Şimdi Ara

Sürekli Olarak Geçmişe Takılmak/Geçmişte Yaşamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • -Aslında konuyu "Konu Dışı" forumuna açmıştım ancak burada daha iyi cevaplar geleceğini düşünüyorum.-

Bir süredir hatta uzun bir süredir bir dertten muzdaribim. Bunun için psikiyatriye gidip antidepresan dahi kullandım ancak geçmiyor. Bu neden olur onu da bilmiyorum.

Sorunu tam olarak açıklayayım. Mesela geçmişte herhangi bir olay yaşadınız ya da herhangi bir kişiyle tanıştınız. Bu olay sıradan olabilir ya da çok önemli olabilir. Aynı şekilde bu kişi de sıradan bir kişi olabilir ya da hayatınıza etki etmiş bir kişi olabilir. Eminim ki her insanın aklına geçmişte yaşadığı birtakım olaylar, tanıştığı birtakım kişiler geliyordur. İnsanlar bunun üzerinde normalde çok fazla durmazlar. Duygusallaşabilirler, bir süre o günleri ya da kişileri düşünebilirler ancak sonra unuturlar ve hayatlarına devam ederler. Bu durum bende böyle değil. Benden başka bu durumu yaşayan biriyle de hiç tanışmadım. Arkadaşlarıma da durumu anlattım fakat onlar da ara sıra akıllarına her insan gibi böyle şeylerin geldiğini fakat kısa bir süre sonra hayatlarına devam ettiklerini ve hiç düşünmediklerini söylediler.

Üstteki paragraf sanırım çok teorik oldu. O yüzden birkaç örnek vererek devam edelim. Lisedeyken yaşadığım basit bir olay var. Sabah okula gittiğimde sınıfımda başka sınıftan birisi vardı ve selam verdim. O selamımı almadan apar topar sınıftan çıktı. Bir diğeri ilkokuldan olsun. Geçen günlerde arkadaşlarıma yazdırdığım bir anı defterini buldum. Orada ilkokuldan sıra arkadaşım bir kızın yazmış olduğu kısa metni okudum. Normalde bunun üzerinde çok durmazsınız, bir süre duygusallaştıktan sonra geçersiniz. Bende öyle olmadı. "Acaba şimdi ne yapıyor?" ile başlayan cümleler 4-5 gündür aklımı kurcalıyor. Lütfen örnek üzerinden bunun bir kız meselesi olduğunu düşünmeyin. Kendisi 7.sınıftayken benim sıra arkadaşımdı ve daha öncesinde kendisini tanımıyordum. 7.sınıftan sonra da zaten başka bir şehire gitti. Adını, soyadını hatta görünüşünü bile hatırlamadığım bir insanın aradan geçen bu yedi senede ne yaptığını, nerelere gittiğini düşündüm. Hala düşünüyorum. Önce Facebook'ta sadece adını ve yedinci sınıftan sonra taşındığı şehri yazdım. Facebook arama sonuçlarında soyadını görünce onun olduğunu düşündüm ve profile tıkladım. Sonra Instagram'a geçtim ve oradan da hesabını buldum. Epey zaman geçmiş aradan tabi ve ben başta kendisini tanımak için resimlerine baktım. Bir iki resimde o olduğuna kanaat getirdim. Bu iş burada bitmedi. Bundan sonrasında diğer ilkokul arkadaşlarımı da aramaya başladım. Tek tek profillere ve fotoğraflara baktım.

Bir diğer soruna daha gelelim. Liseden mezun olduktan sonra hiç konuşmadığım arkadaşlarımdan birisi aklıma geldiğinde onunla ilgili uzun süre düşünüyorum ve en sonunda bana dargın olduğuna dair kendimi inadırıyorum. Sonrasında ise kendimi mutsuz hissediyorum.

Bu ruh hali beni gerçekten çok üzmeye başladı. Bu tarz bir durum yaşayan veya önerisi olan var mı ?

• Genelde boş adamsan ve bol vaktin varsa gecmisi cok hatirlarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizin konulara yaptığınız yorumları çok beğeniyorum. Benim durumum için bir şeyler söyleyebilirseniz, öneride bulunabilirseniz çok mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 11 Haziran 2019; 21:36:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle güzel yorumun için teşekkürler dostum, bu söylediğin durumu dönem dönem çoğu insan yaşamıştır. Tabi kişiden kişiye dozajı ve dönemin uzunluğu değişkenlik gösterir. Sende tahminen bir süreçten geçiyorsun, tabi ki temel sebebi bunları düşünecek bolca zamanının olması, yani seni oyalayan şeylerin kısıtlı olmasından dolayı aklına gelen ne varsa uzunca kafanda dolanıyor muhtemelen...

En basitinden kafanı meşgul eden bir kız arkadaşın olsa, çevrende aktif şekilde görüştüğün ortamın olsa konuda bahsettiklerini düşünmek için çokta fırsatın olmaz. Kız arkadaş ve aktif çevre edin demiyorum, odaklandığın bir iş hayatı olsa da bence çok düşüneceğin bir durum kalmaz.

Ben fiziksel olarak yorulmadığım fakat kafa olarak yoğun çalıştığım bir işe sahibim, bende ayrıntılara takılan basit mevzunun bile temeline giden biriydim, fakat dönem dönem o kadar çok meşguliyetim oluyor ki ekstra bir şeyi kafamda tutuk takamıyorum.

Yaşadığın mevzu biraz yalnızlığı yan etkisi gibi bir şey, yaşadığın an ve geleceğin seni oyalamıyor ise böyle şeylere çok takılırsın. Dediğim gibi kafanı oyalayacak bir şeyler üstünde durman lazım

• oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Çünkü uzun süredir yalnızım. Yani aktif olarak katıldığım bir ortam yok. Ayda bir arkadaşlarımla hatta çoğunlukla bir arkadaşımla buluşuyorum. Yalnızlık konusunda o yüzden size hak veriyorum. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

• Direkt kursa, spor salonuna bir yere yazıl ciddiyim büyük etkisi olur, sosyal ortamın kalabalık olduğu yerlere dahil ol, rastgele sohbet bile etsen seni meşgul eder yoksa böylesi senin için iyi olmaz. Kafanda sürekli aynı mevzular dolandıkça, içine kapanırsın dışa dönük bir hayatın olmaz. Bu uzun vadede ciddi psikolojik sıkıntılara sebep olur.
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Spor salonu düşünüyorum ama çevrede pek bir yer bulamadım. Olanlar da bana çok uzak. Bir yer ayarlamaya çalışacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.