Şimdi Ara

İstihdam garantili yazılım kursu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaşım 26 imalat sektöründe kısa süredir çalışıyorum ve yazılıma yönelmek istiyorum. Yaklaşık 3 ay önce istihdam garantili bir yazılım kursuna başladım. Front-end üzerine hazırlanmış bir kurs ve bir süre uzaktan eğitim daha sonra yüz yüze eğitim ve devamında iş başlangıcı olacak şekilde. Yazılımı sevmeye başladım ve iştahlıyım bu konuda fakat aklıma takılan bazı şeyler var. Öncelikle önlisans Makine mezunuyum ve yazılım ile hiç alakası olmayan bir bölüm diploma açısından ne gibi sorunlar olur? Diğer bir sorum ise araştırdığım üzere yazılımda ilk işi bulmak zor deniliyor benim açımdan bu iyi bir şey buna istinaden işe başladıktan sonra diplomamı lisans seviyesine çıkarmak istiyorum ne gibi bölümler önerebilirsiniz dgs ile mühendislik bölümleri ya da sıfırdan bilgisayar, yazılım mühendisliği veya yönetim bilişim sistemleri gibi bana katkı sağlayacak bölüm olarak ne tercih etmeliyim ? yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstihdam Garantili Yazılım Kurslarıyla Kariyerinize Güvence Altına Alın

Yazılım endüstrisine girmek veya mevcut becerilerinizi geliştirmek mi istiyorsunuz? İstihdam garantili yazılım kursları, hedeflerinize ulaşmanıza ve bu rekabetçi sektörde öne çıkmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

En İyi Yazılım Kursları İş Garantili

İstihdam garantili yazılım kursları, yazılım geliştirme alanında kapsamlı bir eğitim sunar. Java, Python, C++ gibi popüler programlama dillerinden veri bilimi ve yapay zeka gibi özel konulara kadar çeşitli kurs seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz. İş garantili yazılım kursları, sektörde talep gören becerileri edinmenizi ve mezun olduktan sonra iş bulmanızı sağlar.

Yazılım Kursu İş Garantili

İstihdam garantili yazılım kurslarında, öğrenciler sektör uzmanları tarafından öğretilir. Pratik uygulamalara odaklanan bu kurslar, gerçek dünya projeleri ve vaka çalışmaları aracılığıyla öğrenmeyi pekiştirir. Ayrıca, kurslar genellikle işverenlerle ortaklıklar kurar ve bu da mezunlara işe yerleştirme desteği sağlar.

İş Garantili Yazılım Kursları

İş arayışınızda size destek olmak için birçok iş garantili yazılım kursu, iş garantisi sunmaktadır. Bu garantiler, belirli bir süre içinde iş bulamazsanız kurs ücretlerinin iade edileceği anlamına gelir. Bu, size finansal bir güvenlik ağı sağlar ve yazılım geliştirme kariyeriniz konusunda rahatlıkla risk almanızı sağlar.

Yazılım geliştirme alanındaki geleceğinizi güvence altına almak istiyorsanız, iş garantili yazılım kurslarını düşünün. Bu kurslar, sektörde talep gören becerileri edinmenizi, mezuniyetten sonra iş bulma şansınızı artırmanızı ve yazılım endüstrisinde başarılı bir kariyer inşa etmenizi sağlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Front-End ile devam edeceksen lisans okumana gerek yok. Yaşabileceğin sorunlar kurumsal firmalarda çalışman zor hatta imkansız olabilir çünkü onlar eğitime önem veriyor. Fakat start-up ve küçük şirketlerde çalışabilirsin sorun olmadan. Bir de DGS ile bilgisayar ve yazılım bölümlerine geçemezsin diye biliyorum. Alan dışı değil mi?

• Evet alan dışı oluyor. Ama Bilgisayar müh. veya Yazılım müh. olmadığı halde kurumsal firmalarda yazılımcı olarak çalışan insanlar gördüm o yüzden acaba olabilir mi diye düşündüm. Fakat çok işime yarayacaksa tekrardan sınava girip 4 yıl okuyabilirim. Front-end devam etmek istiyorum ama mesela full stack yönelip kendimi geliştirmem konusunda tavsiye verenlerde oldu full stack zorlayıcı olur mu ve full stack için neler gerekli ?

• Kjaaa K kullanıcısına yanıt

Full stack olursan back end'e hakim olman lazım. Back end kolay gibi gelebilir başta ama spesifik problemlerle karşılaştığın zaman bilgisayar bilimlerin temellerinden faydalanmaya başlıyorsun. Veri yapılar, algoritma analiz ve ayrık matematik gibi. Mesela çok güzel bir siteniz var. Takır takır çalışıyor ama çok fazla memory ve CPU tüketiyor. Kritik zamanlarda yavaşlamalar oluyor. Patron bunu senden çözmeni isteyecek. Sen de kullandığın algoritmaları tek tek analiz edip iyileştirmeler yapman gerekecek. Ve bu tür şeyleri de Google'da, kitapta, YouTube'da, Udemy'de Stackoverflow'da bulamazsın. Hatta soramazsın bile güvenlik nedeniyle. İşte o zaman iyi bir lisans mezunu olmanın faydalarını görürsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: scientia

Full stack olursan back end'e hakim olman lazım. Back end kolay gibi gelebilir başta ama spesifik problemlerle karşılaştığın zaman bilgisayar bilimlerin temellerinden faydalanmaya başlıyorsun. Veri yapılar, algoritma analiz ve ayrık matematik gibi. Mesela çok güzel bir siteniz var. Takır takır çalışıyor ama çok fazla memory ve CPU tüketiyor. Kritik zamanlarda yavaşlamalar oluyor. Patron bunu senden çözmeni isteyecek. Sen de kullandığın algoritmaları tek tek analiz edip iyileştirmeler yapman gerekecek. Ve bu tür şeyleri de Google'da, kitapta, YouTube'da, Udemy'de Stackoverflow'da bulamazsın. Hatta soramazsın bile güvenlik nedeniyle. İşte o zaman iyi bir lisans mezunu olmanın faydalarını görürsün.

Alıntı

metni:
    Hatta soramazsın bile güvenlik nedeniyle.

sanırım böyle bir şey sadece aselsan gibi kurumlarda geçerli.

• Merhaba kursu tamamladınız mı ben kurslara bakıyorum karar veremedim eğer tamamladıysanız bilgi alabilir miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XkenXken -- 30 Mayıs 2023; 16:28:19 >
  • Gerçekten fayda saylayabileceğimiz bir online bir yazılım kursu önerisi olanlar yazabilir mi

• scientia kullanıcısına yanıt
    Ya yazılımcı değilsin ya da daha mezun falan olmadın. Çok fazla yanlış öngörülerin var:
    -lisans sadece devlette işe giriyorsan önemli. Alakasız bölümleri bitirip yurt dışında baba firmalara giren çok arkadaşım var. Ben de ön lisans bilg prog mezunuyum ve microsoft’la (türkiye değil) kontrat yapıp core kodlarda (ürünün kendi kodlarında) küçük bir parça da olsa geliştirme yaptım. Dünyanın her tarafında benim yazdığım kodlar kullanılıyor.
    -güvenlik nedeniyle soramazsın da nedir yahu? Takıldık mı bloglara bakarız, forumlarda sorarız. Yazılımcılık böyle bir şeydir. Okulda öğrenemezsin taze bilgileri. Sürekli kendini yenilemen gerekli. Okul bilgileriyle nasıl olsun bu? Eskiden forumlar, bloglar yokken çok sıkıntılıydı bu işler. Artık daha kolay. Soracaksın tabii ki

Arkadaşın söylediğine gelirsek; istihdam garantili yazılım kursu fazla iddialı bir laf. Üniversiteler bile istihdam garantisi veremez.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Bu yaz mezun oldum. Ben de bilgisayar programcılığı mezunuyum. Sonra DGS ile YTÜ BM'ye geçtim. Ayrık matematik, bilgisayar mimarisi, algoritma analizi, veri yapıları görmedik biz programcılıkta. Eğer siz de görmeyip söylediklerinizi yaptıysanız helal olsun. Normalde programcılık mezunu algoritmasının time complexity analizini yapmaktan aciz.

Ben de iki yıl kontratlı ABD merkezli bir şirkette çalıştım. NDA imzaladım. Çalıştığımız problemi internet ortamında paylaşmamız ve konuşmamız gerekiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 4 Ağustos 2024; 20:37:18 >
  • scientia kullanıcısına yanıt

bizim zamanımız ile şimdiki müfredat biraz farklı. ben yıldız bilg. prog. mezunuyum. data yapıları/algoritmalar, nümerik analiz, yöneylem araştırması, istatistik, assembler, iletişim sistemleri, mikro işlemciler (bunları hatırlamam mümkün değildi, transkripte baktım  ) hatta teknik resim bile gördük.

şimdi bubble sort, quick sort öğrendik de ne oldu? bunları kullandık mı? ya da btree'nin ne olduğunu öğrendik de ne oldu? genel kültür hepsi bunların. assembly dilini hiç kullanmadım (okulda özel bilgisayarlar vardı assembly öğrenmemiz için dizayn edilmiş). akış diyagramı okuldan sonra bir kere çizmedim. iyi bir yazılımcıdan btree'yi bilmesini beklemeyiz. ama iç içe sql sorguları koyacağına bunları birleştirmesini bekleriz. ya da bir sql sorgusunun indeksli çalışacağından emin olmalı, doğru indeksi seçeceğinden emin olmalı. best practiselere uymalı, vs.. vs..

yeni mezunların kötü olmasının en büyük sebebi dersler değil, seviyenin çok düşük olması. bizim zamanımızda 2 seneliğe girmek için ilk sınavda ilk beşbine girmen gerekiyordu. ben ilk beşbine girdiğim halde boğaziçine (o zamanlar boğaziçinde de vardı 2 senelik bilg prog) girememiştim. sonraları çok düştü. sınavsız bile girmeye başladılar. her yere bilg. müh açtılar, bilg müh bölümüne bile 2 soru yapan girer oldu bir ara ve seviye hepten düştü.

time complexity analizine gelince. google'da araştırmak zorunda kaldım ne olduğunu anlamak için.   dediğim gibi microsoft dahil büyük yerlere çalıştım. halen de avrupa ve amerika'da iki kontratım var. x++ programcısı olduğum için işin doğası gereği çok büyük işletmelere çalışıyorum, küçük bir yerde x++ işi olmaz. bizim bunun için özel bir sürecimiz yok. ama kodumuzun verimliliğini ispat etmek için kullandığımız hazır toollar var. bazı tasklarda raporu eklememizi istiyorlar, o raporda hangi sorgu çok yavaş, hangi kod çok yavaş değil ama çok tekrar ediyor herşey ortada. o raporu toolda açınca renklendiriyor, kırmızı kötü demek. çok kolay çözülüyor sıkıntılı kod parçaları. eskiden bunu debugla veya kodu gözle inceleyerek yapardık, şimdi daha kolay.

sonuç olarak bizim işimiz maalesef sürekli öğrenmeyi gerektiriyor. biz okulda mainframelerle çalıştık, pclere adapte olmak zorunda kaldık. sürekli bir öğrenme ve adaptasyon. alakasız bölümleri bitirip avrupa'da çalışan arkadaşlarım var. ama tabii düz yol varken patikayı seçmeye gerek yok. yazılımla ilgili bir bölümü bitirmek ekstra çaba göstermeden bu mesleğe daha kolay adapte olmanı sağlar.

NDA nedir merak ettim baktım, gizlilik sözleşmesiymiş. gizlilik sözleşmesi standart bişey, her şirket imzalatır. tabii ki internette şak diye şirketin gizli verilerini paylaşacak halin yok. ama forumlarda uygun bir şekilde takıldığın yeri sorarsın, cevap alırsın. gizli verileri açık etmeden bunları yaparsın. biz yapıyoruz ve böylece daha hızlı ilerliyoruz. tecrübem itibarıyle ben çok az ihtiyaç duyuyorum buna ama yine de oluyor. daha çok unuttuğum bazı hazır yapılar var, onları internette arayıp buluyorum. takıldığım bir şeyi sormak x++ programcılığımın ilk yıllarında çok oluyordu. artık pek yok. mesela bir web servisiyle ilgili bir şey soracaksın, kod parçasını gösterirsin, servis adresini gizlersin, hatayı gösterirsin gibi... ya da bir sorguda sorun vardır, kod parçasını gösterirsin, sonuçları da göstermen gerekiyorsa müşteri adı ve tutar gibi haneleri gizlersin gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 5 Ağustos 2024; 12:21:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

bizim zamanımız ile şimdiki müfredat biraz farklı. ben yıldız bilg. prog. mezunuyum. data yapıları/algoritmalar, nümerik analiz, yöneylem araştırması, istatistik, assembler, iletişim sistemleri, mikro işlemciler (bunları hatırlamam mümkün değildi, transkripte baktım  ) hatta teknik resim bile gördük.

şimdi bubble sort, quick sort öğrendik de ne oldu? bunları kullandık mı? ya da btree'nin ne olduğunu öğrendik de ne oldu? genel kültür hepsi bunların. assembly dilini hiç kullanmadım (okulda özel bilgisayarlar vardı assembly öğrenmemiz için dizayn edilmiş). akış diyagramı okuldan sonra bir kere çizmedim. iyi bir yazılımcıdan btree'yi bilmesini beklemeyiz. ama iç içe sql sorguları koyacağına bunları birleştirmesini bekleriz. ya da bir sql sorgusunun indeksli çalışacağından emin olmalı, doğru indeksi seçeceğinden emin olmalı. best practiselere uymalı, vs.. vs..

yeni mezunların kötü olmasının en büyük sebebi dersler değil, seviyenin çok düşük olması. bizim zamanımızda 2 seneliğe girmek için ilk sınavda ilk beşbine girmen gerekiyordu. ben ilk beşbine girdiğim halde boğaziçine (o zamanlar boğaziçinde de vardı 2 senelik bilg prog) girememiştim. sonraları çok düştü. sınavsız bile girmeye başladılar. her yere bilg. müh açtılar, bilg müh bölümüne bile 2 soru yapan girer oldu bir ara ve seviye hepten düştü.

time complexity analizine gelince. google'da araştırmak zorunda kaldım ne olduğunu anlamak için.   dediğim gibi microsoft dahil büyük yerlere çalıştım. halen de avrupa ve amerika'da iki kontratım var. x++ programcısı olduğum için işin doğası gereği çok büyük işletmelere çalışıyorum, küçük bir yerde x++ işi olmaz. bizim bunun için özel bir sürecimiz yok. ama kodumuzun verimliliğini ispat etmek için kullandığımız hazır toollar var. bazı tasklarda raporu eklememizi istiyorlar, o raporda hangi sorgu çok yavaş, hangi kod çok yavaş değil ama çok tekrar ediyor herşey ortada. o raporu toolda açınca renklendiriyor, kırmızı kötü demek. çok kolay çözülüyor sıkıntılı kod parçaları. eskiden bunu debugla veya kodu gözle inceleyerek yapardık, şimdi daha kolay.

sonuç olarak bizim işimiz maalesef sürekli öğrenmeyi gerektiriyor. biz okulda mainframelerle çalıştık, pclere adapte olmak zorunda kaldık. sürekli bir öğrenme ve adaptasyon. alakasız bölümleri bitirip avrupa'da çalışan arkadaşlarım var. ama tabii düz yol varken patikayı seçmeye gerek yok. yazılımla ilgili bir bölümü bitirmek ekstra çaba göstermeden bu mesleğe daha kolay adapte olmanı sağlar.

NDA nedir merak ettim baktım, gizlilik sözleşmesiymiş. gizlilik sözleşmesi standart bişey, her şirket imzalatır. tabii ki internette şak diye şirketin gizli verilerini paylaşacak halin yok. ama forumlarda uygun bir şekilde takıldığın yeri sorarsın, cevap alırsın. gizli verileri açık etmeden bunları yaparsın. biz yapıyoruz ve böylece daha hızlı ilerliyoruz. tecrübem itibarıyle ben çok az ihtiyaç duyuyorum buna ama yine de oluyor. daha çok unuttuğum bazı hazır yapılar var, onları internette arayıp buluyorum. takıldığım bir şeyi sormak x++ programcılığımın ilk yıllarında çok oluyordu. artık pek yok. mesela bir web servisiyle ilgili bir şey soracaksın, kod parçasını gösterirsin, servis adresini gizlersin, hatayı gösterirsin gibi... ya da bir sorguda sorun vardır, kod parçasını gösterirsin, sonuçları da göstermen gerekiyorsa müşteri adı ve tutar gibi haneleri gizlersin gibi...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.