Şimdi Ara

ilerde Erasmus yapacaklar için bu imkanı sağlayan en iyi üniversiteler hangileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
4.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilerde Erasmus yapacaklar için bu imkanı sağlayan en iyi üniversiteler hangileri

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Erasmus için En İyi Üniversiteler

Erasmus programından yararlanmak ve yurt dışında eğitim görmek isteyen üniversite öğrencileri için Türkiye'de çok sayıda seçenek bulunmaktadır. Bu imkanı en iyi şekilde sunan üniversiteler arasında şunlar yer almaktadır:

• İstanbul Üniversitesi: Türkiye'nin en büyük ve en saygın üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi, Erasmus için en çok öğrenci gönderen üniversitelerden biridir. Geniş bir akademik program yelpazesi ve çok sayıda uluslararası ortaklığı ile öğrencilere çeşitli eğitim olanakları sunar.

• Orta Doğu Teknik Üniversitesi: Ankara'da bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), mühendislik ve fen bilimleri alanlarında mükemmelliğe sahiptir. Erasmus programı kapsamında çok sayıda Avrupa üniversitesiyle anlaşması bulunmaktadır.

• Bilkent Üniversitesi: Ankara'da yer alan Bilkent Üniversitesi, özel bir araştırma üniversitesidir. Uluslararasılaşmaya verdiği önemle bilinen üniversite, Erasmus programında aktif bir şekilde yer almaktadır.

• Boğaziçi Üniversitesi: İstanbul'un en prestijli üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi, sosyal bilimler, işletme ve mühendislik alanlarında güçlü bir akademik geçmişe sahiptir. Erasmus programı kapsamında geniş bir ortak üniversite ağından yararlanmaktadır.

• Hacettepe Üniversitesi: Ankara'da bulunan Hacettepe Üniversitesi, tıp bilimleri alanında Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biridir. Erasmus programına dahil olan tıp fakültesi ve diğer bölümleri ile öğrencilere sağlık bilimleri alanında yurt dışında eğitim fırsatı sunmaktadır.

Yukarıda belirtilen üniversiteler, Erasmus imkanı en iyi olan üniversiteler arasında yer almaktadır. Bu üniversiteleri tercih ederek, yurt dışında eğitim görmek ve akademik ufkunu genişletme şansı yakalayabilirsin.

Ayrıca, Erasmus programına dahil olan diğer birçok üniversiteyi de araştırman ve en uygun seçeneği belirlemen önerilir. Erasmus için en iyi üniversiteler Türkiye'de bulunmaktadır, bu nedenle seçeneklerini iyi değerlendirerek yurt dışında eğitim hayallerini gerçekleştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gtü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Özellikle cengde

• < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hibeli giden öğrenci sayısı bakımından en iyisi Ytü, en kötüsü Taü ( Koskoca elektrik-elektronik fakültesinden sadece 2 kişiye hibe veriyorlar) . Ancak gidilen üniversitelerin kalitesi bölümden bölüme çok değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler

• merve_4434 M kullanıcısına yanıt
    ŞAKA YAPTIM CİDDİYE ALMA AKKKK

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gtü ceng esprisiyle

İnsanların hayatını kaydırırken

Benim sıfat

• Erasmus düşünen odtüye gelmesin Erasmusta aldığınız dersleri saymıyolar seneniz uzuyo

• Hacettepeden çok giden oluyor iibf bölümlerinde muhendislikler hakkında pek fikrim yok ama yuksek ihtimalle orda da çoktur

• Boğaziçi ve itünün çok iyi ünilerle anlaşmaları var özelleri bilmiyorum

• İTÜ işletme mühendisliğinde Almanya Hollanda İtalya'da çok güzel uniler var(ingilizce dersler) onun dışında ortalama bayağı okul var. eğer Fransızca, İtalyanca, Almanca olan okullar da var dili biliyorsan kesin gidiyorsun zaten çünkü kontenjanda boşluk kalıyor. endüstri mühendisliği de aynı şekilde sanırım. 2021 İTÜ Erasmus nihai liste yazarsan hangi bölümler nerelere göndermiş tek tek bakabilirsin

• Marmara nasıldır bilen var mı?

• top tierlar ve ytü  

• Tap tiyır moruq

• Itu ytu siralamalarina göre gayet iyi.
    Özellikle itu makina metalurji 3 altı ortalamalarla tu munich acchen fln oluyor. Almanca biliyorsanız ytu ile ıtude çok saglam imkanlar var.
    Koç ve sabancıda gayet iyi diyebilirim. Bilkentte 1 tık zor gibi ie için aşırı okul yoktu sanki. Bilkent epfl isvicre buyuk avantaj ama top 1 2 öğrenci gider.
    Boun çok net degil pek bilmiyorum. Ama iyidir.
    Odtu zayif bana kalırsa.
    Exchange için boun koç net önde. Bilkentinki de pek net değil son yillarsa giden kisi sayısı duymuş.
    Sabancı da asya tarafları gayet iyi nus ntu fln ama abd de 3 4 tane fln var 2si güzel.

• Bu konuda tartışmasız bir şekilde GSÜ en iyisi. Erasmus oranları çok fazla okulda. Not ortalamasını tutturan herkes gidiyor neredeyse. Onun dışındaki okullar evet iyi okullara gönderiyorlar ama kontenjan çok kısıtlı oluyor doğal olarak.

• Paranız yoksa erasmus hayalleri kurmayın bu arada. Hibenin şanslıysanız büyük çoğunluğu şanssızsanız tamamı ya da fazlası barınmaya gidiyor.

• Bilkent’te Amerika’ya gitmek çok kolay baya bir anlaşması var.

• ODTÜ Makina sadece son sınıfta izin veriyor. O zamana kadar zaten okul bitecek diye çoğu kişi gitmiyor, gitse de dersler saçma sapan bir hal alıyor. Okuldaki diğer mühendisliklerde böyle bir şey yok. Anlayacağınız saçmalık.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.