Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
13
Favori
31.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
131 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-B32D98247

Bu mesaj silindi.

yıllarıdr staj bile bulamadım. hala stajım eksik. iş zaten bulma ümidim yok.

• başlangıç için 5500 iyi midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

başlangıç için 5500 iyi midir?

6k 7k arası bulursan daha iyi olur.

yeni mezuna 8k veren bile var.

daha iyi bir iş bulamam cv'm güçlü değil diyorsan kabul et

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt

Biraz tecrübesizlik oldu aslında, teklif yaparken fiyat nasil senin için de uygun mu dediler ben de hemen atladım.uygun diye. Biraz zorlasam belki iyileştirme yapılabilirdi. Cv'm güçlü değil yalnız, beklediğim iki yer var onlar dönerse duruma göre hareket edicem artık.

• quote:

Biraz tecrübesizlik oldu aslında, teklif yaparken fiyat nasil senin için de uygun mu dediler ben de hemen atladım.uygun diye. Biraz zorlasam belki iyileştirme yapılabilirdi. Cv'm güçlü değil yalnız, beklediğim iki yer var onlar dönerse duruma göre hareket edicem artık.

Kendini geliştirebileceğin bir şirketse 5500'de iyidir.

Hem cv'nde deneyim olur güçlenir, 1-2 yıl sonra iş değiştirirsin maaşın fırlar zaten.

Konudakilere baksan 3500 TL maaşı kabul etmek lazım  

• quote:

başlangıç için 5500 iyi midir?

Bankamı hocam. Bana bankadan böyle bir teklif geldi maaş aynıydı 5500. üstelik 6-7 aydır iş bulamıyorum. Ama kabul etmedim çünkü hiç çalışmak istemediğim bir alandı eski bir teknolojiydi. İleride cvme olumlu katkısı olmayacağını düşündüm.

• realexile R kullanıcısına yanıt

yok hocam farklı bir alan, genelde burası için kendini geliştirebileceğin bir yer yorumları gördüm internette.

keşke istediğiniz işi bulana kadar kabul etseydiniz bir geliriniz olurdu.

• quote:

yok hocam farklı bir alan, genelde burası için kendini geliştirebileceğin bir yer yorumları gördüm internette.

keşke istediğiniz işi bulana kadar kabul etseydiniz bir geliriniz olurdu.

Cok iyi hayırlı olsun. Valla düşündüm bende adamlar dedi sizi 5 10 yıllık düşünüyoruz. Dillerde pascal cobol falandı. Bide hiç alışık değilim iş dışında da onlara bakmam gerekecek. Ben mobil ve weble ilgileniyorum onlara zaman ayırmam diye düşündüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım bulursun ben de Mak. Mühendisiyim 3 yıl oldu mezun olalı hala işsizim.

9 ay önce bu mesajı atmışım. 7 cevap 44 beğeni.

Veee hala işsizim :)))

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuyu tekrar gördüm, 6 aydır çalışıyorum, konuyu okuyunca iş bulma sürecimin ne kadar zor oldugunu bir kez daha hatırladım.

• Yazılım mühendisi kendi işini kurbilecek kapasitededir bence maaşlı çalıştıktan sonra yada aşırı dolgun maaşı yoksa ne anlamı var ki. Serbest çalışabilme özgürlüğü için yapardım yapcak olsam.

• Yazılım Mühendisi olmak demek üniversitesini bitirmek demek, kendi işini kurabilececek seviyede olmak demek değil. Bir sürü alt alanı var, web sitesi yapılır diye reklam verip giriş-orta seviye işler yaparak yazılım işçiliği yapılabilir mesela, ama sırf mühendis oldu diye her insan iş kuracak kapasitede demek saçma olur. İş kurabilecek kapasitede olmak için düzgün fikir, ekip, tecrübe vs gerekiyor. Mimar olsam hemen kendi gökdelenimi yapardım demek gibi bir şey yazılım mühendisi olsam hemen kendi işimi kurardım demek.

En azından kendi adıma konusayım, iş kurabilmek için 2 yıl tecrübeye ihtiyacım var.

Maaşlar tecrübelilerde baya dolgun.

Şuanda 7k maas, 0.5k yol, 1-1.5k prim, ofis günlerinde yemek ücreti şeklinde bir gelirim var. Ülke şartlarını da göz önünde bulundurursak ömür boyu 8-9k maas alacaksam çalışmaya gerek yok anlamsız bir para, gelişmek için devam ediyorum.

Seniorlarda bu maaslar 15-20 lerde olabiliyor, tabi bu alt alana göre değişiyor, 25 olanı da gördüm. İllaki çok daha fazla olanı da vardır. Bu seviyelere gelebileceksem değer deyip gelişmeye devam ediyorum.

• yakup548 Y kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun. nasıl buldun. 2 yıl deneyim istiyorsa. biraz taktik filan varsa, diğer arkadaşlar içni

yani 2 yıl deneyim için çalışmak gerekiyor, millet ama işe almıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 28 Mart 2022; 17:58:18 >
  • yakup548 Y kullanıcısına yanıt

Gözünde büyüttüğünüde fark ettin mi?

• geçen sene mezun olduğumda iş bulmam 1 ay sürmüştü(ceng)

• LaciRomantik kullanıcısına yanıt

Geciminizi nasıl sağlıyorsunuz?

• Yazılım mı öğrensek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonuc nedir hocam ia bulabildiniz mi

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.