Şimdi Ara

Çok üzgünüm yaş 16 saçlarım beyaz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
20.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

16 yaşındayım fakat saçlarımın üs kısmında 20 tel kadar beyaz var , ensemi hiç sormayın ensemim %90'ı beyaz 1000 tel saç varsa ensede 900'ü beyaz

yavaş yavaş ön tarafa gelmeye başlıyor beyazlar şakaklara doğru yaklaşıyor istemiyorum beyaz olmasını kız arkadaşımla bile ayrılamama sebep oldu .

ne yapacağımı bilmiyorum he genetik derseniz babamda bile tek tük yeni yeni çıkmaya bşlıyor annemde öyle 1-2 sene önce bayazlamaya başladı onun saçlarıda

hani sinir stres derseniz çok sinirliyimdir agresifimdir hemen parlayan birisiyimdir fakat stres pek ypmayan biriyim bilmiyorum okuldada zıbbırt sorup duruyorlardı

neden beyaz diye lütfen bişiler söyleyin ya öneriniz var mı ? bir kaç konu inceledim bazı kişiler çıktı bende sonra geçti filan dediler beyaz saçlar erken yaşta çıkınca

sonradan geçiyor mu ? internette araştırdım vitamin eksikliği filan olabilir proteinden kaynaklanabiliyormuş. Ozaman ben gereken proteini alsam vitamini yesem geçmez mi

biraz fazla konuşuyorum filan ama bilmiyorum sevmiyorum beyaz saçımı az da yok saçlarımın ön kısmı hariç beyaz.! Lütfen bir kaç bişey önerin deneyimlerinizi söyleyin lütfen :(

• Yapay Zekanın Yanıtı

16 Yaşında Saç Beyazlaması: Nedenleri ve Çözümleri

Giriş: 16 yaşında saç beyazlaması, sıklıkla yaşlılıkla ilişkilendirilen bir durum olsa da, genç yaşlarda da ortaya çıkabilir. Bu durum, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve endişe verici olmasa da bazıları için rahatsız edici olabilir.

Nedenler: 16 yaşında saç beyazlamasının en yaygın nedenleri şunlardır:

• Genetik: Aile geçmişinde erken yaşta saç beyazlaması varsa, genç yaşlarda saç beyazlaması daha olasıdır.
    • Oksidatif Stres: Serbest radikaller olarak bilinen zararlı moleküller, saç köklerinin melanin üretimini baskılayarak saç beyazlamasına neden olabilir.
    • Hormonal Değişiklikler: Tiroid sorunları veya diğer hormonal dengesizlikler, saç beyazlamasına katkıda bulunabilir.
    • Vitamin Eksiklikleri: Vitamin E, saç sağlığı için gerekli bir antioksidandır ve eksikliği saç beyazlamasına yol açabilir.
    • Otoimmün Hastalıklar: Vitiligo gibi otoimmün hastalıklar, saç köklerine saldırarak saç beyazlamasına neden olabilir.

Tek Tük Çıkan Beyaz Saçlar: 16 yaşında tek tük çıkan beyaz saçlar genellikle endişe verici değildir ve geçici olabilir. Saç köklerinin melanin üretimini yeniden kazanmasıyla saç rengi geri dönebilir.

Çözümler: 16 yaşında saç beyazlamasını önlemek her zaman mümkün olmasa da, saç rengini geri kazanmaya veya beyazlamayı yavaşlatmaya yardımcı olabilecek bazı çözümler vardır:

• Sağlıklı Beslenme: Antioksidanlar açısından zengin bir beslenme, oksidatif stresi azaltmaya ve saç sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.
    • Vitamin Takviyeleri: Vitamin E ve diğer gerekli vitaminlerin takviyesi, saç beyazlamasını yavaşlatmaya yardımcı olabilir.
    • Saç Boyası: Saç boyaları, saçı geçici olarak koyulaştırarak beyaz saçları kapatmak için kullanılabilir.
    • Henna: Henna, doğal bir saç boyasıdır ve saç beyazlamasını önlemeye veya yavaşlatmaya yardımcı olabilir.

Sonuç: 16 yaşında saç beyazlaması, genellikle zararsız ve geçici bir durumdur. Ancak, beyaz saç rahatsız edici ise, saç rengini geri kazanmaya veya beyazlamayı yavaşlatmaya yardımcı olabilecek çeşitli çözümler mevcuttur. Saç beyazlamanız konusunda endişeleriniz varsa, bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Resimleri göremiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nancy Ajram

Resimleri göremiyorum

Neden ben yükledim bende görünüyor.
  • Geçmiş olsun
  • Çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.o.3

Çok teşekkür ederim.
    o kadar dert etme yaşın 25-30 arası olunca daha iyi durur

not: bu arada yaş 26 sakal beyazlamaya başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cöldeki kutup ayısı -- 17 Ağustos 2014; 0:00:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cöldeki kutup ayısı

Alıntıları Göster
    Büyük ihtimalle genetiktir...Çok nadir durumlarda B12 vitamini eksikliği bu duruma yol açabilir, ama çok düşük ihtimal...

Bende de 10 sene önce başladı, şu an 28 yaşındayım ve neredeyse saçlarımın %30u beyaz...Çaresi boyatmak yada kabullenmek maalesef...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cöldeki kutup ayısı

Alıntıları Göster
    Dostum doğal bir beyazlaşma olduğu için -tamamen kişisel görüşüm- daha bile karizmatik bence Takma kafana; taktıkça artar beyazlaşma. çözüm önerim yok ama; erken yaşta beyazlaşmalar olabiliyor bir akrabamızın 20 li yaşlarında saçlarının yarısı beyazdı, 50 yaş gibi ama yüzü gençti 30 yaşında falan gösteriyordu. Boyatmaktansa doğal haline bırakmak kesinlikle daha iyi bence ilerde boyatmaya karar verirsen de tamamen boyatma, kırdır sadece hafif beyazlar kalsın.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustang Fastback -- 17 Ağustos 2014; 1:53:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustang Fastback

Dostum doğal bir beyazlaşma olduğu için -tamamen kişisel görüşüm- daha bile karizmatik bence Takma kafana; taktıkça artar beyazlaşma. çözüm önerim yok ama; erken yaşta beyazlaşmalar olabiliyor bir akrabamızın 20 li yaşlarında saçlarının yarısı beyazdı, 50 yaş gibi ama yüzü gençti 30 yaşında falan gösteriyordu. Boyatmaktansa doğal haline bırakmak kesinlikle daha iyi bence ilerde boyatmaya karar verirsen de tamamen boyatma, kırdır sadece hafif beyazlar kalsın.

Edit:imla

Alıntıları Göster
    Hepinizden Allah razı olsun moralimi düzelttiniz teşkkür ederim .

• quote:

Hepinizden Allah razı olsun moralimi düzelttiniz teşkkür ederim .

Alıntıları Göster
    bro bence cekici duruyo saçların arasında beyaz olunca ben olmasını isterdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sum 41

Büyük ihtimalle genetiktir...Çok nadir durumlarda B12 vitamini eksikliği bu duruma yol açabilir, ama çok düşük ihtimal...

Bende de 10 sene önce başladı, şu an 28 yaşındayım ve neredeyse saçlarımın %30u beyaz...Çaresi boyatmak yada kabullenmek maalesef...

Malesef genetik bir durum yok babam 43 yaşında daha yeni yeni saçları byazlıyor tek tük toplasan bnm beyazın 3/1'i etmez :) annemde öyle ben bu saç yüzünden yedi sülaleyi aradım taradım kmsenin şuana kadar 30 'un öncesinde beyazlama durumu olmamış

Not: eve Akdeniz anemisiyim , yüksek derecede kansızlık var B12 vitamin eksikliği -- demir eksikliği ve birçok vitamin eksikliği var malesef ki :(

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadoWDeadly

bro bence cekici duruyo saçların arasında beyaz olunca ben olmasını isterdim

Şuanda bana verdiğin moralin haddi hesabı yok çok teşşekkür ederim :)
  • ilerlemesse çok belli olmuyor şuan kafana takma doktora gittin mi olmadı boyatabilirsin ama belli olmuyor bence benim bir arkadaşım vardı ben çocukla 18yaşındayken tanıştım adam liseye geçince beyazlamaya başlamış 18yaşındada yarısından çoğu beyazdı ama adama yakışıyordu yani herkese nasip olmaz böyle bir şey adamın ayrı bir karizması vardı kendisi beğenmiyordu ama bence fena değildi.

Not: gay değilim
  • Dodex vurdur. B12'in kaç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slitheen

Dodex vurdur. B12'in kaç?
    Beyaz saç acayip karızma bişey bence, ama çok dert ediyosan benim bıyığımda belli kısımda beyazlık bence o daha kötü bişey değil, kimi çok karizma diyo kimi iyi değil diyo :) Pek taktığımdan değil ama sağlıktır genede bi doktora gittim, guatr hastası olanlarda erken beyazlama oluyomuş saçta aynı durummu bilmiyorum kardeşiminde saçında 5 6 tel beyazlama var. Kan tahlili istediler daha yaptırmadım ama istersen bi doktora git ihmal etmek iyi değil. Bişey olcagından degıl kafana takma sen gene :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2014ygslysşampiyonu

ilerlemesse çok belli olmuyor şuan kafana takma doktora gittin mi olmadı boyatabilirsin ama belli olmuyor bence benim bir arkadaşım vardı ben çocukla 18yaşındayken tanıştım adam liseye geçince beyazlamaya başlamış 18yaşındada yarısından çoğu beyazdı ama adama yakışıyordu yani herkese nasip olmaz böyle bir şey adamın ayrı bir karizması vardı kendisi beğenmiyordu ama bence fena değildi.

Doktora gitmedim en kısa zamanda gideceğim şahsen bende beğeniyorum son zamanlarda ama bu saçlar okuldada başıma bela alıyor 1-2 denyo dalga geçiyor kaç kere kavga ettim bu durumdan canımı sıkanda bu :(

• quote:

quote:

ilerlemesse çok belli olmuyor şuan kafana takma doktora gittin mi olmadı boyatabilirsin ama belli olmuyor bence benim bir arkadaşım vardı ben çocukla 18yaşındayken tanıştım adam liseye geçince beyazlamaya başlamış 18yaşındada yarısından çoğu beyazdı ama adama yakışıyordu yani herkese nasip olmaz böyle bir şey adamın ayrı bir karizması vardı kendisi beğenmiyordu ama bence fena değildi.

Doktora gitmedim en kısa zamanda gideceğim şahsen bende beğeniyorum son zamanlarda ama bu saçlar okuldada başıma bela alıyor 1-2 denyo dalga geçiyor kaç kere kavga ettim bu durumdan canımı sıkanda bu :(

Alıntıları Göster
    yok erkek adam saç boyatır mı falan gibi şeyleri sallama, boyat bence saçını.

• quote:

Orijinalden alıntı: winwinwin

Teğmenim saç boyatmak saçlarımı dökmesinden korkuyorum.
  • quote:

quote:

O denyolar her yerde Milletin sözünü kafaya takacaksan ohoo... Onlar herşeye bi kılıf bulur sen hiç merak etme kaşının üstünde gözün var diye de dalga geçerler takmayacaksın abi, gül-geç.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: winwinwin

Teğmenim saç boyatmak saçlarımı dökmesinden korkuyorum.

Saç boyatmayla dökülseyde kadınların kel kalması lazımdı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.