Trde sektör bundan ibaret çünkü. Sadece startuplar microservice kullanır ama onlarında ihtiyacı yoktur vb..... Edit: sadece bir örnek attım ama çoğu firma SOA devam ediyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenceRaziel -- 31 Mayıs 2021; 23:3:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) (9. sayfa)

-
-
bilmem
-
yazilimciyim is bulamiyorum diyen su adamin bir kitabini ANLAYARAK okusun tr piyasasinda havada kapilir.
anlamiyorsa da zorlamasin yazilimci degildir.
addison wesley yayinevi bos kitap cikarmaz,amerikan universitelerinin egitim kitaplaridir bunlar ve cok iyi anlatirlar,cok iyi ornekler verirler.(ha bu arada bu yayinevi ile universite hayatinizda yolunuz kesismemis,uykusuz geceler gecirmemis iseniz ise uzgunum size duzgun bir egitim vermemisler).sifirdan alip expert seviyeye getirirler ama her satirini anlarsaniz...amerika neden marsta arac gezdiriyor,ordan dunyaya resim video yolluyor o kitaplarin satir aralarinda anlarsiniz.universite,bilim muhendislik o kitaplarda.parasi yetmeyen universite kutuphanelerinde gunlerini haftalarini aylarini harcasin ama okusun.
95 te pascal kitabini okudum hayatimi degistirdi. siz de simdi java veya C kitabini okuyun anlayin sonra is bulamiyorum deyin.
dil bilmiyorum diyen varsa bahattin bayburan kitaplarini anlasin.
su kitap mesela bogazici programlamanin assembly dersini A ile gecmemi saglamisti.bekir hocam okuyorsa kusuruma bakmasin ama kitap ondan iyi anlatiyordu :)https://www.kitapoba.com/
Assembly - Bahattin Bayburan - kitapoba.comhttps://www.kitapoba.com/assembly
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 31 Mayıs 2021; 23:59:1 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Php js vue biliyorsanız pm den iletişime geçin. Çok acil bir yazılımcıya ihtiyacımız var...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yazılım mühendisi ne yahu, sizleri çok fena kandırıp, yıllarınızı çalıyorlar.
Yani hangi yazılımı ne kadar biliyorsun ve porfolyonda neler var?
Bugüne kadar yazılımcılara iş verirken okuduğu üniversiteyi sormak aklımın ucundan bile geçmedi.
-
Artık yazılım işinde diplomaya bakılmıyor. Bilgi düzeyin önemli. Malesef yapılan en büyük hatalardan biri 4 yıllım okul hayatı boyunca boş boş gezmek , proje geliştirmemek(size demiyorum yanlış anlaşılmasın)Bir kaç proje yapıp github a yükle.işine yarayacaktır
Yazılım firmasında çalışıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Microverse kursunu araştır. https://www.microverse.org/?grsf=04r25h
Şuan o kursu alıyorum aklına bişey takılırsa da sorabilirsin. Başka bölümlerden mezun olan çok fazla kişi var ve iş buluyolar. Altyapında var çok rahat 5-6 ayda uzaktan iş bulursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmt9417 -- 2 Haziran 2021; 17:39:8 > -
Github profilini görebilir miyim?
Ve firmalara doğrudan başvuru yapma. Türkiyede mid senior falan değilse durduk yere işe almazlar.
-
Ne yazılımmış be herkes kafayı bozmuş.
-
Yazılımcı da iş bulamıyorsa ülke batmış demektir..
Dostum git almanca öğren, b2 sertifikanı al almanyadan ausbildunglara başvur.
Bir çok kişi yorum yazmış belkide yazılmıştır ancak bende kendi deneyimlerimi yazayım. Aktif olarak 10 yıldır yazılım geliştiriyorum, yazılım takım lideriyim. Kurumsal muhtemelen hepinizin bildiği bir firmada çalışıyorum ve son 2 yıldır teknik iş görüşmelerinede girmeye başladım. Ekibime katacağım arkadaşımızda ilk aradığım şey öğrenme ve araştırma isteği. Sanırım 100ün üstünde mülakata girmişimdir. Jr pozisyonu için açtığımız ilanlara ilgili mühendislik bölümlerinden mezunlar başvuruyorlar. Soruyorum ilgilendiğin bir proje var mı? Okuldaki ödevlerini anlatıyorlar yahu hiç mi hobi olarak bi blog, eticaret vs açmazsın bi projeye başlamazsın. Sadece okulda verilen ödevleri yapmışlar geliyorlar. Bazen öyle enerji çeken şekilde konuşuyorlarki bırakın birşey geliştirmeyi muhtemlen geliştiren adamların enerjisini emer :))
Yeni mezun olacak veya olmuş iş arayan arkadaşlar elinizde bir projeniz olsun illaki mükemmel bir fikir olması gerekli değil. Buradaki amaç ilgini isteğini öğrenmek zaten. İşe başladığında kurumun teknolojileri ve standartlarında yazılım yapman gerekecek.
Bu arada piyasa yazılımcıya doydu falan yazılmış ama son 3 ayda linkedin veya kariyer net üzerinden 15-20 firma ulaştı bana. Kurumsal firmalarda deneyimli yazılımcıya her zaman ihtiyaç var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X