Şimdi Ara

SAÇI YIKADIKTAN HEMEN SONRA SANKİ HİÇ YIKANMAMIŞ GİBİ KEPEK OLMASI SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
42.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar durum gerçekten can sıkmaya başladı , yazın kepeksiz rahat huzurlu günler geçirirken kış geldimi aman allahım saçım sanki kepek istilasına uğruyor sadece saç olsa iyi , kulak dışı , kulak içi , kaşlar ... kısaca kafamdaki heryer kepek ....

İşin tuhaf yanı ise şu daha bu yazıyı yazmadan 5 dk önce saçımı uzun uzun blendax kepek önleyici şampuan ile yıkadım (hemde öyle böyle bir yıkama değil tırnaklarımla kedi cırmalar misali çize çize , sırf kepekler iyice temizlensin düşüncesiyle)

Ancak bu yazıyı yazarken elimi saçıma hafifçe vurduğumda yine kepekler dökülüyor saçımdan

Böyle birşey ne duydum ne gördüm ama gerçek olduğunu kendimde yaşayarak gördüm saçımı yıkadığım halde kepekler gitmemiş !

Ne yapmalıyım sizce ?

Not : Lütfen doktora git , prozac kullan şunu kullan gibi cevaplar vermeyin , teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saçını Yıkadıktan Hemen Sonra Kepek Olmasının Nedenleri ve Çözümleri

Saçını yıkadıktan hemen sonra kepek oluşması, "duştan sonra kepek" veya "banyodan sonra kepek" olarak da bilinen yaygın bir saç derisi sorunudur. Bu durum utanç verici ve can sıkıcı olabilir, ancak genellikle tedavi edilebilir.

Saçını Yıkadıktan Sonra Kepek Olmasına Neden Olan Faktörler

• Kuru Saç Derisi: Kuru saç derisi, kepeğin en yaygın nedenidir. Saç yıkamak doğal yağları temizleyerek saç derisini kurutur ve kepeğe neden olabilir.
    • Mantar Enfeksiyonu: Malassezia globosa adı verilen bir mantar, saç derisinde kepeğe neden olabilir. Bu mantar, saç derisinde bulunan yağlarla beslenir.
    • Seboreik Dermatit: Seboreik dermatit, saç derisi, yüz ve vücudun diğer bölgelerinde kepeğe neden olan kronik bir cilt rahatsızlığıdır.
    • Diğer Nedenler: Diğer nedenler arasında alerjiler, hormonal değişiklikler, yanlış saç bakım ürünleri ve stres sayılabilir.

Saçını Yıkadıktan Sonra Kepek Oluşmasını Önlemek İçin Öneriler

• Nazik Şampuan Kullan: Sülfat içermeyen veya hassas saç derisi için özel olarak tasarlanmış nazik bir şampuan seç.
    • Çok Sık Yıkamaktan Kaçın: Saçını haftada birkaç defadan fazla yıkamaktan kaçın. Çok sık yıkamak saç derisini kurutup kepeğe neden olabilir.
    • Saç Kremi Kullan: Saç kremi, saç derini nemlendirerek kuruluğu ve kepeği azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Kepek Önleyici Şampuanlar Dene: Kepek önleyici şampuanlar, kepeğe neden olan mantarları hedefleyen bileşenler içerir.
    • Saç Derini Nemlendir: Saç derini nemlendirmek için saç derisi serumları veya yağlar kullan.
    • Sağlıklı Beslen: Sağlıklı bir diyet, kepeğin azaltılmasına yardımcı olabilir. Meyve, sebze ve tam tahıllar açısından zengin bir diyet saç derisi sağlığını destekler.
    • Stresten Kaçın: Stres, kepek oluşumunu tetikleyebilir. Stres yönetimi teknikleri uygulamak, saç derisi sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Sonuç

Saçını yıkadıktan sonra kepek oluşması yaygın bir sorundur, ancak genellikle tedavi edilebilir. Yukarıda belirtilen önerileri uygulayarak kepek oluşumunu azaltabilir ve daha sağlıklı bir saç derisine sahip olabilirsin. Kepek sorunu devam ediyorsa veya şiddetliyse, bir dermatoloğa başvurmak en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Saç derisinde iltihaplanmalar olabilir. Bu iltihaplanmalar saç derisinde döküntülere sebep olabiliyor. Hatta saç dökülmelerine bile neden olduğu söylenebilir. Ha bir de stresten kaynaklı kepek oluşumları var. Son zamanlarda canınızı sıkan, sizi geren bir şeyler olduysa bu da sorununuzun kaynağı olabilir. Bir de son olarak saçınızı yeteri kadar iyi durulamıyorsanız saç dibinde kalan şampuan kalıntıları da bu kepek oluşumuna katkıda bulunabilir. Durumunuzu belirginleştirip ona göre önlem alın derim ben.
  • head sholders kullaniyorum 3 senedir duzenli gozle gorulur azalma var ama 3 gun yikamazsam siyah bi giysinin ustune hemen kar yagmis gibi beliri veriyorlar
    bende kurtulamadim su illetten bazen kaslarda oluyor ona sinir oluyorum.
    suna benzer plastikler var pazarda filan 1liraya onlardan al kopuklu saci bununla durula dipleri kazir giibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsosyalBilgisayar -- 21 Kasım 2012; 9:33:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

head sholders kullaniyorum 3 senedir duzenli gozle gorulur azalma var ama 3 gun yikamazsam siyah bi giysinin ustune hemen kar yagmis gibi beliri veriyorlar
    bende kurtulamadim su illetten bazen kaslarda oluyor ona sinir oluyorum.
    suna benzer plastikler var pazarda filan 1liraya onlardan al kopuklu saci bununla durula dipleri kazir giibi
    İlk önce normal kullandığınız şampuan ile saçınızın yağının gitmesi için bir kere yıkayın. Sonra

Şampuan ile kepekli kısımları acıtırcasına ovun. Sadece kepekli kısımların kızardığını göreceksiniz. Daha sonra kepekli bölgelere hiç su değdirmeden diğer yerlerinizi yıkayın. Beş dakika sonra kepekli bölgeyi durulayın. İlk yıkamadan sonra sonuç alacaksınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardcore Brain -- 21 Kasım 2012; 9:45:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardcore Brain

İlk önce normal kullandığınız şampuan ile saçınızın yağının gitmesi için bir kere yıkayın. Sonra

Şampuan ile kepekli kısımları acıtırcasına ovun. Sadece kepekli kısımların kızardığını göreceksiniz. Daha sonra kepekli bölgelere hiç su değdirmeden diğer yerlerinizi yıkayın. Beş dakika sonra kepekli bölgeyi durulayın. İlk yıkamadan sonra sonuç alacaksınız...

Alıntıları Göster
    Clear kullanıyorum pek bir etki etmiyordu son çare saçlarımı 3 numaraya vurdurdum. Günlük yıkamaya başladım saçları bakım yaparak şimdilik kepek kalmadı. sanada öneriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardcore Brain

Şahsen kullandım memnunum, mogan gölünden mantar kapmıştım, kolumda falan ben gibi lekeler vardı onları silip attı resmen eskisi gibi oldu hani aklıma gelmişken yazayım dedim, kesin çözüm bu benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurgc

Arkadaşlar durum gerçekten can sıkmaya başladı , yazın kepeksiz rahat huzurlu günler geçirirken kış geldimi aman allahım saçım sanki kepek istilasına uğruyor sadece saç olsa iyi , kulak dışı , kulak içi , kaşlar ... kısaca kafamdaki heryer kepek ....

İşin tuhaf yanı ise şu daha bu yazıyı yazmadan 5 dk önce saçımı uzun uzun blendax kepek önleyici şampuan ile yıkadım (hemde öyle böyle bir yıkama değil tırnaklarımla kedi cırmalar misali çize çize , sırf kepekler iyice temizlensin düşüncesiyle)

Ancak bu yazıyı yazarken elimi saçıma hafifçe vurduğumda yine kepekler dökülüyor saçımdan

Böyle birşey ne duydum ne gördüm ama gerçek olduğunu kendimde yaşayarak gördüm saçımı yıkadığım halde kepekler gitmemiş !

Ne yapmalıyım sizce ?

Not : Lütfen doktora git , prozac kullan şunu kullan gibi cevaplar vermeyin , teşekkürler

çok aşırı sıcak suyla yıkanmak
    veya B vitamini eksikliği
    bunlarda aşırı kepek sebebi... dikkat ettinmi bunlara

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraco

quote:

Arkadaşlar durum gerçekten can sıkmaya başladı , yazın kepeksiz rahat huzurlu günler geçirirken kış geldimi aman allahım saçım sanki kepek istilasına uğruyor sadece saç olsa iyi , kulak dışı , kulak içi , kaşlar ... kısaca kafamdaki heryer kepek ....

Ne yapmalıyım sizce ?

çok aşırı sıcak suyla yıkanmak
    veya B vitamini eksikliği
    bunlarda aşırı kepek sebebi... dikkat ettinmi bunlara
    Aynı sorun bendede var günlük yıkarsan belli bi zaman sonra kepeklenme olmuyor birde soguk su ile şampuansız yıkamanı tavsiye ederim bendede şuan bile kaşlarımda kepekler var lanet bişey

• quote:

Orijinalden alıntı: KorayMF

Aynı sorun bendede var günlük yıkarsan belli bi zaman sonra kepeklenme olmuyor birde soguk su ile şampuansız yıkamanı tavsiye ederim bendede şuan bile kaşlarımda kepekler var lanet bişey

Alıntıları Göster
    hiç kepek sorunu yaşamadım ama bizim bi arkadaştada aynı sorun vardı onlarca şampuan sabun kullandı düzelmedi en sonunda 1 tane şampuan iyi geldiydi 1 senedir hiç saçının kepeklendiğini görmedim :)
    şampuanı : Clear yada headn shoulders 2sinide bi dene derim
    benim tavsiyem loreal elseve arı sütlü (beyaz kutuda) yada loreal elseve çimentolu (turuncu kutuda) (arı sütlü çok aşırı yumuşak yapıyor bence çözümün o)

Bütün şampuanları saydım galiba

• quote:

Ne yapmalıyım sizce ?

dostum durumumuz birebir aynı benim kafada kaşta kulak arkası aynen ya... ama artık yok kendimi bildim bileli vardı kesinlikle şampuanla ilgili ben headansholders(doğruyazamadım:D)'ı ilk kullandığımda kepeğimi geçirdi ama sonra tekrar geldi hele son zamanlarda acayip arrttı ama şampuanı değiştirdim... artık clear man hızlı stil kullanıyorum... kesinlikle doğru şampuanı bulmalısın...
    not: artık kepeksizim....

• quote:

Orijinalden alıntı: DarKKnight9712

quote:

Ne yapmalıyım sizce ?

dostum durumumuz birebir aynı benim kafada kaşta kulak arkası aynen ya... ama artık yok kendimi bildim bileli vardı kesinlikle şampuanla ilgili ben headansholders(doğruyazamadım:D)'ı ilk kullandığımda kepeğimi geçirdi ama sonra tekrar geldi hele son zamanlarda acayip arrttı ama şampuanı değiştirdim... artık clear man hızlı stil kullanıyorum... kesinlikle doğru şampuanı bulmalısın...
    not: artık kepeksizim....
    Uzun zaman önce ben de senin durumundaydım.Benim çözümüm Head&Shoulders oldu.İlk yıkamada farkı hissettiriyor zaten bi dene derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: EGercek

Uzun zaman önce ben de senin durumundaydım.Benim çözümüm Head&Shoulders oldu.İlk yıkamada farkı hissettiriyor zaten bi dene derim.

Alıntıları Göster
    rahatsızlığının ismi seboreik dermatit
  • quote:

Orijinalden alıntı: leop

rahatsızlığının ismi seboreik dermatit

Alıntıları Göster
    Evet arkadaş yazmış senin sorunun kepek değil seberoit dermetit.Burda onunla ilgili geniş bir konu var ordan bilgilere ulaşabilirsin.Asosyalbilgisayar arkadaşın yaptığını sakın uygulama daha çok zarar verir.Bununla iilgili önce tıbbi tedavi dene yoksa alternatif tedaviler var.Ben sirke kullanıorum mesela.Tedavisi olmayan bir rahatsızlık bu arada.Sadece azaltılabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igav

Evet arkadaş yazmış senin sorunun kepek değil seberoit dermetit.Burda onunla ilgili geniş bir konu var ordan bilgilere ulaşabilirsin.Asosyalbilgisayar arkadaşın yaptığını sakın uygulama daha çok zarar verir.Bununla iilgili önce tıbbi tedavi dene yoksa alternatif tedaviler var.Ben sirke kullanıorum mesela.Tedavisi olmayan bir rahatsızlık bu arada.Sadece azaltılabiliyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hepinizin mesajlarını okudum şimdi , ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim herkesin tavsiyelerini yapmaya çalışacağım

• quote:

Arkadaşlar hepinizin mesajlarını okudum şimdi , ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim herkesin tavsiyelerini yapmaya çalışacağım

Dostum ilaç kullanma

Saçlarını Yıkarken Sıcak suyu açma, Sıcak su her zaman kepeği arttırır , sen temizlersin ama sıcak su çıkmasına sebep olur , ve Asla saç diplerine fazla sert müdahalede bulunma zarar verirsin + olarak saç dökülmesine sebebiyet verirsin ;)

Yapman Gereken :
    Sıcak Suyu kes
    Elidor'un Mavi Şampuan'ı var mavi renkte onu al
    Her gün yıkıyorsan 2 günde 1 e düşür bunu
    Saç diplerine fazlasıyla masaj yapma
    Şampuanı saçında Fazla tutma

(eczacı kalfası önerisi )
  • quote:

Ne yapmalıyım sizce ?

saçlar dökülünce geçer merak etme

• quote:

Orijinalden alıntı: drgnflt

quote:

Ne yapmalıyım sizce ?

saçlar dökülünce geçer merak etme
    Beyler benim saçımda değilde alın bölgemde ve kaşlarımda kepek gibi bişeyler oluyor anlamadım doktora gitmeyede üşeniyorum. Benim gibi sıkıntı yaşayıp geçiren var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Menladi

Beyler benim saçımda değilde alın bölgemde ve kaşlarımda kepek gibi bişeyler oluyor anlamadım doktora gitmeyede üşeniyorum. Benim gibi sıkıntı yaşayıp geçiren var mı ?

Alıntıları Göster
    bendede kepek vardı. tırnağın ile yapma. masaj yapar gibi prmaklarının ucuyla (et olan yeri) yap
  • quote:

Alıntıları Göster

• quote:

Sen benim durumumdasın.Yukarılarda yazan elma sirkesi mesajını oku.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.