Şimdi Ara

HACETTEPE bilgisayar mühendisliği vs TOBB bilgisayar mühendisliği V-2020

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda aynı isimde konu vardı fakat hacettepe %100 İngilizce eğitime geçmiş geçmiş yıllarda. Sayısalda 3996.yım ne önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3.1kdayım ben de, benim de elim kolum bağlandı. Odtü bilgisayar hedefliyodum en kötü itü ceng olur dedim ama hepsini kaçırdık.

• Yeditepe bilgisayar

• Özel üniversiteden burs alabiliyorsan özele gitmek daha mantıklıdır. Son yıllarda gözlemlediğim şöyle bir gerçek var, devlet üniversitelerinin parası yok. Üniversitenin öğrenciye ayırabilecek parası yoksa o öğrenci sadece eğitimini alır, mezun olur daha sonra asgari ücretle veya bir tık üstü olarak iş hayatına başlar. Dönemin koşulları ve mezun sayısına dayanarak bu cümleleri kuruyorum, mezun olduğunuz üniversite ODTÜ, Boğaziçi gibi üniversiteler olmadığı sürece kapağı özel üniversiteye burslu olarak atman daha mantıklı gibi geliyor bana.
  • Zor bir soru açıkçası. Ama iki cevap da doğru cevaplar diyebilirim. Ben Hacettepe'de Bilgisayar okuyorum, geçmişe dönüp TOBB'a gitme şansı verilse istemezdim, çok memnunum Hacettepe'den. Ama aynı şekilde TOBB'dan tanıdıklarımın da bölümlerinden çok memnun olduklarını görüyorum.

Aralarında genel olarak iyi özel üniversite vs iyi devlet üniversitesi farkları var bence. Aynı seviyedeki bir özel üniversitenin imkanları bazı açılardan devlet üniversitelerine göre daha iyi olabiliyor ama aynı şekilde ortam açısından devlet üniversiteleri daha geniş bir insan skalası sunarak bence daha avantajlı hale geliyor. Bunun dışında Hacettepe'nin kampüsü olması avantajı var TOBB'a kıyasla.

Çok detaylı konuşulabilir bu konuda, TOBB konusunda çok detaylı bilgi sahibi olmadığım için yanıltıcı olmak istemem. Ama şunu söyleyebilirim, hem bölüm içi hem bölüm dışı daha geniş insan çeşitliliği sebebiyle Hacettepe Üniversitesi'ni tercih ederdim ben, üniversitede keyif alacağın bir ortam bulup kendini sosyal becerilerin anlamında da geliştirebilmenin çok önemli olduğuna inanıyorum çünkü. Bu insan çeşitliliği kulüplere falan da yansıyor çünkü. Ama eğitim açısından bakarsan, Hacettepe'nin eğitimini de, TOBB'un eğitimini de hakkıyla aldığında Silikon Vadisi'nde dünyanın en iyi şirketlerinin de, Amerika'da dünyanın en iyi üniversiteleri arasında girecek üniversitelerinin de kapısı açık olacak sana. Mesela sadece geçen yıl, sadece benim tanıdığım insanlar arasından aşağıdaki listede 18. sırada olan Münih Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisansa başlayan 3 kişi var.
    times higher education (the)
    Best universities for computer science degrees
    https://www.timeshighereducation.com/student/best-universities/best-universities-computer-science-degrees#

• Ben de ODTÜ Bilgisayarı hedeflemiştim olmadı. Hacettepeye geldim, çok memnunum arkadaşlar. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.
  • HOCAM ANKARADA İŞ OLANAKLARI İSTANBULA GÖRE ÇOK MU AZDIR, İSTANBULDA BİR ÜNİDE OKUMAK ÇOK ÇOK AVANTAJLI MIDIR?? İstanbulun trafiğini, kalabalığını, pahalılığını ve deprem riskini istemediğimden dolayı Ankara'da okumak istiyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nüfusla orantılı düşünürsek aynı bence. Bunun en büyük kanıtı son 5 yılda Ankara'da teknokentlerin büyümesi ve teknokentlerde şirket sayısının artmasıdır. Ayrıca ülkemizin kendini savunma sanayiinde geliştiriyor olması her sene yeni şirketlerin kurulmasına sebep oluyor. Bu şirketlerin çoğu Ankara'da kuruluyor. Sadece bunlar bile büyük etken. Ayrıca okul ve iş birbirinden farklı şeyler. Okulu Ankara'da oku, sonra çalışmaya İstanbul'a gidebilirsin
  • Up

• Up up up pls tobblu birisi lazım bana bilgisayar mühendisliği okuyan

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.