Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
13
Favori
31.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
131 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 ay uzun bir süre değil çok dert etme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Yazılım öğren" esprisi yapıldı mı?

• TRI CLICK 0.7 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, umarım hepimiz iyi yerlere geliriz.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim desteğiniz için, hocaları düşünecek olursak şuan tecrübesiz halimle çoğundan daha bilgiliydim. Saçma sapan syntax hataları yapıyordu bazı hocalar.

Şuan yazılım dışında serbest olarak çalıştığım bir iş var harçlığımı çıkarmak için, onu bırakıp eve kapanacağımi alan seçip ilerleyeceğim. İş bulursam da tüm konsantrasyonumla o işin alanını öğreneceğim.

• r10 dan is kovala muhtemelen sabit maasli bir yerde calistigindan daha fazla ve koaly sekilde para kazanabilirsin

• Ben de 2 aydır staj bulamıyorum :). Bir iş veren olarak düşün seni niye almalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

Umarım bulursun ben de Mak. Mühendisiyim 3 yıl oldu mezun olalı hala işsizim.
    makinacı nasıl işsiz kalıyor anlamıyorum ki muhtemelen kişisel gelişiminizde sorun var ulan bırak makine mühendisliğini solid ansys ingilizce öğren gittiğin hiçbir fabrika geri yollamaz

Maaşlar düşük dersin anlarım asgariden hallice başlangıc maaşı var ama işsiz kalıyosan muhtemelen programlarda bilgin yok yada pısırıksın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • + olarak mühendis arkadaşlara önerim maaşa çok takılmayın başlarken işi sektörde öğreneceksiniz siz işe girip orda ipleri elinize almaya bakın ipleri elinizd aldığızda zaten diğer firmalar tekliflerde gelir kendi firmanızada yaptırımınız olur 3k ile başlarsın 3-4 senede 10k üstü maaşları görürsün gözü açık olun

• Selamlar, eğer hala iş bulamadıysan CV gönderirsen bizim şirkette paylaşabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup548

O ünvanlardan birini taşımak için işe girip o alanda tecrübe edinmem gerekmiyor mu, üniversitede Html gördük diye cv'ye front end yazmak istemiyorum. Ben en çok C# ile Windows Form uygulamaları yaptım, 1 tanesini müşteri için yapmıştım.

Üniversitede her şeyden biraz gösteriyorlar, ünvan edinilecek kadar değil, çok iyi üniversitelerde de okuyan arkadaşlarım böyle olduğunu söylüyor.

Okurken kendini geliştirip uzmanlaşman gerekiyordu denilebilir, evet okurken tüm gününü kodlama ile geçirenler genelde işe girdi. Ben üniversitede yoğunlukla IEEE klubüyle ve erasmusla uğraştım, 23 ülke gezdim, şuan pişmanım, programlama derslerim çok iyiydi sınıfın en iyilerindendim ama dışarıda kendim 2-3 kez proje yaptım sadece. Pişmanım keşke sadece kodlama ile uğraşsaydım.

Çoğu bölümde genel bilgiler veriliyor aynı şekilde ve mezun olanlar yerleştiği yerde o yerin işini öğreniyor. Bilişim sektöründe okuyanların suçu ne, neden diğerleri işe girip öğrenirken biz okurken bir nevi işe girmişçesine kendimizi geliştirmeliyiz anlamıyorum. İşe girdiğimde hangi alanda olursa olsun bir kaç ayda işverenin işine yarayacak hale geleceğiz zaten.

Bir yer seni işe alacağım şunu öğren dese ona da tamamım

İsyanım size değil sektörün kendisine yanlış anlamayın

GitHub açık kaynak projeler ile dolu oralarda kod geliştirmeleri yaparak sektörü görebilirsin. İş verenden seni eğitmesini beklemek yerine kendi eğitimi verebileceğin bir sektör.

• Tıp dışında bölüm kalmadı. Avukatlar bile asgari ücret çalışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

yazilimciyim is bulamiyorum diyen su adamin bir kitabini ANLAYARAK okusun tr piyasasinda havada kapilir.
    anlamiyorsa da zorlamasin yazilimci degildir.

addison wesley yayinevi bos kitap cikarmaz,amerikan universitelerinin egitim kitaplaridir bunlar ve cok iyi anlatirlar,cok iyi ornekler verirler.(ha bu arada bu yayinevi ile universite hayatinizda yolunuz kesismemis,uykusuz geceler gecirmemis iseniz ise uzgunum size duzgun bir egitim vermemisler).sifirdan alip expert seviyeye getirirler ama her satirini anlarsaniz...amerika neden marsta arac gezdiriyor,ordan dunyaya resim video yolluyor o kitaplarin satir aralarinda anlarsiniz.universite,bilim muhendislik o kitaplarda.parasi yetmeyen universite kutuphanelerinde gunlerini haftalarini aylarini harcasin ama okusun.

95 te pascal kitabini okudum hayatimi degistirdi. siz de simdi java veya C kitabini okuyun anlayin sonra is bulamiyorum deyin.

https://www.google.com.tr/search?q=elliot+koffman

dil bilmiyorum diyen varsa bahattin bayburan kitaplarini anlasin.

su kitap mesela bogazici programlamanin assembly dersini A ile gecmemi saglamisti.bekir hocam okuyorsa kusuruma bakmasin ama kitap ondan iyi anlatiyordu :)
    https://www.kitapoba.com/assembly

• quote:

arkadas kusura bakmasin ama %1 lik dilimdeki bilg.muh leri turkiyenin ihtiyacina yetiyor. kendini gelistirip bisiler yapmadan zor.
    demek istedigim sektorde o diploma pek bisi ifade etmiyor,sankj diploman yokmus gibi baska bi sekilde one cikarmalisin kendini.

Öyle zaten diplomanın pek bir önemi kalmadı.

• benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt
    bu sekilde amerikan menseili cok kitap var.
    guncel kitaplarina baktim da yapay zeka,quantum computing ve deep machine learning kitaplari cikarmislar.adamlar kesinlikle baska level da.biz 20 sene geriden takip ediyoruz.
    kitaplara bak;
    *Quantum Computing Fundamentals
    *Probability and Statistics for Machine Learning

https://www.informit.com/imprint/index.aspx?st=61085

Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• CGUzmani kullanıcısına yanıt
    yaniliyorsunuz,muhtemelen tiplarin hepsi %1 lik dilimde. iddia ediyorum %1 lik 1.5 luk dilimde olup is bulmakta zorlanan nadirdir.
    var mi herhangi bir bolumden ben ilk 50.000 deydim ama uzun suredir is bulamiyorum diyen?
    varsa transkript ve cv atsin ozelden ben bulayim neden bulamadigini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 2 Haziran 2021; 15:14:54 >
  • quote:

yaniliyorsunuz,muhtemelen tiplarin hepsi %1 lik dilimde. iddia ediyorum %1 lik 1.5 luk dilimde olup is bulmakta zorlanan nadirdir.
    var mi herhangi bir bolumden ben ilk 50.000 deydim ama uzun suredir is bulamiyorum diyen?
    varsa transkript ve cv atsin ozelden ben bulayim neden bulamadigini
    Marmara Hukuktan mezun arkadaşım 3kya ise başlamış :(

• CGUzmani kullanıcısına yanıt
    3 sene sonra kendi hukuk burosunu acacak is ogreniyor...ilk seneler maas illaki dusuk oluyor ama is bulmus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 2 Haziran 2021; 15:16:13 >
  • quote:

3 sene sonra kendi hukuk burosunu acacak is ogreniyor...ilk seneler maas illaki dusuk oluyor ama is bulmus
    Öyle bir dünya yok artık:) herkes hukuk mezunu. Bak kamuda avukatlık kaç puanlarla kapatıyor. Tıp dışında bölüm yok ülkede. Ben zaten kamu personeliyim zevkine okuyorum. Eğer hukuk okuyorsan allah yardımcın olsun

• Ben 2015 yılınfa bölüme girerken, daha mezun olmadan işe gireriz 7 8k maaşla da işe başlarız sanıyordum, şuan 3.5 e okeyim. Okuduğuma pişmanım, yazılım okuduguma değil, üniversite okuduğuma, hayattan 5 sene israf. İngilizce öğrenmem ve yurtdışı hariç üniversite bişey katmamış oldu bana. Okulda öğretilenin 10 kat daha iyisini çok daha kısa sürede evde öğrenir hatta uzmanlaşır işe girerdim veya kurardım.

• TRI CLICK 0.7 kullanıcısına yanıt
    Web Mobil hariç alt alan imkanı az malesef

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.