Spor tavsiyeniz varmı?
Arkadaşlar hayatımı mükememl bir düzene sokmuştum her açıdan. Fakat omuzumu çok kötü sakatladım.5 -6 ay spora ara vermek zorunda kaldım. Ve iyileşme sürecide iyi gitmiyor. Sadece arada gidip bacak çalışabiliyorum. Tüm mentalim çöktü sizce ne yapmalıyım. Sonunda kendime hobi bulmustum fakat oda elimden alındı. Param çok olmadığı için başka pahalı etkniliklerde yapamıyorum. Omuzu kullanmadan yapabileceğim sporda yok herhalde belki bisiklet sürebilirim ne diyorsunuz?
Bütün hayatım monotonlaştı sabh 8den akşam 5-6ya kadar masa başı çalışıyorum. Sonra yine pcdeyim yine ya çalışıyorum ya youtubedeyim yabancı dil falan öğreniyorum ama bu kişisel gelişim olayının sadece zihinsel olması tatmin etmiyor hiç .Sporla çok iyi gidiyordum
Merhaba arkadaşlar. Çalıştığım yer eski teknolojileri kullanıyor bizde cobol öğreniyoruz. Acaba cobol Türkçe tutorial bulma şansım varmı elinde olanlar atabilir mi ?
İngilizcelerden öğreniyorum ama biraz eski bir teknoloji farklı geldi elimde Türkçe bir kaynakta olsa hayır demem
Kızların bilgisi az olmasına rağmen iş bulması
Öncelikle bir kızlar yapamaz manasına açılan kız genelleme konusu değildir yanlış anlaşılmasın.
Beyler mühendislikten bu sene mezun oldum aramızda çok iyiler vardı onlar zaten daha okul zamanı çalışmaya başladı iyi firmalarda biz ortalamaydık hep arkadaşlarla. Ama kızlar genelde ödevleri sınavları bir şekilde parayla yaptırır gezerlerdi yani stajları bile naylon yaptılar tecrübeleri yok yani. Projeleride yok.
Fakat ben ve arkadaş çevrem aylardır iş ararken bu kızların hepsi büyük sanayi savunma şirketleri, bankalar, trendyol vs yerlerde mühendislik alanlarında iş bulmuşlar. Onlara mesaj atıp ne yaptıklarını sorduğumda bizde yeni öğreniyoruz falan dediler. Fakat aynı yerlere biz başvurduğumuzda bırakın olumlu yanıtı ,yanıt bile vermediler.
Bunu adı pozitif ayrımcılıktır kimse kusura bakmasın. Erkeklerin hep en iyi olması beklenirken kızlar iyi olmamasına rağmen işe alınıyorsa bu işte bir sıkıntı vardır. Abi bitirme projesini copy past yapan bir kişi ,stajını naylon yapan bir kişi nasıl garanti bankasında işe başlayabiliyor mantığım almıyor. Ben mezun olalı 6 ay oldu evde kendim projeler geliştirip bunları paylaşıyorum sosyal medyada vs. en son bir teklif aldım gel işi öğrenmek için staj yap 3 ay deneyelim seni ama 0 tl maaş :(. Buna bile gitmeyi düşünüyorum mecbur öğrenebilmek adına ayıptır
İş ile ilgili bir sorum var
Arkadaşlar bilg müh bölümünden 6 ay önce mezun oldum .Kendimi hiç bir zaman çok iyi görmedim ama hergün az çok çalışıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Benden daha bilgisiz kişiler torpille iş buldu bu beni üzüyor. Sorum şu dediğim gibi mezun olalı 6 ay oldu ama hergün evde oturup kod yazıyorum ingilizce çalışıyorum . Evdekiler bu durumndan rahatsızlar ve garip karşılıyorlar. Maddi açıdan sıkıntıdayız bu çocuk mezun niye hala ders çalışıyor diyorlar :D. Mesleğimi yapmak istiyorum ama bu böyle gitmeyecek gibi . Ben vasıfsız bir işe girsem işten geldiğim zamanlarda ve h.sonları .netle ilgilensem iş arayışına devam etsem kötümü olur sizce ? Çünkü mesleiğimi yapmak istiyorum ama şartlar zorluyor
Hdp niye mecliste
|
İş bulamıyorum
|
Verileri internette tutmak hakkında
Arkadaşlar ben programlamada yeniyim. Sqlite kullanarak local database verileri sakladığım uygulamalar yaptım. İnternetteki hazır json apileri kullanarak hava durumu vs basit applerde yaptım. Şimdi bir sosyal medya uygulaması yapmak istiyorum öğrenmek amaçlı . Firebase bilgim var ama firebase harici nasıl bir yol izleyebilirim kendi verilerimi internette saklamak için? Global bir database için napmalıyız
2+1 evde 4 kişi nasıl rahat eder.
Merhaba arkadaşlar. 2+1 evde yaşıyoruz 4 kişiyiz. Kardeşim üniversite okuyor ben de yeni mezun bilgisayar mühendisiyim online çalışmaya uğraşıyorum. İkimizinde sürekli bilgisayarda çalışması gerekiyor ama ayrı bir odam bile yok. Salonda çalışmaya uğraşıyorum .
Evimizde 2 televizyon var sırf annemle babamın televizyon zevki uyuşmadığı için ikisi ayrı odalarda full televizyon izliyorlar. Durumu onlarca kez izah etmeme rağmen bir kaç gün anlayış gösterip sonra yine yanıma gelip televizyonda telefonda takılmaya başlıyorlar. Kendileri biraz çocuk gibi davranıyor. Ayrı eve çıkarsam istanbulda maaştan geriye param da kalmayacak. Dayan diyeceksiniz ama bu beni çok olumsuz etkiliyor.
Mühendislik bildiğiniz üzere kendini geliştirmeye dayalı düşünmeye dayalı bir meslek. Ben çok iyi yerlere gelebileceğimi düşünüyorum çalışarak fakat cidden engel oluyorlar. Napmalıyım sizce ? Ayrı eve çıkmaktan başka çözüm yokmu. Resmen 2+1 evi 1+1 ev gibi kullanıyoruz. Bu akşam anneminde babamında dizisi var diye ben ingilizce çalışmaıyorum mesela bu olay komiğimie gidiyor. Milletin dertleri karı kız ben 23 yaşında evde ders çalışamıyorum diye konu açıyorum burada :D.
Lütfen şükret adam çoban ygs 1. oluyor falan demeyin. Ben zaten elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ama daha iyisini yapabilecekken limitleniyorum. Evde bombos dolanıyorum. 1 haftadır evdekiler uyanmadan kod yazmak için 6da kalkıyorum gecede geç yattıklarında özel alanım olmadığı için uyuyamıyorum .Uyku düzenimde mahvoluyor.
Her ay kenara para atmak
|
Evde yaşadığım sorun
Merhaba arkadaşlar evde yaşadığım ve çözüm bulamadığım bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum. Ben 22 yaşında üniversite mezunu biriyim. Şehir dışında okuyordum eve yeni geldim. İş başvurularında bulundum ama bazı teknolojileri iyi öğrenmem isteniyor hep. Ben de evde bunlara çalışıyor ve ingilizcemi geliştirmeye çalışıyorum. Fakat evimiz küçük 2 oda var ikisindede televizyon var .
Birinde annem birinde babam sürekli televizyon izliyor ve telefonda takılıyor. Ben de bundan dolayı çalışamıyorum ve bu da benim iş bulmamı engelliyor. İş bulabilsem zaten ayrı bir eve çıkacağım ama ekonomik olarak aileye bağlıyım. Kütüphaneye de hem korona sürecinden dolayı gitmek istemiyorum hem de kütüphanede bilgisayarıma bir şey olur diye çekiniyorum bir arkadaş çaldırmıştı . Laptobu zar zor para biriktirip almıştık.
Sonuç olarak derdim çalışabilmek hevesim var ortam yok. Sırf çalışabilmek için gündüz uyuyup gece çalışmayı denedim fakat uyku düzeninin bozulması cidden kötü etkiliyor ayrıca bu seferde gündüz gürültüden uyuyamıyorum.Yardımcı olabilecek çözüm üretebilecek var mı ? Cidden bugda kalmış gibiyim
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.809
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 60.232 (Bu ay: 469)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.603 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic