Şimdi Ara

Saçlarım çok pis dökülüyor (YARDIM EDİN YAŞ 19)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
7.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lise 1de böyle bir durum başıma gelmişti. Sıraya kafamı koyar saçlarımı sallardım hep dökülürdü. Şimdi yine aynı. Elimi bi sürüyorum full saç dökülüyor. İnsanlar bana saçların çok gür, dökülmez derdi. Yaş 19. Önler açıldı, Babamın falan saçı gür, neden oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 7 Ekim 2017; 14:4:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• stres olabilir başka fizyolojik rahatsızlıkların da sonucu olabilir. stresli bir dönemden mi geçiyorsun? kısa kestir saçını, eczaneden de dökülmeye karşı şampuan al yine geçmezse doktora git

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unicef art niyet elçisi

stres olabilir başka fizyolojik rahatsızlıkların da sonucu olabilir. stresli bir dönemden mi geçiyorsun? kısa kestir saçını, eczaneden de dökülmeye karşı şampuan al yine geçmezse doktora git

Hocam çok teşekkür ederim yorum için. Son 1 buçuk haftadır falan böyle dökülüyor, öncesinde hiçbirşey yoktu. Şuan stresli olduğum bir durum yok, öncesinde çok stres yaşamıştım ve sonucunda panik atak olmuştum, onunla da alakalı olduğunu düşünmüyorum. Geçen cildiye doktoru tahlil istedi ama spordan çıkmıştım veremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 7 Ekim 2017; 14:7:49 >
  • Git 3numaraya VURDUR

Saç kısayken bakımı daha kolay. Doktora git kan tahlili yapar değerlere bakar normal derse.

-Sinir-stresli bir dönemde olabilirsin/depresyon kendini kendin daha iyi bilirsin.

-Saçını hergün yıkayosan 2-3günde 1 yıka.

-Saç kurutma makinesi kullanma yada çok yakından tutma.

-Wax sprey bişey kullanma

-Dökülmeye karşı şampuan al.

-Sürekli kullandığın sampuanı degistirdiysen ondanda olabilir.

Genetik olabilir. Benimde 8.sınıf veya lise1-2den beri dökülüyo seyreldi, açıldı önler iyice.

Genetikse çözümü yok. Benim babamın üst yok meseka ektirmiş sonradan biraz var seyrek şekilde. Babamın dayıları kel. Sülalaye bak.

RADYOSYONDA DÖKER. ÇAKMA TELEFON KULLANMA. TELEFONU YASTIĞIN ALTINA KOYUP UYUMA.

Dene 2-3ay

• quote:

Orijinalden alıntı: Amcui

Git 3numaraya VURDUR

Saç kısayken bakımı daha kolay. Doktora git kan tahlili yapar değerlere bakar normal derse.

-Sinir-stresli bir dönemde olabilirsin/depresyon kendini kendin daha iyi bilirsin.

Genetik olabilir. Benimde 8.sınıf veya lise1-2den beri dökülüyo seyreldi, açıldı önler iyice.

Genetikse çözümü yok. Benim babamın üst yok meseka ektirmiş sonradan biraz var seyrek şekilde. Babamın dayıları kel. Sülalaye bak.

RADYOSYONDA DÖKER. ÇAKMA TELEFON KULLANMA. TELEFONU YASTIĞIN ALTINA KOYUP UYUMA.

Dene 2-3ay

Hocam valla şampuan kullanıyordum baktım döküyor, doğal zeytinyağ sabununa geçtim. Daha gür gösteriyor saçı. Babamın gür saçları. Wax falan kullanmam zaten. Bilmiyorum ne yapacağım. Lise döneminde de böyle bir dökülme olmuştu, geçmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sheitani

quote:

Orijinalden alıntı: Amcui

Git 3numaraya VURDUR

Dene 2-3ay

Hocam valla şampuan kullanıyordum baktım döküyor, doğal zeytinyağ sabununa geçtim. Daha gür gösteriyor saçı. Babamın gür saçları. Wax falan kullanmam zaten. Bilmiyorum ne yapacağım. Lise döneminde de böyle bir dökülme olmuştu, geçmişti.

Sabun mahvediyo saçları (benim öyle olmuştu).

Saçı daha sert yapıyo kuru yapıyo ve saçta sabun kalıyo çünkü saçları iyice elleyemiyodum bile dökülüyodu hepsi elime grliyodu. Ve sert yaptıgı icin dokununca tık gidiyodu saç.

Senin o kadar dökülmüyodur.

Benimki 1-2ay çok şiddetli döküldü. Sonra normal banyoda yıkarkekn dökülme şeklinde şuandada öyle banyoda, yıkayınca elleyince dökülüyo.

Farmasi nin kepege karsı sampuanını kullanıyorum suan. Kepekde vardı ozamlar oda berbat bisey. Simdi fazla kepek yok iyi.

• Malum işi çok yapma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 31 çekersen dökülür tabi asılmayacaksın
    -dht bloke etmen lazım çinko ve b vitamini ile komplex yap
    -evigen-bepanthen-bemiks vitaminleri bioxcin şampuanı alıp kır içerisine at
    -badem yağı sür kafana
    -demir eksikliği olabilir
    -balık yağı gece yatarken salla 1 tane

Şampuan Önerileri
    -Dermalute
    -Ketoral
    -Nizoral
    -bioxcin
    -sebamed anti hairloss
    -dermalute
  • quote:

Orijinalden alıntı: Camouflage``

31 çekersen dökülür tabi asılmayacaksın
    -dht bloke etmen lazım çinko ve b vitamini ile komplex yap
    -evigen-bepanthen-bemiks vitaminleri bioxcin şampuanı alıp kır içerisine at
    -badem yağı sür kafana
    -demir eksikliği olabilir
    -balık yağı gece yatarken salla 1 tane

Şampuan Önerileri
    -Dermalute
    -Ketoral
    -Nizoral
    -bioxcin
    -sebamed anti hairloss
    -dermalute

Peki bu dökülenler geri çıkar mı?

• Kardeşim bir git kan testi yaptır sağlık ocağına gidip. Belki kan değerlerinde oluşan bir sıkıntıdan saçın dökülüyordur. Temiz çıkarsa da genetik etkenlerden kaynaklı saç dökülmesi yaşıyorsundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Kardeşim bir git kan testi yaptır sağlık ocağına gidip. Belki kan değerlerinde oluşan bir sıkıntıdan saçın dökülüyordur. Temiz çıkarsa da genetik etkenlerden kaynaklı saç dökülmesi yaşıyorsundur.

Sağlık ocağına mı gidip yaptırayım, cildiye mi? Devlet hastanesine gitmek beni çok yoruyor o yüzden soruyorum.

• Genetikse yapacak birşey yok. Kellik anne tarafından aktarılır. Annenin ailesi nasıl?
  • Az asıl.

• Güzel kardeşim minoxidil kullanmazsan ya da saç ektirmezsen kel kalacaksın, asılmakla, beslenmekle alakası yok.
  • babanın saçı gür olsa bile sen kel olabilirsin, anne tarafından saç dökülme genlerini almışsan saçın dökülür, saç genleri %60 anne tarafından alınıyor. anne tarafındaki erkeklerin(dayı, dede, kuzen vs.) saçı yoksa, saçlarının dökülme ihtimali yüksek. genetik dökülme dışında dökülmeler; çinko eksikliği, demir eksikliği, d vitamini, b kompleks vitamin eksiklikleri, tiroit bozukluğu sebebiyle olabiliyor.
    bence en yakın zamanda doktora git, dökülme sebebine göre sana ilaç verir, kafana göre şampuan vitamin filan kullanma.
    genetik dökülme değilse işin kolay; ama genetikse ne yaparsan yap er geç saçların dökülecektir maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uncrowned king -- 7 Ekim 2017; 19:45:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uncrowned king

babanın saçı gür olsa bile sen kel olabilirsin, anne tarafından saç dökülme genlerini almışsan saçın dökülür, saç genleri %60 anne tarafından alınıyor. anne tarafındaki erkeklerin(dayı, dede, kuzen vs.) saçı yoksa, saçlarının dökülme ihtimali yüksek. genetik dökülme dışında dökülmeler; çinko eksikliği, demir eksikliği, d vitamini, b kompleks vitamin eksiklikleri, tiroit bozukluğu sebebiyle olabiliyor.
    bence en yakın zamanda doktora git, dökülme sebebine göre sana ilaç verir, kafana göre şampuan vitamin filan kullanma.
    genetik dökülme değilse işin kolay; ama genetikse ne yaparsan yap er geç saçların dökülecektir maalesef.

Annnemim ailesi kel ama hepsinin seyrek olduğu için kel. Benim gür(dü). Genetik değilse bu dökülenler yerine çıkar mı? Hangi bölüme gitmeliyim?

• Ya beyler dayımgil kel ama benim çok gürdü, herkes şaşırıyordu nasıl oldu böyle aklım almıyor valla. Hangi doktora gideyim.

• Ilk olarak sacini soguk suyla yika, kafa derisi icin daha saglikli. Ikinci olarak sacini kisa kestir ve her yikanmada sampuan surme, sadece dus alip, vucudunu yikayip cik.

Son olarakta sac dokulmesi engelleyici urunler kullanma, sac koklerin alisinca o urun olmadan eski halinden de betere donuyor. Omur boyu kullanmab gerekir bir kere baslayinca.

Cocuklar sac konusunda anne tarafina ceker genel olarak. Istisnalar kaideyi bozmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calal Arabi Bin Abdullah -- 7 Ekim 2017; 21:55:58 >
  • Benimde anne tarafı dedem ve dayilarimda kellik var . Baba tarafında bir sorun yok . Benimde saçlarım 2017 başından beri baya dökülüyor . Artık saçlarımda kırıklar bile görüyorum . Gerçekten saç dökülmesi kafaya takılıyor yani sürekli düşünüyorsun . Her gün aynada kafana bakman bugün ne durumda diye ...

• Demir eksikligi olabilir bence bi toktora gorun. Kan degerlerine baksinlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.