mechazix nicknameli üni 1 arkadaşım var ondan sordum
Uzun süredir ikisini birlikte kullanıyorum sabah concerta akşam ritalin şeklinde bence concertaya hiç bulaşma çünkü ciddi anlamda açlık susuzluk hissetmiyosun etkisi boyunca kafama göre kullanmaya başladım artık bazen alıyorum bazen almıyorum ritalini her akşam alıyorum ama concerta 54mg sinir bozucu bir şey mesela bugün aldım kahvaltıdan sonra aldım kahvaltıdan bu yana sadece bir dilim börek yedim bir yudum ice tea içtim kesinlikle tok hissediyorum bir yudum bile su içmedim sabahtan beri karnım inanılmaz ağrıyo açlıktan ama aç olduğum için ağrıdığını biliyorum sadece buna şöyle diyor psikiyatrist sen zamanları ayarla o saatlerde ye o da şu sebebten mümkün olmuyor sen kendini tok hissediyosun açlığını hissetmemek değil aslında tam olarak sanırım yersem kusacak gibi oluyorum olumlu etkisi var mı dersen var gerçekten tamamen çözüyo odak sorununu ama ritalin daha mantıklı çünkü etki süresi 3-4 saat yemekten sonra kullanıp etkisi geçtiğinde yeni yemek yiyebilir hale geliyorum
Genthru
kullanıcısına yanıt
Anladım hocam bu tok tutma muhabbeti can sıkacak gibi duruyor
choyrn
kullanıcısına yanıt
Gelen geçenin burada şu ilaçlarla alakalı mahalle karısı gibi konuşmasından bıktım. Gerçekten hasta olan insanları bu şekilde konuşarak korkutuyorsun. Bu ilacı yaklaşık 10 senedir kullanıyorum ve bu ilaçsız neredeyse hiçbir şey yapamam. Ne insanlarla konuşurken karşıdakinin anlattığı şeye uzun süre dikkatimi toplayabilirim ne ders çalışabilirim ne de film izleyebilirim. Bunları yapmayı sevmediğim için mi odaklanamıyorum sence? Bir de bilirkişi gibi "odak sorunu ve dikkat dağınıklığı diye bir şey yoktur" diyorsun. Şaka gibisin hakikaten.
MechaZixM
kullanıcısına yanıt
Ritalin ve concerta odak süremi artırdığı gibi kesinlikle zaman algımı mahvediyor. Yksye hazırlanıyorum ve ilaç kullandığımdan beri sınavları yetiştiremiyorum. İlaç içmeden hızlı çözüyorum ama 10-15 soru dikkat hatası oluyor ki o da sınavda oturmaya dayanabilirsem. Sınavın sonuna kadar oturmak ruhumu daraltıyor, ilaçları içince normal bir şekilde oturup 2 saat kalksam mı gitsem mi demeden çözüyorum ama bu sefer de yetişmiyor. Leş bir durum yani
Concerta kullanıyorum güvenilir bir doktor son çare görmeden kullanmayın.
choyrn
kullanıcısına yanıt
Dehb’nin bir nörolojik farklılık olduğunu, beyinde dikkati sağlayan kısımları, salgılanan nörotransmitterleri ve çalışmasını bilmeyen, farklı ya da az çalıştığında ne gibi sorunlar oluşacağı hakkında hiçbir fikri olmayan birisi gelip yine konuda çok bilgisi varmış gibi boş yapmış. Yeterince bilgi sahibi olmadığınız konularda doğruymuş gibi saçmalıklar yazmayı bırakın. Eğer çok konuşmak istiyorsanız bu odak ve dikkat eksikliği konusunu gidip araştırın. Ama burada araştırmaktan kastım önünüze ilk çıkan haber sitelerini okumak değil :D
Genthru
kullanıcısına yanıt
Belki dozuyla ilgili bir sıkıntı vardır. Ben 36mg kullanıyorum yemek konusunda pek sorun olmuyor dozunu değiştirmeyi konuşabilirsiniz doktorunuzla
Bu tür ilaçları güvenilir bir dr tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanmayın en basit ilaçların bile bir çok yan etkisi var
Herkese cevapları ve tavsiyeleri için teşekkür ederim Doktora gittim ve sorduğu sorulara cevap verdiğimde benim dikkat eksikliği ilacı değil antidepresan kullanmamı uygun gördü ancak ilacın etken maddesinin bilişsel hafızayı arttırdığı için ders konusunda odağımın düzeleceğini söyledi
MechaZixM
kullanıcısına yanıt
Hangi ilaci verdi hocam?
MechaZixM
kullanıcısına yanıt
Kanka bu ilaçları yıllardır kullanıyorum,tanılı dehb hastasıyım,lakin sizde öyle bi durum yok sadece motivasyon eksikliğinizin olduğunu düşünüyorum,boşu boşuna bu ilaçlaro almayın dehb olmayan bi insanı maymun eder
idrak yolları intihabı
kullanıcısına yanıt
Kanka concerta+sigarq çarpıyo insanı xd
MechaZixM
kullanıcısına yanıt
Antidepresan etkisini hemen göremezsin bu arada 1 ay sisteminde kalması gerek etkisini görebilmen için ve düzenli kullan kanka
kuscubasi
kullanıcısına yanıt
Buradan ilaç adı vermeyi pek doğru bulmuyorum özelden yazarsan eğer oradan cevaplayayım
turuncufosforlukalemT
kullanıcısına yanıt
Zaten 5 6 gün üst üste içince diğer günlerde de düzenli kullanıyorsun otomatik olarak yoksa pek hoş şeyler olmuyor
turuncufosforlukalemT
kullanıcısına yanıt
Doktor da dehb hastası olmadığımı söyledi teşekkür ederim cevabın için
MechaZixM
kullanıcısına yanıt
Aşı karşıtlığı ile ilgisi yok adam senin iyiliğin için demiş . Bu tarz ilaçları çoğu kişi limitless izleyip kullanmak istiyor . Ve böyle beynin dengesiyle oynayan ilaçlar bunlara depresanlar da dahil kesinlikle bağımlılık yapıp insanlari daha kötü hale sokabiliyor . Çok çok iyi araştır doğal yollardan çözmeye bak egzersiz vs illaki vardır .