Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisi olmanın en ZOR ve en ZEVKLİ yanları nelerdir??? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
19
Favori
15.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hacker916

Hayatımın Hatasını Yaptım :'(

ama neden?
  • GÜNCEL
  • 1. sınıftayım çok kötü durumdayım beyler gelmeyin Matematik,fizik,kimya falan var sıkıntılı çok
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgay007

1. sınıftayım çok kötü durumdayım beyler gelmeyin Matematik,fizik,kimya falan var sıkıntılı çok

Hangi okul
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

1. sınıftayım çok kötü durumdayım beyler gelmeyin Matematik,fizik,kimya falan var sıkıntılı çok

Hangi okul

Karabük
  • quote:

quote:

quote:

Hangi okul

Karabük

4 sene nasıl bitecek
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi okul

Karabük

4 sene nasıl bitecek

Şu 1. sınıfı atlatsam gerisi kolay,ben bilgisayar derslerinde iyiyim zaten yazılımcıyım.1. sınıfta şu kimyadan falan kurtulmam lazım

• Türkiyede kaliteli bilgisayar mühendisi yetiştiğine inanmıyorum. Tabi sağlam kendini bu dalda elinden geldiğince geliştiren arkadaşlar var ama bunlar %10 luk dilimde benim arkadaşlarım var bilgisayar mühendisliği adamın bir sene boyunca öğrendiği iki şey var 1- format atmak 2- visual basic ile hesap makinesi yapmak
    Edit : Yani okurken bu bölümü zor ve kolay yönlerinden ziyade gerçekten istiyormusun ona bakmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tatsumi Senpai -- 8 Ocak 2013; 19:07:08 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi okul

Karabük

4 sene nasıl bitecek

Şu 1. sınıfı atlatsam gerisi kolay,ben bilgisayar derslerinde iyiyim zaten yazılımcıyım.1. sınıfta şu kimyadan falan kurtulmam lazım

yazılımcıyım derken??

Yani ben kendimi çok daha önceden geliştirmeye başlamıştım,lise 1 döneminden beri programlamayla uğraşıyorum.Belki duymuşsunuzdur Friendplans ın sahibi ve programcısıyım

http://www.webrazzi.com/2012/10/16/friendplans/
    http://vimeo.com/26463122

Falan,site popüler olmadı ama ortaya çıkardığımız yazılımla gurur duyuyorum.Yani diyeceğim algoritmalara,programlamaya aşinayım onlarda diğer sınıflarda problem yaşamam.Şimdi 1. sınıf diye bilgisayar dersi yok doğru dürüst 1 tane var onuda yapıyorum zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bamyalamus

Türkiyede kaliteli bilgisayar mühendisi yetiştiğine inanmıyorum. Tabi sağlam kendini bu dalda elinden geldiğince geliştiren arkadaşlar var ama bunlar %10 luk dilimde benim arkadaşlarım var bilgisayar mühendisliği adamın bir sene boyunca öğrendiği iki şey var 1- format atmak 2- visual basic ile hesap makinesi yapmak
    Edit : Yani okurken bu bölümü zor ve kolay yönlerinden ziyade gerçekten istiyormusun ona bakmalısın

bana bilgisayar mühendislerinin yaptığı programlarla ilgili ilgili yardıcı olabilrmsn. sevip sevmediğimi görmek için iclemek istiyorum varmıdır yazılımla alakalı internette dersler felan???

Microsoftun açık akademisi var ama başlangıç seviyesi sadece ufak fikir verir birde birçok dile değinmemişler genelde kendi işletim sistemlerine göre eğitimleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: derindarbe200

quote:

Orijinalden alıntı: Warwicky

quote:

Orijinalden alıntı: derindarbe200

Türkiyede bilgisayar mühendisliği: Yapılan her türlü zırvanın altında imzanın yer alır 1 ay boyunca boş boş ofiste oturup imza atıp evinize gidersiniz.

Tabi kesin öyle. Her gün boş boş takılıyoruz.

Lütfen bi anakart mimarisi çıkartırmısınız?

Türkiyedeki mühendislik eğitimi c# tan öteye gitmiyor beyefendi siz hala aldığınız maaş ve sözde mühendisliğiniz ile övünün.

Esas mühendisleri göstermek gerekir ise lise mezunu olan Steve Jobs,Lise mezunu olan türkiye'de Fatih yavuz su geçirmez cep telefonu kılıfı yaparak mühendis olarak anılırken sizin sadece o projenin altında imzanız bulunuyor.

Douglas EngelBart?Warren Buffet?Tim-Berners Lee?Herbert Schildt?
    Bunlar ne oluyor?
    Steve Jobs örneği kötü ve Fatih Yavuz ama diğer şeylerin doğruluğunu veya yanlışlığını teyit edemem.

• kim ne derse desin bilgisayar müh. okumanın üniversitede bir faydası yok sana gösterecekleri tek şey algoritma ve kod mantığı . program yazmayı işte öğrenirsin yazılımcı olmayı işte öğrenirsin , okulda sana balık vermezler bu kafayla gelmeyin . Aman bilg. müh. kazanayım programcı olurum derseniz aldanırsınız.

Edit: Sonunda diferansiyel denklemleri verdim 3. alışımda ( AA ile :D )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camokasahin -- 9 Ocak 2013; 0:38:00 >
  • UP!!
  • Matematik'teki p=>q, pVq' gibi olaylar vardı ya, onun devamı gibi düşün. (algoritmalar için konuşuyorum)

Yalnız şöyle düşün, seviyorsan, yeteneğin varsa zor gelmez. Bak bir düşünür(Walter Bagehot) şöyle demiş:

"Hayatta en büyük eğlence başkalarının "yapamazsın" dediğini yapmaktır."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de sıkıntısı çok fazla iş bulamazsın kendini geliştirmen çok zor olur( İyi bir ingilizcen yoksa) Zaten Türkiye de bu işi bilen çok fazla adam da yok Üniversitelerde anca saçma salak derslerle doldurmaya çalışıyorlar ağır matematik ve Türk Edebiyat vs gibi saçma salak dersler. Eğer bu işi hakkıyla yapmak istiyorsan yurtdışına gideceksin bir kere Türkiye de bilgisayar mühendisi yetiştiren hiç bir okul yok sadece sözde öğretmenler ve sözde kendini yazılımcı sana mühendisler var
  • öncelike şunu söyliyeyim
    mühendisliği sakın ama sakın diplomanızda yazan mesleği size herşeyiyle öğreten ve uygulatabilen bir eğitim olarak düşünmeyin.
    her bir mühedisliğin kendi alanında yüzlerce dalı vardır ve bunlardan sadece bir kaçında uzmanlaşabilirsiniz.
    okulda ise tamamen teori, programlama vs bol bol yüksek matematik öğrenirsiniz.

bilgisayar mühendisi olduğunda bilgisayar hakkında herşeyi öğrenemez ve bütün dallarında çalışamazsınız

aynen tıp gibi düşünün. Bir jinekolog, ortopediden ne kadar anlarsa sende uzman olmadığın diğer dallarda öyle yabancı kalacaksın

Ben elektronik mühendisiyim. Öğrendiğim şeylerin %90'ı nı iş hayatında öğrendim
    Ben sadece bana özel bir hal sanıyordum bunu ama size yemin ederim yanıma gelen bir çok mühendis arkadaşın gerek teorik gerek pratik hiç bir bilgileri yok
    hem de bunlar ODTU, İTU Mezunu baylar ve bayanlar
    arada potansiyel fark bulunan iki kutubun dirençsiz şekilde her türlü birleşimi kısa devre akımına neden olacaktır ve bu lise fizik dersinde bile gösterilen ohm kanunu ile sabitken, bunu bile algılayamamalarına inanabiliyor musunuz ? ama maalesef böyle
    kaldı ki elektronik bileşenleri bilecekler. adam transistörü göstersen tanıyamıyor.
    PIC programlayalım diyorsun C, C+ bilgisi Ahmet Bakkalın Word bilgisi kadar yüzeysel
    PLC programlayalım diyorsun logic kapıları 2 and bir or dan sonra şaşırmaya başlıyor
    profibus, devicenet, modbus gibi dijital haberleşmelerden bihaber
    elektrik mühendisi alıyorsun, kompanzasyon hesabı çıkaramıyor

yani bu konuda çok dertliyim. kalifiye adamı direkt bulamıyorsun.

peki ne öğreniyoruz biz okulda ?
    maalesef gerçek şu ki bol bol matematik ve sınav sürecine kadar ezberlenmiş formüllerin sırtladığı teorik bilgiler.
    devre analizi vs gibi dersler esasen bu işin temeli olsa da pratik hayatta sektörün ihtiyacına yönelik işe yaramıyor

peki üniversite eğitimi hiç mi işe yaramıyor ?
    tabi ki yarıyor, öğrenilen yüksek matematik ve problem çözme yeteneği daha sonra gerçek hayatta yani sektörde çalışırken öğrendiğiniz pratik bilgilerle birleşince analitik düşünme yeteneğinizle beraber farklı bakış açıları ve herkesi hayran bırakan pratik çözümler üretebiliyor, optimizasyonlar yapabiliyorsunuz. örneğin en basitinden 30 yıldır "eski proje böyle" mantığıyla hep aynı kesitlerde çekilen kablolar, döşenen bakır baralar seçilen kondansatörlerin aslında yanlış hesaplandığın bulup, doğru değerlerle yeniden yaptırdığınızda işletmenize çok büyük paralar kazandırabiliyorsunuz.
    Ancak bu aşamaya gelebilmek için öncelikle pratik bilgileri öğrenmeniz, kendinizi geliştirmeniz, çalıştığınız sektörde ihtiyaç olan ve mesleğinizle bağlantılı bütün alanlarda uzmanlaşmanız gerekli.

bir de bu var. sektörler o kadar geniş ve o kadar çok ayrı dal var ki hepsinde uzmanlaşmanız zaten mümkün değil.

elektrik-elektronik mühendisi ?? yani nedir arkadaş

gamak fabrikasına girersen motor üretirsin konun; elektro manyetik alan olacak ve stator, rotor, bobin vs ile ilgileneceksin
    honeywell firmasına girersen proses ölçümleri, akış, debi, sıcaklık, basinc vs ölçüm teknikleri üzerine uzmanlaşman lazım artık sen flowmetre ile transmitter ile ilgileneceksin
    rockwell firmasna girersen plc, scada, hmi programcısı olacaksın
    panel firmalarına girersen otomasyon, dağıtım vs panelleri tasarlayıp yapacaksın
    inşaat tesisatları yapan firmaya girersen inşaat elektrik projeleri ve tedaş işleriyle ilgileneceksin
    santral ve elektrik dağıtım firmalarına girersen orta gerilim yüksek gerilim vs gibi ap ayrı bir dünyaya yelken açacaksın ki bambaşka bir sektördür.
    vestele girersen elektronik kartlar tasarlayacaksın

yani hepsi birbiri ile alakasız. birinde uzman olsan diğerinde sıfırsın.

bu nedenle okullardan fazla birşey beklememek, aldığınız teori ve matematik eğitimlerinin ancak siz kendi alanınızdaki işi öğrenip uzmanlaştıktan sonra işinize yarayacağını unutmadan hareket etmeniz gerekir.

bilgisayar mühendisliğinde de farklı olduğunu sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 10 Ocak 2013; 0:45:16 >

• Dunyanin kullanici sayisi bakimindan 1 numarali isletim sistemini yapan takimda/sirkette 1.2 senedir calisiyorum.

En zor yani?
    Yok. Diger meslekler gibi, zaman baskisi, stres vs. Eger konuna ilgin yoksa muhtemelen cekilmez iskence olur.

En iyi yani?
    Gerek Turkiye'de, gerek dunyada su an talep cok fazla. Maaslar iyi. Start up firsatlari. Isinde iyiysen yukselme sansin fazla.

En sinir bozucu yani?
    @Dexter61 , @camokasahin , @bamyalamus , @derindarbe200 ..... gibi ya bu konuda hic birsey bilmeyen, ya da "okyanustan bir bardak su aldim, icinde balina yoktu, o zaman okyanusta balina yoktur" mantigiyla sagda solda ahkam kesenlere katlanmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinaps1s

quote:

Orijinalden alıntı: bytecode3

mesleğin zor yönü üni 1.sınıfta bioloji türk dili gibi dillerle uğraşmak geriside zor ama aynı zamanda zevkli

yanlış bilgilendirmeyelim lütfen... üniden üniye değişir o ders muhabbeti. ben ktüdeyim sadece türkdili var ve uzaktan eğitim...

zor yanlarına gelince okulu bitirmesi zor

zevkli yanı her yönü ;)

Ben bogazicindeyim ,ilk sinif

Ekonomi 101
    Fizik 101
    Mat 101
    Cmpe 101
    Gerisi faso fiso

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonneillon

Hacım bilgisayar mühendisi olup da pc'ye format atmasını bilmeyen arkadaşlarım var. Türkiye'de eğitim ne derece kaliteli olduğunu az çok biliyorsunuz.

Yine programlama donanım vs iyi olan kendini geliştirmiş arkadaşlarım da var ama iş bulamıyorlar daha doğrusu sanıyorlar ki 5bin maaşla işe girecekler tabi işveren 1200 deyince ne oluyor iş bulamıyoruz oluyor. Aslında iş çok ama bu arkadaşlara maaş beğendiremiyoruz.

Zevkli bir tarafı zerre yok. Çok emek verip kendini geliştirmek zorundasın. Günün birinde iyi bir maaşın olunca tek zevkli tarafı bu olur.

Olumsuz taraflarına gelince çoğu mühendislik dalındaki gibi okulda pek birşey öğrenemezsin bu yüzden kendini geliştirmek zorundasın bu da sıkıcı ve sancılı bir süreçtir, çok saç dökersin.

en zor yanı bu arkadaş gibi cahillere ne yaptığını anlatmaktır. bilgisayar mühendisliği ile tamirci arasındaki farkı bilmeyen kişiler çoktur. kalkmış bide formattan bahsediyo

• En zevkli yanı sana en zevkli gelendir. Saçma bir cevap gibi gelebilir ama şunu demek istiyorum: Herkes için bu "en zevkli yan" farklıdır. Bazısı günlerce, aylarca, hatta yıllarca laboratuvara kapanıp bir algoritmayı iyileştirmeye çalışır, bunu başardığı zaman hayatının mutluluğunu yaşar. Bu iş için harcadığı zaman önemsizdir. Bazısı çözülememiş problemleri çözmeye çalışır mevcut çözümleri iyileştirmek yerine. Bazısı aklına gelen her fikri uygulamaya döker, detaylara takılmaz, çok ürün çıkarmaktan mutlu olur. Benim gibi bazısı ise aklındaki fikri en zarif şekilde yapmaya çalışır, önüne gelen her ufak problemi çözmekten ayrı bir keyif alır. Bu anlattıklarıma benzer bir keyif alanın yoksa, hayatın bilgisayarlara, programlara, dillere, kullanıcılara, yöneticilere, mühendislere, kısacası herkese ve herşeye lanet okumakla geçer.

Tabii bütün bunların önkoşulu kendini sürekli güncel tutmandır. Yoksa sadece VB6 öğrenip minik programcıklar yazarak da mutlu olabilirsin ama pek işe yarar bir adam olduğun da söylenemez (genellemek gibi olmasın, bazen küçücük bir şey yazarsın çok iş görür çok dua alırsın ama çoğunlukla da böyledir).

En zor yanı konusunda şu ders bu ders diyenlere hiç kafanı takma. Bilgi dediğin şey kitapta, internette, olmadı insanların sözlerinde bulunur, hepsi bir şekilde öğrenilir. Zor olan onları birleştirip ortaya kullanılabilir, işe yarar bir şey çıkarmaktır. Zorlanmadığın şeyden de zevk alamazsın, ameleliktir onun adı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.