Şimdi Ara

Yüksek lisans kazanmak daha mı kolay?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar YÖK profillerinde gördüğüme göre birkaç hoca ortalama veya ortalama altı okuldan mezun olmasına rağmen Boğaziçi, ODTÜ gibi okullarda master yapmış. Acaba master kazanması daha mı kolay dedirtiyor insana :)

• Rekabet çok daha az hocam. Türkiyede yüksek lisans yapan çok az kişiyle tanıştım ben çünkü lisans eğitiminde avrupanın aksine insanları zorlayıp(teknik okullarda özellikle) meslek eğitimini 4 seneye sığdırmaya çalışıyoruz bu da insanların mezun olduğunda hemen çalışmaya başlamasına yol açıyor.

Tabii trde akademisyenliğin bulunduğu içler acısı halin de etkisi büyük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplaması çok zor, eskiden insanlar şehrindeki okula giderdi genel olarak ve her okul benzer kaliteye sahipti.

Hocaya bakmak yerine şu anki öğrencilere bakman daha iyi olur. Örneğin bilkentte master yapan öğrenciler (doktora yapanlar yine iyi olabiliyor) ya bilkentin düşük ortalamalı öğrencileri ya da dediğin gibi sakarya falan okuyanlar.

• Hocam avrupada da yüksek lisans yapan çok fazla insan yok. Yüksek lisans yapanlar genelde iş bulamayanlar oluyor.

• hoppel kullanıcısına yanıt

Attığınız biraz eski bir grafik hocam son zamanlarda çoğu üniversitenin 3 seneye indirmesiyle avrupada master oranları epey arttı gördüğünüz üzere neredeyse %50 lere ulaşmış

Türkiyede %10-11 civarlarında yüksek lisans yapma oranı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-248FD7843 -- 15 Temmuz 2023; 17:35:57 >

• Cunku sadece bachelorla engineer title ile calisamiosun bazi ulkelerde

• Olsun yine de trdekine göre çok daha fazla master yapılıyor sonuçta

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yüksek Lisans dersi almak lazım
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok sebebini soyledim zaten merak eden varsa diye, isvicrede mesela bachelor biter bitmez direkt mastersa devam edebiliyorsun. 5 yillik program gibi dusunmek lazim aslinda

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Valla doğrusu o bence. İtü ytü gibi saçma sapan 18 19 yaşında adama direkt uzmanlık okutmuyorlar ee yi niye bölüyorsunuz aw

• Epflde de ee, microtechnique, communications ayri bolumlerYüksek lisans kazanmak daha mı kolay? 

• Hocam bunu duymamış gibi davranıp itüyü bu konudan gömme politikama devam edeceğim haberiniz olsun Yüksek lisans kazanmak daha mı kolay? 

• Benim attığım master yapan öğrenci oranı değildi, amerikada master yapan öğrencilerin bölümlerinin %lik dağılımıydı.

Avrupada ne yazıkki bunun istatistiğini tutmuyorlar, tutuluyorsa da ana diliyle bakmam gerek muhtemelen. Avrupaya sosyal açıdan en yakın ülkelerden biri olarak amerikayı attım o yüzden.

Anladım hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.