|
Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) (11. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806
Ülkeye bak la 4 4lük adamlar bile iş bulamıyor bir de yazılımcı ha her yerde aranır yanibu ülkede 4x4lük adamlar değil 4x0lık adamlar iş yapıyor, nerede yalancı sahtekar dolandırıcı varsa onlar hep tepede oluyor
-
Nasıl iş bulamıyorsunuz? Buraya baktınız mı? www.trthaber.com1 milyon yazılımcı projesine başvuru nasıl yapılır? 1 milyon istihdam uygulaması kılavuzu…https://www.trthaber.com/m/?news=1-milyon-yazilimci-projesine-basvuru-nasil-yapilir-1-milyon-istihdam-uygulamasi-kilavuzu&news_id=480504&category_id=7
-
Yazılım mühendisi tam olarak ne yapar bilmiyorum şaka maka. Neredeyse 14 yıldır web programcılığı ile uğraşıyoruz güya.
-
Freelancer olmadan türkiyede yazılımcı olarak çalışmak zor.
Şirketlerin talebi zaten quantum pc ler ile ai tabanlı işler VS değil.
Basit erp programlar ile muhasebeleşmeyi kolay ve takip edilebilir kılmak.
Çünkü ülkede üst katman yöneticileri dinozor.
Konuyu okurken içim acıdı. Halbuki ne şaheserler yaratabilecek iken, bir yere işe girip maksimum veri yöneticisi veya I.T. personeli gibi çalışmak zorunda kalacaksın.
Yabancı Dil problemin yoksa, cs alanında birinin olmaması lazım zaten. Yurt dışı fırsatlarını tekrar düşün. Türkiyede yazılımcının yapacağı en büyük iş eba gibi işleri kurmak olur. O da yandaş taşerona verilir zaten, onlarda doğru dürüst para ödemez.
Bol şans dostum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 1 Haziran 2021; 15:21:31 > -
Sen de iş bulamıyorsan bizim iş bulmamız çok zor mevcut durumda. -
quote:
Orijinalden alıntı: LaciRomantik
Umarım bulursun ben de Mak. Mühendisiyim 3 yıl oldu mezun olalı hala işsizim.CV yollar mısın?
-
Bende ilk okul mezunuyum ve işsizim.
3 yıl Vodafone saha satış
3 yıl PSC international yönetici asistanlığı
2.5 yıl demirdöküm marmara bölgesi satış sorumlusu olarak çalıştım
Başvuru yaptığım yerler üni mezunu değilsin diyor almıyor bence gayet haklılar ama cv'de yazıyor benim ilk okul mezunu olduğum niye görüşmeye çağrıyorsun o zaman hıyar. Gel gelelim ben üni mezunu olsaydım böyle bi cv yapamazdım orasıda ayrı tabi.
Yani dicem o ki işsizlik mezun dinlemiyor. Ülke işsiz ülke -
İnşaat Mühendisiyim. Dedem müteahhit. Ben ise pazarlama işinde çalışıyorum. -
Bau yazılım gibi "ülkedeki" en değerli yazılım müh diplomasına sahip üniversiteden mezun kişiler de malesef işsiz
Herkes gelecek yazılım diyor ama yurtdışında çalışmayı düşünmüyorsanız iş bulmak tam bir çileye dönüyor. Tavsiyem yurtdışında iş araman
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caseon -- 1 Haziran 2021; 22:30:53 > -
quote:
Orijinalden alıntı: TRI CLICK 0.7Yazılım mühendisiyim veya bilgisayar mühendisiyim diyerek iş bulamazsın ki öyle bir meslek yok.
İş ilanlarına bakınca da biz yazılım veya bilgisayar mühendisi arıyoruz diye ilan yok. Varsa da uzak dur her türlü işi yaptırırlar insana.
Bir alan belirlenmeli ve o alanın niteliklerini kazanmak için gerekli gayret gösterilmeli.
Nedir bunlar ?
Front-end Dev.
Back-end Dev.
Full stack
data science
blockchain Dev.
Yapay zeka
vs
Konuyu açan arkadaş yukardaki unvanlardan hangisi taşımaktadır, bu konuda bilgi göremedim.
O ünvanlardan birini taşımak için işe girip o alanda tecrübe edinmem gerekmiyor mu, üniversitede Html gördük diye cv'ye front end yazmak istemiyorum. Ben en çok C# ile Windows Form uygulamaları yaptım, 1 tanesini müşteri için yapmıştım.
Üniversitede her şeyden biraz gösteriyorlar, ünvan edinilecek kadar değil, çok iyi üniversitelerde de okuyan arkadaşlarım böyle olduğunu söylüyor.
Okurken kendini geliştirip uzmanlaşman gerekiyordu denilebilir, evet okurken tüm gününü kodlama ile geçirenler genelde işe girdi. Ben üniversitede yoğunlukla IEEE klubüyle ve erasmusla uğraştım, 23 ülke gezdim, şuan pişmanım, programlama derslerim çok iyiydi sınıfın en iyilerindendim ama dışarıda kendim 2-3 kez proje yaptım sadece. Pişmanım keşke sadece kodlama ile uğraşsaydım.
Çoğu bölümde genel bilgiler veriliyor aynı şekilde ve mezun olanlar yerleştiği yerde o yerin işini öğreniyor. Bilişim sektöründe okuyanların suçu ne, neden diğerleri işe girip öğrenirken biz okurken bir nevi işe girmişçesine kendimizi geliştirmeliyiz anlamıyorum. İşe girdiğimde hangi alanda olursa olsun bir kaç ayda işverenin işine yarayacak hale geleceğiz zaten.
Bir yer seni işe alacağım şunu öğren dese ona da tamamım
İsyanım size değil sektörün kendisine yanlış anlamayın
-
quote:
Orijinalden alıntı: MuscleTower
Yazılım mühendisi falan değilsin sadece mezunsun öğrenirimi geçicenYazılım Uzmanı değilim, mühendislik akademik bir kavram. O ünvanı almak için İntegral çözüyorsun Fizik çözüyorsun. Mühendisliğin genel derslerini geçmen gerekiyor.
Yazılım Mühendisiyim dolayısıyla.
Yoldan geçen çocuk benden kat kat iyi kod yazabilir, süreç modellerini de ezbere bilebilir, tasarım şablonlarını yalayıp yutmuş olabilir, yazılımdan ayda 30k dolar kazanıyor olabilir, ama üniversitesini okumamışsa mühendis olmuş olmuyor.
Mühendislik ne demek bilmiyorsunuz galiba, siz programcılıkla veya yazılım uzmanlığıyla karıştırıyorsunuz.
Tecrübesiz de olsam mühendisim. Mühendisliği bir şey sanmıyorum, ama siz yanlış biliyorsanız anlatayım diye yazdım.
Hiç bina dikmemiş mimara sen mimar değilsin mi deniyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dark_SoulCV'ni bilmiyorum ama üniversiten çok sakat.
İlk işe girişlerde üniversite baya önemli veya stajda kendini gösterip staj yaptığın yere kapağı atıp en azından referans vermelik 1-2 kişi kovalaman lazımdı.
Üniversite malesef dediğiniz gibi.
Stajı yurtdışında yaptım ve bazı sebeplerle kalamadım. Oradaki referans da burada işe yaramadı
-
Yazdıklarına biraz hak verdim. Sonuçta üniversite kimseye ünvan vermiyor. Genelde mühendisliğin oluru bir yere standart mühendis olarak girersin. Üç yılda uzmanlık, beş yılda kıdem, yedi yılda liderlik falan alırsın. Ama işte işe girme kısmı tamamen ihtiyaç meselesi. Firmanın yatırımlık taze elemana ihtiyacı varsa en azından ne öğreneceğinden haberi olan bir eleman alır. Ama yetişmiş eleman istiyorsa da tecrübesiz tamamen zaman kaybı olabilir. Sonuçta yeni elemanı alıp eğitmek hem zaman hem para demek. Şöyle ki sadece sana verdiği para da değil. Seninle uğraşıp zaman harcayacak bir uzman bu süre zarfında kendi işini yaparsa firmaya çok daha fazla kar ettirecek. Ben bilgisayar ya da yazılım mühendisi değilim ama biz makine mühendisliğinde bu şekilde bakıyoruz. Eğer aldığımız projelere, verdiğimiz eğitimlere, teknik desteklere yetişemiyorsak belli bir süre zarfında yeni eleman alıp yetiştirmeyi göze alıyoruz. Sonuçta kıdemli bir mühendisin eğitim ya da destek vermesi aldığı maaşa göre firmaya kattığı iş anlamında absürd oluyor. Yani uzatmadan kısaca tecrübesiz eleman alımı direkt firmanın ihtiyacına bakıyor. Onda da alacaksa en azından en kısa sürede adapte olabilecek olana bakıyor. O sebeple hala çok geç değil bence bir an önce araştırmaya gömülüp kendinize bir şeyler katmanız lazım. Ama şöyle bir dezavantajınız da olacak. Artık mezun olduğunuz için size rehberlik eden bir hoca olmayacak. Kendi kendinize pişmeniz gerekiyor. Üniversitenin ders vermek dışında en büyük avantajı bu aslında. Bir şeyler yapmak, öğrenmek isteyene yol gösterecek hocaların bulunması. Gerçi o kadar boş hocalar da var ki anlatamam. Sürekli öğrencilerden bile beter hocalarla uğraştığımız oluyor. Ciddi söylüyorum, öğrenciden az bilgisi olan hocalar var.
Moralini bozmamaya çalış. Mezun olup da iş arama sürecine girmek çok sıkıntılı bir süreç. Bir anda psikolojik olarak çöküntü yaşayabiliryorsun. O yüzden sıkma canını, aramaya devam et sadece.
-
Kendi içinde kendi cevabını vermişsin zaten. Fakat
emekleme aşamasında olan bir bilgisayar müh. Öğrencisiyim ben sizin gibi düşünmüyorum.
Her ünvanın kendine özgü dünyası var ve bu dünyalar sürekli yenilenen bir dünya.
İşveren bana bir iş verecek ben o dünyaya dalıcam ben böyle olacağına inanmıyorum. Kendin işini kendin belirleyeceksin
Üniversite insana sosyal ağ sağlar ve araştırmayı sorgulamayı öğretir iş vermez. Müfredatta sektör için zayıf zaten
En basit örneği hangi üniversite veya bölüm sektörün olmazsa olmazı git kullanımı hakkında bilgi veriyor?
Küluplere katılmak, erasmus yapmak bunlar önemli insanın kalitesini arttıran faaliyetler fakat değerlendiremedikten sonra bir anlamı yok.
O ünvanlardan birini taşımak için işe girip o alanda tecrübe edinmem gerekmiyor mu Html gördük diye cv'ye front end yazmak istemiyorum.
Bakış açınız çok yanlış
Tecrübe gerekmez yetkinlik ve beceri gerekir.
Bildiğim kadarıyla güncel bir Front - end adamın yetkinlikleri
HTML - CSS - JS - React
Bunları yanına Tailwind veya Bootstrap
Figma veya AdobexD biliyorsa bu adam freelancer iş de bulur normal bir işte
Bu adamda İngilizce varsa dünyanın her yerinde iş bulabilir. Yanlışsam düzeltin.
Yerinizde olsam hangi alt alana yatkınlığınız varsa o alt alanla ilgili güncel 2021 roadmap içeriklerine bakıp kendime yol haritası çizerdim
Bir yer seni işe alacağım şunu öğren dese ona da tamamım
Bu kafa yapısından da vazgeçin, kendi alanın olsun o konuda uzmanlaşın.
. İşe girdiğimde hangi alanda olursa olsun bir kaç ayda işverenin işine yarayacak hale geleceğiz zaten.
Bu da yanlış iş veren hali hazırda beceri kazanmış pratikte kendini hızlandırmış adamı kendi ekibe kazandırmak varken öğrenme aşamasında olan biriyle vakit kaybetmek istemez.
Ne diyim umarım iş bulursun hayırlısı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 2 Haziran 2021; 0:39:31 >
-
Ingilizce seviyeniz nedir? Yazma okuma konusma akici durumda mi? Ozelden yazabilirseniz konusalim -
Yazılım öğren. -
avrupada garsonluk yap daha çok kazanırsın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X