Bildirim
evet beyler 1 tane asal sayı sorusu..zorrrr
Lepro LED el feneri LE2050 ultra parlak LED el feneri, klipsli, yakınlaştırılabilir kamp el lambası, 5 modlu, su geçirmez el feneri, kamp, dış mekan, doğa yürüyüşü, balık tutma, hediye, 2'li paket : Amazon.com.tr: Yapı Market
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0932X7YH6
6 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Neyse boş ver.
101 asal sayı, 10101'de 3'e bölünüyor ama diğerlerinin neden asal olmadığını açıklayamayacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fasmodey -- 27 Kasım 2014; 20:17:08 > -
101 asal diğerleride 101 e bölündüğü için asal değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eyvalla hocam...aslında 101 asal olayını bende çıkardım lakin diğerlerini tespit edememiştim.şimdi tamamlandı. -
10101 i 101 e bölmenizi rica etsem -
çaktırmadan olimpiyat sorularını mı çözdürmeye çalışıyon hocam sen de -
içindeki birlerin sayisi cift sayiyla ifade edilenler 101 ile tam bölünür. böylece ciftleri eledik.
icindeki birlerin sayisi tek sayiyla ifade edilenler ise icindeki birleri yanyana getirdigimizde olusan sayiyla tam bölünür. tekleri de eledik.
yani; 101010101: 11111= 9091 gibi.
geriye bir tek 101 kaliyor.
o da 3 e tam bölünüyor hocam
hocam bunlar olimpiyat sorusu mu???banada bi arkadaş vermişti..lakin kaynak belli değildi.ama sorular hoşuma gitmişti.demek ki bu yüzden zormuş.her neyse çözmeye devam... -
quote:
Orijinalden alıntı: maxmmo55
o da 3 e tam bölünüyor hocam
şimdi de 101 i 3 e bölmenizi rica edelim -
quote:
Orijinalden alıntı: onuryum
hocam bunlar olimpiyat sorusu mu???banada bi arkadaş vermişti..lakin kaynak belli değildi.ama sorular hoşuma gitmişti.demek ki bu yüzden zormuş.her neyse çözmeye devam...
hem de 1993 yılında sorulmuştu,bu soruda 18.sıradaydı.ne zorlanmıştım ama bu soruda -
sen çözdün mü bu soruları???? -
101 asal sayı. İçinde 3 ve 3 ün katı tane 1 olanlar 3 e bölünür. Bunların sayısı 33.
İçinde 2 ve 2 nin katı tane 1 olanlar 101 e bölünür. Bunların sayısı 50. 101 çıkart 49tane kaldı.
Hem 2 hem 3 ün katı olan 1 lerin sayısı 16.
49+33 =82 82-16=66
İçinde 11 ve 11 in katı tane 1 olanların sayısı= 9 , 2 ve 3 katı olanları çıkartırsak geriye sadece içinde 11 tane 1 bulunan sayı kalır.
66+1=67
100-67=33. 33diyorum.
Edit: Nasıl C lan :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottis -- 27 Kasım 2014; 20:53:20 > -
-
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X