Yüksek lisans kazanmak daha mı kolay?
-
-
Rekabet çok daha az hocam. Türkiyede yüksek lisans yapan çok az kişiyle tanıştım ben çünkü lisans eğitiminde avrupanın aksine insanları zorlayıp(teknik okullarda özellikle) meslek eğitimini 4 seneye sığdırmaya çalışıyoruz bu da insanların mezun olduğunda hemen çalışmaya başlamasına yol açıyor.
Tabii trde akademisyenliğin bulunduğu içler acısı halin de etkisi büyük.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevaplaması çok zor, eskiden insanlar şehrindeki okula giderdi genel olarak ve her okul benzer kaliteye sahipti.
Hocaya bakmak yerine şu anki öğrencilere bakman daha iyi olur. Örneğin bilkentte master yapan öğrenciler (doktora yapanlar yine iyi olabiliyor) ya bilkentin düşük ortalamalı öğrencileri ya da dediğin gibi sakarya falan okuyanlar.
-
Hocam avrupada da yüksek lisans yapan çok fazla insan yok. Yüksek lisans yapanlar genelde iş bulamayanlar oluyor.
-
Attığınız biraz eski bir grafik hocam son zamanlarda çoğu üniversitenin 3 seneye indirmesiyle avrupada master oranları epey arttı gördüğünüz üzere neredeyse %50 lere ulaşmış
Türkiyede %10-11 civarlarında yüksek lisans yapma oranı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-248FD7843 -- 15 Temmuz 2023; 17:35:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cunku sadece bachelorla engineer title ile calisamiosun bazi ulkelerde
Olsun yine de trdekine göre çok daha fazla master yapılıyor sonuçta
Yok sebebini soyledim zaten merak eden varsa diye, isvicrede mesela bachelor biter bitmez direkt mastersa devam edebiliyorsun. 5 yillik program gibi dusunmek lazim aslinda
Valla doğrusu o bence. İtü ytü gibi saçma sapan 18 19 yaşında adama direkt uzmanlık okutmuyorlar ee yi niye bölüyorsunuz aw
Epflde de ee, microtechnique, communications ayri bolumler
Hocam bunu duymamış gibi davranıp itüyü bu konudan gömme politikama devam edeceğim haberiniz olsun
Benim attığım master yapan öğrenci oranı değildi, amerikada master yapan öğrencilerin bölümlerinin %lik dağılımıydı.
-
Avrupada ne yazıkki bunun istatistiğini tutmuyorlar, tutuluyorsa da ana diliyle bakmam gerek muhtemelen. Avrupaya sosyal açıdan en yakın ülkelerden biri olarak amerikayı attım o yüzden.
-
Anladım hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X