ASKERLİK YOKLAMA İŞLEMLERİ
Bedelli askerlik affı haberini gördükten sonra e devlet üstünden yoklama başvurusu yaptım.
Birinci aşama için gerekli bilgileri doldurdum ve sistemde aile hekimine gidip muayene olmam gerektiğini yazdı.
Garanti olsun diye ben randevu aldım ve muayenemi oldum.
Beni devlet hastanesine sevk etti. E devlet üstünden bir kağıt bastırıp çıktısını verdi
Bu kağıtla devlet hastanesinde gerekli muayeneleri yaptım. Doktor bana "askerliğe elverişlidir" yazılı kaşe ve imzalı bir kağıt verdi.
Aynı gün bu kağıdı aile hekimine gösterdim ve bana birkaç gün beklemem gerektiğini , eğer düzelmezse aile hekimine (kendisine) tekrar gelmem gerektiğini söyledi.
Aile hekiminin izin aldığını öğrendim.
Şimdi burada benim yapmam gereken şey nedir? Aile hekiminin yapmadığı eksik bir işlem mi var?
Pazartesi günü askerlik şubesine gidip bana verilen kağıdı mı teslim etmem gerekiyor?
Sürecin tam olarak nasıl işlediğini bilmiyorum. Bu ayın sonunda bedelli fiyatları güncelleneceği için bir an önce halletmek istiyorum.
Birkaç gündür e devlet üzerinde aile hekimi muayene işlemleri durumu böyle görünüyor. (Hiçbir değişiklik yok)
ELEKTİRİK KESİNTİSİ ŞİKAYETİ
Merhaba
Ben İstanbul/Avrupa yakasında ikamet ediyorum.
Mahallemizde neredeyse her hafta elektrik kesintisi yaşanıyor. Artık bu kesintilerden aşırı derecede bunalmış birisiyim.
Bununla alakalı şikayetleri nereye yapabiliriz? Bu konuyu şu an yazıyorum ama en az 12 saat boyunca elektrik yoktu.
Ben mevsime göre fiyat oynamalarından etkilenmemek için gidip buzdolabını ve derin dondurucu içini dolduruyorum ama bu kadar uzun süreli kesintide bu gıdalara ne olduğu belli değil.
Bugün hava yine gayet sıcaktı , derin dondurucuyu (-)24 yada daha soğukta çalıştırmama rağmen 12 saat ve üzeri kesintide içeride ne buz kalıyor ne bir şey kalıyor.
Günün ortası veya gece fark etmeksizin insanları elektriksiz bırakmaya haklarının olmadığını düşünüyorum. Yılda bir yada iki kesinti olsa laf etmeyeceğim.
Birde bugün olan kesinti öyle normal bir kesinti değildi. Birkaç saniye içinde defalarca elektrik gidip geldi. Evdeki cihazlar bozulacak diye endişeleniyorum.
Malum hattı (186) aradığımızda her seferinde birkaç saat sonra çözülecek şeklinde oyalama yapılıyor. En az 4 defa hattın geleceği tahmini saati ileri aldılar (Sözde kablo sorunu)
Hukuken hakkımı nasıl arayabilirim? Bana tavsiyelerde bulunabilir misiniz?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 81
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.294 (Bu ay: 8)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 29 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware