Şimdi Ara

virajlarda yatınca gelen titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arabayla viraja girince ( çok hızlı değil 50 km'ile girsemde oluyo ) alttan titreme geliyor. kesik kesik belli aralıklarla tııırtt tııırt diye ses yaparak titreştiriyor sanki bozuk yola girmişim gibi. bunu neden yapar? daha ön aks komple yenilendi sıfırlandı. düz yolda sıkıntı yok. kalkışlarda sıkıntı yok. frende sıkıntı yok. ama virajda yatınca sanki bozuk tırtıklı yola girmişim gibi belli aralıklarla kesik kesik tırtlama yapıyor. sürekli yapmıyor.

• lastikler + jantin balansına baktirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanzıman

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

sanzimandan yapsa sürekli yapmaz mi? sadece yatista yapiyor. bide şanzımanın neresinden yapar?

• bi mekanikçide ön takıma baktırsanız daha iyi olur. viraj denge kolundan olabilir belki.

• Senkei kullanıcısına yanıt

öyle olsa her iki virajda da yapmazmıydı? sorun tam olarak şu şekilde. araba yaylanıyor ya hani, tam olarak yaylandığında yani amortisör tam içine kadar girdiğinde sanki mazgala girmişim gibi tıırrrr yapıp geçiyor. yani yaylara yük binince yapıyor bu sorunu. neyden olabilir? salıncak burcundan olur mu? ön takım aksları komple daha yeni sıfırladım. sorun yoktu. 1 ay sonra bu sorun yeni yeni yapmaya başladı.

• Fazlasını bilemiyorum hocam üzgünüm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Titreme ve hafif uğultu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Senkei kullanıcısına yanıt

internette benim derdimi yaşayan birini de bulamadım. bir kişi var başka bi forumda. ona da yanıt gelmemiş. ama genelde rot kolları veya salıncak burcu diyolar. çok nadiren direksiyon pompası dediklerini de duydum. motor kulağından yapar mı onu bilmiyorum ama.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

hocam ben yaydan şüpheleniyorum. çünkü sola virajda sağa yatırınca yani yayları dibine kadar girecek şekile gelince titriyor, ayriyeten yüksek hızlarda giderken çukur tümsek gibi yerlerden geçip, zıplayıp geri yere inerken yaylar tekrar dibe kadar giriyor ve o esnada tekrar titreme yapıyor. bu titremeyi ayağımın altından yapıyor, direksiyonda vs yok.

• Lusura kullanıcısına yanıt

Yay tam basılınca Acaba lastikler sürtüyor olabilir mi?

Lastik jant ebadlarin orijinal mi?

evet orjinal. daha yeni yeni yapmaya başladı. önceden yoktu. 1 ay önce komple aks ön düzen değişti. araba iyileşti diyordum ama son 3-5 gündür bu sorun cıktı bu sefer. arabanın şuan tek derdı motor kulağının kalkışlarda ufak ufak ses yapması ama usta sorun olmaz demişti. vibrasyon vs problemim yok. tek sorun bu yaylanma sorunu.

• Hocam sen yine de lastikleri bir kontrol et, sürtme varsa belli olur.
    Lastiğe davlumbaza iyice bir bak.

Bazen davlumbaz sarkıyor lastiğe surtebiliyor

• Takılan aksların boyu yanlış veya montaj hatası var. Kendini yemeye başlamış.

Ses giderek daha da artacak. Yeni yapılmış olması sorun çıkarmayacağı anlamına gelmiyor maalesef.

Emin olmak için sürüşü riske etmeyecek şekilde dönüş yaparken boşa almayı ve dönüşün tam ortasında hızı arttırmayı deneyin.

Sesin ritmi değişirse akslarınız arızalı.

• think of idea kullanıcısına yanıt

yok hayır vites boşta olsa bile yapıyor. sadece sağa çok yatırınca veya düz yolda sağ yay dibine kadar girince yapıyor.

davlumbazda sarkma yok ama davlumbazı elimle bastırınca içe doğru tak tak diye ses yapıyor. bide arabayı elimle bastırınca ses sadece dediğim gibi sağdan geliyor. solda ses yok. elimle çamurluktan basıyorum, inip çıkarken tık tık yapıyor.

• Ön ve arka alt takıma komple baktırın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ön takım elemanları gibi duruyor

• Muhtemelen porya bozuk ya da gevsek göbek civataları

• Kaliperlerin üstünde bir sac var onlara baktir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.