Şimdi Ara

İyi Bir Yatırımcı Olmak İçin - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Başlığı çok düşündüm ancak aklıma daha iyisi gelmedi. Biraz uzun olacak ama umarım sıkılmadan okursunuz.

Yaşım 23, üniversite son sınıf öğrencisiyim. İnternette gezerken,https://www.youtube.com/watch?v=w2_FLk9s-aE (İngilizce) şöyle bir videoya denk geldim. Beni çok etkiledi, ardından videonun felsefesini anlatan "Zengin Baba, Yoksul Baba" kitabını okudum. O kadar kaptırmışım ki 1 günde 170 sayfayı su gibi okudum, kitabı bitirdim. Abartmıyorum, içtenlikle söyleyebilirim ki son 2 günde, paraya ve hayata bakışım tamamen değişti. Bu kitabı okumayı "Herkese" tavsiye ederim. Şimdi de sırada Babil'in En Zengin Adamı, Düşün ve Zengin ol gibi 6-7 popüler yatırım kitabı var.

İyi bir yatırımcı olmak istiyorum. Takdir edersiniz ki, kendi işinizi yapmadığımız ya da paramızı çalıştırmadığımız sürece "Zengin" olmak mümkün değil. Zenginlikten kastım ayda 20.000-30.000 Lira değil. Daha büyük düşünüyorum. Gülenler, hor görenler, belki sinirlenenler bile olabilir. "Ayda 30 Milyar neyine yetmiyor!" diyenler de olabilir. Ancak ben bir yola baş koydum ve yardımcı olursanız çok minnettar olurum.

Bu çıktığım yolun kolay olmadığını biliyorum. 3-5 yılda da köşeyi dönmek değil niyetim. Çok vakit ayırmam, finansal zekamı geliştirmem, "hesaplanmış" riskler almam, zaman zaman kaybetmem, ancak sabırla devam etmem gerektiğini de biliyorum.

Şimdiki amacım, 5-6 ay boyunca;

*Paranın nasıl çalıştığını - prensiplerini anlamak
    *Genel hatlarıyla muhasebe öğrenmek
    *Borsa hakkında bilgi sahibi olmak
    *"Bilmediğin şeye yatırım yapma" kuralından yola çıkarak, ilgimi çeken ve yatırım unsuru olabilecek konular hakkında bilgilenmek
    *Şirketlerin işleyişi ve yönetimini öğrenmek
    *Risk yönetimi ve zaman yönetimi öğrenmek
    *Vergilendirme, devlet desteği, devletin yatırımcılara ve kobilere sağladığı avantajları öğrenme

Maddelerini öğrenmek. İyi derecede İngilizcem var, ancak yabancı kaynaklı kitaplar Türkiye'de ne derece uygulanabilir, bizim piyasamız - vergilendirme sistemimiz - kanunlarımızla onlarınkiler arasında ne kadar fark var bunları bilmiyorum. Bu sebepten sizlere danışmak istedim.

Dediğim gibi, uzun bir yola çıkma kararı aldım. Üstte maddelendirdiğim konular hakkında bildiğiniz, Türkiye piyasasına uyarlanabilecek ya da Evrensel geçerliliği olan kitap, video, eğitim gibi kaynaklar varsa beni (Ve de yatırımcı olmak isteyen diğer arkadaşları) yönlendirebilirseniz çok sevinirim. İnternette bu konularla ilgili, "Tonla" kaynak var ancak ülkemizin sistemiyle onlarınkiler arasında illaki farklar vardır.

Köşede bir miktar birikmiş param var. 2017'de de o para aşağı yukarı 5-6bin Liraya kadar birikir. O zamana kadar belli bir temel atıp, ufaktan piyasaya giriş yapmak istiyorum. Biliyorum harçlıklarımla biriktirdiğim 5bin Lira yatırım için çok küçük para ancak finansal zekamı ve tecrübemi piyasaya girerek geliştirmek istiyorum. Zarar edeceksem ileride 100bin Liramdan değil, şimdiden 5bin Liramdan zarar etmek çok daha mantıklı.

Baş koyduğum yolun çok zor ve zahmetli bir yol olduğunu ben de biliyorum, ancak zor olması güzel bir şey. Kolay olsaydı herkes yapardı. Zor olması değerine değer katıyor.

Sizlerden paramı nereye yatırmam gerektiğini söylemenizi istemiyorum. Paramı nereye yatırmam gerektiğini nasıl öğrenebilirim, bana onu öğretebilecek kaynaklar tavsiye etmenizi istiyorum. Yorumlarınızı da dört gözle bekliyorum.

Herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erotomaniac -- 5 Temmuz 2016; 8:42:07 >

• msjm bulunsun
  • Sana iki tavsiye;
    Bahsettigin kitaplari okuma ve muhasebe ogrenme. Sirketin hesaplarini sen tutmayacaksin muhasebe ogrenmen zaman kaybi. Zaten bilancosu ve gelir tablosu aciklaniyor sirketin.

Belli bir miktari bu isten her ay kazanamazsin. Yilda belli bir yuzde hedefin olursa ve bu hedefe ne kadar yaklasirsan o kadar basarilisindir. Bu hedef de net %15 20 olmali bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekonomi doktoru -- 8 Temmuz 2016; 0:29:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomi doktoru E kullanıcısına yanıt
    Hocam abartmıyorum, finansal zekamı geliştirmek, daha iyi bir yatırımcı olabilmek için önümüzdeki yıla kadar 50-60 kitap okumayı planlıyorum. 1 tanesini de Muhasebe konusuna ayırırım. Temeli zaten Varlıklar = Sermaye + Borçlar. Detaya inmeden genel hatlarıyla öğrensem yeter. Matematiğim zaten iyi.

Yüzde hedef %15-20 olsun demişsiniz, bu enflasyondan sonraki %20 kar mı yoksa enflasyon dahil %20 mi? Enflasyon zaten kabaca %10 çünkü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.