Şimdi Ara

Kamu da mühendislik mi? - Özel Sektörde yöneticilik mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, kararsızlığım sebebi ile burda sizinde görüşlerinizi almak istedim.
    2014 CBÜ Elektrik Elektronik Mühendisi mezunuyum. Şuan bir ilçe belediyede mühendis kadrosunda memur olarak görev yapmaktayım. Ancak geçmişte çalıştığım dağıtım sektörunde aynı ilçede müdür olmak üzere iş teklifi aldım.
    Memur maaşı 65 bin TL
    Dağıtım sektörunde ilçe müdürü maaşı olursam 85 bin TL. + Araba + yemek + yan haklar

Kazanılmış memur hakkım olduğu için bırakma kararı çok zor geliyor. Yönetmelik gereği karşı taraf isterse tekrar geri dönebiliyorum ama isteyen belediye çıkmaz ve bizde olmayan torpil gerekir. O yüzden bıraktığım da memurluğu bir daha geri dönmemek üzere birakacagiz gibi düşünün. Siz olsanız ne yapardınız?

Gelecekte daha iyi yerlerde olabilme umudu ile müdürlüğü mü seçerdiniz yoksa ilerde özel sektör kapının önüne koyduğunda ah ben ne yaptım memurluğu bıraktım mi dersiniz?

• Şİrkete göre değişir ama 85 dediklerine göre iyi bir dağıtım şirketi değil:)
    birimde önemli arıza vs den sorumluysan bedavaya çalışıyorsun demektir. arıza taşere mühendiste ise iyi. detaysız birşey söylenmez ama benim alerjim var dağıtıma ve devlet kadrolarına o yüzden birşey diyemiyorum.

NOT:3 farklı dağıtım şirketinde çalıştım. Neyseki kurtuldum son 2yıldır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis_Majoris_Vy -- 28 Temmuz 2024; 1:6:55 >
  • Kamu ile özel sektör maaşları yaklaştığı için, önerim kamuda devam etmeniz yönünde. Hatta bazı sektörlerde kamu, özelden avantajlı durumda.

Kamuda yönetici olduğunuzda, özel sektördeki maaşı yakalarsınız diye tahmin ediyorum. Özel sektörde yaşayacağınız ekstra stres, ekonomik dalgalanmalardan dolayı iş kaybı gerilimine hiç gerek yok.
  • Canis_Majoris_Vy C kullanıcısına yanıt

Arıza, bakım, kayıp kaçak her şey müdüre bağlı. Eskiden işletme mühendisi olarak 5 yıl çalıştım. Hala bir adet taksirle adam yaralama davam var. 20 Bin TL için değmez diyorsunuz anladığım kadarı ile.

• eemfrkn E kullanıcısına yanıt

kişiden kişiye değişebilir belki ama ben bu şartlarda hayatta böyle bir tercih yapmazdım. Niyetin varsa pazarlıkla 3 haneye yaklaşabilirsen mantıklı görünebilir dışardan bir gözle.

• kpss için verdiğiniz emekleri hatırlayın ve hafta sonu izin haklarınızı unutmayın.

paradan, arabadan, yan haklardan hepsinden daha önemlisi hafta sonu tatilidir. bana göre tabi.

para her türlü kazanılır ama insancıl şartlarda çalışmak ve yaşamak ??

• bcan402 kullanıcısına yanıt

çok doğru yazmışsınız. Birde mühendiste 45/50 yaşına gelince işten atıldığınızda iş bulma olanağıda düşük.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.