Herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Bu sene sayısalda 41.611 sıralama yaptım tercihlerim sadece bilgisayar ve yazılım mühendisliği üzerine olacak. Size sadece iki soru sormak istiyorum: İyi üniversitede Türkçe okumak mı yoksa biraz da düşük sıralamada İngilizce bölüm okumak mı daha avantajlı? Örneğin Gazi Bilgisayarda mı okumak daha iyi yoksa Sakarya Yazılımda(ingilizce) mı ? Diğer bir sorum bilgisayar ve yazılım mühendisliğini üst sıralamalara yazmak konusunda olacak. Sizce hangisi daha avantajlı ve rahat olur, ben yazılım mühendisliğini daha çok istiyorum açıkçası fakat iş bulma olanakları neredeyse aynı gözüküyor. Lütfen eğer bu mühendislikleri okuyorsanız veya mezunsanız herhangi bir bilgi sahibi iseniz konuyu boş geçmeyin bilgilerinizden faydalanalım. Direk üniversite tavsiyesinde bile bulunabilirsiniz. Her şey için teşekkür ederim <3 |
2021 YKS Tercih - Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği -
-
-
Adminler acaba konuyu sadece Eğitim ve Sınavlar kategorisine taşır mısınız alt kategoriyi yanlış seçmişim üzgünüm.
Teşekkürler.
-
12. Sınıftım bu sene sınava girdim, bu sene yerleşeceğim ben de. Bunları bilerek yorumumu kendinize göre değerlendirin.
Bence daha düşük sıralamada da olsa bilgisayar/yazılım mühendisliğini İngilizce okuyun özellikle de yurt dışı yapmak istiyorsanız. İstemiyorsanız da İngilizce okumak bir tık daha avantajlı olabilir.
Yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği arasındaki farkı biliyor musunuz bilmiyorum ama az çok bilginiz varsa ve yine yazılım mühendisliği istiyorsanız, o zaman yazılım mühendisliği seçin bence.
Başarılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler yorumun için sana da başarılar dilerim.
-
Ben bilgisayar mühendisi olarak cevap verebilirim. Duruma göre değişir. Yani İngilizce okumak elbette bir artı ama ben Türkçe okudum ve sonrasında kendim çalışıp İngilizce'yi hallettim. IELTS'te iyi bi skor aldım. Bu bütün dünyada geçerli bir dil sertifikası. Dil halloluyor.
Yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği hiç fark etmeyecek, bunu geçiyorum.
Şehir ve üniversite faktörüne göre düşünmek lazım. Atıyorum: GTÜ Türkçe > Uludağ İngilizce vs. gibi.
Varsa opsiyonların, yardımcı olmaya çalışayım.
-
sakaryada yazılım yeni açıldı bilgisayardan dersleri çok farklı değil. hocalar zaten nerdeyse hepsi aynı . 41bin sıralamada saü bilgisayarı yazabilirsin. türkçe diye her şey türkçe değil. merak etme . atıyorum sistem programlama dersimizi bu notlardan işliyoruz http://web.eecs.utk.edu/~jplank/plank/classes/cs360/ hani türkçe olmasının zararı da görmedim . ingilizce olmasının kötülüğüne görmedim gerçi bazen anlamadığım noktada sorun çıkıyor ingilizcede kavramlar tam oturmayabiliyor. %30 ingilizce bölümler candır valla kim ne derse desin :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: DoWhileBen bilgisayar mühendisi olarak cevap verebilirim. Duruma göre değişir. Yani İngilizce okumak elbette bir artı ama ben Türkçe okudum ve sonrasında kendim çalışıp İngilizce'yi hallettim. IELTS'te iyi bi skor aldım. Bu bütün dünyada geçerli bir dil sertifikası. Dil halloluyor.
Yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği hiç fark etmeyecek, bunu geçiyorum.
Şehir ve üniversite faktörüne göre düşünmek lazım. Atıyorum: GTÜ Türkçe > Uludağ İngilizce vs. gibi.
Varsa opsiyonların, yardımcı olmaya çalışayım.
Opsiyonlarım şu şekilde;
Ankara Yıldırım Beyazıt Bilgisayar veya Yazılım Bölümü-İngilizce
Sakarya yazılım bölümü-ingilizce
Kocaeli üniversitesi yazılım veya bilgisayar - Türkçe
İstanbul Aydın Yazılım - İngilizce
Akdeniz Bilgisayar - İngilizce
Ostim Teknik Bilgisayar - İngilizce
şimdilik öncelikli olanlar bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bıyıklı GenQ -- 5 Ağustos 2021; 18:29:35 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: WalterWhite3480sakaryada yazılım yeni açıldı bilgisayardan dersleri çok farklı değil. hocalar zaten nerdeyse hepsi aynı . 41bin sıralamada saü bilgisayarı yazabilirsin. türkçe diye her şey türkçe değil. merak etme . atıyorum sistem programlama dersimizi bu notlardan işliyoruz http://web.eecs.utk.edu/~jplank/plank/classes/cs360/ hani türkçe olmasının zararı da görmedim . ingilizce olmasının kötülüğüne görmedim gerçi bazen anlamadığım noktada sorun çıkıyor ingilizcede kavramlar tam oturmayabiliyor. %30 ingilizce bölümler candır valla kim ne derse desin :)
Anladım dediklerinizi çok mantıklı fakat arada akdeniz üniversitesi bilgisayar var üstelik ingilizce neden orası varken sakaryayı tercih etmeliyim sizce? Sanayi şehri olması bu kadar avantaj yaratır mı? Yorumlarınız için çok teşekkür ederim hepsi benim için değerli...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bıyıklı GenQAnladım dediklerinizi çok mantıklı fakat arada akdeniz üniversitesi bilgisayar var üstelik ingilizce neden orası varken sakaryayı tercih etmeliyim sizce? Sanayi şehri olması bu kadar avantaj yaratır mı? Yorumlarınız için çok teşekkür ederim hepsi benim için değerli...
Alıntıları Gösterçalıştığım şirkette son 6ayda hiç akdeniz bilgisayar mezunu biri gelmedi ki büyük bir şirkette çalışıyorum ama uludağğ olsun namık kemal olsun marmara bölgesindeki üniversitelerden balıkesir dahil 18mart da dahil çokça kişi geldi . evet bence etkili
-
Bu okulların içinden sadece Kocaeli'nin iyi olduğunu biliyorum (diğerlerinin mezunlarıyla karşılaşmadım). Ordan çok iyi çıkmış arkadaşlarım var. Ama üniversite hayatı konusunda bir fikrim yok. (Ki bu da kritik)
Marmara Üniversitesi falan düşünmez misin hocam? Benzer sıralamalarda gibi, demin baktım da.
Ya da Eskişehir Teknik? Anadolu Üniversitesi'nden ayrıldı diye biliyorum, köksüz değil yani.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DoWhileBu okulların içinden sadece Kocaeli'nin iyi olduğunu biliyorum (diğerlerinin mezunlarıyla karşılaşmadım). Ordan çok iyi çıkmış arkadaşlarım var. Ama üniversite hayatı konusunda bir fikrim yok. (Ki bu da kritik)
Marmara Üniversitesi falan düşünmez misin hocam? Benzer sıralamalarda gibi, demin baktım da.
Ya da Eskişehir Teknik? Anadolu Üniversitesi'nden ayrıldı diye biliyorum, köksüz değil yani.
Anadolu(estek) kadrosu çok dağıldı 15temmuzdan sonra. Eskişehirde okuyacaksa osmangazi daha mantıklı olur.
-
Eskişehir Osmangazi geliyor, Teknik veya Marmara Üniversitesini kılpayı kaçırıyorum. Fakat Osmangazideki Bilgisayar Mühendislği bölümü Türkçe ben ingilizce öncelikte tercih yapmayı planlıyorum. Sizce Türkçe olmasına rağmen yazılabilir mi?
-
Evet zaten osmangazi geliyor bana fakat dediğim gibi bölüm türkçe.
-
türkçe ile ilgili daha bugün şunu yazdım. Hani dediğin gibi osmangazide okuyan arkadaşım var ama hazırlık okumadan bölüme giremiyorsun zaten . bölüm tamamen türkçe algısı yanlış bu bölümler minumum yüzde30 ingilizce . istersen sen yüzde 70 80 ingilizce dersleri alırsın . sakaryada dersleri çift dilde açıyorlar ama fark yok ki . ingilizce isteyen ingilzice alabiliyor. ben gebzedeyken sadece 2 dersi en son türkçe almıştım yüzde30du . tüm dersleri ben ingilizceyken verdim. dersin anlaşılması daha zor olunca çan düşüyüyor. azcık eskiden bilgin varsa çat diye geçiyorsun :D
https://forum.donanimhaber.com/ytu-ceng-in-sandiginiz-gibi-kotu-bir-yer-olmamasi-ehm-kontrol-ve-elektrikciler-de-iceri--150071938#150077928
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite3480 -- 7 Ağustos 2021; 20:3:52 >
-
Son tercih düşüncelerim şu şekilde yorumlarınızı alabilirim:
-Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar - Türkçe
-Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilgisayar + Yazılım - İngilizce
-Sakarya Üniversitesi Yazılım - İngilizce
-Abdullah Gül Üniversitesi Bilgisayar - İngilizce
-Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar + Yazılım - Türkçe
-
tercih zamanı daha çok bilgilendirmek isterdim ama ptesi iş başı olcak 2 haftadır izindeydik öncesi de bayram tatiliydi . son 2 gün sorunuz varsa elimizden geldiğince cevaplayalım :D
-
Çok teşekkür ederim. Yıldırım Beyazıtı yazacağım gibi görünüyor fakat gerisine karar veremedim Çukurova Bilgisayar İngilizce sizce nasıldır ? Ve sizce Bilgisayar mühendsiliği mi okumak daha faydalı yazılım mı ?
-
Hocam selamün aleyküm ben de 50bin siralamadayim yıldırım Beyazıt yazılım yazacağım. Hayırlı akşamlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X