Beyler sizce tıpta ilk 6 sene eğitim aldığın üniversite mi daha önemli yoksa TUS sonrası uzmanlık yaptığın yer mi ? |
TIPTA TUS SONRASI ÜNİVERSİTE Mİ ÖNEMLİ YOKSA 6 YILLIK TEMEL EĞİTİMİ ( ÖZELDE ÇALIŞMAK İÇİN )
TIPTA TUS SONRASI ÜNİVERSİTE Mİ ÖNEMLİ YOKSA 6 YILLIK TEMEL EĞİTİMİ ( ÖZELDE ÇALIŞMAK İÇİN )
(En Son Oy Tarihi: 11.9.2024)
-
-
Anonim hesap acaba kim açtı :)
-
Konuyu normal şekilde anonim olmadan açarsan cevaplarım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam bana özelden yazın ben de merak ediyorum
-
en son muayeneye gittiğim arkadaşım ihtisasını bakırköy'de yapmıştı ama uzmanlık diplomasına baktığımda trakya tıp yazıyordu. Ben mi yanlış hatırlıyorum diye sorunca uzmanlık diplomasında (en azından eğitim araştırma) lisans aldığın yerin adı ile başlıyor uzmanlık diploması yazısı demişti. Dikkatli okuyunca haklı olduğunu anladım ama ihtisas aldığı yer de yazmıyordu o zamandan beri bana garip gelmiş ve aklımda kalmıştı. Demek oluyor ki siirt köy hizmetli spor tıp fakültesinden mezun olup da istanbul ankara'nın top on bir kliniğinden uzmanlığınızı alırsanız uzmanlık diplomanızla birlikte lisans aldığınız yerin adı da sizin yakanızı bırakmayacak. Ha nitelikli hizmet vermek için bence engel değil ama bir acıbadem'de odanızın duvarına astığınızda beyaz yaka ya da cebi para dolu müşterileriniz meraklı gözlerle bakıp size burun kıvırmaya kalkarsa nasıl cevap vereceğinizi şimdiden düşünün derim ki zaten benim gibi çoğu internetten sizin secerenize bakıp öyle geliyorlar.
-
4. şık: Çevrenin olması ve hastaneye para kazandırabilecek düzeyde hasta çekebilmen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 2 Eylül 2024; 11:45:51 > -
çok iyi hizmet verdikten sonra yine 6 yıllık eğitim aldığın yerin gerçekten önemi kalıyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen bahsetmiştim. Orta şeker bir özele sağlık raporu için gittim. Hasta kayıt kısmında arkada " Doktorunuzu kendiniz seçebilirsiniz" yazıyordu. 5 poliklinik gezdim doktorların en genci 40 yaş civarıdır ve diplomalar şuan en kötüsü 15K'da olan tıplardı diyebilirim.
-
onların zamanında 5-6k sıralama ile girmişlerdir büyük ihtimal. Zaten 2022deki bilgisayar sıralamalarının öne çekmesinden önce 21-22k ile kapatıyordu o olaydan sonra 30k ile kapattı. Hatta ben de o sene sınava girmiştim 8-9k geri atınca herkes şok olmuştu, bilgisayarların hepsi uçmuştu. bilgisayar yazıp nasılsa gelir diyip açıkta kalan birsürü kişi de vardı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yardımiçinaçtımhessabı -- 2 Eylül 2024; 12:57:57 > -
O kadarını bilmiyorum ama özeller böyle devlette sıkıntı olmaz zaten
En iyi özellerde taşra tıp diplomanızla çalışamazsınız. Oraya gelen kişilerin ekonomik durumu çalışan doktorların çok çok üstünde oluyor genelde o yüzden en en en iyisini istiyor haklı olarak. Ha imkansız mıdır hayır ama imkansıza yakındır. Yaşadığınız şehirdeki daha küçük özelleri hedeflemek benim de dahil olduğum taşra tıpçılar için en yüksek hedef zaten. En azından bunun bir oluru var, kendinizi ulaşamayacağınız şeyleri hayal ederek yıpratmayın.
-
buna benzer şekilde düşünüyorum ben de ama bir kaç arkadaş asistanlığını çapa v.s gibi bir yerde yaparsan sorun olmaz önemli olan o demişti. Bu başlığı kim açtıysa mantıklı başlık bence
-
bu dediğin şuna benziyor; yksde 1 milyonuncu oldum ilk bin asla yapamam.
bu tarz konuları forumda görüyordum ve herkes yaparsın diyordu yapamazsın diyenler de linçleniyordu. hatta neden yapamayalım falan diye baya konuşuluyordu. neden aynısı tıpta geçerli değil ki neden asla o özellere gidemem düşüncesi var sizde anlamıyorum gerçekten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 2 Eylül 2024; 16:38:6 >
hocam biraz sanırım etiketten kaynaklı özel sektörde insanların ilk bakacağı şey diploma ne yazık ki
-
mühendislikte ve benzeri bölümlerde geçerli o, tıpta geçerli değil diye biliyordum
hocam valla ben şuan en düşük tıptayım umarım sizin dediğiniz gibidir temennim o yönde
-
Hocam asistanlığınızı en iyi yerde yapmaya çalışın zaten tusun amacı bu. Burda demek istenen örnek olarak acıbadem vb. gidip neden niğde tıp mezunu birini alsın? Burası özel sektör etiket her şeyden önemli eğer tıp değil mühendislik okusaydık lisemize bile bakarlardı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O konularda insanlara boş umut aşılanıyor. Zaten 1 milyonuncu olan adam ilk bine giremez öyle bir dünya yok. Yapan var mıdır evet 100 yıllık cumhuriyet tarihinde belki bi 10 kişi vardır ve evet siz de taşra tıptan gidip top seviye özellerde çalışabilirsiniz eğer bu 10 kişiyseniz.
Aynı konunun tıpta geçerli olmamasının sebebi özel sektör konuşuyor olmamız. Kendim fakülteye 19k ile myp yaparak geldim. Şu an fakülte 28k'dan alıyor mesela ve öğrenci profili benim girdiğim sene bile o kadar berbat ki. Kendini geliştirmeye çalışan öğrenci sayısı iki elin parmağını kadar. Kalanların çoğu doktoruz diye dolaşıyor havalı havalı bak bakalım 4 sene sonra nerdeler. Yarısı aile hekimi, pratisyen kalanının büyük kısmı ortalama uzmanlık bitirip devlette çalışacak.
Yüksekten uçmaya gerek yok iyi yerlere gelecek adam ilk 3 senede kendini belli ediyor zaten. Önemli olan tek şey fakültedeki ortalamanız, notlarınız değil bu meslekte bir o kadar da insan ilişkilerinde başarılı olmalısınız. Bunları sağlayamayanlar zaten hastalar tarafından kafalarına sandalye yiyecek bu insanlarla beraber takılmayın.
Fakültede hocalarınızı darlayın aklınızdakileri sorun kendinize bir şey katabilecek insanlarla arkadaşlık yapın üst dönemlerinizle konuşun vb. vb. Eğer taşrada okuyorsanız bunları yapmadan bir yerlere gelmek çok zor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X