Şimdi Ara

Akademisyen olmak mantıklı ve kolay görünüyor,sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yüzeysel bir araştırma yaptım ondan dolayı başlığa "görünüyor" yazdım.Yanlışım varsa cahilliğime verin.

Benim şu an ortalamam iyi.Yabancı dilim b2 civarlarındaydı bir sürü yerde sınava girmiştim.Geriye ales kalıyor.

Ben üniversite hocalarıma bakıyorum çoğunluğu dersleri slayttan anlatıyor yaptıkları projelerinde çoğu başka makalelerden atıf.

Bu şekilde aylık 7-8 bin kazanmak özel sektörde sürünmekten çok daha mantıklı geldi.Yanlış mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2472D2B0E -- 23 Mart 2020; 18:5:42 >

• Herkes senin gibi düşündüğü için ülke bu halde. aman sürünmeyeyim öğretmen olup geçeyim sonuç? matematik sevmeyen(sevdiremeyen kalas kütük hocalar) ingilizce bilmeyen(there is diye aynı şeyi 12 yıl öten papağanlar) Türkçe konuşamayan(zamir öğreticeklerine diksiyon özgüven eğitimi veremeyen hocalar) sonuç ÇÖP BİR GENÇLİK. aynı şekilde akedemisyende olanlar idealsiz para için odada akşama kadar kart candy crush oynamak için gelen adamlar egosundanda geçilmez derse git slayttan oku hatta sen bile gitme asistanı yolla millette eski soruları bulsun aynısını yazsın geçsin.

Seni suçlamıyorum ülkeyi bu hale getirenler utansın. sende haklısın rahatını düşünmek en doğal hakkın. özele girsen ne olcak 2 bin tl maaşla tabiri caizse köpek gibi çalıştırcaklar. anca 10-15 yıl geçcekte maaşın yükselcek rahata erceksin. girersin kamuya üniye 6-7 bin tl maaşını alırsın haftasonun olur saatin belli olur ama rica ediyorum eğer bir iş yapacaksan yapamıyorsan bile çabala iyi yapmak için dersi slayttan anlatıyorlar diye sende öyle yapıp onca gencin hakkına girme işini en iyi şekilde yapmaya çalış.
  • Herkes senin gibi düşündüğü için ülke bu halde. aman sürünmeyeyim öğretmen olup geçeyim sonuç? matematik sevmeyen(sevdiremeyen kalas kütük hocalar) ingilizce bilmeyen(there is diye aynı şeyi 12 yıl öten papağanlar) Türkçe konuşamayan(zamir öğreticeklerine diksiyon özgüven eğitimi veremeyen hocalar) sonuç ÇÖP BİR GENÇLİK. aynı şekilde akedemisyende olanlar idealsiz para için odada akşama kadar kart candy crush oynamak için gelen adamlar egosundanda geçilmez derse git slayttan oku hatta sen bile gitme asistanı yolla millette eski soruları bulsun aynısını yazsın geçsin.

Seni suçlamıyorum ülkeyi bu hale getirenler utansın. sende haklısın rahatını düşünmek en doğal hakkın. özele girsen ne olcak 2 bin tl maaşla tabiri caizse köpek gibi çalıştırcaklar. anca 10-15 yıl geçcekte maaşın yükselcek rahata erceksin. girersin kamuya üniye 6-7 bin tl maaşını alırsın haftasonun olur saatin belli olur ama rica ediyorum eğer bir iş yapacaksan yapamıyorsan bile çabala iyi yapmak için dersi slayttan anlatıyorlar diye sende öyle yapıp onca gencin hakkına girme işini en iyi şekilde yapmaya çalış.

• emrehan09 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de önceden sizin gibi düşünüyordum fakat bir düşünüyorum ; 3 bin liraya ne yapılabilir ki? Kira,fatura vs derken zaten en az yarısı gidiyor maaşın.Kaldı ki çoğu özel asgariyle başlatıyor o da işe alırlarsa.Ayrıca ekstra mesai yaptırıp para vermiyor ve izin hakkı çok az.

Ama ben okuldaki hocalarıma bakıyorum hiçbir şey yapmıyolar ki.Dersi slayttan anlatıyorlar onu bile yabancı kaynaklardan alıyolar.Yanlarına gidiyoruz projem var işim var vs diyolar o projelerin de bir kısmı intihal.Bunla ilgili geçen haber vardı hatta Türkiye'de üni projelerinin %36 mı ne intihalmiş.Bütün işlerini okul karşılıyor günde bir kere ders yapıyorlar onu da blok anlatıp çıkıyorlar.

Benim bölümümün devlette kadrosu yok ya özel ya bu secenek kalıyor eğer alanımda çalışırsam.Hangisini tercih edeyim ki ben şimdi? 1.yi seçsem insanlar benim hakkımı yiyecek 2.yi seçsem ben insanların(öğrenciler) hakkını yiyeceğim.

Ama arada 2 kat maaş farkı ve unvan var.

• B3 ne hocam hiç gormedim b2den sonrasina mi deniyor yoksa karistirdiniz mi
  • Bana da çok zor geliyor

Bizim hocalara bakıyorum kimisi bölüm birincisi bitirmiş, kimisi Stanfordda yüksek lisans yapmış, çoğunun bilmem kaç tane makalesi var.

Son iş kolay olsa bile ben bu kadar zeki değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

B3 ne hocam hiç gormedim b2den sonrasina mi deniyor yoksa karistirdiniz mi
    Fazla yazmışım düzelttim şimdi hocam teşekkürlerb
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Death

Bana da çok zor geliyor

Bizim hocalara bakıyorum kimisi bölüm birincisi bitirmiş, kimisi Stanfordda yüksek lisans yapmış, çoğunun bilmem kaç tane makalesi var.

Son iş kolay olsa bile ben bu kadar zeki değilim
    Hocam özelde çalışan akrabalarıma baktıkça bunlar kolay geliyor herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ast üst ilişkisi var birbirini çekemeyen bol. Öyle kolay görünüyor ama sadece dersi anlat git değil. tez yazıcaksın araştırma yapacaksın bir sürü derdi var. SCI makale falan yazmak baya zor iş. Araştırma görevlisi olursun doktora hocası ezer profu ezer iş yükler yapmak zorunda kalırsın. yapmazsan yükseğini doktoranı bitirtmezler. Bitirsen kadro açılmaz. Açılsa o adamın eline bakacağın için seni almaz başkasını alır. Herkesle aranı iyi tutup aşırı ders çalışmayı seviyorsan mantıklı. özelde 3 sene sonra maaşı eşitler iyi yerlere gelmeye başlarsın. 10 sene sonra sen onların 2 katını kazanma şansına sahipsin ama araştırma görevliliğinde maaş fix. Prof olana kadar sürekli bir çalışma içinde olacaksın. Zaten özel okulda olursan orda da maaşlar düşük. Kolay iş yok bu ülkede çıkar aklından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rektangular

ast üst ilişkisi var birbirini çekemeyen bol. Öyle kolay görünüyor ama sadece dersi anlat git değil. tez yazıcaksın araştırma yapacaksın bir sürü derdi var. SCI makale falan yazmak baya zor iş. Araştırma görevlisi olursun doktora hocası ezer profu ezer iş yükler yapmak zorunda kalırsın. yapmazsan yükseğini doktoranı bitirtmezler. Bitirsen kadro açılmaz. Açılsa o adamın eline bakacağın için seni almaz başkasını alır. Herkesle aranı iyi tutup aşırı ders çalışmayı seviyorsan mantıklı. özelde 3 sene sonra maaşı eşitler iyi yerlere gelmeye başlarsın. 10 sene sonra sen onların 2 katını kazanma şansına sahipsin ama araştırma görevliliğinde maaş fix. Prof olana kadar sürekli bir çalışma içinde olacaksın. Zaten özel okulda olursan orda da maaşlar düşük. Kolay iş yok bu ülkede çıkar aklından.
    Yok hocam kolay olsun derdinde değilim de bölümüm biyomedikal müh.İş imkanı az ondan dolayı mantıklı düşünmeye çalışıyorum

• Akademisyendenlikten ne istediğine bağlı olarak haklı olabilirsin. Yozgat çövüşgezen üniversitesinde 30'unda asistan profesör olarak başlayıp hayatını idame ettirmek dünyanın en kolay işi.Lakin eğer ciddi bir hedefin varsa(benim gibi top 20 usa phd yapmak istiyorsan) hem lisansta hem doktorada hem de doktora sonrasında çok ama çok çalışman lazım. Ve eğer cidden alanına aşık değilsen değeceğini düşünmüyorum çünkü akademide para yok.
  • ders çalışmayı seviyorsan yapabilirsin.Kolay değil ama zorda değil.
    kolay olmayan kısım torpil bulmak.
  • Araştırmayı seviyorsan evet neden olmasın?

Ama herkes yapıyor bende yapıyorumu düşünmek yerine, ben onlardan daha iyi yaparım diye düşünmek lazım. Herkes slayttan anlatıyor bende slayttan anlatırım dersen evet para kazanırsın ama yaptığın iş seni tatmin etmez.

Paradan bahsediyorsun ancak mesleğin ilk yıllarında kazanılan para zaten eğitim, kitap vs gibi ihtiyaçlara gitmekte onu da bir düşün derim.
  • Akademisyen olmak mantıklı ve kolay değildir. Bunu aklımdan çıkarmak gerek. En asgari şartta niteliğe hiç girmeden niceliksel bir hesapla y.lisans ve doktora dahil 6 yıl daha okursun ve 30 yaşını geçersin.. Bu süreçte uluslararası dergilerde makale yayınlamak, tez yazmak, yeterlilik sınavlarına girmek gerekiyor. Hadi doktorayı bitirdin diyelim. Kadro bulabilecek misin? Hadi kadroyu da aldın hiç göründüğü gibi değil akademisyen olmak. Bir arkadaş yan gelip yatıyor demiş de alakası yok. Hafta içi lisans y.lisans ve doktora derslerine girersin, onlarca yüzlerce sayfalık lisans y.lisans doktora tezlerini kontrol edersin. Yayın yaparsın ve konferanslara katılırsın. Ve aldığın para emin ol değmez. Ömrün bitiyor resmen o makama gelmek için. Ben hayatımı yaşamak tğketmek istemiyorum diyorsan ya gidip eğitim fakğltesi okuyacaksın ya da polis vs olacaksın. Aldıkları maaş 5-6k. Ünide işe başlasan bile doçentler falan 7k falan alıyor. Bu farkı özel dersle zaten tamamlarsın.

• Bence değil, gerçekten araştırmayı okumayı çok seviyor olman lazım. Şikayet ettiğin hocalar gibi akademisyen olacaksan hiç olma daha iyi boşver. Zor iş bence. Lisans tezini yazarken bile illallah etmiştim, y.lisans doktora falan aman aman uzak dursun benden.
  • Bölüm ne ve dayın var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.