Hacım bilgisayar mühendisi olup da pc'ye format atmasını bilmeyen arkadaşlarım var. Türkiye'de eğitim ne derece kaliteli olduğunu az çok biliyorsunuz.
işte sana mesleğin en zor yanı. bilgisayar mühendisliğinin ne olduğunu bilmeyen çok bilmişler
quote:
Orijinalden alıntı: derindarbe200
Türkiyede bilgisayar mühendisliği: Yapılan her türlü zırvanın altında imzanın yer alır 1 ay boyunca boş boş ofiste oturup imza atıp evinize gidersiniz.
Tabi kesin öyle. Her gün boş boş takılıyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: Warwicky
quote:
Türkiyede bilgisayar mühendisliği: Yapılan her türlü zırvanın altında imzanın yer alır 1 ay boyunca boş boş ofiste oturup imza atıp evinize gidersiniz.
Lütfen bi anakart mimarisi çıkartırmısınız?
Türkiyedeki mühendislik eğitimi c# tan öteye gitmiyor beyefendi siz hala aldığınız maaş ve sözde mühendisliğiniz ile övünün.
Esas mühendisleri göstermek gerekir ise lise mezunu olan Steve Jobs,Lise mezunu olan türkiye'de Fatih yavuz su geçirmez cep telefonu kılıfı yaparak mühendis olarak anılırken sizin sadece o projenin altında imzanız bulunuyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Warwicky
quote:
Lütfen bi anakart mimarisi çıkartırmısınız?
Türkiyedeki mühendislik eğitimi c# tan öteye gitmiyor beyefendi siz hala aldığınız maaş ve sözde mühendisliğiniz ile övünün.
Esas mühendisleri göstermek gerekir ise lise mezunu olan Steve Jobs,Lise mezunu olan türkiye'de Fatih yavuz su geçirmez cep telefonu kılıfı yaparak mühendis olarak anılırken sizin sadece o projenin altında imzanız bulunuyor.
bence çok saçma bir cevap. Üstte bir arkadaş zaten yazmış bölümleri var. Yazılımcı bir insan ile donanım dalında ilerleyen bir insan aynı olamaz. Türkiyede genelde yazılıma yöneltiyolarki bence doğru olanda bu. Sonuçta Türkiye'de kaç tane anakart üretici firma fabrikası vs. var ? Senin dediğin kulak burun boğazcı bir doktora beyin ameliyatına girmesini istemek oluyor.
Bilgisayar Mühendisi değilim.Fakat programlama konusunda ilgiliyim.
En güzel yanları:
- Programladığınız herhangi bir şeyin bir sorunu çözdüğünü görmek , insanların ihtiyacını karşıladığını hissetmek. - Sadece kendi ihtiyacınız için kısa sürede kodladığınız programlar.
Kötü yanları: -Herhangi bir firmada çalışırken kodlamak istemeyeceğiniz şekilde bir uygulama kodlamaya zorlanmak.
güncél
en kötü yanı memlekete gidince konu komşunun bilgisayar arızalarına bakmak format atmak. yani benim için öyle en azından
quote:
Orijinalden alıntı: sinaps1s
quote:
Orijinalden alıntı: bytecode3
mesleğin zor yönü üni 1.sınıfta bioloji türk dili gibi dillerle uğraşmak geriside zor ama aynı zamanda zevkli
yanlış bilgilendirmeyelim lütfen... üniden üniye değişir o ders muhabbeti. ben ktüdeyim sadece türkdili var ve uzaktan eğitim...
zor yanlarına gelince okulu bitirmesi zor
zevkli yanı her yönü ;)
Yesinler.
Zevkli tek yanı var şu an 1. sınıf olarak söylüyorum bunu. Bilgisayar Temelleri.
hemen hemen bütün mühendislik dallarında üretkenlik ve matematik önemlidir. Yazılım mühendisligi için söylüyorum dikkat çok önemlidir, yeniliklere açık olmak gerekir. Hazırladıgın projenin çalıştıgını görünce mutlu oluyorsun. Çözümleme yetenegin artıyor, sorunları daha kolay algılıyorsun sadece bölümün ile alakalı olanları degil. Bunlara en büyük katkıyı algoritma saglıyor. Gördügün herşey gözüne prototip olarak gözüküyor onu geliştirmek için sürekli arayış içerisinde oluyorsun. Mezun olduktan sonra güzel bir yere kapak atınca o işin tadında yenilmez
YUKARI
Bir zamanlar bende çok istemiştim bilgisayar mühendisi okumayı lakin olmadı şuan ilköğretim mat öğretmenliği 4. sınıftayım bu sene bitirip inşallah kpssden bişeyler alırsam atanıcam ve sonrasında ing, web tasarım ve programlama dili öğremeyi planlıyorum kendi çapımda geliştirebileceğim kadar geliştirmeyi düşünüyorum kendimi
quote:
Orijinalden alıntı: butze
aynı konudan 5 defa açmandaki amaç ne ? ne bilgisayar mühendisliğiymiş arkadaş yetti be
YUKARI
artısı diğer mühendislerden daha rahat ortamda çalışmak. - si bence çok yazmaya başlamayım. (Eczacı ya da diş hekimi olaymışım iyiydi. o derece.)
quote:
Orijinalden alıntı: elderdnyx
artısı diğer mühendislerden daha rahat ortamda çalışmak. - si bence çok yazmaya başlamayım. (Eczacı ya da diş hekimi olaymışım iyiydi. o derece.)
- sinden birşey anlamadım hocam?
quote:
Orijinalden alıntı: rashid52
quote:
En basiti sabahtan akşama bilgisayar başındasın. İşini evine taşımama riskin yok. Bitirmen gereken iş varsa evde bitirebilirsin. Sonucta laptop var. Patron dicek yapmıcanda gorucem. Çok kafa yorup hazırladıgın program cok sacma bı yerde hata verebilir. Hoop olmadı dön orasını burasını duzelt(Tabi bunu uzun soluklu programlar ve sabrı pek kalmamış programcılar için söylüyorum.) Bırde projeye sonradan eklenen müşteri istekleri var. Bu isteklerin saçmalıklarıda cabası. Dediğim gibi diğer mühendisliklerden iyi ama sonucta basında hep emır veren bırı var. bence daha iyisi eczacılık yada diş hekimliği. Ondan oyle demıstım.
quote:
quote:
quote:
En basiti sabahtan akşama bilgisayar başındasın. İşini evine taşımama riskin yok. Bitirmen gereken iş varsa evde bitirebilirsin. Sonucta laptop var. Patron dicek yapmıcanda gorucem. Çok kafa yorup hazırladıgın program cok sacma bı yerde hata verebilir. Hoop olmadı dön orasını burasını duzelt(Tabi bunu uzun soluklu programlar ve sabrı pek kalmamış programcılar için söylüyorum.) Bırde projeye sonradan eklenen müşteri istekleri var. Bu isteklerin saçmalıklarıda cabası. Dediğim gibi diğer mühendisliklerden iyi ama sonucta basında hep emır veren bırı var. bence daha iyisi eczacılık yada diş hekimliği. Ondan oyle demıstım.
anladım peki sence ileride ne olacak kod yazma işini kafa alırmı 40 yaşından sonra?
quote:
quote:
quote:
quote:
anladım peki sence ileride ne olacak kod yazma işini kafa alırmı 40 yaşından sonra?
Kod yazmanın partlarında amelelik diye tabir ettiğimiz işler var onları yapmazsın 40 yasında merak etme. Proje yonetıcısı olur en krıtık adımları yaparsın ya da uzman yazılımcı olacagın için iş yukun belli olur. İlk işe girdiğin zamankı gıbı asla calısmazsın. 40 yas dedgın hıc bısey herseyın altından kalkarsın. Sıkıntı yapmaya gerek yok.