Şimdi Ara

İstanbul içerisinde Yazılım Sektörüne giriş yapabilmek için iş arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezun olduğumdan beri çok uzun bir süredir işsizim, çevremdeki arkadaşlarıma nispeten ben ilk adımı atmayı başaramadım. Kariyernet ve LinkedIn üzerinden her şeye başvuruyorum şu anda, ancak bu yeterli olmuyor. Maddi durumumuz neredeyse hiç olmadığı için seyahat edip insanlarla tanışma şansım da olmadı. Sayısız CV hazırladım, OverLeaf'teki CV'mi kaç kez yeniden düzenlediğimi, sıfırdan yaptığımı hatırlayamıyorum, belki 100 kez. Arkadaşlarıma bakıyorum çevreme bakıyorum neredeyse hiç uğraşmamışlar CV'lerine, ama Jr olarak giriş yapmışlar...

Bir an önce İstanbul'da bir iş bulup oraya taşınmak istiyorum. CV'mi paylaşabileceğim, referans olabilecek, konuşabileceğim birileri var mı? Belki çevresinde yetiştirilmek üzere birilerini arayan vardır bilemiyorum. En azından değerlendirilmek, 10 dakikalığına olsa bile görülmek benim için çok büyük bir şey olur.

Kendimi okula başlarken Data Science ve AI üzerinde geliştirmeye başlamıştım, stajlarım da bu alanlara yönelikti. Şu anda kendimi .NET backend tarafında da geliştiriyorum, 3 ay oldu. Ufak proje bitince sunucuda canlıya alacağım. Backend CV'si de hazırlayacağım. Biliyorum tek bir yerde uzmanlaşmam gerekiyor, ama bir işe girmeden de uzmanlaşamıyorum.

(Web olsun, Ops olsun, Flutter olsun, .NET backend olsun, bir çok şeyde ufak ufak tecrübelerim var, arkadaşımla yönettiğimiz sunucu da bana bir Jr'a göre çok fazla bilgi kattı. Başlangıç için çok geniş bir yelpazeye sahibim ve gelişime çok açığım ancak başlangıç noktası gerçekten bulamıyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idontusearchbtw -- 4 Ekim 2024; 10:49:54 >

• ne mezunusun ? arkadaşların belki tanıdık ile girmiştir.

• Başka yerde 2,5 yıldır işsizim demişsin. Bu kötü. Sen her işe başvurduğunda artık 2,5 yıldır boş oturan biri olarak göze çarpacaksın. Askerlik işi ne oldu? master'a falan neden başlamadın? Debelenip durduğun sarmalın içinden çıkman lazım. Mutlaka bir işe gir. Git bir muhasebe, avukatlık, mimarlık, vs bürosuna, "bilgisayarcı olarak beni alın ama ne iş olsa yaparım" de. Maaş pazarlığı yapma, çünkü tecrübeli insan beklediği maaşı belirtebilir, senin daha desturun yok, "benim konumumdakilere genelde ne veriyorsunuz?" diye sor, zaten asgariden aşağı olamaz. Ondan sonra iş aramaya devam et, en azından "daha iyi bir iş" arıyor olursun artık.
    Mezun olduktan sonra max 8-9 ay işsiz kalın, sonra mutlaka askerlik/master/herhangi iş olması lazım. 1 yıl geçtkten sonra artık yeni mezundan çıkıp evde oturana dönüyorsun, yeni mezun olarak iş arama mazaretlerin bitiyor. Yani "şunu bilir misin? şu konuda tecrüben ne kadar" deyip duran işverene "yeni mezun olduğum tecrübesiz olduğum belli, bunu bilerek mülakata çağırdınız, şimdi niye bunları soruyorsunuz" gibi bir yanıt verebilme şansın olmaz. Evde ne iş yaptığın, arkadaşının serverında ne çalıştırdığın, kendine ne öğrettiğin.. bunların hiçbiri işverenin umrunda değil. Yeni mezuna şunu bilir misin, bunu bilir misin, ama şunu bilmiyorsun deyip duran işveren seni limon gibi sıkıp sonra kenara atacak kişidir, işi bıraktığında sana iyi referans da vermez çünkü hiç kimse kölesini kaybetmeye razı olmaz. Kendini ezdirirsen sonra seni ezmeyecek hiç kimseyi bulamazsın.
    Arkadaşlarım iş buluyor ben bulamadım demişsin, o zaman sende ne sorun var, onu tespit et. Tipin mi bozuk, konuşman mı bozuk, tavırların mı sakat, çok güvensiz kendinden şüpheci misin? "try-hard" mısın? Varsa böyle bir durum bunları düzeltmeye çalış kendine biraz daha asp.net, Javascript bilmem ne öğretmeye çalışacağına.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt

adam haklı. bir sapçı arkadaşım vardı. birini işe aldım dedi, hem de 2 senelik mezunu. almamın tek sebebi şuydu; "bölümüyle ilgili iş bulamamış, bulduğu işte çalışmış. adam benim mesleğim bu değil diyip burnu büyüklük yapmamış" demişti. işe aldığı arkadaş yürüdü gitti, şimdi kendi sap firması var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.