Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisi olmanın en ZOR ve en ZEVKLİ yanları nelerdir???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
19
Favori
15.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okuyan veya mesleğin içindeki arkadaşlar konuya bekleniyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 20 Ocak 2013; 19:14:06 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Mühendisliği: Zorluklar ve Zevkler

Bilgisayar Mühendisliğinin Zorlukları

Bilgisayar mühendisliği, teknik bir alandır ve birçok zorlukla karşılaşabilirsiniz. Bu zorluklar şunları içerir:

• Karmaşık Dersler: Bilgisayar mühendisliği dersleri, matematik, fizik ve bilgisayar bilimi dahil olmak üzere karmaşık konuları kapsar.
    • Yüksek İş Yükü: Öğrenciler sıklıkla çok sayıda sınav, ödev ve proje ile yoğun bir iş yüküyle uğraşmak zorunda kalırlar.
    • Zor Öğretim Görevlileri: Bazı öğretim görevlileri yüksek standartlar belirleyebilir ve öğrencileri zorlayabilir.
    • Yoğun Rekabet: Bilgisayar mühendisliği bölümleri rekabetçidir ve öğrenciler iyi notlar almak ve iş bulmak için sürekli baskı altında olabilirler.

Bilgisayar Mühendisliğinin Zevkleri

Zorlukların yanı sıra bilgisayar mühendisliği aynı zamanda ödüllendirici bir alan olabilir. Zevk alınan bazı yönleri şunlardır:

• Problem Çözme: Bilgisayar mühendisleri problemleri çözme ve yenilikçi çözümler bulma konusunda yetkinleşirler.
    • Yaratıcılık: Mühendisler, yeni teknolojiler ve uygulamalar tasarlamak için yaratıcılıklarını kullanabilirler.
    • Etki: Bilgisayar mühendislerinin çalışmaları, toplum üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir ve insanların yaşamlarını iyileştirebilir.
    • Kariyer Fırsatları: Bilgisayar mühendisleri, yazılım geliştirme, veri analizi ve yapay zeka gibi çeşitli alanlarda yüksek talep görmektedir.
    • Kişisel Tatmin: Bir bilgisayar mühendisi olarak, becerilerinizi kullanarak gerçek dünyada bir fark yaratmanın kişisel tatminini yaşayabilirsiniz.

Sonuç

Bilgisayar mühendisliği, ödüllendirici bir kariyer yolu sunarken aynı zamanda zorluklar da içerir. Karmaşık dersleri, yüksek iş yükü ve rekabetçi ortam göz önüne alındığında, kararlılık, sıkı çalışma ve tutku esastır. Ancak problem çözme, yaratıcılık ve toplum üzerindeki olumlu etki sizin için önemliyse, bilgisayar mühendisliği sizin için doğru seçim olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Takip
  • 3d bin packing problemini çözmek en zor yanı.
    3d bin packing problemini çözmek en zevkli yanı.
  • Herkesin yapamıyacağı kesin algoritma ince iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

Okuyan veya mesleğin içindeki arkadaşlar konuya bekleniyorsunuz

Ben ne okuyorum ne mesleğin içindeyim(hedefim),ama bana sorarsan yeni birşeyler üretebileceğin(Türkiye'de)tek mühendislik dalı.Ben hiç duymadım haberlerde falan genç mühendis yeni araba motoru geliştirdi diye haber,ne bileyim yeni birşey bulanlar çok çok az.Ama çok duydum yeni yazılım,çok iyi site(iyi site derken kasdettiğim iyi para kazandıran,orjinal fikir) yapan Türkiye'den.

NOT:Şahsi görüşüm,diğer mühendislikleri okuyanlar saldırmasınlar yorumuma.
  • Algoritmalar kanımca.
  • mesleğin zor yönü üni 1.sınıfta bioloji türk dili gibi dillerle uğraşmak geriside zor ama aynı zamanda zevkli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Video Tapes -- 1 Aralık 2012; 1:16:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytecode3

mesleğin zor yönü üni 1.sınıfta bioloji türk dili gibi dillerle uğraşmak geriside zor ama aynı zamanda zevkli

yanlış bilgilendirmeyelim lütfen... üniden üniye değişir o ders muhabbeti. ben ktüdeyim sadece türkdili var ve uzaktan eğitim...

zor yanlarına gelince okulu bitirmesi zor

zevkli yanı her yönü ;)
  • Bende yeditepeye girdim bakalim %100 ingilizce sonumu getirmez umarım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.sınıf arkadaşım var C ve C++ tan ibaret başkada birşey yok diyordu.

bizdede termo, akışkanlar mekaniği felan. parayı bulayımda farketmez.
  • En sıkıntılı yanı ne biliyormusun.Laptopun fanı tozlanırda ses yapar ya hani hırlar böyle.Öğrencisindir,paran da yoktur.Açar temizlersin,ama fanın ana aksamında sıkıntı vardır.Ama parada yoktur.3-4 hafta o sesi 12 saatten fazla çekmek zorunda oluşundur.Kod yazarken artık metro fm açıyorum ki bastırsın bu lanet olası sesi.Birde unutulmaması gereken sınıftaki koyun sürüsü ve kız oranıdır.Derslerde seviyorsan eğer çokta sıkıntı yaşamazsın.
  • Bilgisayar mühendisliği okuyorum en zor yanlarını sana anlatmaya çalışayım

* Şu anda dünyanın durumuna baktığımızda her gün yeni teknolojiler piyasaya çıkıyor. Buna bağlı olarak kendimizi geliştirmemiz gerekiyor ki işimizi düzgün yapabilelim.

* Mühendisliğin ve Bilgisayarın temel konularını çok iyi bilmemiz gerekiyor ve sürekli kendimizi geliştirmemiz gerekiyor böylelikle daha yeni yaratıcı şeyler düşünebilir bunları hayata geçirebiliriz.

* Yazılım ürünleri karmaşık olduğu için oldukça da zordur çünkü orta düzeyde bir projede binlerce satır kod, bir sürü ekran ve birden fazla bütünleşik çalışmalıdır.

* Az önce bahsettiğim kodları çok iyi ezberlemen gerekiyor benim tic. meslek bilişim teknolojileri alanından temelim olduğu için buna gerek duymuyorum çok fazla sayıda kod biliyorum.

* Bilgisayar mühendisliğinde yazılımda vardır; mobil, kurumsal, oyun, biyomedikal, yapay sinir yapıları ve gömülü sistemler mühendisliğin alt dallarından bazılarıdır.

* Bunların yanı sıra sabır ve zaman gereklidir çünkü program yazmak sıkıcı bir iştir, ben on binlerce satır kod yazdığımı bilirim ve sonunda dermanım kalmamıştı yazdıktan sonra bir sürü hata ile karşılacaksın her ne kadar ben profesyonel biriyim desende bu işin gerçeği budur daha sonra onları düzelteceksin.

* Program yazmadan önce bir algoritma diğer adı ile akış diyagramı oluşturman gerekir ilk başlangıç evresi budur daha sonra program yazmaya başlayabilirsin.

* Bilgisayar mühendisliğinde okulda en çok zor olan ders discrete mathematics dir. Diğer adı ile ayrık matematik kök söktüren zor bir derstir imanın gevrer kavrayana kadar. Her ne kadar matematiğim mükemmel olsa da ben bile bu derste zorlanıyorum.

Şimdi bunları okudun ve bunu okuyorsun ve içinden geçirdin ben nereye geldim böyle ben ne mok yiyecem şimdi diye ama maalesef gerçekler.

En tatlı yanı ise: Aldığın işi yaptıktan sonra kazandığın sağlam parayı saymak olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Pisagor- -- 1 Aralık 2012; 6:11:41 >

• Gözlerim erken bozulur. Sağlığın masa başında oturmaktan bozulur. Alacağın radyasyon cabası... Oturmaktan g.t göbek büyür. Vücudun patates gibi olur.
  • Hacım bilgisayar mühendisi olup da pc'ye format atmasını bilmeyen arkadaşlarım var. Türkiye'de eğitim ne derece kaliteli olduğunu az çok biliyorsunuz.

Yine programlama donanım vs iyi olan kendini geliştirmiş arkadaşlarım da var ama iş bulamıyorlar daha doğrusu sanıyorlar ki 5bin maaşla işe girecekler tabi işveren 1200 deyince ne oluyor iş bulamıyoruz oluyor. Aslında iş çok ama bu arkadaşlara maaş beğendiremiyoruz.

Zevkli bir tarafı zerre yok. Çok emek verip kendini geliştirmek zorundasın. Günün birinde iyi bir maaşın olunca tek zevkli tarafı bu olur.

Olumsuz taraflarına gelince çoğu mühendislik dalındaki gibi okulda pek birşey öğrenemezsin bu yüzden kendini geliştirmek zorundasın bu da sıkıcı ve sancılı bir süreçtir, çok saç dökersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Bilgisayar mühendisliği okuyorum en zor yanlarını sana anlatmaya çalışayım

* Şu anda dünyanın durumuna baktığımızda her gün yeni teknolojiler piyasaya çıkıyor. Buna bağlı olarak kendimizi geliştirmemiz gerekiyor ki işimizi düzgün yapabilelim.

* Mühendisliğin ve Bilgisayarın temel konularını çok iyi bilmemiz gerekiyor ve sürekli kendimizi geliştirmemiz gerekiyor böylelikle daha yeni yaratıcı şeyler düşünebilir bunları hayata geçirebiliriz.

* Yazılım ürünleri karmaşık olduğu için oldukça da zordur çünkü orta düzeyde bir projede binlerce satır kod, bir sürü ekran ve birden fazla bütünleşik çalışmalıdır.

* Az önce bahsettiğim kodları çok iyi ezberlemen gerekiyor benim tic. meslek bilişim teknolojileri alanından temelim olduğu için buna gerek duymuyorum çok fazla sayıda kod biliyorum.

* Bilgisayar mühendisliğinde yazılımda vardır; mobil, kurumsal, oyun, biyomedikal, yapay sinir yapıları ve gömülü sistemler mühendisliğin alt dallarından bazılarıdır.

* Bunların yanı sıra sabır ve zaman gereklidir çünkü program yazmak sıkıcı bir iştir, ben on binlerce satır kod yazdığımı bilirim ve sonunda dermanım kalmamıştı yazdıktan sonra bir sürü hata ile karşılacaksın her ne kadar ben profesyonel biriyim desende bu işin gerçeği budur daha sonra onları düzelteceksin.

* Program yazmadan önce bir algoritma diğer adı ile akış diyagramı oluşturman gerekir ilk başlangıç evresi budur daha sonra program yazmaya başlayabilirsin.

* Bilgisayar mühendisliğinde okulda en çok zor olan ders discrete mathematics dir. Diğer adı ile ayrık matematik kök söktüren zor bir derstir imanın gevrer kavrayana kadar. Her ne kadar matematiğim mükemmel olsa da ben bile bu derste zorlanıyorum.

Şimdi bunları okudun ve bunu okuyorsun ve içinden geçirdin ben nereye geldim böyle ben ne mok yiyecem şimdi diye ama maalesef gerçekler.

En tatlı yanı ise: Aldığın işi yaptıktan sonra kazandığın sağlam parayı saymak olur.

Okudumda. Çok zor heleki metamatik ve ingilizce. Yani zaten bunları bilirsen 2 ayrı mesleğin var demektir..

Ama zor ya
    Sıkıcıdır..

Bunu okuyacağına, inşaat mühendistliği oku daha iyi

Çünkü bilgisayar sabit bir şey değil yada bilgiler yada kodlar. Her gün sürekli güncelleniyor değşiyor sen sürekli kendini geliştirmek zorundasın her gün yeni bir şeyler yeni programlar yeni özellikler yeni kodlar bilmek zorundasın..

Sabit ve stabil bişey yok

• En zor yanı matematık fizik gibi seylerle ugrasmak, zevklı yanı ise kendısı başlı başına (:
  • Türkiyede bilgisayar mühendisliği: Yapılan her türlü zırvanın altında imzanın yer alır 1 ay boyunca boş boş ofiste oturup imza atıp evinize gidersiniz.
  • cok üstün başarı ve zekanız yoksa aynen boş masada oturursunuz. en kötüsü eve gidince bir telefon gelir : yahu bizim çocuğun bilgisayar bozukmuş galiba , ben niyazi dayının oğlu hamdi. oğlum gel bi hallet şu bilgisayarı ! bunun gibi kelimeleri cok duyarsınız.
  • Up
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.