Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
13
Favori
31.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
131 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

Arkadaslariniz is bulabildi mi

:(( işsizlik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the__executioner__

:(( işsizlik

Alıntıları Göster
    Bosuna negatif konu acmiyom knk millet hala diyor hayat super hayat on numara dalga geciyorlar benimle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://block.fiverr.com/?url=aHR0cDovL3d3dy5maXZlcnIuY29tL2NhdGVnb3JpZXMvcHJvZ3JhbW1pbmctdGVjaD9zb3VyY2U9Y2F0ZWdvcnlfdHJlZQ==&uuid=b9ce15d0-c11f-11eb-986f-fb4cc3625152&vid=

kardeşim şu zamanda, senin gibi benim gibi adamları para kazanamaması tamamen işi ve sistemi ve network'ü bilmemesinden kaynaklı, başka değil.

kardeşim yukarıdaki linke bak senin gibi adamlar oturdukları masalarından dünyaya iş yaparak para kazanıyorlar, bir de 1 dolar = 8.5 tl olmuş bunu avantaja çevirebilirsin.

bu site sadece 1 örnek, bunun gibi upwork var aklıma gelen. yine var epey...iş aramayı bırak şu pandemi durumunda, google'ın başında bir kaç gün, senin gibi adamlar dünyaya nasıl iş yapıyorlar onu araştır.

emin ol, bir süre sonra, sana maaş teklif edip gel şu masaya dediklerinde red edeceksin!

unutma bu sözlerimi lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

Bosuna negatif konu acmiyom knk millet hala diyor hayat super hayat on numara dalga geciyorlar benimle

Alıntıları Göster

Hayatın gerçekleri knk Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) 

• Şu ortamda 1-2 cami daha açalım biz en iyisi.

• İki ay çok uzun bir süre değil, ilk işini bulman maalesef uzun sürer her zaman. Az maaşlı bir yer bulsan dahi gir çalış, biraz iş tecrübenin olması sana müthiş katkı sağlıyor.

Bununla beraber işsizken de boş oturma, bir kaç proje oluştur kendi kafana göre, otur onları yaz ve görüşmeye gittiğinde göster bak bunları bunları yazdım diye. Linkedine de gir, oradan da başvuru yap, projelerini paylaş ve alakalı firmaları etiketle.

Dediğim gibi ilk işi bulmak çok zor, eşim 7-8 ay boş dolaştı, tanıdık vasıtasıyla soktuk bir yerlere. Orada 2 yıl çalıştı sonra hiç başvuru yapmadan bile aramaya başladılar artık.

• Hocam üniversitelerden dünya kadar yazılım ve bilgisayar mühendisi çıkıyor birde üstüne 2 yıllık bölümlerden mezunlar var.

Ben 2 yıllık okudum ama keşke hiç okumasaydım daha iyiydi üniversite bana bir şey katmadı bildiğim ile girdim ve bildiğim ile çıktım (Üniversitenin bana verdiklerinden bahsediyorum yoksa kendimi o sırada geliştirmeyi ihmal etmedim )

Bu kadar mezun olmasına rağmen %90'ı bir şey bilmiyor ama kendini bir şey biliyor zannediyor ( üstünüze alınmayın sizi kastetmiyorum ) Önemli olan bunların arasından hızlıca çıkmak.

Zaten şimdi pandemi dolayısıyla discord , whatsapp ve telegram gruplarından sınavlara onlarca kişi aynı anda girip birbirlerine kopya veriyorlar ve yine bir şey bilmeyen yeni mezunlar geliyor.

Eski vasıfsızlar en azından az çok dinliyor ufakta olsa bir şey kapabiliyordu ama bunların çoğu derse bile girmiyor Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) 

Çoğu kişi bu işe parası için giriyor ama başaramıyor.

Şimdi üniversite konusu geçerek diğer sorunlardan bahsedelim.

Piyasa hala bu sektörün ne yaptığını tam olarak anlayamadığı için 2 tane tuşa basıyor işte ezbere yapıyor yada kopyala yapıştır ile yapıyor binlerce lira para istiyor gözüyle bakıyor.

Benden tavsiye bu tür insanlardan direkt uzaklaşın. Asla sizi anlamayacaklar , kullanacaklar ve kendileri asla değişmeyecekler. Bu iş hem bilgi hem tecrübe gerektiriyor.

Bence mümkün olduğunca çok proje yapın çünkü bunlar sayesinde güzel bir gelir elde edebilirsiniz ve CV yada görüşmede etkili olur.

Bu ülkede çaycı bile olsa sadece çay yapanı istemiyorlar ( Burada bunu desteklemiyorum kötü olduğunu belirtiyorum lafı farklı yerlere çekmek isteyenler olur diye yazdım )

Adamlar mantık dışı ilanlar veriyorlar.

--Genel olarak meslekte aradıkları --

En az 3 yıl iş tecrübesi ( Herkes tecrübe istiyorken bu adam nerede tecrübe kazanacak düşünen yok )

Erkek için askerlik bitmiş olacak

En az 3 programlama dilini çok iyi seviyede bilecek ( Bu adam başta x iş için başvuruyor sonradan önüne x , y ve z konuluyor )

Fazla maaş beklemeyecek ve bazı işlere göre 7/24 saat ulaşılabilir olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: mtanhu

https://block.fiverr.com/?url=aHR0cDovL3d3dy5maXZlcnIuY29tL2NhdGVnb3JpZXMvcHJvZ3JhbW1pbmctdGVjaD9zb3VyY2U9Y2F0ZWdvcnlfdHJlZQ==&uuid=b9ce15d0-c11f-11eb-986f-fb4cc3625152&vid=

kardeşim şu zamanda, senin gibi benim gibi adamları para kazanamaması tamamen işi ve sistemi ve network'ü bilmemesinden kaynaklı, başka değil.

kardeşim yukarıdaki linke bak senin gibi adamlar oturdukları masalarından dünyaya iş yaparak para kazanıyorlar, bir de 1 dolar = 8.5 tl olmuş bunu avantaja çevirebilirsin.

bu site sadece 1 örnek, bunun gibi upwork var aklıma gelen. yine var epey...iş aramayı bırak şu pandemi durumunda, google'ın başında bir kaç gün, senin gibi adamlar dünyaya nasıl iş yapıyorlar onu araştır.

emin ol, bir süre sonra, sana maaş teklif edip gel şu masaya dediklerinde red edeceksin!

unutma bu sözlerimi lütfen.

Bilmiyorum burayı hiç kullandın mı ama burada yaşam şartları trden daha zor. Hintliler sağolsun 1 gün boyunca sürecek işi 5 dolardan alıyorlar. 2 dolar kesinti oluyor yani günde 3 dolara eyvallah diyorlar. Yazılım alanlarında ekmek aslanın ağzında. Boş kaldığım vakit aynı köleliği ben de yaptım, 5 dolardan peynir ekmek gibi sattık ama emeğime değmedi, sonra dedim yeterince yorum geldi 20'ye çekeyim, 1-2 tane kullanıcından sonra bir daha da satılmadı :)

• İstsnbul Zaim :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ÜLKEDE ŞU AN A101-BİM-BURGER KİNG TARZI VASIFSIZ İŞLER DIŞINDA İŞ KALMADI.

• Rimesia R kullanıcısına yanıt

Hocam arkadaş fiverr gibi yerleri örnek vermiş ama bence de orada iş kovalanmaz hintliler v.b. durumlardan dolayı.

Siz yine de bu ve bunun gibi siteleri takip edin. Bence orada gördüğünüz bir fikirden esinlenebilirsiniz.

Bence birkaç proje yaparak onlarla düzenli pasif gelir sağlayın ve öyle iş aramaya devam edin.

• Böyle bir konu başlığının günümüzde mümkün olduğunu düşünmüyorum. Kendine yazılım mühendisiyim diyip iş bulamıyorum ile devam eden bir cümlenin -kurulacağını düşünmedim hiç- içi boştur kusura bakmayın. Pandemi ile birlikte yabancı dili olan ülkedeki yazılımcıların çoğu yurt dışına döviz ile çalışmaya başladı. çünkü remote olarak çalışılabileceğini herkes gördü ve yaygınlaştı. Artık Türkiyedeki firmalar bile yurtdışında çalışma koşullarını araştırıyor. Eskiden iyiler gidiyordu artık gitmeden de çalışabiliyorlar. Böylelikle yurt içindeki firmaların yazılımcı bulması yine zorlaştı.

• Öncelikle merhaba, birçok sektörde olduğu gibi giderek popülerleşen alanlarda önce herkes rahatlıkla iş buluyor sonrasında ise bir doygunluk oluşuyor. Yazılım sektöründe mezun sayısına bakınca 5 sene öncesiyle kat kat fark var. Yeni mezun işe başlangıcı da bu nedenle daha zor. Tecrübeliler için iş bir nebze daha kolay ama bu durum bugün için böyle birkaç sene sonra ne olur bilemiyorum. Ayrıca 2-3 ay çok uzun bir süre değil ilk işe giriş için. Bende mezuniyet sonrası bir boşluk yaşamıştım. Askerliğin önümü kestiğini anlayınca askerlik sonrası işe hızlıca girebildim. (Bugün bedelli imkanı var o zamandan farklı olarak) Hep kurumsalda çalışmış bir meslektaşın olarak startup tarzı bir yerde başlamanı tavsiye ederim. Evet maaşlar genellikle daha düşük, şartlar daha zorlu ancak öğrenme süresine çok katkısı olur.
    İlk işte seçici olmak bir çoğumuz için ekonomik nedenlerle zor. İlk işe giriş sonrası istediğin alanlara yönelmek ise çok daha kolay. Malesef eş dost aracılığı olmadan iş bulmakta oldukça zor. Olumsuz kısımları geçtikten sonra şuan en iyi şartları sağlayan mesleklerden birine sahip olduğunu hatırlatayım. Gerçekten çalışkan, öğrenmeye istekli biriysen yakın zamanda iş bulacağına eminim. (Ayrıca arkadaşların iş buldukça birbirinize referans olursunuz.)
    İş görüşmelerinde yeni mezunların egitilmek için alındığını şirketlerin hepsi biliyor. Sen iş aradığın sürede kendini geliştirmeye devam et. Sektörde hergun yeni teknolojiler kullanılıyor. Bunlardan birkaçını öğrenerek tecrubeli kişilerin dahi önüne geçebilirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt

bardağın hep boş tarafına bakmak zorunda değilsin hep negatife odaklanıp kendine sıkıntı çektirmek çok mu ii

• Aklıma geldi

Not: tamamen mizahtır.

• quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

bardağın hep boş tarafına bakmak zorunda değilsin hep negatife odaklanıp kendine sıkıntı çektirmek çok mu ii

hayat bana pozitif imkanlar sunsa pozitif otomatik olarak olurum ama yok işte yok hayat baştan sona negatiflik arada hayat kıyak geçiyor pozitif şeyler gerçekleşiyor ama doyurmuyor beni açıkcası

• Rimesia R kullanıcısına yanıt

3 dolara eyvallah diyenlerin yaptıkları ortada, bunu işi veren de biliyor. sen takılma bunlara, ona göre stratejini geliştirmen lazım.

işlerimin yoğunluğudan fiverr'ı çok etkin kullanamıyorum hatta son gelen 3 mesaja da cevap veremedim aslında.

ancak 2 ay önceki sadece 1 ayda kazandığım para miktarı burada.

8000 tl civarındaki para, hiç bir yere gitmeden, kimseye iş var mı demeden sadece odam kazanmak da güzeldi.

hatta şöyle bir tecrübem de oldu, fransadan bir yayınevi bana buradan ulaştı, sonra e-mailleştik, işi ordan devam ediyorum ve halen çalışıyoruz.

tabi o işin kazancı burda yok, çünkü parayı payoneer ile bana gönderiyor.

sen işini google üzerinden ve tüm dünya üzerinden aramaya bakmalısın, şu pandemi döneminde özellikle.

kolaylıklar dilerim..

Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu)

• BöyleKorumaOlmaz B kullanıcısına yanıt

hocam ben size katılmıyorum,

hintliler 1 dolara da iş yapabilir, ama işveren zaten işin kalitesinin yine 1 dolarlık olacağını biliyor,

haa 1 dolarlık kalitede iş yapmak istersen sen de bu fiyatı yazabilirsin.

ancak genel olarak bakıldığından çok daha yüksek fiyatlara benzer işlerin yapıldığını görmek mümkün.

belki başlangıçta fiyatı düşük tutmak gerekebilir, müşteri dikkatini çekmek için...

---

yalnız şu noktada hakkın var sadece fiverr'da iş kovalama olmaz.

buna benzer 5-6 site daha var en azından hepsinde birden faal olmak lazım.

özetle şunu demek istiyorum,

internet tek başına para kazanmaya yetecek bir iletişim aracı özellikle böyle işlerde..

edit : ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 30 Mayıs 2021; 12:42:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

Bu mesaj silindi.

Bu çok doğru ya...

Bir öğrendiler yazılım, ülkeyi yazılımcı yapacaklar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.