Şimdi Ara

3 saat biyoloji çalıştım. Sonuç= 1 soru bile cozemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Temel bilesenlere ygs simetriden calistim. Ara vererek 3 saatte bitti tum konu. Sonra bastan sona altini cizdigim yerleri okudum. Sonra aselden tekrar ettim.

Ne simetride konunun sonundaki testleri cozebildim ne de palme a sb de ki sorulari. Ne yapmam gerek ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• not almadan olmaz bu işler hocam tabi istisnaları var bazı kişiler yapar ama genel olarak not almayınca olmuyor ben de geçen sene senin gibi yapıyordum hiçbir şey öğrenemiyordım bu sene not almanın çok faydasını gördüm

• Not alarak çalış

• Not almak zaman kaybı tabi kişiye göre değişebilir nası çalıştın bilmiyorum o kadar çözememen garip
  • Biyolojide 1 günde okuyup sonra kitabı açıp hepsini çözmeyi bekleme. Bir konuyu günlere yay tekrar tekrar oku sonra soru çözmeye başla. Yapamadıklarını işaretle ve yapamadıklarını birkaç gün sonra tekrar çözmeye çalış.
  • geçen yıl not alarak çalıştım fena değildi bu yıl not almıyorum palmeden sürekli okuyorum tekrar ediyorum daha yararlı ve zaman kaybı değil.
  • Mal mısın

• lys simetriden git. uç bilgileri not al. önce kitaptaki testleri çöz palme ilk etap için ağır gelebilir. ayrıca her soruda bir şeyler öğrenirsin. onları not al her gün oku. yap bunu

+ her şeyin altını çizme. her şeyi yazma. önemli olan kısımları yaz çiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi questioner -- 29 Kasım 2016; 21:49:49 >
  • Kimileri yazarak anlar kimileri okuyarak bide yazarak çalışmayı dene hocam belki öyle anlarsın konuyu.
    Bide biyerde okumuştum altını çizme hiçbir işe yaramıyormuş yani normal bilgi gibi unutuluyormuş.
  • Kardeşim beni iyi dinle. Konuyu 1 günde istersen dinlene dinlene bitir yinede 1 arpa boyu ilerleyemezsin böyle gidersen. Günlere yayman lazım. Mesela Üreme konusundayız. 1. gün mitoz bölünme çalış. 2. gün mayoz1-2 çalışırsın. 3. gün üremeyi çalışırsın. Konu 3 günde biter arkasında soru çözersin. 1 günde hepsini yapamazsın kusura bakma. Ben önceden konuyu öğrenicem diye sabah 9 da oturup akşam 4 e kadar çok çalıştım. Hiçbir işe yaramadı. Boşa kürek çektim hep. Sende aynı hatayı yapma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XaSe®

Kardeşim beni iyi dinle. Konuyu 1 günde istersen dinlene dinlene bitir yinede 1 arpa boyu ilerleyemezsin böyle gidersen. Günlere yayman lazım. Mesela Üreme konusundayız. 1. gün mitoz bölünme çalış. 2. gün mayoz1-2 çalışırsın. 3. gün üremeyi çalışırsın. Konu 3 günde biter arkasında soru çözersin. 1 günde hepsini yapamazsın kusura bakma. Ben önceden konuyu öğrenicem diye sabah 9 da oturup akşam 4 e kadar çok çalıştım. Hiçbir işe yaramadı. Boşa kürek çektim hep. Sende aynı hatayı yapma.

Calisma tavsiyeniz nedir ? Yazarak mi yoksa surekli okuyayim mi ? Ya da baska bir sekilde ?

• .

• Hocam tavsiyem video izleyerek ve not tutarak çalışman daha iyi olur. Örneğin canlıların temel bileşenlerinden önlü arkalı 12 sayfa not çıkarmışım. Üstüne kaç kere tekrar ettim ancak öyle oturdu konu, buna rağmen de testlerde 1-2 yanlış çıkıyor. Çalışmaya devam

• quote:

Orijinalden alıntı: hamidouu

Hocam tavsiyem video izleyerek ve not tutarak çalışman daha iyi olur. Örneğin canlıların temel bileşenlerinden önlü arkalı 12 sayfa not çıkarmışım. Üstüne kaç kere tekrar ettim ancak öyle oturdu konu, buna rağmen de testlerde 1-2 yanlış çıkıyor. Çalışmaya devam

Tesekkurler hocam. Konu anlatimi hangi kitaptan calisiyorsunuz.

• Önce not alarak çalış. Adam akıllı bi notun olsun. Sonra o not +asel ile tekrar et .

• febrezzo F kullanıcısına yanıt
    Kitabın üzerine not al bide cep kitapları var onlardan al. Sürekli oku. Kendi notlarına da bak. Ayrıca bi defter tutmak zaman kaybı olur bence. Benim yazım güzel değil hiç öyle sayfalarca not yazacak sabrım da yok. Kitaba not al. Cep kitabını oku. Video izle. Benim aklımda bu şekilde kalıyo. Soruları da çözümlü bi kaynaktan çöz. Hemen soruları çözmeyi bekleme. Bi kısmını bakarak çöz. Sonra 1-2 test kendin çöz yanlışlarına bak. Çözemediğin soruları kitaba bakarak çözersin.
  • Aynen senin durumundaydım bende. 5saat not alarak falan baya çalışıyodum ama soruları yapamıyordum. Git birtane soru bankası al ve konuyu okuduktan sonra o test kitabındaki soruların cevabını konu anlatımdan bulmaya çalış. Böyle çalışarak çok daha verimli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: febrezzo

quote:

Orijinalden alıntı: hamidouu

Hocam tavsiyem video izleyerek ve not tutarak çalışman daha iyi olur. Örneğin canlıların temel bileşenlerinden önlü arkalı 12 sayfa not çıkarmışım. Üstüne kaç kere tekrar ettim ancak öyle oturdu konu, buna rağmen de testlerde 1-2 yanlış çıkıyor. Çalışmaya devam

Tesekkurler hocam. Konu anlatimi hangi kitaptan calisiyorsunuz.

Hocam YouTube dan video izleyerek not tutuyorum öyle konu anlatımdan düz okuyarak fazla kalmıyor aklımda. Hocalara geldik kanalındaki biyoloji hocasını tavsiye ederim.

• valla ben öyle oturup biyo çalışıyım sonra soru çözmek gibi bir şey bir kere yaptım daha da yapmadım çünkü olmuyor cidden.geçen seneden kalma fem biyoloji cep kitabım vardı alıyorum onu yanıma ordan bula bula çözüyorum soruları bulmaya çalışırken başka şeyler öğreniyorum cidden güzel oluyor öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.