Merhaba. Kazanması zor ama bitirmesi kolay olan ve okurken pek kasmayan sayısal bölümler sizce nelerdir? Birkaç seçenek koyuyorum. 1.İTÜ ve Hacettepe Yapay Zeka ve Veri Müh. 2.İTÜ ve YTÜ Ehb Müh. 3.İTÜ Elektrik Müh. 4. BOÜN, ODTÜ, İTÜ, YTÜ Endüstri Müh. 5. İTÜ İşletme Müh. 6. ODTÜ, İTÜ Havacılık ve Uzay Müh. 7. BOÜN, ODTÜ, İTÜ Kimya Müh. 8. BOÜN, ODTÜ, Bilkent ve İTÜ Kimya Bölümü. Merhaba. Sizce kazanması zor ama bitirmesi kolay bölümler nelerdir? Sizce 8'li seçenekten hangisi veya hangilerinden okulu uzatmadan mezun olmak daha kolaydır? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 18 Mart 2023; 20:7:14 > |
Kazanması Zor Ama Bitirmesi Kolay Kaliteli Sayısal Bölümler
Sayısal bölümler, matematik ve fen derslerinde sıklıkla karşılaşılır. Bazı sayısal bölümleri kazanmak zor olabilir, ancak bitirmeleri nispeten kolaydır. İşte bazı örnekler:
- Trigonometri: Trigonometri ilk bakışta karmaşık görünebilir, ancak temel kavramları anladıktan sonra bitirmek nispeten kolaydır.
- Kalkülüs I: Kalkülüsün ilk bölümü temel limitler ve türevleri kapsar. Bu kavramlar iyi anlaşılırsa, bitirmek zor olmaz.
- İstatistik I: İstatistik temel istatistiksel kavramları öğretir ve bu kavramlar anlaşıldıktan sonra bitirmek kolaydır.
Öte yandan, bazı sayısal bölümleri okumak kolay olabilir, ancak bitirmeleri zordur:
- Kalkülüs II: Kalkülüsün ikinci bölümü daha karmaşık türevleri ve integralleri içerir ve bitirmek zorlayıcı olabilir.
- Lineer Cebir: Lineer cebir soyut kavramlarla ilgilenir ve anlaması zor olabilir.
- Sayılar Teorisi: Sayılar teorisi, asal sayılar ve diğer soyut matematiksel kavramların incelenmesidir ve bitirilmesi zor olabilir.
Kaliteli sayısal bölümleri bitirmek için şu ipuçlarını takip edebilirsin:
- Kavramları iyi anla.
- Örnek problemleri çöz.
- Yardım için öğretmene veya öğretim asistanına başvur.
- Çalışma gruplarına katıl.
Bu ipuçlarını uygulayarak, zorlu sayısal bölümleri bile başarıyla bitirebilirsin.