Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisi olmanın en ZOR ve en ZEVKLİ yanları nelerdir??? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
19
Favori
15.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mühendislik okumuyorum ama kötü yanlarını söyliyim:
    - Herhangi bir elektronik parçanın uzmanı olmanı bekler çevren,
    - Programcılık, mühendislik okuyanın tek bildiği şey format atmak olduğu zannederler.
    - Müneccim b*ku yediğimizi zannedi "Bilgisayarım dondu, neden?" gibi birçok yönden oluşabilecek hataları tek cümleyle özetleyip anlatmamızı ve çözmemizi beklerler.
    - Herşeyde uzman olunmayacağı gibi bir soruna yanıtı hemen veremeyince "Sen ne biçim bilgisayarcısın" diye söylenirler.
    - Kodlama olayındada sadece bir yerde işaret ve ya harf hatası yaptığın anda tüm program çalışmaz duruma gelir. Ufacık olayı saatlerde çözüp sıyıran insanları duymuştum.
    - İşler uzun sürdükçe artık kafa kazan gibi olduğundan, buzdolabını açıp uzun uzun bakmalar, çorabı ütülemeler, aynada kendine uzun uzun bakmalar gibi sıkıntılar ve uyku bozukluğu olur.

İyi yanları:
    - Programcılığı geliştirdikçe program mantığıyla bazı şeyler kafaya uyduğu için alan dışı bilgileri rahat kavrayabiliniyor bence,
    - İyi bir programcı olursan, maaş yüksek, gelecek parlak oluyor.
    - Gizemli görünebiliyorsun. Yani bir web sitesi yapınca örneğin, nasıl yaptın, nasıl oldu, nasıl çalışıyor gibi sorular egoyu besleyebiliyor. Ama uçmamak gerek.
    - İşinde iyi olunca zeka seviyende arttığı için ve işind başarılı olduğu için özgüvenin oluyor.

Bi e görünen o ki insanlar bu mesleği para için seçiyor ve hayallerindeki parayı alamadıkları zamanda hayal kırıklığı yaşayıp her bir foruma, bloga filan mesleği kötülüyor. Sevmiyorsanız neden yapıyorsunuz anlamadım ki.

• this-is-it T kullanıcısına yanıt
    Tamam bilgisayar mühendis format atmayı bilmek zorunda değil ama, bilgisayara ilgili birisi bilgisayarı bozulduğunda hiç mi merak etmez nasıl yapılır nasıl edilir bu format işi, öğreneyim de kendi işimi halledeyim diye? Hiç bilgisayarı bozulmamışsa tamam ama diğer türlüsü bana garip geliyor. Dediğim gibi bilmek zorunda değil ama insanın garibine gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

Tamam bilgisayar mühendis format atmayı bilmek zorunda değil ama, bilgisayara ilgili birisi bilgisayarı bozulduğunda hiç mi merak etmez nasıl yapılır nasıl edilir bu format işi, öğreneyim de kendi işimi halledeyim diye? Hiç bilgisayarı bozulmamışsa tamam ama diğer türlüsü bana garip geliyor. Dediğim gibi bilmek zorunda değil ama insanın garibine gidiyor.

bizim de böyle düşünenlere dediğimiz gelin okumaya başlayın ne öğrettiklerini anlayacaksınız. bu kişisel ilgi ile olur ama sen bilgisayar mühendisliği okuyorsun diye de tamirci muamelesi yapmak ne kadar doğru onu da bi düşün.
  • this-is-it T kullanıcısına yanıt
    Tamirci muamelesi yaptığım yok, milletin teknik servisliğini yapmak için format atmayı öğrensin demiyorum, hiç kendi bilgisayarında format atılması gereken bir hadise olupta formatın nasıl atıldığını merak etmemek, ilgisiz kalmak garibime gidiyor bunu demek istemiştim. Ben de biliyorum verilen eğitimin format atmakla alakası olmadığını .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

Tamirci muamelesi yaptığım yok, milletin teknik servisliğini yapmak için format atmayı öğrensin demiyorum, hiç kendi bilgisayarında format atılması gereken bir hadise olupta formatın nasıl atıldığını merak etmemek, ilgisiz kalmak garibime gidiyor bunu demek istemiştim. Ben de biliyorum verilen eğitimin format atmakla alakası olmadığını .

benim de dediğim gibi gerisi kişisel ilgi. öğrenir öğrenmez ona birşey diyemezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

Okuyan veya mesleğin içindeki arkadaşlar konuya bekleniyorsunuz

hangi bölüm yazılımcılık (c++ c#python ) web tasrım (dreamweaver) grafik
  • up
  • Bilgisayar, elektronik , elektrik mühendisi falan yalan çakma terimler.

Bilgisayar mühendisi olmaz. Yazılım veya sistem mühendisi olursun.

elektronik mühendisi ve elektrik mühendisi ... yok öyle birşey.

bulunan yeni teknolojileri her üç mühendislikten geliştirenler fizikçi ve matematikçiler.
  • up
  • yeni mezun başlangıç maaşın, eğer iyi bir şirkette teklif alma konumuna gelirsen, 2500 tl olacaktır. buna göre düşün derim.

zor yanı saatlerce bilgisayar başında sıkılmadan, usanmadan, sabırla oturmak ve durmadan denemeye devam etmektir.

zevkli yanı ise birşeyi başarmak, ve insanların senin yaptığın, ürettiğin birşeyi kullanarak işlerine katma değer katmasıdır.
  • 2012'den beri sizlerleyiz up
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemgc

yeni mezun başlangıç maaşın, eğer iyi bir şirkette teklif alma konumuna gelirsen, 2500 tl olacaktır. buna göre düşün derim.

zor yanı saatlerce bilgisayar başında sıkılmadan, usanmadan, sabırla oturmak ve durmadan denemeye devam etmektir.

zevkli yanı ise birşeyi başarmak, ve insanların senin yaptığın, ürettiğin birşeyi kullanarak işlerine katma değer katmasıdır.

bilgisayar mühendisi misiniz?

yıldız mı bahçeşehir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurJAM

Dunyanin kullanici sayisi bakimindan 1 numarali isletim sistemini yapan takimda/sirkette 1.2 senedir calisiyorum.

En zor yani?
    Yok. Diger meslekler gibi, zaman baskisi, stres vs. Eger konuna ilgin yoksa muhtemelen cekilmez iskence olur.

En iyi yani?
    Gerek Turkiye'de, gerek dunyada su an talep cok fazla. Maaslar iyi. Start up firsatlari. Isinde iyiysen yukselme sansin fazla.

En sinir bozucu yani?
    @Dexter61 , @camokasahin , @bamyalamus , @derindarbe200 ..... gibi ya bu konuda hic birsey bilmeyen, ya da "okyanustan bir bardak su aldim, icinde balina yoktu, o zaman okyanusta balina yoktur" mantigiyla sagda solda ahkam kesenlere katlanmak.

Senin mesajına gelene kadar 4'ünü de engellemiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: erdemgc

yeni mezun başlangıç maaşın, eğer iyi bir şirkette teklif alma konumuna gelirsen, 2500 tl olacaktır. buna göre düşün derim.

bilgisayar mühendisi misiniz?

yıldız mı bahçeşehir mi?

yazılım mühendisiyim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.