Tarih Podcast / Youtube
Bildiğiniz güzel tarih podcasti veya youtube kanalı var mı? Günümüzdeki olayların geçmişte nasıl olduğuyla ilgili yayınlar yapan kanallar olabilir özellikle.
2011 Fiesta 1.6 TDCI'lar neden daha ucuz
1.4 TDCI'lar daha pahalı sebebini bilen var mı?
Ses Boğuk (Muddy diye tabir edilen durum)
Üst ve orta frekanslarda bir eksiklik var. Sahne yok, enstrümanlar birbiri üstüne biniyor.
FLAC dinlerken de böyle Spotify'da da.
Kablom 0.75mm2 kesitli. Tüm problemim bundan kaynaklı olabilir mi?
Sistemim:
Amfi: Harman Kardon HK3700 (2x85 watt)
Hoparlör: Dali Oberon 5
Kaynak: iPad'den lightning kablo ile DAC'a
Build Log: Espresso Makinesi Yapıyorum
Herkese merhaba, ben Kerem.
Buradaki herkes gibi kahveyi seven ve kendi başına bir şeyler ortaya koymaktan keyif alan birisi olarak bir yola girdim, kendi makinemi yapacağım. Aslında bir süre önce üzerinde çalışmaya başladığım bu projeyi bir 'geliştirme süreci günlüğü' gibi internet üzerinde de tutmak istiyorum. Bunu yapmaktaki amacım hem benzer/aynı kültürü paylaştığımız insanlarla bir komunite oluşturmak hem de bu konuda Türkçe bir kaynak sağlayarak Türkiye'deki kahve kültürüne katkı sağlamak. Ayrıca süreci paylaştığım bir de Instagram hesabım mevcut, burada paylaşımları yaparken İngilizce kullanmayı tercih ediyorum, dünya ile bağ kurmak da önemli.
Buradaki birçok insan Decent'ı biliyordur, John Buckman'ın ürünü geliştirirken sunduğu şeffaflık ve paylaşımcı tutumu çok takdir ediyorum, ben de kendimce bu süreci benzer şeffaflıkta ilerletmeye çalışacağım. Kendisine selam olsun.
İlk post ile girizgah yaptığıma göre diğer postlarda proje detaylarına geçmeye başlayacağım.
Instagram: defh_tr hesabından takip edebilirsiniz.
Makineyi yapmaya 1 yıl önce başladım yaklaşık. Aslında sürecin başından beri entry girdiğim bir başlık kahvekulubunde mevcut. Ancak burada da ilgilenenler için bir başlık açmaya karar verdim.
Makinenin 2.prototipinden bir görsel ekliyorum. Son hali ise şu an üretimde.
Programımı değiştiriyorum, sizce nasıl?
|
Stereo Amfi Tavsiyesi
|
Q Acoustics 3050 nasıldır?
|
Ortası parmaklanmış hoparlörde ses kalitesi bozulur mu?
|
Hoparlör Tavsiyesi
|
Kısa ve derin bass sesi için ne yapmalı?
|
Memleket ve dünya dertlerini siz çözün. Ben küçük meselelerin adamıyım. Bunlarla da birileri ilgilenmeli nihayetinde. |
Alışverişlerim : drekeskin, edex, izomer, alternative99, emrahray, kavcakarugur |
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.697
İkinci El Bölümü Mesajları: 334
Konularının görüntülenme sayısı: 108.384 (Bu ay: 1.448)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.172 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic