Şimdi Ara

Kirli saç daha mı çok dökülür ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
29.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde forumda bir arkadaşımız saçlarım dökülüyor diye topic açmıştı ve altına saçlarınızı en az 3 günde yıkayın , şampuanınız şöyle olsun böyle olsun diye yorum yapılmıştı . Yani saçlarımızı en az 3 günde bir yıkarsak daha mı az dökülür ? Yoksa 3 günden az sürede yıkarsak daha mı çok dökülür de böyle belirtilmiş ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancher -- 15 Ağustos 2009; 23:41:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kirli Saç Dökülür Mü?

Saçlarınızı yıkamadığınız zamanlarda, saç derinizde biriken yağ ve kir saç köklerini tıkayabilir. Bu tıkanıklık saç köklerinin zayıflamasına ve saç dökülmesine neden olabilir.

Saç Kirlenince Neden Dökülür?

Kirlendiğinde saçların üzerinde biriken yağ ve kir saç köklerini tıkayarak saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını engelleyebilir. Bu da saç dökülmesine yol açabilir.

Saç Yıkanmazsa Dökülür Mü?

Evet, saçlar düzenli olarak yıkanmazsa biriken yağ ve kir saç köklerini tıkayarak saç dökülmesine neden olabilir.

Saç Kirliyken Neden Dökülür?

Kirli saçların üzerinde biriken yağ ve kir saç köklerini tıkayabilir. Bu tıkanıklık saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını engelleyerek saç dökülmesine neden olabilir.

Saç Kirlenince Dökülür Mü?

Evet, saçlar kirlendiğinde üzerinde biriken yağ ve kir saç köklerini tıkayarak saç dökülmesine neden olabilir.

Kirli Saç Neden Dökülür?

Kirli saçların üzerinde biriken yağ ve kir saç köklerini tıkayarak saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını engelleyebilir. Bu da saç dökülmesine neden olabilir.

Saç Yağlıyken Dökülür Mü?

Evet, saçlar yağlıyken üzerinde biriken yağ saç köklerini tıkayarak saç dökülmesine neden olabilir.

Saçlarınızı düzenli olarak yıkamak, saç derinizdeki yağ ve kiri uzaklaştırarak saç köklerinin sağlıklı kalmasına ve saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Her gün duş al işte sabah kalkınca tamamdır.
  • çok yıkamak yağlanmaya sebep olur , ayrıca ben nerdeyse ortalama 1.5 günde bir yıkıyorum hatta bazen hafta boyu her gün iş dönüşü yıkıyorum ve dökülme yok... ama saçlarım 2 gün yıkamasam yağlanır bu da çok yıkamanın bi sonucudur bnm bildiğim.. ayrıca temizlikten dökülme olur mu hiç :) 3 günden az yıkarsak çok mu dökülür diye bişe olurmu hiç
  • Alakasının olmadığını rahatça söyleyebilirim. Hafif saç dökülmesi normaldir. Aşırı saç dökülmelerinin genelde farklı sebepleri vardır ama kirli olması ile alakası yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: last21second

çok yıkamak yağlanmaya sebep olur , ayrıca ben nerdeyse ortalama 1.5 günde bir yıkıyorum hatta bazen hafta boyu her gün iş dönüşü yıkıyorum ve dökülme yok... ama saçlarım 2 gün yıkamasam yağlanır bu da çok yıkamanın bi sonucudur bnm bildiğim.. ayrıca temizlikten dökülme olur mu hiç :) 3 günden az yıkarsak çok mu dökülür diye bişe olurmu hiç

Deterjanla yıkamayı kastetmiştim . Yoksa deterjan kullanmadan sadece suyla yıkamanın elbetki zararı olmaz .
  • aksine pis saç daha iyi beslenir...gürleşir ve dökülmez...ben yıkasamda yıkamasamda dökülmüyo ama...böyle bir sorunu olan, sık saç yıkarsa, saç dökülmesi çoğalır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancher

quote:

çok yıkamak yağlanmaya sebep olur , ayrıca ben nerdeyse ortalama 1.5 günde bir yıkıyorum hatta bazen hafta boyu her gün iş dönüşü yıkıyorum ve dökülme yok... ama saçlarım 2 gün yıkamasam yağlanır bu da çok yıkamanın bi sonucudur bnm bildiğim.. ayrıca temizlikten dökülme olur mu hiç :) 3 günden az yıkarsak çok mu dökülür diye bişe olurmu hiç

Deterjanla yıkamayı kastetmiştim . Yoksa deterjan kullanmadan sadece suyla yıkamanın elbetki zararı olmaz .

deterjan nedir yahu hangi marka deterjan kullanıosun bakem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Kimisi sabunla yıkar başını kimisi şampuanla yıkar bu nedenden temizleyici madde olarak deterjan demeyi tercih ettim .

• Kirli saçta daha doğrusu kirli saç derisinde saç dipleri hava almadığından dökülme artacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutx

Kirli saçta daha doğrusu kirli saç derisinde saç dipleri hava almadığından dökülme artacaktır.

O vakit uzun saçta dökülmeyi artırır ?
  • dökülmelerin %90' genetiktir döküldü mü bi daha çıkmaz. (ailenin büyükerline bakın kel yoksa hiç korkmayın dedenize babanıza bakın)

%9 stresten dökülür bu dökülen saçlar huzura kavuştuğunuzda sağlıklı besleniyorsanız kendiliğinden çıkar. (bende oldu mesela oks de alnımın sağ üst kısmı açılmıştı ders çalışırken çektikçe kopuyodu. lise 1de çıktı yine kapandı çok ciddiyim çok şaşırmıştım ve sevindim.)

%1 kendiliğinden herkeste dökülür.(günde 100 tel civarı normaldir)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kimisi sabunla yıkar başını kimisi şampuanla yıkar bu nedenden temizleyici madde olarak deterjan demeyi tercih ettim .

Deterjanların üzerinde elinize sürdükten sonra ellerinizi bol su ile yıkayın yazıyor siz deterjanla yıkanıyorsunuz. İlginç.

Ben şampuan kullanmasını sevmiyorum kokuları hoşuma gitmiyor ve saçımı çok yumuşak yapıyor. Clear Man'in kokusu hoşuma gidiyor fakat o da saçları yumuşatıyor. Saçları yumuşatmayan şampuan yok mudur?

• Bence de kesinlikle kirli saç dökülmeyi artırıyor

Başımı yıkamadığım günlerde saçlarımı klavyenin üstünde görerek soğuyorum ve duş alıyorum..
  • quote:

quote:

Kirli saçta daha doğrusu kirli saç derisinde saç dipleri hava almadığından dökülme artacaktır.

O vakit uzun saçta dökülmeyi artırır ?

Saç ve saç derisi hakkında detaylı bir bilgim yok ama düz mantık düşünürsek artırır.
  • Az önce bu konuyu araştırırken karşılaştım belki bu konuda bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olmuş olurum .

Saç dökülmesini arttıran bir çok neden ve sebep vardır.Tükenmişlik durumu, stres, Ateş, enfeksiyonlar Tiroid bozukluğu gibi bazı hormonel ve metabolik hastalıklar (Tiroid bezi tembelliği) Kansızlık Mevsimsel ve dönemsel dökülmeler,Hamilelik ve emzirme dönemleri Beslenme bozuklukları, kontrolsüz ve ağır sık tekrarlanan diyet rejimleri, alkol bağımlılığı

Kanser tedavileri gibi ilaçların kullanımı

Zehirlenmeler

Radyasyon

Gerçekler ve rakamalar

Saç sayısı: Her insanda 100.000 - 150.000

Saç yoğunluğu: 200/cm²

Çapı: 0.1 mm

Her bir saç telinin aylık uzama miktarı: 1 cm

Bir günde toplam saç uzaması: 20-30 mm

Günde kaybedilen toplam saç sayısı: 50-100

Saç Dökülmesine Çözüm
    Saç dökülmesi hayatımızın beli başlı dönemlerimde hepimizin karşısına çıkmış bir problemdir. Aşağıda vereceğimiz reçeteyi mutlaka varsa doktorunuza danışıp denemelisiniz.

3–4 hafta boyunca her gün, 1 avuç dolusu ince kıyılmış ısırgan otu kökü 8–10 saat boyunca 1–2 litre suda bekletilip, sonra 3-4 avuç ısırgan otu yaprağı eklenir, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve 10 dk. boyunca üstü kapalı olarak demlenmeye bırakılır ve süzülür. Bu suyla kafa derisine saçlar 5 dk. boyunca yıkanır ve kafa derisine masaj yapılır.

Ama her yıkamadan önce, kafa derisine, İsveç şurubu ve ısırgan otu tentürü ile dönüşümlü olarak friksiyonlar yapılır. Daha ilk haftada saç dökülmesi durur ve tedavi süresinin sonuna doğru yeni saçlar çıkmaya başlar. Daha sonra bu tedavi 3-4 günde bir uygulanırsa saç dökülmesi uzun vadede önlenmiş olur ve saçlar, esneklik ve parlaklık kazanarak, sağlıklı bir görünüme sahip olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancher -- 16 Ağustos 2009; 0:33:42 >

• günde 3 kere duş alıyorum :S çok dökülüyor saçlarım banyo saçtan geçilmiyor ve saçlarımda seyrek... okul zamanında 1 gün bile wax sız fön süz okula gittiğim olmamıştır o zamanlarda çok dökülüyor.. fön çekiyordum yere bir bakıyorum saç havuzu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick_192 -- 16 Ağustos 2009; 0:10:52 >
  • quote:

...

Bir günde toplam saç uzaması: 20-30 m

...

Bu iki veride bir tutarsızlık yok mu?
    Ayrıca bir günde 20-30 m saç uzarsa?
  • arkadaş mm demek istemiş bir m'yi eksik yazmış yani
    quote:

quote:

...

...

• Evet değiştirdim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancher -- 16 Ağustos 2009; 0:33:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SenSational

arkadaş mm demek istemiş bir m'yi eksik yazmış yani
    quote:

quote:

...

...

Öyle olursada bir saç, 5 günde 1 cm uzar?

5 x 20mm= 1cm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutx -- 16 Ağustos 2009; 0:59:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.