Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisi olmanın en ZOR ve en ZEVKLİ yanları nelerdir??? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
19
Favori
15.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

up

@rashid52 sana bilgisayar mühendisliği konusunda farklı farklı konularda binlerce şey anlatmadılar mı? Doymadın mı arkadaş? Daha öğreneceğin ne kaldı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

up

@rashid52 sana bilgisayar mühendisliği konusunda farklı farklı konularda binlerce şey anlatmadılar mı? Doymadın mı arkadaş? Daha öğreneceğin ne kaldı?

Hakkaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

quote:

quote:

up

Hakkaten

somut anlatımlar daha iyi bilgilendiriyor. burada konuşanların çoğu seni tenzih ederek söylüyorum uzun tanımlar yapıyorlar anlaşılmaz cümleler kurarak yardımcı olduklarını sanıyorlar. örnek vererek bunu yapıyoruz şeklinde az sayıda bilgi geldiği için devam

• quote:

quote:

up

bir kardeşin bilgi istiyorsa bir paragraftan fazla yazsan ne olur parmakların mı yorulur?he tabi o kadar yazacak bilgin konudan haberin varsa, seni zorlayan yok
  • Kotu olan tarafi: Calismaktan sirtin kambur olur cay kahve derken bobrekler iflas eder
    İyi olan tarafi da: bir laptop olan her yerde de calisabilirsin

• Zor yonu proglamlamaya ve tasarima kisisel bir yetenegin yoksa ogrenmek seni daha cok zorlar.Ozellikle algoritma mantigini kavramakta zorlanirsin. Zevkli yaniysa eger yetenegim varsa dunyanin en zevkli oyununu oynamaktan farksizdir algoritma olusturup program yazmak. Tecrubeyle sabittir, en okunabilinecek muhendisliktir ayrica.

• quote:

quote:

quote:

up

bir kardeşin bilgi istiyorsa bir paragraftan fazla yazsan ne olur parmakların mı yorulur?he tabi o kadar yazacak bilgin konudan haberin varsa, seni zorlayan yok

Sadece şunu anlamıyorum. Zaten sorulabilecek her şeyi sordun. İTÜ'de orda burda okuyan adamlar da üşenmeden uzun uzun yazılar yazdılar başka konularda. Aynı şeyleri hala sorman, hala cevap beklemen o insanları da salak yerine koymaktır. Tamam, seçeceğin bölümü de araştırma demiyoruz. Biz de üniversiteye yerleşmeden önce belli bir araştırma yapıp tercih yaptık; ama sen de b*kunu çıkardın be arkadaşım.

Hani bilgisayar mühendisliği tercih etmiş kimse eminim ki senin kadar araştırmamıştır. Ayrıca bölümden o kadar çok beklentin var ki senin, başka konunda bir an önce nasıl yönetici olurum, nasıl yükselirim, nasıl para basarım derdine düşmüşsün. Vallahi iş hayatı hiç sandığın gibi değil. Öyle bilgisayar mühendisliği de hiç dışarıdan göründüğü gibi lay lay lom değil. Okuması da dert, iş hayatı da ayrı bir dert. Özellikle İTÜ adına konuşuyorum. Ekşi sözlüğü felan araştırırsan adamların artık bölümden soğuduğunu, okula da bölüme de sövdüğünü görebilirsin.

http://eksisozluk.com/itu-bilgisayar-muhendisligi--375434

http://www.itusozluk.com/goster.php/it%FC+bilgisayar+m%FChendisli%F0i

Genel olarak İTÜ hakkında yazıyorum; ama diğer üniversitelerde de durum çok farklı olmayabilir. Diğer üniversitelerden kastım Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent vb. şeklinde. İTÜ kafasına göre müfredat koyup donanım derslerini de dayamıyor ayrıca. Donanım dersleri diğer okullara göre daha ciddi ve ağır geçiyor. Ayrıca bilgisayar mühendisliği durağan bir mühendislik değil. Okul zaten hiçbir türlü yetmez. Ek olarak çalışacağın alana göre yazılım dilleri de öğrenmen gerekiyor; ama özellikle İTÜ'de bilgisayar mühendisliği okumak sözlükte de yazdığı gibi zordur. Hatırladığım kadarıyla ODTÜ, Bilkent'de epey zordur. Boğaziçi'yi bilmiyorum. Velhasıl kelam, çok büyük umutlarla üniversiteye başlayacaksın; ama öyle göründüğü gibi değil her şey.

• Çok çalışkan ve azimli olmayan hiç kimsenin tercih etmemesi gereken bölümdür.
    Çünkü öğrenmen gereken şey hiçbir zaman bitmez,öğrendiğin şey uzun zaman güncelliğini korumaz.Bu bölüme girdiysen sürekli çalışman,bilgisayarla çiftleşmen gerekir.Okulu bitirmek yetmez bitirdiğin zaman mesaim bitti eve gelip yatayım,tv'ye bakayım diyemezsin yine çalışmak zorundasın çünkü dediğim gibi öğrenebileceğin şey sonsuzdur.Kendini geliştirmek zorundasın.
    İş hayatında ise en kötü yanı çalışma ortamın sana ait olan bilgisayar olduğu için gecen,gündüzün,haftasonun yoktur.Sözde tatil günündür ama ofisin gözünün önünde durur ve kesinlikle bir telefon yada mail gelir."Şuna bi bakabilir misin?" "Çok acil bişey çıktı bunu halletmen lazım vs."

Bunları yapmayadabilirsin sadece okul derslerini geçersin en ufak birşey bilmeden iş hayatına atılırsın tatil zamanlarında rahat olacağın bir işe girersin ama 800 TL yani asgari ücretten 89 lira fazla maaş alırsın.

Çok çalışırım,azimliyim,öğrenmeye açığım diyorsanız Bilgisayar mühendisliği biçilmiş kaftandır.Yoksa uzak durun hayatınızı kendinize zehir etmeyin.

• okuyanlarının en zor derslerinin discrete mathematics olduğunu iddia ettiği, basit, basit olduğundan ötürü forsu olmayan, forsu olmadığından ötürü mezunlarının diplomalarıyla iş yapmaya çalıştığı bölüm. tabi diploma yetmiyor basit olduğundan, biraz vakit ayıran herkes kısa sürede bilgisayar mühendisiyle aynı PRATİK bilgiye sahip olabilir. iş verende pratik bilgi arıyor zaten teorik bilginiz tr'de iş yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derindarbe200

quote:

Orijinalden alıntı: Warwicky

quote:

Türkiyede bilgisayar mühendisliği: Yapılan her türlü zırvanın altında imzanın yer alır 1 ay boyunca boş boş ofiste oturup imza atıp evinize gidersiniz.

Tabi kesin öyle. Her gün boş boş takılıyoruz.

Lütfen bi anakart mimarisi çıkartırmısınız?

Türkiyedeki mühendislik eğitimi c# tan öteye gitmiyor beyefendi siz hala aldığınız maaş ve sözde mühendisliğiniz ile övünün.

Esas mühendisleri göstermek gerekir ise lise mezunu olan Steve Jobs,Lise mezunu olan türkiye'de Fatih yavuz su geçirmez cep telefonu kılıfı yaparak mühendis olarak anılırken sizin sadece o projenin altında imzanız bulunuyor.

Arkadaşım kulaktan duyma bilgilerle konuştuğun çok açık.Anakart mimarisi çok kolay birşey.Türkiye'de hakkıyla en geç 3. sınıfı bitiren herkes anakart hatta işlemci,gpu çizimi yapabilir gerçeğe dökerse çalıştıradabilir.Türkiye'de yazılım kısmı daha önemli çünkü donanım üzerine çalışan şirket sayısı yazılıma göre bayağı az.
    Ama Türkiye'de bilecik üniversitesinde bile bilg. müh. öğrencileri donanım dersleride alıyor.Üniversitedeyken 4bin satırlık matlab kodu içeren bir işlemci similatörü yapmıştım tek başıma.

Aslında üniversiteler Bilgisayar Mühendisi yetiştirmez.Bilgisayar Mühendisi olmaya uygun bir kafa yetiştirir.Bu sayede mezun olduğun zaman senden istenilen iş ne ise(yazılım,donanım herşey) maksimum 3-4 ayda çok iyi bilebilecek seviyelerde olursun.Altından kalkamayacağın iş yoktur.Lütfen bilmeden yorum yapmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonneillon

Hacım bilgisayar mühendisi olup da pc'ye format atmasını bilmeyen arkadaşlarım var. Türkiye'de eğitim ne derece kaliteli olduğunu az çok biliyorsunuz.

Yine programlama donanım vs iyi olan kendini geliştirmiş arkadaşlarım da var ama iş bulamıyorlar daha doğrusu sanıyorlar ki 5bin maaşla işe girecekler tabi işveren 1200 deyince ne oluyor iş bulamıyoruz oluyor. Aslında iş çok ama bu arkadaşlara maaş beğendiremiyoruz.

Zevkli bir tarafı zerre yok. Çok emek verip kendini geliştirmek zorundasın. Günün birinde iyi bir maaşın olunca tek zevkli tarafı bu olur.

Olumsuz taraflarına gelince çoğu mühendislik dalındaki gibi okulda pek birşey öğrenemezsin bu yüzden kendini geliştirmek zorundasın bu da sıkıcı ve sancılı bir süreçtir, çok saç dökersin.

Öncelikle "bilgisayar mühendisi format atmayı bilmiyor" lafı toplumda klişeleşmiş bir şehir efsanesidir.Bunu söylemenden dolayı tek 1 tane bile bilgisayar mühendisi arkadaşın olduğuna inanmıyorum.Belki yeni kazanmış 1.sınıf bir arkadaşın vardır ama buradaki herkese garati veririm senin bilgisayar mühendisi arkadaşın yok.Olsaydı bile zaten bu laflardan sonra keserdi muhabbetini.Bilgisayar mühendisi senin gibi düz mantık değil analitik düşünen adamdır.Kafa yapısı detaycıdır,probem çözer düz mantık adamlarla uğraşacak vakti yoktur.

Yazılım yapan,algoritma geliştiren,yaptığı yazılımdaki bug'lara çözüm üreten,optimizasyon düşünen kişi format atmayı mı bilmeyecek? Hadi bilmiyor diyelim bu denli düşünebilen bir adam format atmayı kaç saniyede öğrenir sence?
    Bios'tan DVD'yi seçip Next yapmayı sen becerebileceksin ama o beceremeyecek hakikaten inanıyor musun buna? Herşeyi geçtim hangisi olursa olsun en az bikaç kez PC'sine Linux kurmuştur.Şehir efsanelerini sağdan soldan duyup burada sallamayınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: bamyalamus

Türkiyede kaliteli bilgisayar mühendisi yetiştiğine inanmıyorum. Tabi sağlam kendini bu dalda elinden geldiğince geliştiren arkadaşlar var ama bunlar %10 luk dilimde benim arkadaşlarım var bilgisayar mühendisliği adamın bir sene boyunca öğrendiği iki şey var 1- format atmak 2- visual basic ile hesap makinesi yapmak
    Edit : Yani okurken bu bölümü zor ve kolay yönlerinden ziyade gerçekten istiyormusun ona bakmalısın

Bilgisayar mühendisi değilim ve bir alakam da yok ama bunlar her meslek için geçerli.
    +1
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Warwicky

quote:

Türkiyede bilgisayar mühendisliği: Yapılan her türlü zırvanın altında imzanın yer alır 1 ay boyunca boş boş ofiste oturup imza atıp evinize gidersiniz.

Tabi kesin öyle. Her gün boş boş takılıyoruz.

Lütfen bi anakart mimarisi çıkartırmısınız?

Türkiyedeki mühendislik eğitimi c# tan öteye gitmiyor beyefendi siz hala aldığınız maaş ve sözde mühendisliğiniz ile övünün.

Esas mühendisleri göstermek gerekir ise lise mezunu olan Steve Jobs,Lise mezunu olan türkiye'de Fatih yavuz su geçirmez cep telefonu kılıfı yaparak mühendis olarak anılırken sizin sadece o projenin altında imzanız bulunuyor.

Aylar sonra girdiğimde böyle ucuz bir alıntıyla karşılaşıyorum.

Aşağılık kompleksi olan insanların klasik bir örneğisin.

Erişemediğine bok atma felsefesiyle ezberden duydugun bir kaç şeyle prim yapmaya çalışıyorsun.

• hiç saşmaz ya tıp ha hukuk ya bilgisayar mühendisi.
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurJAM

Dunyanin kullanici sayisi bakimindan 1 numarali isletim sistemini yapan takimda/sirkette 1.2 senedir calisiyorum.

En zor yani?
    Yok. Diger meslekler gibi, zaman baskisi, stres vs. Eger konuna ilgin yoksa muhtemelen cekilmez iskence olur.

En iyi yani?
    Gerek Turkiye'de, gerek dunyada su an talep cok fazla. Maaslar iyi. Start up firsatlari. Isinde iyiysen yukselme sansin fazla.

En sinir bozucu yani?
    @Dexter61 , @camokasahin , @bamyalamus , @derindarbe200 ..... gibi ya bu konuda hic birsey bilmeyen, ya da "okyanustan bir bardak su aldim, icinde balina yoktu, o zaman okyanusta balina yoktur" mantigiyla sagda solda ahkam kesenlere katlanmak.

Merhaba ben konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum size ama PM'iniz galiba kapalı, sizle nasıl iletişime geçebilirim?

• bilgisayar muhendisligiyle programlamayi karistirmis millet birbirine.
  • Orta okulda bilgisayarı seviyorum diye lisede bilişim bölümüne gitmiştim hangi mantıkla gittiysem sonra anladım ki hiçde öyle geriden gözüktüğü kadar iyi bişey değil şimdi bana 4 yıllık bilgisayar mühendisliğine puansız yerleştirelim deseler gitmem öyle diyim sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: LivingDeads69

bilgisayar muhendisligiyle programlamayi karistirmis millet birbirine.

aynen çünkü 2 satır kod yazan bilgisayar mühendisliği hakkında yorum yapmış ya puh (tükürme efekti)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.