Çırağa 25 tl veriyoruz 17 yaşında 750 tl eder. 750 tl ile geçinen aileler var ama gel gör ki çırak 750 tl yi beğenmiyor. 50 işçiden adam gibi 2-3 tane çıkar gerisi ya hırsız ya dolandırıcı. Verdiğimiz parayı ve işi beğenmiyolar.
Sonrada bu ülkede niye işşizlik var armut piş ağzıma düş yok öyle tırnağınla kazıyacaksın...
Hemen hemen durum aynı.
Bende bunu anlamıyorum. Adama 750 + 140 yol + 240 yemek +ssk garanti teklif ediyorsun kabul ediyor birinci ayı bitmeden laf etmeye başlıyor, ikinci ayında işi sarkıtıyor, üçüncü ayında çamur yapıyor...
İşsizlik olduğunu düşünmüyorum belki bazıları hakettiği işlerde çalışamıyor ama çalışmak isteyen genelde aç kalmıyor ve işine sahip çıkan hemen her zaman kazanıyor.
Hep patronların kötülükleri anlatılıyor ama niye o patronlar o hale geliyor soran yok!
Hırsızlık işçilere özgü bir şey midir peki? Ben size bir patronun patronluk yetkisiyle (böyle bir yetki yok kendi kendine göre böyle bir yetki yaratmış) yaptığı şerefsizlik örneklerinden bahsediyorum çünkü. Aradaki farkı anlamışsınızdır umarım. O hırsız elbet yakalanır cezasını bulur da kaç tane kan emici bu ülkede ceza yemiş siz bana bundan haber verin? Size haber sitesinden değil direkt forumdan canlı bir örnek veriyorum özenle de araştırmadım direkt bu konu karşıma çıktı paylaşayım dedim. Hayırlı işler.
Hırsızlık insana özgü bir şeydir.Ama bireysel örneklere gireceksek konunun başında yazdığım ve bizzat yaşadığım olaylara da bakıp değerlendirebilirsiniz.
yönetim ile birlikte tüm kadronunda değişmesi gerekir siz başa geçtiğinizde sizden evvel işe başlamış tecrübeli elemenlar üretim açısından kıymetlidir fakat yönetim ve otorite açısından kara deliklerdir tavsiyem tüm kadroyu 0dan teşkil etmeniz ve masa başı işlerinde daha çok aklı başında veya evli hanımları almanız
quote:
Orijinalden alıntı: velevki
quote:
Orijinalden alıntı: Ripper Roo
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Ripper Roo
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: 'ressam
Çırağa 25 tl veriyoruz 17 yaşında 750 tl eder. 750 tl ile geçinen aileler var ama gel gör ki çırak 750 tl yi beğenmiyor. 50 işçiden adam gibi 2-3 tane çıkar gerisi ya hırsız ya dolandırıcı. Verdiğimiz parayı ve işi beğenmiyolar.
Sonrada bu ülkede niye işşizlik var armut piş ağzıma düş yok öyle tırnağınla kazıyacaksın...
Hemen hemen durum aynı.
Bende bunu anlamıyorum. Adama 750 + 140 yol + 240 yemek +ssk garanti teklif ediyorsun kabul ediyor birinci ayı bitmeden laf etmeye başlıyor, ikinci ayında işi sarkıtıyor, üçüncü ayında çamur yapıyor...
İşsizlik olduğunu düşünmüyorum belki bazıları hakettiği işlerde çalışamıyor ama çalışmak isteyen genelde aç kalmıyor ve işine sahip çıkan hemen her zaman kazanıyor.
Hep patronların kötülükleri anlatılıyor ama niye o patronlar o hale geliyor soran yok!
Hırsızlık işçilere özgü bir şey midir peki? Ben size bir patronun patronluk yetkisiyle (böyle bir yetki yok kendi kendine göre böyle bir yetki yaratmış) yaptığı şerefsizlik örneklerinden bahsediyorum çünkü. Aradaki farkı anlamışsınızdır umarım. O hırsız elbet yakalanır cezasını bulur da kaç tane kan emici bu ülkede ceza yemiş siz bana bundan haber verin? Size haber sitesinden değil direkt forumdan canlı bir örnek veriyorum özenle de araştırmadım direkt bu konu karşıma çıktı paylaşayım dedim. Hayırlı işler.
Hırsızlık insana özgü bir şeydir.Ama bireysel örneklere gireceksek konunun başında yazdığım ve bizzat yaşadığım olaylara da bakıp değerlendirebilirsiniz.
Ben daha önceden yazmıştım zaten. Sizin yaptığınızı eş dost akraba bile yapmazken işçinize böyle bir iyilik yapmışsınız diye. İşin aşırısına kaçmışsınız, orta yolu bulmamışsınız, hatanız bu diye. Fakat yazıyı bir daha okumadım da orada şöyle bir açıklama vardı. "Demek ki bu işçi milletine acımayacaksın o zaman daha çok fayda sağlarsın" gibi bir açıklama vardı net hatırlamıyorum. Bu genelleyici ve acımasızca yapılan ifadeye karşı yazdım. Neyse sonuç olarak siz iyilik meleği hayır kurumu sahibi de değilsiniz ki bu kadar iyilik yapasınız. Ancak siz köle tüccarı da değilsiniz. Siz patronsunuz insan onuruna yakışır iş yaptırır çalıştırırsınız karşılığını da verirsiniz bu kadar yani. Fazla uzatmak istemiyorum.
İşçi kısmı her zaman çok çalışıp az para aldığından yakınır, Patronlar ise çok para verip az iş yapıldığından şikayet eder.İşletmelerin %95'inınde vardır bu olay.
700 lira asgari ücret ver ondan sonrada köle yerine koy.Sözüm o kötü patronlara ! Yerin dibine girsinler !
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme