Şimdi Ara

Ritalin concerta gibi ilaçları kullananlar içeri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
6.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 7 yaşımdan beri kullanıyorum hocam. DEHB ve Asperger Sendromu hastasıyım. Şu an bırakma aşamasındayım ama gerçekten psikolojik sorunlarım var. Dikkati de toplamıyor artık bende concerta. Çok sinirli oluyorum. Bence biraz kendince irade göster. Mesela 3 4 saat blok yapma da 1 1 1 1 şeklinde çalış. Ben öyle yapıyorum. Başka çaresi yok gibi:)
  • Psikiyatri saçmalıktır.
    Rosenhan deneyini araştırınız.
  • Ben wellbutrin kullanmıştım çok uyuyordum ve odaklanamıyordum. Uyuduğum zaman bomba patlasa uyanmazdım alarm sesini hayatımda hiç duymadım desem yalan olmaz. Kullanmaya başladıktan bir iki gün sonra alarmla uyanmaya başladım. Hem de hiç zorlanmadan. Sonraları alarmdan önce uyanmaya başladım. Dikkat eksikliğimi giderdi iştahımı kapattı. Sigara da kullanıyordum günde bir paket içerdim 2 tane içmeye başladım. Ama inanılmaz duygusuz biri yaptı beni. Hissizleştirdi. Bu kulağa hoş gelebilir ama kendimi bi boşlukta hissediyodum. Etrafımda bi şeyler oluyodu ve anlam veremiyodum inanılmaz hissiz ve soyutlanmıştım. Bundan dolayı bıraktım ama tekrar başlamayı düşünüyorum.
  • BigCLawRex B kullanıcısına yanıt
    Saçmalık fazla iddialı oldu bence çözüm üretme de yetersiz desek daha doğru.Ve problemi tespit etmede.Zaten ülkemizdeki durumunu konuşmak bile (Psikotik ilaç +terapiye lafım yok da, kaç doktor bunu yapıyor ki)
  • Rosenhan deneyini araştırdıysanız, üzerine birde lobotomiyi ve tarihçesini araştırın.
  • BigCLawRex B kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz deneyi ve eskilerde kalmış tedavi yöntemini biliyorum.Ama bir taraf tutmak yerine objektif yaklaşmak lazım ilerleyen yıllarda nanoboyutlardaki moleküllerin ise dahil olmasıyla beraber psikiyatri değişimler yaşayacaktır bence
  • Kısaca Lobotomi hastanın beynimden bir parçayı cerrahi yol ile ayırmak, iptal etmektir. Günümüz psikiyatri ilaçlarıda bunu kimyasal olarak yapar, yapmaya çalışır.

Hepsini bir kenara bırakalım. Şizofreninin neden oluştuğu kesin olarak bilinmiyor, tedavisi yok deniliyor ama teşhis konulabiliyor. Bu bile psikiyatri'nin saçmalık olduğunu anlatmaya yeterde artar.
  • Yakovpavlov45 kullanıcısına yanıt
    Limitless dediğin şeyi bilmiyorum
    İlacı gidip marketten almıyoruz bu tür ilaçları doktor yazıyor ve eğer öyle dediğin gibi "beynin dengesiyle oynayan ilaçlar" grubundaki bi ilacı emin olmadan vermez sanırım
  • aezakmii A kullanıcısına yanıt
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disenchantment -- 10 Ağustos 2020; 3:46:32 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.