Teknoparklarin sirket listeleri oluyor onlara email gonder is aradigini soyle sadece acik ilanlara basvurma.

Junior'a 30k senior'a 60k veren ünlü bir şirket var linkedinde devamlı ilanları çıkan, ondan bahsediyor olabilirsin. Hem ofis arkadaşlarımdan orada çalışanlar vardı, hem de internette yorumlar gördüm, ve hepsi korkunç, hepsi istifa etmiş çileye değmeyeceğini düşünerek. Haftada 40 saat çalışma diye geçiyor, kulağa gayet insancıl geliyor, ama gerçek bundan farklı.

Normal bir iş gününü düşün, arada tuvalete gidersin, gidip çay kahve alırsın, bazen iki laflayıp gevşersin, ki kendi görüşüm bu tarz çalışmanın zihinsel işler için daha verimli olduğu yönünde, işte öğle yemeği zamanın olur, arada iş arkadaşlarınla beraber dizayn yaparsın, seniorsan juniorlar sana soru sorar, tersiyse sen onlara sorarsın dinamik bir gün olur kısacası. Büyük şirketler doğum gününde çalışanlara izin verirken küçük şirketlerde doğum günü pastası falan alınır, çay kahve bi şeyler eşliğinde doğum günü kutlanıp sohbet edilir biraz. İş yerinde yerine göre 8-9 saat kalıp çıkarsın.

Bu bahsedilen işte 8 saat full çalışmaktan bahsediliyor. Özel programları var ve sürekli rapor veriyorsun. Tuvalete gideceksen, kahvaltı yapacaksan, çay demleyeceksen, yazdığın kodu refactor edecek/üzerine araştırma yapacaksan, her şeyi raporlamaktan bahsediyorum. Full oturup kod yazdığın süreyi 8 saat alıyorlar. Pek çok çalışan bunun kendilerini çok gerdiğinden, psikolojilerini bozduğundan bahsediyor. İş yerindeki arkadaş kısa süre çalışmış, birkaç maaş almış, sonra salmış ülke içi standart bir işe girmiş yine.

Mesela standart freelance bir iş olduğunu düşün, yapman gereken bi proje olur, ona gerekli saati ayırıp bitirirsin, becerine göre planın ilerisinde olup hızlı bitirebilirsin, bu böyle değil, her türlü mola ve duraklama dışında 8 saat full çalışma, ve olur da yavaş çalışayım dersen her ay sonu bunun da evaluation'ı var. Ülke şartlarında iyi para karşılığında kölelik diyor herkes.

Ayrıca bu bahsettiğimiz şirketin yurt dışı şirketlerine outsource eleman sağladığını, devamlı outsourcelandığın şirketlerin değişeceğini, bi pool'un içinden seçilip bazen boşta kalabileceğini, bu bahsi geçen şirketin görevinin resmen master-slave tadında kafanıza dikilip çalış köpek çalış demek olduğunu belirteyim.

Yazdıklarım @unforgiven1127 'ye itiraz niteliğinde değil, ek bilgi olarak yazılmıştır.

• CV'ni bilmiyorum ama üniversiten çok sakat.

İlk işe girişlerde üniversite baya önemli veya stajda kendini gösterip staj yaptığın yere kapağı atıp en azından referans vermelik 1-2 kişi kovalaman lazımdı.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ben detayli yazmamistim ama olay bu sekilde cok guzel detaylandirmissiniz tesekkurler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • linkedin sitesinde şirketlere başvur avrupa da iş bulman %99 garanti.

• 1 ay sonra odtu mezunu olacagim. Ben bile is bulamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cvni ve githubını ister buradan ister özelden yollarsan yardımcı olmaya çalışırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

Almanyada danışmanlık firmasında çalışıyorum. dunyanın bircok ulkesinde ofislerimiz var.

Firmamız daha once musterilere onlarla aynı şehirde veya yakın şehirde oturan personelleri yonlendirirdi. 1 yıldır musteriler remote kabul ettiği için ispanyadan romanyadan cinden falan ekip oluşturup alman firmalara veriyor yonetim. 6ay 1yıl falan firma ile calışıp proje yapıyoruz.

Bütün avrupa turkiyeden akın akın eleman istihdam edecek demiyorum. Ama bu oran daha once binde 0.1 ise şimdi binde 2-3 e yukseldi. Ve bence artacak.

Daha önce istanbulda ofis açan bi alman firmada çalışmıştım. İstanbula ofis açma sebebi düşük maliyet mi diye sormuştuk, almanyada eleman bulamıyoruz. ilana cıkıyoruz 5-10 aday geliyor, burada ilana cıkıyoruz 100den fazla başvuru oluyor kaliteli adamları kolayca buluyoruz demişlerdi. ayrıca biz almanyadaki ekibin parcası gibi çalışıyorduk. sabah standupı onlarla birlikte yapıyorduk, senede 1-2 defa orada toplantılara falan gidiyorduk

Hindistana göre cine gore saat dilimi avantajımız var.

Son olarak yurtdışındaki bir firma türkiyedeki birine doviz cinsinden odeme yaptığında vergi cıkmıyor. Bununla ilgili bir mevzuat var. Ulkeye doviz girmesini teşvik etmek için cıkmıştı yıllar evvel, hala geçerli bildiğim kadarıyla :)

İngilizceye abanın gençler

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.