Yüzbaşı
Tarihinde Katıldı

Toplam: 686 (Bu ay: 1)
Ülkenin İhtiyacı Olan Başkan
Türk olmalı
Eğitimli ve zeki olmalı
Terörist destekcisi olmamalı
Dini siyasette kullanmamalı
Hırsız olmamalı
Ülke çok kötü yere doğru gidiyor. Türk milleti büyük sıkıntılar içinde ve daha kötü bir geleceğe doğru gidiyor. Yukarıda yazdığım özelliklere sahip birisi başa gelmediği sürece geleceğimiz karanlık. Ve malesef ki ülke bu özelliklere sahip birisini seçme niyetinde değil. Bilmiyorum ne zaman uyanacaksınız ama uyandığınızda çok geç olacak.
Ryzen 5950x ve rtx 5070
Merhaba. 6 yıldır kullandığım bilgisayarı biraz güncellemek istiyorum.
Ryzen 2700
Msi B450 gaming pro
4 x 8 3000 mhz ram
2 x Rx 580 8gb
1 tb m2 ssd + 512 gb sata ssd + 2x 1 tb hdd
fsp 750 watt
Nzxt h510 i kasa
Lg 4k 60hz monitör
Benim sistem bu. 3 ay önce bir tane daha rx580 alıp crossfire yaptım ama sorunlar çıktı. Şu anda crossfire kapadım sorunlar gitti. Birkaç oyunda 4k oynattı sorunsuz, diğer tüm oyunlarda pc kafayı yedi. Menüde bile donmalar, oyundan atmalar. Berbat bişey oldu. Bilgisayardan nefret ettirdi crossfire. Ayarlardan kapayınca 2. kart takılı halde bile olsa sorunlar gidiyor. Hatta 2. kart kapalıyken bile görüntü çıkışları çalışıyor. + pc alev saçıyor. Kasaya sanki fırın gibi ısınıyor çift kartla.
5070 ekran kartını almak istiyorum şu dlss4 için. Ama pc eski. Biraz baktım am4 soket için işlemci araştırdım. İki işlemci gözüme çarptı. 5700x3d ve 5950x
5950x gözüme çarpma nedeni bazı mühendislik uygulamalarını kullanmak. 16 çekirdek beni mutlu edecektir. Ama hergün kullandığım yok.
Ama anakart sorun gibi gözüküyor. Vrm diye bişeyin sayısı benim anakartta azmış ve çok ısınıyormuş üst seviye işlemci ile. Üstünde anakartın kendi soğutucuşarı var vrm lerin.
5700x3d alsam büyük ihtimalle anakart sorun olmayacak gibi. Chatgbt ye sordum 5950x sorun olabilir dedi.
Diğer sorun da bu 5950x de ram yolu 2 olduğu için 16 çekirdek tam anlamıyla kullanılmaz olayı. Çok çekirdege daha fazla ram yolu öneriliyor(server tipi işlemciler)
Sizce ne yapayım? Anakart nasıl bir sorun çıkarır? İşlemci frekansı düşük mü çalışır? İşlemci ısınmasın diye sıvı soğutma aldım nzxt 280 mm. Daha montajlamadım çünkü işlemci almadım daha.
Diğer bir sorum da ben sadece 4k oyun oynasam 5070 ile ryzen 2700 bana yetmez mi? Zaten 60 hz monitörüm.
Benim kafa şurda karışıyor. Ben işlemci soğutucusu aldığım fiyata çok yakına yeni nesil işlemci satılıyor(5700x3d)
Güncellemişken 8 çekirdekten bi üste çıkayım diyorum ve önüme 5950x çıkıyor. Ama 5700x3d nin 2 katı fiyata.
Bazen diyorum bu kadar masraf yapınca geç ddr5 e ama o zaman masraf iyice artacak ve elimdeki pc parçaları yok fiyata satacam. 2-3 sene daha götürür mü am4 beni diyorum.
Ben biraz ekran kartlarının fiyatlarının oturmasını bekleyip 5070 alıp ryzen 2700 ile deneyeyim mi? Yoksa direkt yeni işlemci ile mi başlayayım?
Kasayı defalarca sök tak yapmak istemiyorum. Usb girişine elimi sokmak için bile 2 ekran kartını da sökmem gerekecek diye sıvı soğutmayı monte etmedim. Valla yaşlandım hiç kabloyla sök takla uğraşasım yok. Ekran kartını ucuza denk getirene kadar bekleyesim var.
Kiralara %20 vergi
İnternette böyle bişey gördüm
Ödenen kiranın %20 si bankada kesilip ev sahibine %80 i gidecekmiş. Ev sahibi aynı kirayı alması için %25 zam yapması lazım.
Yani kirası 20 olan ev 25 bine çıkacak. 5 devlet alacak, 20 ev sahibine.
Ben geçen sene ev tuttum. 2 asgari ücrete yakındı evi tuttuğumda. %25 ten dolayı ev sahipleri ilk seneden zamlı veriyordu. Neyse 1 sene geçti, ben %25 zam yaptım. Ev sahibi delirdi, herşey %100 artmış sen nasıl %25 yaparsın diyor. Ya dedim sen geçen sene zaten ederinin çok üstinde kiraladın. 2022 de burada evler x paramış sen 2023 te 3x e kiraladın bana dedim. emlak sitelerinden grafiğe bak dedim 2022-2023 arası. ben anlamam o işlerden %100 yapacaksın ya da çık dedi. Çıkmam dedim. Emlakcısını aramış. Evi tuttuğum, 2 saatlik iş için cebine bir kira koyduğum karı beni aradı ev sahibin evi satacak vs vs başladı. Yok dedim çıkmam. Gitmiş çalıştığım yeri aramış emlakcı. Ev sahibiyle kavga ediyor evimizden çıksın demiş.
Bu arada mahallede kiralar %55 artmış son bir senede. %100 aşırı yani.
Neyse bütün bunlarla uğraşırken bir de vergi gelirse bu ev sahibi ve emlakçı benim başıma iyicene musallat olur.
Sadece benim değil milyonlarca kiracı ev sahibi kavgaları iyicene artar. Adam zaten kazancının yarısını kiraya veriyor İstanbulda, üstüne zam koyarsan bu adam ne yiyip içecek. O kişi ben oluyorum yani aç kalacak olan kişi. Ve ben gibi milyonlarcası…
Tüketici tazminat hakkı
Birkaç gün önce Mesut Çevik videosunda gördüm, benin son 1-2 senedir aklımda olan durumdu.
Özellikle TL nin 3-4 kat değer kaybettiği son 2 senede tüketicilerle dalga geçilmesi arttı.
Kendim defalarca sorun yaşadım. Garanti olayı tamamen bitmiş vaziyette. Bize verilen hakkı ise kullanamıyoruz. Adamlar gidin yasal yollara başvurun diyor.
Son 2 senede bozulan hiçbir ürünümü tamir-değişim yaptıramadım. Mesut çevikin yaşadığı xbox gamepad olayını ben de yaşadım. Bana 1 sene demişlerdi garanti.
Mesela en son yaşadığım olay internetimi kapattırdığım halde defalarca fatura geldi. 4 ay oldu kapatalı, dün yine fatura gelmiş. Ama faturayı da açamıyorum. Mailde sadece tutar yazıyor. Link koymuşlar, tıklıyorum internet sitesine atıyor. Giriş yapın diyor ama girilmiyor. Neye istinaden borcum var onu göremiyorum. Arıyorum faturayı yollayın diyorum yine link atıyorlar.
Belki tüketici haklarına gitsek kazanırız ve tamir olur veya iade ama hakkımız olanı almak için tonla zaman gidiyor. Şimdi bana neden geldiğini bilmediğim 50 TL fatura için ben tüketici heyetine başvurmakla mı uğraşayım? Değmez diyip ödüyorum, sonra bir daha geliyor, sonra bir daha. Bu resmen dolandırıcılık.
Müşteri haklı olduğu halde sorunu çözülmüyorsa ve bu iş tüketici hakem heyetine gidiyorsa müşterinin harcadığı vakit kadar tazminat ödenmeli.
Müşteri 10 tl lik bir sorunla bile gitse hakem heyetine, bu adam şu kadar vaktini harcadı diyip müşteriye en az 4-5 bin tazminat ödenmeli.
Hesap uzmanı
Seçimden önce burada birisi kk nın hesap uzmanı olduğunu
hesap uzmanı olmanın ne kadar zor, prestijli bir iş olduğunu vs anlatıyordu.
Öyle bir anlatıyordu ki hesap uzmanlığını sanki roket mühendisi
Hesap uzmanı diye övdüğü de aşşağıdaki 😀

https://www.instagram.com/reel/Cu7qrblg8FF/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
kk ya oy versem kafayı yerdim heralde izleyince 😀
Medyanın oyuncağıyız
Medya bize ne gösterirse inanıyoruz. Sadece tv gazete değil, aynı şekilde sosyal medya da bizi yönlendiriyor.
Hatırlar mısınız bilmiyorum. Yakın tarihte birisi heryerde linç edildi doktor dövdü diye. Tv twitter falan herkes adama sövdü saydı. Sonra kamera kayıtlarında ilk doktorun adama saldırdığının videosu çıktı.
Daha sonra kadınların kurtarıcısı, adam bıçaklayıp öldüren biri vardı. Öyle bir medya propagandası yaptılar ki adam sanki melek sandı herkes. Gerçek bunun tam tersiydi.
Ben gördüğüm haberlere artık inanmıyorum. Size de inanmamanızı tavsiye ederim.
Muhalefetsiz ülke Türkiye
Bir ülke düşünün
Ev araba almanın hayale dönüşmüşken artık ev kiralamanın da maaşlı iş ile zorlaştığı
Gidip parasını ödeyip aldığın telefonu kullanman için 2 asgari ücret vergi isteyen
Para biriminin son 1 ayda %30-35 değer kaybettiği
Yeme içme fiyatlarının rekora gittiği
Sokakların afgan paki suriyeli dolduğu, parka sahile gidip oturmanın bile güvenlik sorunu hale geldiği
neyse daha saymak istemiyorum
Bütün bunlar olurken muhalefet napıyor? Hala kavala diyor, 16 lı masa diyor, diyarbakıra uçak neden az diyor.
Anlamadığım neden zorla bu partiye ve bu adama oy verdiriyorlar bize? chp ye kk ya oy atmazsan aktroll sün olayını nasıl çıkarıp inandırttılar?
Şu forumda kk nın kendi videosunu paylaşsam bana aktroll sün diye deliriyorlardı. Ya arkadaş yorum bile katmadan kk videosu paylaştım diye hakaret üstüne hakaret.
Ya mantıklı bir düşünün. Aktroll olsa birisi neden kk seçime girmesin desin? Rte yi bu seçimde kazandırtacak tek kişi kk idi ve kazandırttı. akp lilerin kk ya teşekkür etmesi gerekir. Yoksa şu ülkenin vaziyetinde Rte nin kazanma ihtimali yoktu.
3 ay önce nat isimli admin tarafından 3 aylık banlandım.
Bu forumda kk trolleri önüne gelene hakaret ederken, herkese aktroll derken hiçbirisi 3 günden uzun ban almadı.
Ama geldi bu nat isimli admin bana 3 ay ban verdi. Neymiş, mevzuatın dışı konuymuş.
Seçim geldi geçti. Şimdi kim haklıydı? Sabah akşam kk güzellemesi yapan nat gibi dh forumunu bozan adminler mi yoksa biz mi?

Evinize mutfak tartısı alın
Migrostan birkaç sebze aldım dün. Bugün tarttım. İnanılmaz fark çıktı. %33-%50 arası farklar. Zaten fiyatlar inanılmaz yüksek, üstüne tartımda hile yapıyorlar.

Son Giriş: 6 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.944
İkinci El Bölümü Mesajları: 288
Konularının görüntülenme sayısı: 44.443 (Bu ay: 773)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.560 (Bu hafta: 5)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic