Şimdi Ara

İşverenler Gelsin Bi, Tecrübelerinden Faydalanmam lazım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiyede Neden işçiye insan gibi davranılmaması gerektiği konusunda kitap yazmayı düşünüyorum. İşveren arkadaşlardan işçilerle yaşadıkları sıkıntı veren tecrübelerini paylaşmalarını rica edeceğim?

Pm atarsanız sevinirim.

Not:
    Hakaret etmenize gerek yok. Çektiklerimin kısa bir özeti:
    İşimi emanet ettiğim insanlar (3 kişi ekip halindelermiş, 1 tanesinin Annesi hastaneye kaldırıldığında ne lazımsa söyle biz hallederiz demiştik, diğerininde nişanına kadar her şeyiyle ilgilenmiştik) milyarlarca liramızı çaldı ki bu insanların her derdine koşup, hak ettiklerinden fazla maaş veriyorduk şimdi hepsiyle mahkemeliğiz,
    Bir başka grup şirketin altyapı sistemini çökertip bayram tatiline 3 gün önce gitmenin hesabıyla hareket etti. 6 kişiyle mahkemelik olduk,
    Şubemizi emanet ettiğimiz eleman şubeden çaldı,
    Arkadaşlar, kardeşlerim dediğim her eleman lakayıt davranıp işini aksatmaya başladı,
    Her sabah işe başlamadan önce selam verip halini hatrını sorduğum yeni elemanlar 3 aya kalmaz mesaiye takmaya başlıyorlar...

Artık iyice emin oldum ki patronlar, yetkililer bir günde gaddarlaşmıyor, bir günde yav..k olmuyorlar...

( Yetkili olduğum süreçte 80 den fazla kişiyle çalıştım sadece 3 tane Adam gibi Adam gördüm. 1.hala çalışıyor, diğeri taşındığı için gitti, 3. elemanla hala görüşürüm ( işyerine olan mesafesi nedeniyle işi bıraktı. )

• benim denk geldiğim iş verenler, asarım keserim modundalar, selam sabah yok, işçiyi çok çalıştırıp az para verme niyetindeler, bayram mesaisi vermemek için dalavere yaparlar, işten çıkarsın paranı vermezler, sigortayı düşük yatırırlar, haftalık mesai saatinden fazla çalıştırırlar
  • Ben de ne hikmetse işini hakkıyla yapan işçiyi insan yerine koyan göremedim büyük firmalar hariç. Eşşek gibi çalışırsın yaranamazsın. İşe almadan önce sadece şunu yapıcan bunu yapıcan derler işe girdin mi her şeyi yaptırırlar. 5 dk gecikirsin demediğini bırakmazlar ama seni 1 saat işten geç salmayı bilirler orada onlar için sıkıntı yoktur. İşle ilgili soru sorarsın bir şeye kızgındır morali bozuktur sırf sinirli diye fındık kabuğunu doldurmayacak meselelerden azarlar, bağırır çağırır küfreder. Sigortalı iş yoktur varsa da aldığın ücret asgari ücrettir, maaşın asgari ücretten yyüksekse bile onu asgari ücretten gösterir -emekliliğinden çalar- elinde sermaye var diye kendini tanrı çalışanlarını da kul köpek sanar.

İşçilerden de çalışmayan çalan çırpan var tabi fakat patron kesiminin şeref yoksunluğu oranı daha yüksektir ve bunu gizlice değil alenen yaparlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ripper Roo

Ben de ne hikmetse işini hakkıyla yapan işçiyi insan yerine koyan göremedim büyük firmalar hariç. Eşşek gibi çalışırsın yaranamazsın. İşe almadan önce sadece şunu yapıcan bunu yapıcan derler işe girdin mi her şeyi yaptırırlar. 5 dk gecikirsin demediğini bırakmazlar ama seni 1 saat işten geç salmayı bilirler orada onlar için sıkıntı yoktur. İşle ilgili soru sorarsın bir şeye kızgındır morali bozuktur sırf sinirli diye fındık kabuğunu doldurmayacak meselelerden azarlar, bağırır çağırır küfreder. Sigortalı iş yoktur varsa da aldığın ücret asgari ücrettir, maaşın asgari ücretten yyüksekse bile onu asgari ücretten gösterir -emekliliğinden çalar- elinde sermaye var diye kendini tanrı çalışanlarını da kul köpek sanar.

İşçilerden de çalışmayan çalan çırpan var tabi fakat patron kesiminin şeref yoksunluğu oranı daha yüksektir ve bunu gizlice değil alenen yaparlar.

İşini hakkıyla yapan işçi o muamelelerle karşılaşmamak için hakkıyla yapıyor güzel kardeşim.Sana yaşadığım bir kaç şeyi anlatayım: Adamlarla toplantı yapıyorum, hepimiz kardeşiz, beraber kazanıp beraber yiyoruz, işimize sahip çıkalım...vs diyorum. Ertesi gün içlerinden biri elini omzuma atıp kardeşim naber diyor... Bir başkası:"Abi annem hastaneye kaldırıldı izin verir misin dedi, şirket şöförünü emrine verdik, hastane masrafları neyse stres yapma hallederiz sen peyderpey ödersin dedik adam depodan mal çalıp satıyormuş ramazanda öğrendik. Bir tanesi yeni ehliyet almış araba bakınıyordu, az bir eksiği kalmıştı tamamladık onun adına, taksitle bize ödersin dedik, nasılsa alacağınız var beni kovamazsınız deyip mesaiye uymamaya, işini yapmamaya başladı ve daha onlarca şey sayabilirim.
    Ne zaman işçilerle muhatap olmayı kesip, çatık kaşla dolaşmaya başladım yemin ediyorum itibarım arttı, sözüm daha bi dinlenir oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: velevki

quote:

Ben de ne hikmetse işini hakkıyla yapan işçiyi insan yerine koyan göremedim büyük firmalar hariç. Eşşek gibi çalışırsın yaranamazsın. İşe almadan önce sadece şunu yapıcan bunu yapıcan derler işe girdin mi her şeyi yaptırırlar. 5 dk gecikirsin demediğini bırakmazlar ama seni 1 saat işten geç salmayı bilirler orada onlar için sıkıntı yoktur. İşle ilgili soru sorarsın bir şeye kızgındır morali bozuktur sırf sinirli diye fındık kabuğunu doldurmayacak meselelerden azarlar, bağırır çağırır küfreder. Sigortalı iş yoktur varsa da aldığın ücret asgari ücrettir, maaşın asgari ücretten yyüksekse bile onu asgari ücretten gösterir -emekliliğinden çalar- elinde sermaye var diye kendini tanrı çalışanlarını da kul köpek sanar.

İşini hakkıyla yapan işçi o muamelelerle karşılaşmamak için hakkıyla yapıyor güzel kardeşim.Sana yaşadığım bir kaç şeyi anlatayım: Adamlarla toplantı yapıyorum, hepimiz kardeşiz, beraber kazanıp beraber yiyoruz, işimize sahip çıkalım...vs diyorum. Ertesi gün içlerinden biri elini omzuma atıp kardeşim naber diyor... Bir başkası:"Abi annem hastaneye kaldırıldı izin verir misin dedi, şirket şöförünü emrine verdik, hastane masrafları neyse stres yapma hallederiz sen peyderpey ödersin dedik adam depodan mal çalıp satıyormuş ramazanda öğrendik. Bir tanesi yeni ehliyet almış araba bakınıyordu, az bir eksiği kalmıştı tamamladık onun adına, taksitle bize ödersin dedik, nasılsa alacağınız var beni kovamazsınız deyip mesaiye uymamaya, işini yapmamaya başladı ve daha onlarca şey sayabilirim.
    Ne zaman işçilerle muhatap olmayı kesip, çatık kaşla dolaşmaya başladım yemin ediyorum itibarım arttı, sözüm daha bi dinlenir oldu.

Hocam işini hakkıyla yapan adamı kayırmazsan yarın bir gün bu adam kendi kendine sorar. Der ki "yav bu herifler bütün gün yatıyor, göstermelik iş yapıyor, çalıyor çırpıyor. O da aynı maaşı alıyor ben de o da aynı saygıyı görüyor ben de. Yahu peki ben niye kendimi paralıyorum ki enayi miyim ben?" diye düşünür haklı olarak. Hele ki yıllarını kuruma adamış adamı sen 3-5 günlük adamla aynı kefeye koyarsan işte o olmaz. Bu adam sakin bile olsa içte içe sana saydırır haklı olarak yüzüne söylemese davranışlarına yansıtmasa bile bir gün o tecrübeli adam çıkar gider canına tak eder kalırsın saçmasapan insanlarla.

Sizin hatanız şu fazla yüz vermişsiniz patron işçi seviyesini iyi koruyamamışsınız. Yerine göre ve en önemlisi adamına göre muamele gerekiyor. Yani iyi davranışını suistimal etmeyen adama iyi davranacaksın kötüyle her zaman aranda resmiyet olacak. Sen abartmışsın bu iyiliği bu akdar iyiliği bırak patron çalışanı akrabasına yapmayanlar var.

Ben de sana çevremdeki tektilcilerden ve kendimden örnekler vereyim. Ablam 10-15 yıldır aynı yerde overlokçu olarak çalışıyor. Çalıştığı yer çok disiplinli. Disiplin önemlidir kesinlikle her alanda olmalıdır yani doğru bir şey. İş yeri o kadar displinli ki her salı perşembe fikstir fazla mesai yapılır cumartesileri de öğlene kadar çalışılır en az. Son gaz çalıştırılır en geride iş çıkaran illa ki olacaktır ona gelinir ve geridesin hızlan denilir. İş saatlerinde kesinlikle telefonla iletişim kurmak yasaktır önemliyse önce patronla görüşülür vs. Böyle bir ortamda çoğu tekstilci çalışamaz kolay kolay zaten çok fazla gelen ve ayrılan oluyor onların atölyede. Ablam yıllardır orada çalışmasına rağmen patronla hiçbir sorunu olmamasına rağmen hatta muhabbetleri olmasına rağmen onun gözünde bir değeri yok. Aldığı maaş 900 TL gibi komik bir rakam sigortası ise asgari ücrtten gösteriliyor. Ve bi 3-4 yıl önce kadar patronları bir şey imzalatmış bunlara kıdem tazminatından vazgeçmekle ilgili imzalamazlarsa çıkartılacaklarmışmış böyle bir adilik yok. İmzalamış tabi haberim olsa engel olurdum. Şu an atölyede 10 kiş ifalan çalışıyor galiba kimse kolay kolay katlanamıyor bu saçmalığa personel esiği var ama gelen bir daha uğramıyor.

Abim de tekstilde 13 yıl falan çalıştı tabi onun patronları bu kadar sıkı değil. Aynı yerde çalıştığından tazminat parası epey birikmişti sanırım. Sırf gıcıklık olsun diye uyuz uyuz davranıyormuş patron abime.Özellikle onu hep mesaiye bırakıyormuş. Hani kendi çıksın da tazminat falan ödemiyim mantığı abim de inat ediyor çıkmıyormuş. Sonra patronuyla bir şekilde anlaşmışlardı. Şu an internet kafe işletiyor.

Üvey babamdan örnek vereyim. 20-25 yıldır tekstilde ceket pantolon yani takım elbise dikim işinde çalışıyor oldukça büyük bir atölye. Yıllardır adamı sigortasız çalıştırmışlar, sigortanı ödüyoruz ödüyoruz demişler. O zamanlar internet bilincimiz falan yok ben zaten çok küçüktüm pc internet hak getire. Annemin ve onun bir arakdaşının zoruyla zar zor sigorta yaptırdık işten çıkacağını söyleyince "onca yıl beraber çalıştık oldu mu bu" gibi edebiyatlar yaparak zar zor sigorta yapıldı asgari ücretten ama o yenen haklar ne olacak bilemiyorum. 1 yıl önce işyeri Okmeydanı'ndan Arnavutköy Habibler'e taşındı büyük bir ortaklık. Fakat yakın bir zamanda anlaşmazlık olmuş 2 kurnaz bir araya gelemiyor tabi. Zaten işyeri oraya da boşuna taşınmadı ucuza asgrai ücrete sigortasız olarak çalışacak mal ve/veya çaresiz insan çoktur diye ama olmadı. Bazı insanlar haksızlığa uğradığını hissettiği anda anında tepskini koyabiliyor bilhassa şu Doğulu vatandaşlar. Tabi işçiliği hiçbir değerinin olmamasında da bizzat kendi payları var ya neyse. Herkes sessiz sakin hakkını aramayan değil adam 3 gün çalışıp 3. günün sonunda verilmeyen mesaisi için ortalığı yıkıyor sen de biliyorsun malına canına zarar gelecek diye parasını veriyorsun. Buna rağmen 20 yıl yanında çalışmış işin ustası olmuş her zaman yanında çalışan, seni yarı yolda bırakmamış adamla 3 gün yanında çalışıp ortalığı yıkan çapulcunun bir değeri aynıysa ben öyle işverenin taaa ..... 20 yıldır çalışan adamın şu an aldığı para 1150 TL ve sigortası asgari ücretten gösteriliyor ve 3-4 yıl zam almıyor. Zam istediğinden 20 yıl yanında çalışmış adama sırada 100 kişi var (istesen bırakabilirsin işi) deme şerefsizliğine sahip. Ama o 100 kişinin 99'u ortalığı yıkan döken cinsten insanlar. Ne kalıcı ne de sadık. İşte bunu göremiyor bu patron müsveddeleri ya da işlerine gelmiyor cebinden biraz fazla para çıkacak diye.

Kendimden örnek vereyim küçükken tekstilde çalışmıştım öylesine bir istek maksat param olsun.1,5 ay dayanabildim. Onca ağır ve pis işe rağmen durdurak bilmeyen çalışmak, sabahtan başlayıp gece 12'ye 1'e kadar giden mesailer, patron dallamasına işle ilgili bir şey sordum diye sırf kendisi sinirli diye yediğim küfür, ortacının ve temizlikçinin ve hatta yemekçinin sigortası olmaz atölyelerde klasiktir.

Yine bir büfede çalışmıştım. Adam bana sadece paket servis yapacaksın başka bir şey yok dedi. Çalışma saati sabah 7 akşam 7 pazar günü izin dedi. Ok dedim. sigorta migorta yok. Sadece paket servis yoktu, bulaşık dükkanın günlük temizliği, döneri takmak, bulaşıkları yıkamak, çöpler möpler ne isterse. 1 saniye boş durduğumu hatırlamıyordum ve inanılmaz yorucu bir işti. Sipariş olmasa bile elime kağıt kalem tutuşturup "şuralara bi uğra bakalım belki sipariş verirler." diye her gün yollanırdım bir oraya bir buraya. Hesapta paket servisti işim sadece. 3 kuruş için hayatım kayıyordu. He pazar günleri de açıktı orası Doğulu bir genç haftanın 7 günü çalışıyordu o tatil yapacağı zaman bana pazar günü gel diyorlardı utanmadan. 1,5 ay takıldım çıktım. Adam resmen yalvardı çıkarken niye çıkıyorsun gel biraz daha çalış üniversitede lazım olur bilmem ne ama çıktım tabi milleti keriz yerine koyuyorlar başka bir şey değil.

Bir de çaybahçesinde çalışmıştım o da ayrı bir facia onun tatili de yoktu öyle aramızda anlaştık. İzin kullanırken adam bana "napacaksın izni" diye soruyordu. Yani haftada 1 gün -izin kullanınca günlük ücretinden kesiliyor- izin kullanınca göze batıyorsun. Burada da hesapta komilik yapacaktım tuvalet mi temizlemedim mıntıka temizliği mi yapmadaım süpürge mi çekmedim ocağa mı bakmadım paket servis mi yapmadım her boka kullandılar beni. Çok komik rakamlara çalıştım hadi sınıf arkadaşımın mekanı diye 3 ay katlandım çıktım. Benden memnun kalmışlar başka arkadaşalr aracılığıya bir sonrak isene yine istemişler ama hiç umrumda olmadı.

Çok uzun yazmışım daha da örnekler verebilirim.

• Bende bir örnek vermek isterim:

şu anki iş yerimde 1 yıldır çalışıyorum. Toplam 30 kişiyiz. ve kırtasiye malzemeleri deposundayız
    Şu kadarını söyleyim, ne zaman işimin hakkını vermeye başlasam yanımdaki iş arkadaşlarım bana kızmaya başlıyor. "işini çabuk bitirirsen patron bize daha çok iş yükler olm manyakmısın, yavaş paketle şunları" gibi laflar işitmeye başlıyorum.

Maaşlarımız 1 gün bile geç yatmamıştır. Piyasa ortalamasının üstünde maaş alıyorum (1200 + Yol 140 + Yemek 210). Sigortam yatıyor ve başımızda dikilen birileri yok. Ne zaman sigara içmek istesem çıkıp içiyorum ve hesap soran yok.
    En önemlisi; Namazlarımı yolun karşısındaki camiide cemaatle kılmama müsade ediyorlar.

Şimdi bizim yaptığımızmı doğru? Patronun yaptığımı doğru?

Kusura bakmayın arkadaşlar ama biz işciler daima patronlara Yav... gözüyle bakıyoruz. Her ne kadar iyi olsalar da! Tabiki istisnalar kaideyi bozmaz.

• Konu güzel olmuş takip etmekte fayda var . Ben en cok deneme olayına 2 ay diyenlere tav oluyorum. 2 ay deneme mi olur yav illa sigorta yapmıcaklar. .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çırağa 25 tl veriyoruz 17 yaşında 750 tl eder.
    750 tl ile geçinen aileler var ama gel gör ki çırak 750 tl yi beğenmiyor.
    50 işçiden adam gibi 2-3 tane çıkar gerisi ya hırsız ya dolandırıcı.
    Verdiğimiz parayı ve işi beğenmiyolar.

Sonrada bu ülkede niye işşizlik var armut piş ağzıma düş yok öyle tırnağınla kazıyacaksın...
  • Çalışanın işi bellidir.Mesaisi biter çeker gider ama patron işçiden çok çalışmalı.Belirli bir maaş verip işçinin çok çalışmasını bekleyemezsin.
  • Taşı toprağı altın İstanbul kolaysa İNSANBUL. (Forumda görmüştüm, çok hoşuma gitti.)

Çalışanlara güleryüzlü davrandığında, çalışma koşullarını insani koşullara getirdiğinde bir gevşeme bir gevşeme sormayın gitsin. Bazı tanıdıklar derdi bizim patron 5 vakit namaz kılar ama 3 yıl zam yapmıyor filan asgari ücretten çalıştırıyor diye filan fakat haklılarmış. Ciddi disiplinli sürekli çalıştıracaksın. Tabi bu eğitimsiz adam yerine konulunca bozulanlar kişiler için. Ripper Roo'ya da üzüldüm hep saçma yerlere denk gelmiş. O adamlar namussuzun önde gideni 3 kuruş paraya köpek gibi çalıştıranlar gece nasıl uyku uyurlar bilmem. Allah ıslah eylesin.
  • benim.babam isveren yaklasik 80-100 isci falan calisiyor (tam bilmiyorum) ..ben biraz acikliyim nasil patronluk yaptigini..simdi fabrikada her isin bi cavusu olur isciler dertlerini cavusa anlatir cavus isine gelmeyeni isten cikartir yenisi isci bulur koyar vss.. mudur patron iscilere karismaz normalde ama babam gider iscilere der ne gibi sorununuz olursa gelin.benim yanima .ben.hic.bi zaman isciye bagirdigini gormedim HATTA INANIRMISINIZ BEN ISCIYE EMIR VERDIGINIDE GORMEDIM isci hata yaptimi haliyle isten atilma korkusu gorer ama babam iscinin yanina gider xxxx sen bu isi yanlis yaptin galiba bunu benim istedigim gibi yaparmisin der.isi izah eder ve gider .bu kadar.bence patronlari hep asan kesen tipler oldugunu dusunmeyin

not.. para konusunda az para cok is kavramida yoktur babam..ayin 5 in maaa.gunuyse asla ve asla ayin 6 sinda para yatirildigini gormedim.her zaman bi kac gun erken yatirilir....... hatta bigun gurbetten gelmis adece adam bavuluyla gelmisti evine gidecek parasi yoktu bi kac gun calisip yol parasini cikartip evine gidecekti...babamdan is istedi ama adam vasifsizdi .babamda biz vasifsiz eleman alamayiz ben sana yol parani vereyim sen biletini al git demisti ve parayi adama uzatti adam aldi ve gitti

edit. bu arada kendisi haci dir .butun isciler babama haci amca der yasi cok buyuk olmadigi takdirde :D (48)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtsız35 -- 3 Eylül 2012; 10:09:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• guzel konu. Takıp etmekte fayda var.

Ben de su anda ısveren konumundayım, seker gıbı patronum la okudum da :) ıscının haklarını yemeden calıstırıyorum, ama ısımın hakkının yenmesıne de asla ızın vermıyorum. Guler yuzlu olmak lazım ama akraba olmaya gerek yok. Unutmayın, İŞ BAŞKA ARKADAŞLIK BAŞKA. Her yerde gecerlıdır bu soz..

• Patronlar araya mesafe koymazsa bu is yurumez kim ne derse desin

• işçinin de işverenin de yanlışları çoook.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'ressam

Çırağa 25 tl veriyoruz 17 yaşında 750 tl eder.

Sonrada bu ülkede niye işşizlik var armut piş ağzıma düş yok öyle tırnağınla kazıyacaksın...

Hemen hemen durum aynı.

Bende bunu anlamıyorum. Adama 750 + 140 yol + 240 yemek +ssk garanti teklif ediyorsun kabul ediyor birinci ayı bitmeden laf etmeye başlıyor, ikinci ayında işi sarkıtıyor, üçüncü ayında çamur yapıyor...

İşsizlik olduğunu düşünmüyorum belki bazıları hakettiği işlerde çalışamıyor ama çalışmak isteyen genelde aç kalmıyor ve işine sahip çıkan hemen her zaman kazanıyor.

Hep patronların kötülükleri anlatılıyor ama niye o patronlar o hale geliyor soran yok!

• quote:

Eskiden çırağa para da verilmezdi. O orada işi öğrenir.
  • 21.03.2005 tarihinde İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş) gibi büyük bir kurumda gişe memuru olarak çalışmaya başladım.Tam 7 senedir çalışıyordum.Allahı var sigortamız brüt maaş üzerinde ödendi..Fakat resmi tatil, bayram tatili, ıcır zıvır mesailerin hiçbir ödenmedi..En hazin tarafı yıllık izine 7 senede hiç çıkmadım..2 yıllık makina resim konstrüksiyon mezunuyum..İlk girdiğim zamanlar ha kdorya geçtik ha geçicez diye eşşekler gibi çalıştım ve işimin hakkını sonuna dek verdim kul hakkına riayet eden bir insanım asla çalmam çırpmam..Fakat ne oldu şu an Tepe grubuna 861 milyon dolara devredildi şirket ve bizim haklarımız korunmadı..Şu an şirkete dava açtım mahkemelik olduk..Avukatım aynı zamanda bilirkişi..Ortaya çıkardığı alacağım tam 80 milyar..Ve elimizdeki kanıtlar ve şahitler çok sğlam..Ahmet Paksoy denen kansız herif Yenikapıda koridorlarda müşterisine bile ana avrat söven bir adam..

İşin özü Türkiyede işçilerin özlük haklarına riayet edilmiyor, kanuni boşluk çok fazla ve bundan yararlanıyorlar.İş var çalışan yok demeyin, iş var anladık kardeşim ama köle yok kusura bakmayın.Millet köle gibi adam arıyor.Saygı kalmamış..İşçiyi köpek gibi görüyorlar..

Ben tek taraflı sözleşmemi feshederek 7,5 yıl üzerine işsiz kaldım.Hayırlısı

• quote:

quote:

Hemen hemen durum aynı.

Bende bunu anlamıyorum. Adama 750 + 140 yol + 240 yemek +ssk garanti teklif ediyorsun kabul ediyor birinci ayı bitmeden laf etmeye başlıyor, ikinci ayında işi sarkıtıyor, üçüncü ayında çamur yapıyor...

İşsizlik olduğunu düşünmüyorum belki bazıları hakettiği işlerde çalışamıyor ama çalışmak isteyen genelde aç kalmıyor ve işine sahip çıkan hemen her zaman kazanıyor.

Hep patronların kötülükleri anlatılıyor ama niye o patronlar o hale geliyor soran yok!

Alın size şerefsiz patron örnekleri:http://forum.donanimhaber.com/m_66211551/mpage_1/key_/tm.htm eden bulur elbet.

• quote:

quote:

quote:

Hemen hemen durum aynı.

Alın size şerefsiz patron örnekleri:http://forum.donanimhaber.com/m_66211551/mpage_1/key_/tm.htm eden bulur elbet.

bu tarz örneklere girdiğimizde işin içinden çıkamayız üstadım

Bak bu da iş yerini soyan bir işçi:
    http://www.sondakikahaberleri.info.tr/haber/459660-arkadaslariyla-calistigi-isyerini-soydu

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hemen hemen durum aynı.

bu tarz örneklere girdiğimizde işin içinden çıkamayız üstadım

Bak bu da iş yerini soyan bir işçi:
    http://www.sondakikahaberleri.info.tr/haber/459660-arkadaslariyla-calistigi-isyerini-soydu

Hırsızlık işçilere özgü bir şey midir peki? Ben size bir patronun patronluk yetkisiyle (böyle bir yetki yok kendi kendine göre böyle bir yetki yaratmış) yaptığı şerefsizlik örneklerinden bahsediyorum çünkü. Aradaki farkı anlamışsınızdır umarım. O hırsız elbet yakalanır cezasını bulur da kaç tane kan emici bu ülkede ceza yemiş siz bana bundan haber verin? Size haber sitesinden değil direkt forumdan canlı bir örnek veriyorum özenle de araştırmadım direkt bu konu karşıma çıktı paylaşayım dedim. Hayırlı işler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.